UE criticata dur de liderii suveranisti. ORBAN: ”Ungaria doreşte o UE a naţiunilor, nu un imperiu”/ SALVINI: “Vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor”/ EXPERIMENTUL SOCIAL AL LUI MACRON. Promovarea “amestecului social și teritorial” prin OBLIGAREA adolescentilor de a trai impreuna in LOCUINTE COLECTIVE/ Petitiile cetatenesti impotriva IMIGRATIEI nu sunt pe placul BUNDESTAGULUI

26-10-2018 6 minute Sublinieri

Digi24:

Viktor Orban: Ungaria doreşte o UE a naţiunilor, nu un imperiu condus de „birocraţii de la Bruxelles”

Instituţiile Uniunii Europene sunt astăzi conduse de aceia care doresc să transforme o alianţă de naţiuni libere într-un imperiu multicultural controlat nu de lideri aleşi de către popoarele lor, ci de birocraţii de la Bruxelles, a spus marţi premierul ungar Viktor Orban într-un discurs ocazionat de comemorarea a 62 de ani de la revoluţia reprimată de trupele sovietice, relatează agenţiile MTI şi EFE.

Ungaria a trăit o dictatură comunistă timp de 34 de ani după invazia sovietică din 1956, iar după ce au plecat sovieticii „am crezut că ne putem relaxa, că istoria, cultura şi ideologia noastră sunt în sfârşit în armonie (…) şi că ne putem ocupa din nou locul în Europa”, a amintit şeful executivului ungar, înainte de a vorbi despre contextul actual, în care, în opinia sa, ameninţarea nu mai este reprezentată de forţa militară a unor mari puteri, ci de un pericol care în Europa vine „din interior”.

„Cine ar fi crezut că noţiunea de imperiu, care a adus de atâtea ori Europa în ruină, s-ar putea reîntoarce, că alţii ne vor spune cu cine trebuie să trăim în ţara noastră, că vor ataca Ungaria, Polonia şi vor ameninţa România, Slovacia şi chiar Italia folosind născociri?”, s-a întrebat Orban.

În multe ţări europene sunt în prezent la putere politicieni care cred într-un imperiu european, iar toţi aceştia, „fără excepţie”, sunt favorabili migraţiei din care au făcut etalonul europenismului, a spus mai departe premierul ungar. El crede că „elitele de la Bruxelles şi alţi şefi de stat antinaţionali” văd în migraţie modalitatea de a înlocui statele naţionale ale UE cu un imperiu multicultural şi uniform, format dintr-o populaţie mixtă, iar „încet, dar sigur, nativii europeni vor deveni o minoritate”.

În plus, manipulările politice care invocă statul de drept vor deveni o practică obişnuită, în timp ce libertatea de exprimare şi a presei vor fi respectate numai atunci când vor susţine aceste practici, anticipează Viktor Orban.

„O Europă fără state naţionale, o elită rupă de rădăcinile ei naţionale, alianţa cu puternicele grupuri multinaţionale, coaliţia cu speculatorii financiari: acesta este paradisul lui George Soros”, a sintetizat el.

Cerând să fie respinsă „ideologia globalismului” şi să fie sprijinită „cultura patriotismului, premierul ungar a estimat în concluzie că alegerile europarlamentare de anul viitor vor decide direcţia în care va merge Uniunea Europeană.

„Cu circa un deceniu şi jumătate în urmă, noi, ungurii, ne-am alăturat Europei naţiunilor (…) acceptând invitaţiile lui Helmut Kohl şi Jacques Chirac, nu cucerirea lui Napoleon sau al Treilea Reich”,a mai spus Orban în discursul susţinut la Budapesta în faţa Muzeului Casa Terorii.

În aceeaşi zi, partide ale opoziţiei ungare au organizat în capitală un marş antiguvernamental a cărui temă a fost „manifestaţie comună pentru libertate şi împotriva corupţiei”.

Sursa: Agerpres

***

Romania libera: 

Matteo Salvini: Vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor

Ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a vizitat marți capitala României, unde a discutat cu omologul său român, Carmen Dan.

În cadrul discuțiilor, cei doi au abordat mai multe teme, între care comunitatea românească din Italia, cota unică și susținerea pe care guvernul de la Roma o acordă Bucureștiului.

Despre comunitatea română, Salvini a avut numai cuvinte de laudă. „Comunitatea română din Italia este de peste un milion de persoane și este evident că greșelile celor puțini nu trebuie să se rasfrângă asupra celorlalți și mulțumesc autorităților române, și serviciilor de securitate care și-au adus contributia la prinderea celor care comit infracțiuni. Mulțumesc pentru siguranța garantată miiilor de cetățeni și întreprinzători italieni”, a spus el, citat de Gazeta Românească.

Vicepremierul italian a lăudat sistemul de taxare românesc: „Voi aveți un sistem economic simplificat bazat pe cota unica (flat tax), cel e care și noi vrem să îl introducem în Italia”.

În final, Matteo Salvini a spus că Italia susține suveranitatea României: „Și noi, ca și voi, avem un raport complicat cu instituțiile europene în această perioadă. Am asigurat-o pe colega mea, în numele guvernului italian, că noi vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor de a propune și aproba în Parlament propriile legi, fără ca de la Bruxelles să poată sosi veto-uri sau amenințări”.

***

EvZ:

Matteo Salvini nu cedează un milimetru în faţa Europei: Vom spune NU răspicat la noi taxe europene care să atârne pe umerii cetăţenilor

După respingerea manevrei financiare italiene din partea Comisiei UE, vicepremierul Matteo Salvini s-a reîntors la atac făcându-şi auzită vocea în privinţa Bugetului Europei care va fi votat în săptămânile viitoare şi asupra căruia deja polemizase în timpul când Italia nu primise ajutor în chestiunea imigranţilor.

”Vom face o analiză atentă a viitorului Buget al Europei şi vom exprima o poziţie clară a guvernului italian. Votul nostru nu va fi în niciun caz favorabil dacă vor fi tăieri pentru investiţii, muncă, agricultură, securitate şi imigraţie. Vom spune NU răspicat la noi taxe europene care să atârne pe umerii cetăţenilor şi ai companiilor”, a spus Matteo Salvini la sfârşitul reuniunii interministeriale pentru afaceri europene ţinută la sediul guvernului.

”Sefului Statului, care cere mai multă atenţie pentru cei mai slabi, îi spun: cu manevra noastră economică se măresc pensiile de invaliditate şi se permite multora să iese la pensie – explică Matteo Salvini – Italienii mi-au cerut mai multe locuri de muncă, mai puţine taxe şi mai puţină birocraţie. Dacă eu ar fi trebuit să mă resemnez nu aş fi făcut ceea ce am făcut în privinţa imigraţiei. Italienii deja au plătit prea mult : sunt 5 milioane de săraci, asta n-o accept, nu voi reuşi eu să elimin definitiv sărăcia, dar voi pune cu siguranţă mai mulţi bani în buzunarele italienilor. Bruxellesul poate trimite scrisorele câte doreşte: ceea ce hotărâm în Italia şi pentru Italia este sfânt şi nu se negociază”, notează liberoquotidiano.

Experimentul lui Macron: Adolescenţii francezi vor fi OBLIGAŢI să trăiască ÎMPREUNĂ timp de 15 zile pentru a promova „mixul social”

Experimentul lui Macron va intra în pâine din toamna anului 2019 unde va fi introdusă o noua măsură guvernamentală denumita „Serviciul Naţional Universal”. UNS va obliga toţi adolescenţii francezi de 16 ani să trăiască împreună o lună, iar o perioadă de 15 zile vor fi obligaţi să stea într-o „locuință colectivă ”, notează Le Telegramme.

“Este o reformă structurală fundamentală pentru societate”, a declarat Gabriel Attal, secretar de stat pe lângă ministrul Educaţiei Naţionale. Scopul principal al UNS este “să promoveze amestecul social și teritorial” și “dezvoltarea coeziunii sociale și naționale”, potrivit site-ului guvernului.

UNS va comporta două etape, unul obligatoriu, celălalt opțional:

Prima dintre ele va consta într-o lună pentru toți cei în vârstă de 16 ani unde adolescenții vor fi forțați să stea într-o “locuință colectivă” timp de 15 zile, ceea ce înseamnă că vor fi obligați să trăiască împreună. A doua fază, contrar celei precedente, este doar opțională și poate dura până la 12 luni. În mod concret, va însemna că adolescenții de 16 ani din Seine-Saint-Denis (unde cel mai dat nume de la naștere a fost Mohammed în 2018), vor trăi cu adolescenți francezi nativi, în aceeași casă, timp de 15 zile.

Experimentul va începe în toamna anului 2019

Serviciul Național Universal este o măsură-pilot a campaniei lui Emmanuel Macron. “Aceasta este o reformă structurală fundamentală pentru societate. Când vorbim astăzi cu mulți tineri, toți vă spun că trebuie să se implice, dar mulți nu știu cum să o facă. Pentru mine Serviciul Național va da un gust Universal”, a declarat ministrul Educaţiei

La nivel politic, caracterul obligatoriu al SNU presupune o modificare a Constituției. Iar o altă necunoscută ar fi despre costul proiectului unde guvernul refuză să explice. Grupul de lucru a estimat costul anual al unei faze obligatorii de o lună 1,6 miliarde de euro, în afara investițiilor în infrastructură care ar duce la 1,7 miliardeîn șapte ani. Ministrul Educației a declarat că: „Există un angajament prezidențial clar în acest domeniu, astfel încât administrarea şi fondurile vor exista.“

În primăvară, mai multe organizații de tineret și-au exprimat ostilitatea față de proiect, notează letelegramme.

***

Romania Libera:

Numărul arestărilor de familii de imigranţi la graniţa SUA-Mexic este în creştere

Poliţia de frontieră din SUA a arestat aproape 17.000 de membri ai unor familii care au încercat să traverseze graniţa dinspre Mexic în septembrie, o creştere cu 31% comparativ cu luna precedentă, conform unor statistici oficiale făcute publice marţi, relatează Reuters.

Într-un briefing de informare cu presa desfăşurat marţi, oficiali ai administraţiei Trump au spus că această creştere a migraţiei familiilor este o dovadă a unei “crize la frontieră” deoarece aceste grupuri sunt mai greu de reţinut şi de expulzat de către autorităţile pentru migraţie din cauza protecţiei prevăzute de legislaţia americană pentru copiii migranţi.

Administraţia preşedintelui Donald Trump a atras atenţia asupra schimbărilor privind migranţii care vor să intre în SUA: de la adulţi singuri la copii şi familii care călătoresc împreună.

Aproximativ 40% dintre imigranţii reţinuţi în anul fiscal 2017-2018 au fost copii neînsoţiţi sau familii cu copii, comparativ cu 10% în 2012, conform Institutului pentru Politica Migraţiei, un think-tank independent.

Conform datelor făcute publice marţi, poliţiştii de frontieră americani au arestat în total aproape 397.000 de persoane la graniţa sudică în anul fiscal 2018 care s-a încheiat la 30 septembrie, o creştere semnificativă comparativ cu cei 304.000 reţinuţi în 2017, dar în bună măsură în linie cu media arestărilor de migranţi la graniţa sudică a SUA în ultimul deceniu.

Numărul arestărilor la frontieră a scăzut în lunile de după venirea lui Trump la putere în 2017, dar a crescut la loc în ultimul an. Experţii consideră că retorica antiimigranţi a lui Trump i-a descurajat pe potenţialii migranţi din a încerca să treacă frontiera în primele luni ale preşedinţiei sale.

Trump a ameninţat că va începe să taie milioane de dolari din ajutorul către America Centrală din cauza unei caravane cu mii de migranţi, în majoritate din Honduras, care fug de violenţa şi sărăcia din ţara lor.

La începutul anului, administraţia Trump a încercat să descurajeze venirea familiilor de imigranţi la frontieră prin instituirea unei politici de “zero toleranţă’, separând mii de copii de părinţii lor care erau inculpaţi.

Aproximativ 2.500 de copii şi părinţi au fost separaţi înainte ca Trump să renunţe la această politică în iunie după un val de nemulţumiri publice. Un judecător federal a dispus reunirea familiilor, un proces care este încă în desfăşurare.

***

Iulian Capsali:

Se vede aceeași orchestrare a valului emigranților ilegali care forțează granița SUA, ca și în cazul Europei. Sforarii globaliști fac show media pe spatele nenorociților soartei; vedem aproape aceleași imagini, doar cu decorul modificat și cu alți protagoniști. Trump e nevoit să arate că SUA este un stat suveran, nu o gelatină în care înfigi scobitori scoase dintre dinții lui Soros.

***

Paul Bașotă:

“O petiție împotriva semnării Pactului Global pentru Migrație a fost ștearsă de pe pagina comisiei pentru petiții a Bundestagului.

În general, petițiile sînt publicate pe pagina comisiei, sînt semnate de către cetățeni via internet, și – în caz că se strînge un număr minim de semnături – sînt luate în discuție de către Bundestag.

Comisia a pretextat însă că publicarea acestei petiții… “ar putea îngreuna dialogul inter-cultural” din Germania!

Textul petiției a ajuns însă la mediile independente. Petiția cere o decizie prin care Bundestagul să interzică guvernului semnarea pactului.

“Garanția dreptului de a legisla al legislativului, uniformitatea ordinii de drept, rezerva fezabilității drepturilor garantate de constituție, în special a drepturilor la azil, sînt drepturi suverane, inalienabile ale Republicii Federale Germania. Imigrarea în Germania nu poate fi decisă printr-un forum global, cu caracter juridic obligatoriu și irevocabil pe viitor, deasupra suveranității poporului german.”

Petiția reclamă că varianta de pact prezentată și decisă în februarie în Parlamentul European a fost augmentată pe ascuns cu formulări juridice mult mai extinse, astfel încît Bundestagul trebuie să interzică cancelarei semnarea noii versiuni.

“Cancelara nu are nici un drept, peste capul Bundestagului, să-i ignore suveranitatea. Bundestagul trebuie să studieze intens documentul, să audieze experți, și apoi să decidă.”

Ziaristul David Berger comentează ștergerea petiției de pe site-ul comisiei: “Acum se încearcă să se împiedice să se ajungă măcar la o petiție, respectiv să se afle ce crede populația cu adevărat despre politica de migrație a sistemului Merkel. Comisia pentru petiții dă astfel un pumn în față democrației. Încă o dată, spiritul democrației noastre liberale este sacrificat pe altarul beției migraționale a sistemului Merkel.”


Categorii

1. DIVERSE, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Germania, Ungaria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “UE criticata dur de liderii suveranisti. ORBAN: ”Ungaria doreşte o UE a naţiunilor, nu un imperiu”/ SALVINI: “Vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor”/ EXPERIMENTUL SOCIAL AL LUI MACRON. Promovarea “amestecului social și teritorial” prin OBLIGAREA adolescentilor de a trai impreuna in LOCUINTE COLECTIVE/ Petitiile cetatenesti impotriva IMIGRATIEI nu sunt pe placul BUNDESTAGULUI

 1. Macroul va ajunge in tigaie
  CUM A AJUNS FRANȚA LA UN PAS DE RĂZBOIUL CIVIL? „În fața ISLAMISMULUI, ELITELE ne-au TRĂDAT”
  ”Partidele politice, experții, judecătorii, mass-media și elitele culturale au încurajat și legitimat migrația islamică de decenii încoace sub diverse pretexte.”
  https://evz.ro/cum-a-ajuns-franta-la-un-pas-de-razboiul-civil.html

 2. Se incinge uleiul din tigaie, iar macroul “o ia pe ulei”: “Le carburant, c’est pas bibi!”
  https://www.bfmtv.com/mediaplayer/video/le-carburant-c-est-pas-bibi-interpelle-sur-le-terrain-emmanuel-macron-s-explique-1114944.html

  ATENTAT care îl viza pe Emmanuel Macron: Șase persoane au fost ARESTATE
  https://www.stiripesurse.ro/atentat-care-il-viza-pe-emmanuel-macron-ase-persoane-au-fost-arestate_1302004.html

  France: Over 100 arrested during Halloween-night unrest
  https://www.garda.com/crisis24/news-alerts/172181/france-over-100-arrested-during-halloween-night-unrest-update-1

  Prostitutes, porn stars and dominatrices: France holds its 1st sex worker festival in Paris
  https://www.rt.com/news/443218-sex-worker-festival-france/
  Documentaries, photographs and a “full service” performance tent were on display at the weekend at France’s first festival for sex workers
  https://www.thelocal.fr/20181105/france-holds-its-first-festival-for-sex-workers-in-paris

  Emmanuel Macron insistă: UE trebuie să aibă propria ARMATĂ, pentru a se apăra de Rusia, China şi SUA
  https://www.mediafax.ro/externe/breaking-emmanuel-macron-insista-ue-trebuie-sa-aiba-propria-armata-pentru-a-se-apara-de-rusia-china-si-sua-17610402

 3. In Franta incepe sa miroasa a revolutie: protestele impotriva scumpirii combustibililor se extind impotriva oligarhilor si a politicienilor si mass media controlate de ei

  Ciocniri violente la Paris, baricade pe Champs-Élysées.
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/video-violente-la-paris-unde-mii-de-oameni-protesteaza-fata-de-scumpirea-carburantilor-1037679

  “My retired parents can’t make ends meet so they had to get work distributing advertising leaflets. The government isn’t listening. To me, Macron is the president of the rich, slashing taxes for the wealthy, ignoring the rest of us. Politicians are cut off from our lives.
  Those in charge are one big oligarchy. The media can’t be trusted either.”
  https://www.theguardian.com/world/2018/nov/23/frances-gilets-jaunes-leave-macron-feeling-decidely-off-colour

 4. Politia franceza nu mai poate face fata situatiei, spune ca a inceput o revolutie si cere interventia armatei!
  https://twitter.com/Circonscripti18/status/1068944008771178496

  Proteste violente in Franta: Zeci de raniti si peste 220 de manifestanti retinuti la Paris
  http://www.ziare.com/europa/franta/proteste-violente-in-franta-zeci-de-raniti-si-peste-220-de-manifestanti-retinuti-la-paris-video-1540434

 5. Lunetisti pe acoperisurile unor imobile din Paris
  https://twitter.com/enough14/status/1068954767454539777

  Un protestatar este impuscat mortal
  https://twitter.com/alistark2017/status/1068949861385543680

  Worst riot in a decade engulfs Paris; Macron vows action
  https://www.apnews.com/34b61fddaee04fbd936544cd30ddf102

 6. Vasele olandeze continua sa-i bage pe gat Italiei imigranti ilegali, in ciuda protestelor lui Salvini, inca de anul trecut

  “Este o nouă provocare: după ce au stat multe zile în apele malteze, nava olandeză Sea Watch3 cu 47 de imigranţi la bord se îndreaptă spre Italia. Reiterez că poziţia noastră nu se schimbă şi nu se va schimba. Nu va debarca nimeni în Italia.”
  https://www.stiripesurse.ro/furtuna-arunca-o-nava-cu-imigran-i-la-bord-pe-coasta-siciliei-premierul-italian-nu-va-debarca-nimeni-in-italia_1320585.html

  June 16, 2018
  Italy on Saturday demanded that the Netherlands recall two Dutch-flagged migrant rescue ships
  https://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-italy/italy-demands-netherlands-recall-ngo-migrant-rescue-ships-idUSKBN1JC0GW

 7. Pingback: MATTEO SALVINI incearca sa unifice intr-un bloc politic PARTIDELE SUVERANISTE DIN EUROPA - Cuvântul Ortodox
 8. Pingback: AUSTERITATE, PROGRESISM si FEDERALISM EUROPEAN - orientarea noii garnituri de lideri UE/ Sefa propusa a Comisiei Europene, "crestin-democrata" Ursula Von der Leyen, pro-casatorii si adoptii gay, pro-armata europeana si SUE/ Lagarde la Banca Cent
 9. Pingback: SOROS influenta direct politica externa a DEPARTAMENTULUI DE STAT al SUA, inclusiv in materie de justitie/ Comisari europeni, companii de PR si mari publicatii occidentale, CUMPARATE de LOBBY-ul Arabiei Saudite pentru a acoperi CRIMELE din YEMEN/ Austria,
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare