Experiment biometric de SUPRAVEGHERE TOTALITARA. Intr-un oras din MEXIC s-au instalat SCANERE DE RETINA care identifica oamenii in timp real (VIDEO)

29-08-2013 1 minut Sublinieri

Imaginaţi-vă un scaner public care poate identifica 50 de persoane pe minut, în mişcare. Lucrul acesta se întâmplă deja la nivelul unui oraş întreg şi cu girul guvernului. Şi este doar începutul.

Oraşul Leon din Mexic instalează scanere de retină de la firma Global Rainmakers Inc. În cazul acestor scanere, oamenii nu trebuie să se oprească în faţa unor camere pentru a le fi scanaţi ochii, ci funcţionează în timp real, în timp ce oamenii merg pe stradă.

Există diferite tipuri de sisteme instalate în Leon, de la scanere mari – capabile să identifice 50 de persoane pe minut în mişcare – până la unele mai mici – care pot scana între 15 şi 30 de oameni pe minut. Aceste dispozitive sunt instalate în locuri publice, precum trenurile şi staţiile de autobuz, şi conectate la o bază de date care va urmări oamenii în tot oraşul.

Oficialii oraşului şi susţinătorii sistemului speră că prin scanarea retinei vor opri infracţiunile şi frauda. „Dacă eşti un hoţ recunoscut, spre exemplu, nu vei putea intra într-un magazin fără a fi reperat. Pentru alţii, îmbarcarea în avion va fi imposibilă“, spune Jeff Carter, CDO al Global Rainmakers.

Procesul de scanare a retinei în cazul celor un milion de locuitori din oraşul Leon a început cu infractorii condamnaţi. Cetăţenilor fără antecedente penale li s-a oferit posibilitatea de a-şi scana ochii „voluntar“. Acesta este însă numai începutul. Potrivit lui Carter, toţi locuitorii planetei ar trebui să fie conectaţi la acest sistem de urmărire prin iris în circa zece ani.

„În viitor, fie că vorbim de intrarea în casă, deschiderea portierei unei maşini, intrarea la locul de muncă sau ridicarea medicamentelor de la farmacie, totul va depinde de această cheie unică: irisul. Toate persoanele, locurile şi lucrurile de pe această planetă vor fi interconectate în următorii zece ani“, spune Carter.

Sistemul este folosit deja şi de companii prestigioase din America precum laboratoarele Google X sau Bank of America, dar şi de o serie de aeroporturi din lume. Anthony Antolino, directorul de marketing al Eyelock, companie care furnizează sisteme de scanare a ochiului, spune că numai ADN-ul este mai clar decât irisul în identificarea unei persoane. Potrivit acestuia, compania speră ca tehnologia pe care o dezvoltă să fie integrată din 2015 şi în telefoanele mobile, tablete şi laptop-uri.

„Această tehnologie exista deja de circa 20 de ani, dar era foarte lentă, instabilă şi greu de utilizat. Noua tehnologia bazată pe video capturează foarte multe imagini în fiecare secundă. Acestea sunt adunate, se identifică rapid cele mai bune imagini şi le putem procesa în milisecunde“, menţionează Antolino.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Panopticon, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Experiment biometric de SUPRAVEGHERE TOTALITARA. Intr-un oras din MEXIC s-au instalat SCANERE DE RETINA care identifica oamenii in timp real (VIDEO)

 1. Stiinta pe altarul careia s-au sacrificat atatia produce lucruri diabolice. Sunt inca atatia oameni care isi irosesc viata convinsi fiind ca o fac spre binele omenirii. Se investeste enorm in cercetare si uite rezultatele! Mintea pe care ne-a dat-o Dumnezeu spre mantuire am folosit-o spre pierzania omului! Si inca nu este tot, dinamica in domeniul IT este infricosatoare. Ce ne mai asteapta inca!

 2. Peste tot se pregatesc chestiile astea.
  Am devenit dependenti de mediul electronic, de internet. Fara telefon si calculator/internet nu putem trai si pe deasupra suntem si speriati pt ca ne place sa traim izolati, pe felia noastra, crezand ca ce avem ni se cuvine, pentru oarecare “siguranta” vanzandu-ne, de fapt, libertatea.
  Totul devine din ce in ce mai mult controlat electronic.
  Un exemplu banal: cam toate firmele mari (si multe din cele mici, pana chiar si la stat!) nu mai acorda salariile cash, ci pe card; nu mai acorda avansuri spre decontare cash, ci cu card de debit/credit. De ce? Pentru ca e mai simplu si mai sigur asa, platile se fac mai repede, iar trasabilitatea banilor e mai usor de facut. Ne-am obisnuit sa gandim doar in termeni de eficienta, care, din pacate, priveste doar latura lumeasca. Nu mai exista TIHNA.
  Nu vreau sa ma pun in locul acelor mexicani, dar nu pot sa n-o fac: cum o fi sa stii ca permanent iti e cunoscuta locatia, ce faci, daca plangi/razi, cu cine esti si ce vorbesti etc…

  „Dacă eşti un hoţ recunoscut, spre exemplu, nu vei putea intra într-un magazin fără a fi reperat. Pentru alţii, îmbarcarea în avion va fi imposibilă“

  In lumea noua, nu exista pocainta, intoarcere… Ai comis-o odata, ramai un proscris toata viata.

 3. problema nu este cardul bancar, problema va fi atunci cand vom fi obligati sa acceptam biomicrocipul in corpul uman adica pe mina ori pe frunte
  in concluzie de card poti scapa adica lai aruncat, distrus si gata ai scapat, insa daca ai acceptat microcipul, adio nu te mai poti debarasa de acesta si totodata in acceptarea acestuia nu mai exsta cale de intoarcere

 4. aviz celor ce fac consultatii gratuite la ochi,singuri merg pentru scanarea retinei si luare in evidenta

 5. @alexandru
  Cred ca exagerezi acum!

 6. @Sanziana,
  ai dreptate.Am un prieten,oftalmolog.Are aceiasi aparatura de acum 10 ani.Cred ca n-or sa apuce vremea aceea…..dupa cum se precipita evenimentele.Daca priviti detasat mapamondul,veti vedea o mare scena pe care se joaca o piesa,care se numeste”MOARTEA PLANETEI”,cu actori,scenarist(i),regizor(i)si public.NOI.Interesant este ca noi platim totul,inclusiv moartea noastra.Urata treaba.DUMNEZEULUI NOSTRU SLAVA.AMIN.

 7. Pingback: Prin confort crescendo, încotro? | N-am cuvinte...
 8. Este si un pacat si o exagerare sa credem ca medicii ar face asa ceva. Si tehnic, daca vorbim, aceasta presupune o munca si o aparatura. Ar trebui ca toate aparatele oftalmologilor sa permita salvarea in formata digital si apoi stocarea pe un suport de memorie externa. Ma indoiesc ca au asemenea aparate. Si apoi de ce sa acuzam asa gratuit.

 9. Fara sa ajungem la paranoia, este totusi sigur ca mai-marii lumii isi doresc sa ne supravegheze cat mai bine, mai ales pe cei care avem opinii si uneori chiar initiative neconvenabile politicii corecte :-).
  Sunt de acord cu ce spune mai sus Sânziana, se cheltuie sume enorme pentru cercetare, sume din buzunarul platitorilor de impozite, pentru descoperiri care ajung in cele mai multe cazuri sa faca rau societatii si chiar omenirii, cu alte cuvinte ne finantam singuri mijloacele prin care se incearca monitorizarea noastra…
  Pe de alta parte parerea mea este ca oricat ne-ar observa, urmari, un singur lucru nu vor putea sti, si anume daca in sinea noastra ne rugam, caci asta nu o vor putea vedea, urmarindu-ne mergand pe strada sau la lucru, sau chiar in familie. Daca vom reusi sa avem rugaciunea Lui Hristos prezenta in mintea noastra si inima noastra, constient sau in subconstient, eu cred ca nimic nu ne vor putea face. Poate exagerez, dar asa cred.
  Momentul greu va fi cel in care chiar vor dori sa ne “insemne” cu ce, nu stiu, dar cu ceva care va implini cuvintele Apocalipsei, atunci va fi tragedia. Insa si atunci cred ca cei care vor avea rugaciunea inimii vor rezista, nu vor ceda.
  Cel mai important este sa incercam sa ne rugam neincetat, sigur e greu sa ajungem la asta, ca viata de azi ne face sa fim imprastiati si cu mintea ravasita uneori, dar ne rugam, pierdem sirul, iar ne rugam, iar pierdem sirul, pana la urma tot reusim sa ne rugam cat putem de mult in fiecare zi, si asta cred ca ne poate intari in fata celor care “ne vaneaza”…

  Domnul sa ne miluiasca pe toti !

 10. Errata, cu scuze 🙂 : “se cheltuiesc sume enorme”… sa ne “insemneze cu ce…”
  Ma mai grabesc si eu uneori la scris, si sunt influentata si de folosirea zilnica a limbii franceze, iertati-ma ! 🙂

 11. http://www.wired.com/business/2013/08/mark-zuckerberg-internet-org/ Zuckerberg Explains Facebook’s Plan to Get Entire Planet Online

  “connectivity is a human right — up there with freedom of expression, freedom from hunger, and other essential rights.” dar eu vreau sa am dreptul si pe viitor sa NU fiu conectat (adica obligat sa platesc totul online…)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare