MITROPOLITUL NICOLAE CORNEANU SE RETRAGE din scaunul arhieresc

10-07-2012 42 secunde Sublinieri


Înaltpreasfinţia Sa Nicolae a anunţat Patriarhia Română, printr-o scrisoare oficială, că se retrage din scaunul de Mitropolit al Banatului.

Motivaţia acestui gest este generată de starea de sănătate care nu îi mai permite exercitarea importantei funcţii bisericeşti. Este foarte posibil ca IPS Nicolae să se retragă la o mănăstire.

Important teolog român şi una dintre feţele luminoase al Bisericii Ortodoxe Române, Nicolae Corneanu este Mitropolit al Banatului de 50 de ani, fiind, astfel, cel mai longeviv ierarh român în viaţă.


Categorii

1. DIVERSE, Mitropolitul Nicolae Corneanu

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “MITROPOLITUL NICOLAE CORNEANU SE RETRAGE din scaunul arhieresc

 1. Deja i-au pregatit un ecumenist care sa-l inlocuiasca.

 2. Unul mai mare ca el nu cred ca va fi posibil. Oricine va veni in locul lui va fi o schimbare in bine.

 3. Un gest firesc. Poate, în oarece măsură, tardiv. Pentru că dincolo de vârstă și de poverile senectuții se află o eroare. Minimalizată, uitată, poate, de mulți însă a cărei umbră nu s-a stins. În rest, sănătate, ani îndelungați și liniște!

 4. @Lucian ,

  ” Oricine va veni in locul lui va fi o schimbare in bine.”

  Da-mi voie , frate , sa ma abtin de la a sustine asta . Nu de altceva , dar daca ne gandim la toate schimbarile de peste tot , din `89 incoace , numai ” in bine ” nu au fost . Ni s-a cam rezervat un loc pe banca celor care ” tot-din-urma-regreta ” si mi-e teama ca epoca asta nu s-a incheiat ( in toate sferele vietii romanesti ) , asa ca … faca-se voia Domnului !

 5. Anonim spunea…

  Cine estimați că va fi înlocuitorul?

  10 iulie 2012, 16:08
  Blogger Claudiu Târziu spunea…

  I s-a promis PS Sofronie.

  Anonim spunea…

  Hai sa va spun cum sta treaba. Eparhia asta este ravnita de un alt episcop din banat “a carui nume il trecem sub tacere” vorba lui Caragiale. Acest episcop avea temerea ca Presfintitul Paisie, care a inceput sa cam faca ordine in eparhie, ar putea deveni un contracandidat la scaunul ravnit. A tocmit niste calomiatori (ziua de vest)acordandu-le an de an distinctii pentru ceva ce nu erau (cel mai bun ziarist din Banatul istoric), iar acestia s-au pus pe treaba calomiindu-l intens. In eparhie s-au infintat niste asezaminte sociale pentru persoane ce aveau nevoie de asistenta sociala, acest lucru s-a facut cu bani europeni, dar cum bine stiti si eparhia trebuia sa vina cu un procent de 25%. Cum fonduri nu erau s-a stabilit in consiliul eparhial ca toti noii angajati sa doneze 25% din venituri, care erau cam de 2000 lei, si astfel proiectul sa mearga mai departe. Aceste hotarari nu ii apartineau episcopului vicar Paisie ci au fost luate de intreg consiliul eparhial prima semnatura avandu-o Mitropolitul Nicolae. Nu stiu sa spun daca acest model este specific doar in eparhia Timisoarei sau daca el este folosit in toata tara. Doua persoane din cele care ua semnat contractele de donatii s-au sucit si au facut plangere penala, iar calomiatorii au batut fierul la cald cat i-au tinut puterile crezand ca factorul decizional a fost presfintitul Paisie episcopul vicar. Gestul Inaltpresfintitului de a se retrage din scaun este facut pentru a dezamorsa situatia creata.

  10 iulie 2012, 21:50

  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=1273844315540409316&postID=4172112986226571406

 6. Admin!
  Ce TARE!
  Nu se dezminte nici la batranete(le) sale URATE (ca ale ereticului Arie) de prostii!
  Vai de cei prin care vine sminteala – mai ales ca-i vladica, nu tata Leana din colt de strada…

 7. Doamne ajuta fratilor !!

  rugamintea mea catre voi este de a nu mai judeca pe nimeni !!

  fiecare va da raspuns pt ceea ce a facut el si nu pt ceea ce au facut altii !! fiecare dintre noi are cate o barna in ochi, pe care insa nu o vedem, cu toate astea…reusim sa vedem paiul din ochiul celuilalt !!!

  Cu frateasca dragoste, va rog sa ma iertati pe mine pacatosul !

 8. @’pacatosule’

  Cred ca fraternizezi cu cine nu trebuie si intri – la randu-ti – in judecati straine!

  Stii de ce?!

  N-ai de unde stii cate barne si paie sunt pe UNDE si pe la CINE 🙂

  Barnele – celor care scriem pe-aici (ca sa intru in ‘jocul’ tau)…ni le stim noi, prea bine (prin glasul constiintei si prin spovedania facuta la duhovnic);

  PAIUL din ochii celuilalt – minimizarea ereziei, ca pacat ‘mic’ a Corneanului asta – miroase URAT – imprastiind mirosul nesuferit peste toti crestinii EXACT ca cel venit din Iad care, ridicandu-si poala hainei ca sa-i arate fratelui din viata cam cum miroase in Iad – a imputit manastirea pe perioada de 6luni.

  Si treaba cu mirosul n-ar fi nimic daca n-ar ramane duhoarea parfumului sau eretic in haina sufletului multora care s-au uitat cu gura cascata crezandu-l si luand ‘de bun’ pe vladica al lor….

 9. Pingback: IPS NICOLAE CORNEANU a murit - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare