Mihai Tanasescu (FMI): BUGETUL ROMANIEI VA FI DISCUTAT CU FMI SI ABIA APOI VA FI VOTAT IN PARLAMENT

28-09-2011 1 minut Sublinieri

M. Tanasescu, FMI: Bugetul va fi mai intai discutat cu FMI si abia apoi va fi depus la Parlament

Bugetul pe anul viitor va fi discutat intai cu Fondul Monetar International si abia apoi va fi depus la Parlament. Declaratia a fost facuta de Mihai Tanasescu, senior adviser la Fond, care a precizat pentru HotNews.ro ca “discutiile au inceput deja si autoritatile lucreaza la finalizarea lui”. Tehnic, bugetul ar trebui supus dezbaterii Parlamentului la jumatatea lunii viitoare.

Practic, acest lucru are sanse aproape nule sa se petreaca. “Extrem de rar Guvernul a trimis la timp Bugetul in Parlament”, au confirmat surse apropiate legislativului. Potrivit acestora, proiectul va fi trimis, in cel mai bun caz, in prima parte a lui noiembrie. Misiunea FMI soseste in Romania la finele lunii octombrie. Temerea cea mare este ca bugetul sa nu fie “electoral”, adica sa prevada cheltuieli care ar putea atrage voturi la alegerile de anul viitor. Oficiali din Ministerul Finantelor au declarat ca Taxa pe Valoarea Adaugata si cota unica nu se vor modifica. Se va merge, dimpotriva, “pe unele reduceri de bugete”, mai spun oficialii citati.

Nota noastra:

Alcatuirea si aprobarea bugetului in Parlamentul National a fost intotdeauna semnul suveranitatii nationale si al democratiei – fie al prezentei, fie al absentei acestora. Logica este destul de clara: o natiune suverana isi randuieste cheltuielile si veniturile in mod autarhic, prin reprezentantii alesi. In acest caz, natiunea arata ca nu depinde de bunavointa vreunui imperiu si, prin aprobarea bugetului in Parlament, nici ca acesta ar fi alcatuit abuziv, dupa interese sau agende rupte de cele generale, ale poporului.

De aceea se tot vorbeste despre cedare de suveranitate in cazul in care se va ajunge la guvernul economic european care va institui principiul discutarii bugetelor nationale, initial, la nivel central european, abia ulterior fiind remise Parlamentelor Nationale.

Asadar, si in aceasta privinta noi suntem in avangarda. Bugetul, ca orice tara cu suveranitatea stirbita, depinde de o institutie externa si alcatuirea lui va fi conform agendei acesteia si nu intereselor generale…

Mihai Tanasescu avea dreptate: modul nostru de viata se va schimba fundamental. De pilda, o schimbare este ca vom trai intr-o tara care nu va mai fi nici suverana si nici democratica (atat cat era…).


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Criza mondiala, Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Mihai Tanasescu (FMI): BUGETUL ROMANIEI VA FI DISCUTAT CU FMI SI ABIA APOI VA FI VOTAT IN PARLAMENT

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare