MATTEO SALVINI, vicepremierul ITALIEI, desfiinteaza termenii “PARINTE 1” si “PARINTE 2” din cererile pentru CARTEA DE IDENTITATE si incearca sa unifice intr-un bloc politic PARTIDELE SUVERANISTE DIN EUROPA

10-04-2019 5 minute Sublinieri

Hotnews: Italia: Salvini reintroduce termenii “tată” și “mamă” pe formularele pentru cărțile de identitate, în loc de “părinte 1” și “părinte 2”

Guvernul populist italian a restabilit în această săptămână termenii “mamă” și “tată” în formularele pentru cărțile de identitate, provocând critici puternice din partea asociațiilor gay, scrie AFP.

“Regăsim un pic bunul simț”, a salutat decizia Matteo Salvini, vicepremier și șef al Ligii (extrema dreapta), care a criticat în mod regulat termenii “părinte 1” și “părinte 2” introduși în 2015 de guvernul condus de Matteo Renzi (centru stânga).

Semnat în ianuarie de Salvini, ministru de Interne, decretul a intrat în vigoare joi, după publicarea în Monitorul Oficial.

Garantul protecției datelor private și asociația primăriilor italiene au dat aviz negativ.

Asociațiile de apărare a homosexualilor, dar și lideri din Mișcarea 5 Stele (M5S, antisistem), aliatul guvernamental al lui Salvini, au denunțat rapid măsura.

“Un decret nedrept care are ca singur obiectiv discriminarea copiilor recunoscuți de tribunale drept copii ai cuplurilor lesbiene sau gay”, a spus Fabrizio Marrazzo, purtător de cuvânt la Gay Center.

Asociațiile, dar și sindicatul CGIL au anunțat că vor ataca decizia în fața tribunalelor administrative.

Legea italiană nu permite explicit ca un copil să aibă doi tați sau două mame, dar, în cazuri punctuale, cupluri au obținut câștig de cauză, fie pe baza unor decizii din străinătate fie prin adopție.

***

EvZ:

Salvini pregăteşte marea lovitură! Intenționează să reunească partidele naționaliste europene înainte de votul europarlamentar

Salvini a declarat că va găzdui un miting major al partidelor naționaliste europene pentru a promova o viziune politică comună înaintea alegerilor parlamentare din luna mai. Ţinta este ca toate partidele anti-migraţie să îşi unească forţele şi să schimbe din temelii Uniuniea Europeană.

Salvini conduce partidul de guvernământ și speră să creeze un bloc de partide asemănătoare, anti-imigrație în Parlamentul European, pentru a contesta grupurile tradițional-predominante și de centru-stânga și de centru-dreapta. O dată cu scurgerea timpului, el a anunțat săptămâna aceasta că va demara astăzi campania sa pentru votul din 26 mai la Milano, cu reprezentanții a doar trei partide europene, relativ mici, de extremă dreapta.

Salvini pregăteşte un adevărat raliu electoral extem de ambițios

“Va fi pentru prima dată când în Italia va avea loc un eveniment care va desprinde cel puțin 15 sau 20 de țări europene”, a declarat el reporterilor de la Paris. Salvini nu a spus ce alte partide s-au înscris la inițiativa de pe stadionul Circus Maximus din Roma.

Matteo Salvini și Marine Le Pen s-au întâlnit vineri la Paris unde au planificat un mare act comun “de a închide campania electorală și de a anunța începerea unei noi Europe”. Salvini a participat la summit-ul miniștrilor de interne ai G7 de la Paris. Iar întâlnirea sa cu liderul partidului RN, fost Frontul Național condus de Le Pen, a avut loc într-un loc care nu a fost comunicat presei.

Le Pen a postat pe Twitter: „În mare formă și gata să câștigăm alegerile europene la data de 26 mai, cu Matteo Salvini!“

Le Pen a anunțat, de asemenea, într-un comunicat de presă vineri despre organizarea acelei reuniuni care va avea loc în Italia cu doar câteva zile înainte de alegerile europene.

Salvini dorește să implice și pe alți lideri de dreapta sau naționaliști ai căror partide se află în diferite grupuri, precum premierul maghiar Viktor Orban și Jaroslaw Kaczynski, șeful partidului PiS aflat la guvernare.

Mai mult, Salvini a declarat despre Spania că speră să fie prezentă la mare adunare de la Roma care va încheia campania pentru europarlamentare. Întrebat în mod special despre prezența reprezentanţilor Vox de la care aşteaptă încă un semn, a răspuns: “Nu mă voi asocia cu socialiștii sau cu partidele populare din Spania”, potrivit elmundo.

***

Ovidiu Drugă/ Mint sondajele? Revoluția populistă cuprinde Europa! Salvini: „Obiectivul nostru (al suveraniștilor n.r.) e să fim cel mai mare grup din PE!”

Matteo Salvini, șeful celui mai puternic partid din Italia, a lansat astăzi la Milano proiectul Alianţa Europeană a Popoarelor şi Naţiunilor, o platformă politică ce vizează să devină prima forță politică a Europei și, pe această bază, să schimbe paradigma construcției europene.

Avându-i aproape pe germanul Jorg Meuthen (Afd), pe danezul Andres Vistisen (Dansk Folkeparti) și pe finlandezul Olli Kotro (Partidul Finn), energicul ministru italian de Interne a lăsat să se înțeleagă că e gata să provoace un tsunami în politica europeană, așa cum a făcut și în Italia.

Sigur de susținerea altor două partide puternice (Rassrmblement National din Franța și Partidul Libertății din Austria), Salvini spune că în Europa nu mai e loc nici de „nostalgii”, nici de “bătrânii birocrați’ care au îngropat visul european. Programul noii alianțe nu e pe deplin conturat, pentru că Salvini vrea să aibă spațiu de manevră în încercarea de a aduce împreună toate partidele populiste, naționaliste, eurosceptice și suveraniste din Europa.

Câteva puncte sunt însă clare pentru toată lumea: combaterea imigrației ilegale și a terorismului islamic, consolidarea frontierelor, protejarea identităților naționale și restituirea tuturor atributelor suveranității către statele naționale, inclusiv în materie de comerț. Răspunzându-i lui Macron, Salvini a declarat că „pericolul pentru Europa nu vine din trecut”, ci din “terorismul islamic” hrănit de imigrația sprijinită de birocrații de la Bruxelles și de globaliști precum Macron și Merkel.

În opinia lui Salvini, Uniunea Europeană trebuie să-ți redescopere rădăcinile iudeo-creștine. Tocmai de aceea, noua platformă politică europeană își propune să câștige alegerile europene pentru a putea conta pe cel mai numeros grup din Parlamentul European.

Chiar și în eventualitatea unui asemenea succes, Salvini e deschis unor alianțe post electorale, evident cu Conservatorii și Reformiștii, dar și cu popularii, dacă aceștia renunță să facă jocurile stângii. Deși sondajele făcute la ivel european arată că populiștii nu au șanse să devină cel mai numeros grup, experții nu exclud o surpriză la urne.

Argumente ar fi destule. Europenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de creșterea economică lentă, amenințările de securitate legate de terorismul islamic, precum și de politicile pro-imigrație. Susi Dennison, de la Consiliul European pentru Relații Externe, susține că:

“Există o creștere a hotărârii alegătorilor de a merge împotriva normei. Cei care se opune actualei situații sunt mult mai motivați acum decât proeuropenii”.

Chiar și în cazul unui succes moderat, populiștii ar putea avea suficiente locuri în Parlamentul European pentru a bloca orice încercare de a știrbi suveranitatea statelor membre.Susi Dennison susține că: “Riscul (unei prezențe numeroase a populiștilor în PE) este o paralizie pe termen lung, care va eroda în timp ideea că UE este un actor eficient”.

La rândul său, Duncan McDonnell, profesor de politică la Universitatea Griffith, spune că populiștii se văd, din ce în ce mai mult, ca “parte a unui nou val”. Asta deși unele noi partide, precum Forumul pentru Democrație din Olanda, condus de Thierry Baudet sau Vox din Spania încă nu s-au hotărât dacă să se alăture lui Salvini sau alianței Conservatorilor și Reformiștilor a polonezilor din Partidul Lege și Justiție.

De altfel, această lipsă de unitate a populiștilor pare să fi rămas marea șansă a establismentului actual de a-și păstra monopolul politic. “Euroscepticii sunt o aripă cu multe pene și nu sunt sigur că vor coopera eficient”, a declarat un înalt oficial din cadrul Partidului Popular European.

***

Condotierul Matteo Salvini pornește marșul spre Bruxelles! Alianța „rebelilor” amenință hegemonia franco-germană și monopolul socialisto-popular

Alegerile europarlamentare din mai se anunță o înfruntare pe viață și pe moarte între globaliști și suveraniști. Pe de o parte, establishmentul progresisto-globalist avertizează că scrutinul reprezintă ultima șansă de a bloca ascensiunea populismului și anunță înființarea unei mega-coaliții între populiști, socialiști, ALDE, centriștii lui Macron și chiar verzi. 

De cealaltă parte, naționaliștii, populiștii și suveraniștii se tem că încă 5 ani de imigrație masivă vor răsturna definitiv echilibrul demografic dintre europeni și imigranți. Lupta se anunță însă inegală. Progresiștii au la îndemână un uriaș aparat de propagandă- ziare, televiziuni, ONG-uri, în vreme ce populiștii nu pot conta decât pe revolta din ce în ce mai mare a europenilor. Cea mai mare problemă este însă lipsa de unitate a partidelor care vor să apere statele și națiunile europene. Șeful Ligii, Matteo Salvini, e însă hotărât să găsească o formulă de a-i uni pe apărătorii Europei. Ministrul de Interne itaian a anunțat că înainte de alegeri va avea loc o reuniune a partidelor europene care susțin ideea diminuării imigrației. „Pregătim pentru luna mai, la Roma, un eveniment major care va marca evoluția Europei în următorii 30 de ani. Vom invita toate mișcările europene care vor să participe la crearea unei alternative la politicile pe care socialiștii și populiștii le-au promovat în ultimii ani. (…) Va fi prima dată când un astfel e eveniment va aduce împreună, în Italia, politicieni din 15-20 de țări europene”.

Din păcate, inițiativa lui Salvini are de înfruntat, încă de la început, obstacole serioase. Energicul ministru de Interne italian va putea, probabil, conta pe sprjinul colegilor săi din grupul parlamentar Europa Națiunilor și Libertăților, adică pe mandatele pe care le vor obține în viitorul Parlament European Rassemblement National în Franța și Partidul Libertății în Austria. Cel puțin deocamdată, însă, FIDESZ-ul premierul maghiar Viktor Orban rămâne în Partidul Popular European, chiar dacă dreptul este suspendat. Și mai ciudată este poziția partidului aflat la guvernare în Polonia. Salvini s-a întâlnit încă din ianuarie cu liderul Jaroslaw Kacynski, dar nu a reușit să-l convingă să participe la un proiect comun. Mai mult, declarațiile făcute de șeful de campaniei al Partidului Lege și Justiție, Tomasz Poreba, nu sunt foarte încurajatoare: „Ne-am întâlnit cu Salvini acum câteva săptămâni și i-am transmis condițiile noastre în ce privește Parlamentul European. Nu avem în vedere și alte întâlniri înainte de alegeri”.

Chiar și în Italia există grupuscule de dreapta care se opun inițiativei lui Salvini, probabil de teamă să nu-și piardă orice individualitate în raport cu Liga, care conduce detașat în sondajele de opinie din Peninsulă. Șefa Fratelli d`Italia, Giorgia Meloni, s-a dus în Polonia să-și anunțe intenția de a se alătura grupului Conservatorilor și Reformiștilor în care Partidul Lege și Justiție al lui Kacinsky are rolul principal. „Noi suntem adevărații suveraniști. Ei sunt populiști. Nu cred că proiectul lui Salvini este foarte clar în ce privește Europa”, a declarat Meloni.

Reținerea suveraniștilor polonezi față de proiectul lui Salvini este o lovitură puternică pentru unitatea rebelilor europeni. Nu numai pentru că separarea în două grupuri va slăbi opoziția față de politicile pro-imigrație ale establishmentului, dar și pentru faptul că, fără Polonia, Italiei îi va fi greu să conteste hegemonia franco-germană asupra Europei. După alegeri, însă, lucrurile s-ar putea schimba radical…

UE criticata dur de liderii suveranisti. ORBAN: ”Ungaria doreşte o UE a naţiunilor, nu un imperiu”/ SALVINI: “Vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor”/ EXPERIMENTUL SOCIAL AL LUI MACRON. Promovarea “amestecului social și teritorial” prin OBLIGAREA adolescentilor de a trai impreuna in LOCUINTE COLECTIVE/ Petitiile cetatenesti impotriva IMIGRATIEI nu sunt pe placul BUNDESTAGULUI

ANULAREA SUVERANITATII SI DEMOCRATIEI DE CATRE OLIGARHIILE FINANCIARE. Presedintele Italiei a refuzat guvernul ”populistilor” pentru a nu supara Bruxelles-ul. COMISAR EUROPEAN: ”Piețele îi vor învăța pe italieni cum să voteze”. Liderul Miscarii 5 stele: ”Să spunem limpede că este inutil să mergi la vot”

ITALIA e pe cale de a suspenda legile draconice ale VACCINARII OBLIGATORII. Actuala coalitie de guvernare, Miscarea Cinci Stele si Liga Nordului, intentioneaza sa legifereze in favoarea LIBERTATII DE ALEGERE


Categorii

1. DIVERSE, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “MATTEO SALVINI, vicepremierul ITALIEI, desfiinteaza termenii “PARINTE 1” si “PARINTE 2” din cererile pentru CARTEA DE IDENTITATE si incearca sa unifice intr-un bloc politic PARTIDELE SUVERANISTE DIN EUROPA

  1. Pingback: Alegerile pentru Parlamentul European. Intre extremismul euroelitelor, partidele serviciilor si propaganda dezbinarii. Va fi deturnat votul popular pentru „salvarea” federalismului UE?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare