MISCAREA ROMÂNIA ÎMPREUNĂ – constructia politica a fostului premier „tehnocrat” DACIAN CIOLOS se intemeiaza pe un FURT DE IDENTITATE/ Reactia Platformei civice ÎMPREUNĂ/ MÎR-ul ciolosist, o momeala pentru electoratul sensibil la teme de IDENTITATE NATIONALA si DREPTATE SOCIALA

1-04-2018 5 minute Sublinieri

  • Hotnews:

VIDEO UPDATE Dacian Cioloș a depus actele pentru noul partid, ”Mișcarea România Împreună”

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că vineri a depus actele pentru înregistrarea noului său partid politic, numit ”Mișcarea România Împreună”. Logo-ul partidului va fi ”RO+”, a anunțat Cioloș vineri, la un eveniment intern al platformei România 100.

”În decembrie anul trecut am anunțat că din platforma România 100 se va desprinde un partid politic. Vreau să va anunț că astăzi de dimineață a fost depusă la tribunal cererea de înregistrare a unui nou partid politic ieșit din platforma. Este vorba de partidul ”Mișcarea România Împreună”.  Am decis deci să facem și acest pas, e primul pas acela de cerere a înregistrării. Astăzi facem anunțul demersului pe care l-am făcut și nu al lansării partidului, îl vom lansa când va există că atare,” a anunțat Cioloș vineri, la un eveniment intern al România 100 transmis live pe Facebook.

Logo-ul partidului va fi ”RO+”.

”În documentul (depus la tribunal- n.r.) veți vedea că, pe lângă Statut, în programul politic noi am dezvoltat mai degrabă într-un prima faza în jurul acestor valori – onestitate, competență, bun simt, transparență, credința că fiecare om e important, că un proiect de reconstrucție trebuie să fie în jurul oamenilor și a valorilor lor. Și că toate soluțiile trebue să aibă la bază aceste valori. Veți găși în manifestul politic niște valori pe care vi le propunem, un mod de a vedea lucrurile și pe care apoi, cu ceea ce am acumulat deja în activitățile desfășurate, obiectivul este că în lunile următoare, până la momentul lansării efective, să adăugăm la această fundație și soluțiile pe care le propunem pe teme mari. Membrii fondatori și-au asumat pur si simplu un rol administrativ, partidul este al tuturor celor care au investit în această platforma,” a mai spus Cioloș în prezentarea noului partid.

Fostul premier a anunțat apoi și site-ul noului partid, vezi aici detalii.

La eveniment au participat și foștii miniștrii Dragoș Pâslaru și Vlad Voiculescu.

Echipa fondatoare trecută pe site-ul partidului este formată, pe lângă Dacian Cioloș, din:  Oana Bogdan (fost secretar de stat in Ministerul Culturii), Anca Dragu (fost ministru al Finanțelor), Liviu Iolu (fost purtător de cuvânt), Alin Mituță (fost șef de cabinet al lui Cioloș), Valeriu Nicolae (fost secretar de stat în Ministerul Muncii și consilier al premierului Cioloș), Dragoș Pîslaru (fost Ministru al Muncii), Dragoș Tudorache (fost ministru de Interne) și Vlad Voiculescu (fost ministru al Sănătății). 

Alin Cristian Mituță: Denumirea prescurtată a Mișcării România Împreună nu e MRÎ, ci ‘Împreună’

“Denumirea prescurtată a Mișcării România Împreună nu e MRI și nici MRÎ ci ‘Împreună’, în timp ce simbolul este ‘RO+’ “, precizează, într-o postare pe Facebook, Alin Cristian Mituță, director executiv al Platformei România 100 și fostul șef de cabinet al lui Dacian Cioloș la Guvern.

Alin Cristian Mituță adaugă că “Abrevierile seci care nu spun nimic nu mai sunt demult la modă printre partidele de generație nouă așa cum este și RO+. Atât forma prescurtată cât și simbolul nostru transmit un mesaj și nu sunt doar niște înșiruiri de litere. Suntem de altfel primul partid din România cu identitate de brand și vizuală profesioniste, realizate de excelenta echipă de la Brandient.”

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat vineri că a depus actele pentru înregistrarea noului său partid politic, numit “Mișcarea România Împreună”. Logo-ul partidului va fi “RO+”, a anunțat Cioloș vineri, la un eveniment intern al România 100 transmis live pe Facebook.

Avem încă un partid de stânga pe piata politică românească: al domnului Cioloș. Un partid, după cum și numele trădează, făcut după modă En Marche, la concurență cu USR, purtând ideile liberalismului nedemocratic de tip Trudeau și Macron, în care statul e in mijlocul preocupărilor, nu libertatea persoanei, în care niște presupuse elite sunt deasupra tuturor, iar cei ce li se opun sunt deplorabili, analfabeți si proști. Totuși, dacă ne uităm bine pe harta lumii, vom vedea că astfel de curente sunt în retragere. Dar România, ca intotdeauna, e defazata istoric.

Ciolos in sfârsit s-a hotărât, sau l-au hotărât alții  😉, își face partid . Ce orientare politică v-a avea ? Ei asta e o noutate. Ia uitati ce spune referitor la aceasta, Ciolos cu gurița lui !

“Nu promovăm cuvinte abstracte – de dreapta, de stânga – astea sunt cuvinte abstracte. O să colaborăm cu cei care împărtăşesc valorile şi principiile pe care noi le-am afişat.”

Deci e clar pentru toata lumea , da ?! 
Un fel de shaorma cu de toate. Sau o ciorba de potroace ca să fim români? 

Cum bine spunea cineva, e un partid gender fluid (sau trans) – primul de felul asta. Alelalte sunt mai mult sau mai putin gay.

Cioloș: ,,Referendumul e o poveste scoasă și băgată la naftalină!”
Vrea rezolvarea tuturor problemelor inaintea referendumului și toleranță, nu referendum! Acesta la urmă, adică niciodată! A devenit agitat ca un curcan…roz, evident!
Măi comisarule, miliția ta politică prin ignorarea unui proces democratic, cerut de milioane de români, ne arată dictatura pe care vrei s-o impui! Piei Satană!

Într-un fel e bine că Cioloș își face partid. Poate cu ocazia asta se mai limpezesc apele și nu mai bagă nimeni în aceeași oală globalismul post-national ori etatismul “lumii noi” de model francez precum vedem la mișcarea “en Marche” cu acele elemente de gândire liberală clasică, democrat-crestina ori conservatoare pe care le considerăm a fi “dreapta politică”.

În termeni clasici vorbind, partidul fostului premier va fi unul al unei “stângi” post-moderne iar în termeni realiști va fi cu “de toate și nimic” in același timp. PNL are obligația să intre mai îndrăzneț pe culoarul liberal-conservator și să mai renunțe la “tango-urile” cu nișa “progresista”. Dacă nu ne lărgim orizonturile și căutăm să luăm drept “dreapta” orice nu este PSD ne vom lua o mare țeapă. PNL ori merge pe valorile libertății și își asumă fără nicio rușine tematica identitara ori riscă să se trezească parte a unui amestec politic eterogen care să constituie după 2020 o alternativă pestriță la “stânga” actuală.

Platforma Civică pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ denunță tentativa inadmisibilă de confiscare a denumirii noastre și constată atât lipsa acută de imaginație politică a fondatorilor unui partid care confiscă denumirea noastră de ÎMPREUNĂ, cât și lipsa cronică de legitimitate populară dacă este nevoie ca, pentru înființarea unui partid, să fie confiscată denumirea celei mai largi inițiative civice din România.

Platforma civică pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România compusă din peste 1000 de ong – uri și persoane fizice, intelectuali din tot spațiul românesc, reuniți pentru prima dată, într-un număr așa copleșitor în istoria recentă a României. Ea nu a avut și nu are nicio legătură cu Dacian Cioloș ori cu mișcarea acestuia.

A confisca, așadar, denumirea unui astfel de fenomen cum este platforma civică pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ – cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România – nu reprezintă decît aceeași metodă veche de anihilare a oricărei mișcări reale, organice a poporului român doar pentru că ea nu a fost creată în laboratoare ideologice, ci reflectă voința profundă, reală și curată de asociere pentru susținerea valorilor identitare ale poporului român care îi asigură continuitatea.

Platforma civică pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ solicită încetarea imediată a folosirii denumirii noastre de către orice om politic care încearcă să confiște denumirea ÎMPREUNĂ. Precizăm că, având și rezervare de denumire în vigoare, vom uza de toate căile legale care ocrotesc denumirea noastră.

Lansarea Platformei civice pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ a avut loc pe data de 15 septembrie 2017, în componența a peste 1000 de intelectuali si ong – uri (în număr la acel moment de de 370 ong – uri), fiind un eveniment public transmis în direct (https://www.youtube.com/watch?v=_sYKtw5RFSU&feature=youtu.be) și mediatizat conform AGERPRES (https://www1.agerpres.ro/social/2017/09/15/platforma-civica-impreuna-lansata-oficial-principalul-obiecitv-sustinerea-referendumului-pentru-familie-21-39-31)

Platforma civică ÎMPREUNĂ Bucuresti,
30 martie 2018

Acum, urmarind si discursul lui Dragos Paslaru de la lansarea RO+, ma gandesc daca nu cumva inspiratorul miscarii este Felix Tataru (nu neaparat sau doar ca persoana, cat ca institutie de comunicare). Asta ar explica mai clar si plagiatul conceptual (familiar cu miscarile din zona conservatoare).

In orice caz, RO+ e un construct politic care incearca sa recupereze zonele sociale cheie afectate si excluse, totodata, de actualul joc politic. Adica pe cei care pun pret pe identitate nationala si pe ”dreptate” si in sens social, nu doar ”justitie” (adica anticoruptie). De aceea au si fost validati de G4media, adica de Tapalaga&Pantazi, drept amenintare pentru PSD, ceea ce inseamna ca targetul lor este acel electorat, nu cel al PNL sau USR.

Este o constructie care cred ca are ca scop captarea de adeziuni/voturi din acele paturi sociale care incepusera sa isi capete o voce prin CpF si Impreuna. Insa menirea ei este de a relegitima, de fapt, actualul regim neoliberal si sexo-progresist in facere.

Evident, provine direct din maruntaiele Noii Securitati. N-am nicio indoiala in aceasta privinta.

LATER EDIT: posibila implicare a lui Felix Tataru trebuie luata drept ceea ce e – o supozitie. Oficial, de brandul partidului lui Ciolos s-a ocupat Brandient, o alta companie. Comunicarea nu se reduce insa doar la branding, iar strategia partidului pe acest aspect e greu de crezut ca a fost realizata tot cu creatorii brandului. 

In alta ordine de idei, Alin Cristian Mituță de la RO+ a aratat in mod clar pentru cine vrea sa vada ca e vorba de un concept in ceea ce priveste cuvantul ”Impreuna”. “Abrevierile seci care nu spun nimic nu mai sunt demult la modă printre partidele de generație nouă așa cum este și RO+. Atât forma prescurtată cât și simbolul nostru transmit un mesaj și nu sunt doar niște înșiruiri de litere. Suntem de altfel primul partid din România cu identitate de brand și vizuală profesioniste, realizate de excelenta echipă de la Brandient.”

Asadar, argumentul celor care contesta plagiatul, care consta intr-o unica idee, anume ca e vorba de un termen folosit si de alte ong-uri si ca nu poate fi, astfel, vorba de plagiat, cade. Pentru ca nu termenul l-au plagiat, ci conceptul: acela de actiune civica solidara, de unitate. Concept care, in acesti termeni simbolici, a fost creat si articulat de Platforma Impreuna.

Go, Ciolo(s), Go!… – PSD CASTIGA ALEGERILE cu aproape 50%, “Martorii lui Ciolos” repudiati de “REVANSA” TACUTA A “TELEORMANULUI”. Semnificatia VOTULUI ZDROBITOR de “inrosire” a tarii: INFRANGEREA EXPERIMENTULUI “COLECTIV”, amendarea campaniei “penalilor” si agendei agresiv colonialiste, plus DISTRUGEREA PROGRAMATA A PNL PRIN CAPUSA SECURISTICA ANTI-ROMANEASCA U.S.R.

VLAD VOICULESCU DECLANSEAZA “REVOLUTIA” NEOLIBERALA A MANAGEMENTULUI SPITALICESC/ Pacientii de boli cronice protesteaza fata de DIRECTIVA OBLIGATIVITATII DOSARULUI ELECTRONIC/ Problemele reale din sistem: pacientii de hepatita cronica si transplantul de plamani/ CUM ISI BATE JOC DE PROPRII CLIENTI O MULTINATIONALA PHARMA

Rentele si retelele marionetelor. IOHANNIS – membru, intre timp retras, al unui THINK-TANK elitist fondat si finantat de GEORGE SOROS/ CIOLOS – indemnizatie de la BANCA MONDIALA

RETEAUA SOROS CARE CONDUCE ROMÂNIA. Tehnocrati, experti, activisti ONG-isti si super-staruri ale anticoruptiei, finantati din aceeasi sursa: GEORGE SOROS. Printre ei, DACIAN CIOLOȘ, NICUȘOR DAN si alti actori influenti ai politicii si administratiei

UPDATE: Presedintele a recidivat vorbind despre “OSTRACIZAREA MINORITATILOR”! Horatiu Pepine (DW): Iohannis, lipsit de onestitate si manipulator/ HANS KLEMM SE SIMTE “INCURAJAT” DE GROSOLANIA CU “FANATICII RELIGIOSI” A LUI IOHANNIS. AFR il critica dur pe presedintele Românei: ”NICI OBAMA NU AR FI ZIS-O MAI BINE”/ Stratagema Ciolos-PNL: casatorie traditionala, dar PARTENERIATE GAY?

“Cioloșenia pământului” sau cum se fabrica in laboratoarele anti-românesti CIOLOȘOLATRIA – cel mai recent si mai strident EXPERIMENT (ANTI)POLITIC de “zeificare” a ZERO-ului absolut si de PROSTIRE IN FATA A ROMÂNILOR. ”Tehnocratul” manevrat de aceleasi SERVICII SECRETE si penibila sa ”PLATFORMA” de tipul “sa fie bine ca sa nu fie rau”


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “MISCAREA ROMÂNIA ÎMPREUNĂ – constructia politica a fostului premier „tehnocrat” DACIAN CIOLOS se intemeiaza pe un FURT DE IDENTITATE/ Reactia Platformei civice ÎMPREUNĂ/ MÎR-ul ciolosist, o momeala pentru electoratul sensibil la teme de IDENTITATE NATIONALA si DREPTATE SOCIALA

  1. Daca RO = Romania, atunci toata lumea de la noi e inclusa deja si plusul pica aiurea, pentru ca nu poate implica RO+RO, ci chestii de genul RO+HU+GB etc. = EU.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare