MASACRU ANTICRESTIN in Sri Lanka. Peste 200 de morti in urma unor ATACURI TERORISTE asupra unor biserici in timpul slujbei de Pasti (Video)

21-04-2019 2 minute Sublinieri

Atacuri în Sri Lanka, în duminca Paştelui Catolic. Peste 200 de oameni au fost ucişi în mai multe atentate care au vizat biserici şi hoteluri din zona capitalei Colombo, iar peste 500 sunt răniţi.

ACTUALIZARE 15.00: 207 de morți și peste 500 de răniți în urma valului de atacuri sinucigaşe şi cu bombă care a vizat biserici şi hoteluri în capitala Sri Lanka în prima zi de Paşte. Printre victime se numără şi zeci de cetăţeni străini, printre aceştia portughezi şi britanici. 7 suspecţi au fost arestaţi până acum. Opt copii români, aflaţi în Colombo la un schimb de experienţă, au fost salvaţi din calea atentatelor. Aceştia şi adultul care îi însoţea au fost transportaţi, de urgenţă, la o unitate militară din afara oraşului, unde sunt în siguranţă. Pentru moment, niciun român nu se află pe lista victimelor atacurilor. Ministrul de Externe de la Bucureşti i-a îndemnat pe românii aflaţi acolo să să se întoarcă în ţară cât mai rapid.

ACTUALIZARE 12.30: A fost raportată a opta explozie în Sri Lanka, unde masacrul început în biserici catolice, chiar în timpul slujbei de Paşte, dar şi în mai multe hoteluri de lux pare de neoprit. Presa locală anunţă că numărul deceselor a ajuns la 185. Printre morţi se numără şi 35 de cetăţeni străini, au anunţat autorităţile de la Colombo. Alţi 469 de oameni au fost răniţi.

(…) În utlima vreme existau însă temeri că militanţi ai organizaţiei teroriste ISIS care s-au întors din Irak şi Siria ar putea constitui o ameninţare. Sri Lanka este o țară majoritare budistă. Dintre cei 21 de milioane de locuitorii, se estimează că 1,2 milioane sunt catolici. Corespondentul BBC spune că preoţii cu care a vorbit sunt şocaţi, la fel şi forţele de securitate, care spun că a fost un atac bine plănuit şi bine coordonat. Iar serviciile de informaţii nu au avut niciun indiciu, la fel cum nu au nici despre cei care sunt în spatele masacrului. (…)

Am primit cu profundă întristare vestea despre atentatele devastatoare din Sri Lanka, tragedie în care și-au pierdut viața 185 de persoane nevinovate și au fost rănite 469. Aceste atentate petrecute în biserici și alte clădiri, în ziua în care comunităţile catolice celebrează sărbătoarea de Paști, reprezintă expresia cea mai crudă a violenței dezumanizante și a înstrăinării de Dumnezeu.

Constatând cu îngrijorare că tot mai mulţi creștini în lume devin victime ale atentatelor teroriste, condamnăm aceste atacuri izvorâte din ură şi violenţă. Totodată, trebuie să ne rugăm pentru încetarea acestor violenţe şi să milităm pentru prevenirea lor.

Exprimăm compasiune şi solidaritate cu toţi cei care suferă în urma acestor atacuri teroriste.

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Catalin Sturza:

Cel puțin 190 de morţi în Sri Lanka după explozia a 8 bombe care au vizat biserici şi hoteluri în Duminica Paştelui Catolic. Peste 470 de oameni sunt răniţi. Acesta e un bilanţ provizoriu. Cel puțin 30 dintre cei morţi sunt cetăţeni străini.

Anul trecut în Sri Lanka a avut loc un val de atentate împotriva creștinilor, cu 67 de cazuri raportate în care victimele au fost creștini, atacați din cauza credinței lor. Atacatorii nu au fost, se pare, doar extremiști – în unele cazuri, „comunități întregi” au fost mobilizate și au atacat biserici sau școli creștine, în special din zonele rurale.

În Sri Lanka trăiesc aproximativ 2 milioane de creștini, și ei reprezintă aproape 10% din populația țării. Populația dominantă e reprezentată de budiști. Conform Open Doors, una din cauzele principale ale persecuției e reprezentată de convertirile la creștinism – iar budiștii care se convertesc la creștinism sunt persecutați și marginalizați de familiile lor.

Deocamdată nicio organizație nu a revendicat atentatul, care e cel mai sângeros atac din la adresa creștinilor din istoria Sri Lanka.

Anghel Buturuga:

156 (200 dupa alte surse) creștini uciși in Sri Lanka in atacuri asupra bisericilor si hotelurilor. In mesajul de condoleanțe, Junker nu a pronunțat cuvantul “creștini”…


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “MASACRU ANTICRESTIN in Sri Lanka. Peste 200 de morti in urma unor ATACURI TERORISTE asupra unor biserici in timpul slujbei de Pasti (Video)

  1. Pingback: PERSECUTAREA SÂNGEROASĂ A CREȘTINILOR - deocamdată în Asia și Africa.../ Avertisment emis cu 10 zile înainte de comiterea atentatelor din SRI LANKA/ Corectitudine politică extremă: liderii lumii deplând uciderea „ADORATORILOR PAȘTELUI”!/ De
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare