“MOARTE CRESTINILOR!” Masacrul din Kenya: gruparea islamista a ucis studentii crestini

4-04-2015 1 minut Sublinieri

kenya

In Kenya seria de atacuri asupra crestinilor de catre islamisti continua, cu un atac asupra unei universitati. Ieri, membrii gruparii somaleze islamiste Al Shabaab (“tineretul”) au luat cu asalt Universitatea Garissa. Au executat cei 2 paznici ai complexeului, iar apoi i-au separat dintre studenti pe cei crestini si i-au executat.

In acest atac au cazut victime 147 de persoane si 79 au fost raniti, depasind numarul de victime ale atacului din mall-ul Nairoboi, ale aceleiasi grupari, din 2013, cand au omorat 67 de crestini.

Patru dintre ucigasi au fost inconjurati intr-un dormitor, dar s-au sinucis detonandu-si vestele cu explozibili. Al cincilea terorist a fost reportat ca fiind arestat.

Conform martorilor prezenti in Universitatea Garissa in momentul atacului, militantii islamici au fost atenti in separarea crestinilor de musulmani inainte de a incepe masacrul crestinilor. Kenya este o tara majoritar crestina (83%), musulmanii reprezentand doar 11% din populatie.

_82097928_82097320

Collins Wetangula, vice-presedinte al uniunii de studenti, a declarat ca a auzit din camera in care se afla, cum teroristii deschideau usile, intrebau oamenii ce se aflau in camere, daca sunt musulmani sau crestini, iar “daca cineva raspundea ca este crestin, il impuscau pe loc. Cu fiecare impuscatura pe care o auzeam ma temeam ca eu urmez.”

Guvernul kenyan l-a numit pe Mohamed Kuno, unul dintre liderii gruparii Al Shabab ca responsabil pentru acest atac.

Mohamed Kuno a fost directorul scolii islamice din Garissa pana in anul 2007 cand a demisionat.

Al Shabab a declarat ca atacul asupra universitatii a fost facut pentru ca ei se afla in stare de razboi cu Kenya. Trupele Kenyei au intrat in Somalia in anul 2011 intr-o incercare de a opri islamistii sa mai atace orasele aflate la granita. Rezultatul acestei masuri a fost negativ insa, pentru ca gruparile islamiste si-au intensificat atacurile in Kenya dupa acest eveniment.

Gruparea Al Shabaab are un istoric lung de atacuri in care a avut ca tinta crestinii. Doar in ultimele cateva luni:

– 2 decembrie 2014: membrii gruparii Al Shabaab au atacat o tabara de muncitori ce dormeau langa santierul de lucru, aflat langa orasul Mandera, din apropiere cu granita somaleza. Crestinii au fost separati de restul grupului si executati. 36 de crestini si-au pierdut viata in atac.

– 22 noiembrie 2014: Al Shabaab a atacat un autobuz si a masacrat 28 de pasageri crestini. DIn nou, pasagerii musulmani au fost lasati in pace, si doar cei crestini au fost executati.

– 24 august 2014: Al Shabaab au rapit un grup de 4 vanzatori ambulanti. Trei dintre ei, musulmani, au fost eliberati. Al patrulea, un crestin, a fost decapitat.

– 15 iunie 2014: Aproximativ 50 de membri ai gruparii au atacat oraselul Mpeketoni. Au mers din usa in usa, tipand “Allahu Akbar” si impuscand pe cei ce raspundeau ca sunt crestini. 57 de crestini au fost executati, 6 dintre ei copii.


Categorii

1. DIVERSE, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la ““MOARTE CRESTINILOR!” Masacrul din Kenya: gruparea islamista a ucis studentii crestini

 1. Doamne, cati martiri! Crestinii din zonele persecutate ar trebui pomeniti neintrerupt in rugaciunile noastre…

  Cat va mai dura, ma intreb, pana ce plaga asta va ajunge si in Europa? Lupta a devenit feroce.

 2. Pingback: CRESTINOFOBIA GLOBALA: CRESTINISMUL, CEA MAI PERSECUTATA RELIGIE/ Laicizare fanatica in Franta: se discuta SCHIMBAREA DENUMIRILOR CRESTINE ale localitatilor | Cuvântul Ortodox
 3. Dumnezeul Crestinilor prin Lege interzice vărsarea de sânge,cine ucide răspunde pentru fapta sa si mai ales pentru un asemenea masacru – Musulmanii sunt opusul Crestinilor ei ucid si se sinucid si nu-i condamna nimeni pentru ura fata de cei de alta religie la ei sunt considerati martiri daca ucid,fac masacre si se sinucid.Ma intreb daca Dumnezeul Crestin mai poate rabda atata cruzime-calendarul Crestin este plin de martiri Crestini care nu ucid si nu se sinucid fiindcă au ucis pe alti oameni din alta religie,daca Dumnezeu ar îngădui prin Mania Lui sa ii razbunam pe cei ucisi,cred ca nu ar mai avea aceeasi satisfactie cum au ei acum,i-am trece prin aceleasi suferinte cum ne supun ei.Dar Dumnezeul Nostru nu instiga la varsare de sânge,nu ridica un ucigas in serie la rangul de martir ci mai degrabă se instraineaza de acea Creatie A SA si pana si demonii se ingretoseaza de asemenea oameni.Cert este ca un Taoist,Brahmanist,Iudeu,Jianist,Confucianist,Zooastru,Crestin nu face atâta tam tam din Religia lor,nu obliga pe nimeni sa creadă in Dumnezeul lor si nici nu ucid in numele lui Dumnezeu-numai Musulmanii care sunt tolerati de toate religiile lumii pe întregul Mapamond fac asemenea nazdravanii-masacre-camicaze-atentate-genocid-holocaustul islamic este mai josnic decât holocaustul evresc a lui Hitler-holocaustul comunist a lui Stalin-holocaustul bolsevic a lui Mauthetzun din China.Cred ca toate popoarele când isi vor da seama ca acestia nu respecta MULTICULTURALISMUL-NU TOLEREAZA ALTE RELIGII se vor Rascula împotriva musulmanilor.Atunci va fi vai si amar de ei,ii plâng încă de pe acum.Daca ei ar fi asa cum suntem toti toleranti cu ei am trai in liniste fiecare cu celilalti.Nu ar mai conta ca eu sunt Crestin ala este Musulman celalat este Evreu si asa mai departe -am fi Respectosi unii cu altui -AM TRAI IN ARMONIE MULTICULTURALA SI IN PACE.Dar când acesti fundamentalisti ne TERORIZEAZA CU RELIGIA le dau DREPTATE Rusilor-Americanilor-Francezilor-Israelienilor in privinta RAZBOIULUI ANTITERO.Mie mila de ei dar când folosesti copii,gravide cu noi nascuti ca arma in atentate ne împinge sa-i vanam exact cu vânează ei Crestii.Nu vor mai continua mult asa fiindcă au atins pragurile extreme ale Terorismului- in momentul când China se va implica si ea in Razboiul Antitero vânătoarea de Crestini se va transforma in vânătoarea de musulmani,habar n-au ce ii asteapta,pe noi pana acum asa a fost prigoana anticrestina de mii de ani in schimb o exceptie a fost in istoria Spaniei i-au vanat si expulzat din Spania exact cum au facut cu tiganii din Franta.Asa ca nu vom mai tolera prigoana AntiCrestina Ne Vom Apăra si Vom Învinge:,,cu moartea pe moarte călcând”…Sincer as fi vrut sa fim in Pace si sa Trăim In Armonie Multiculturala-Ecumenica dar daca ne forteaza ne apărăm -un exemplu este Sfântul Stefan Cel Mare care a băgat Respectul in musulmani astăzi Sabia Lui este la Istambul.

 4. Pingback: DESPRE MARTIRIUL CRESTIN DIN ZILELE NOASTRE. Meditatie a parintelui Augustin Coroian | Cuvântul Ortodox
 5. Neaparat exista un focar, care-i alege si-i pregateste pentru a se jertvi prim masacrele asemanatoare.Cine-i asigură cu „toate cele necesare fara ca nimeni sa nu stie”? Daca nu doresc sa fie stimati si respectati, o sfirsesc prin sinucidere, propun sa-i ajutam. Dar primul lucru – de distrus Focarul.

 6. un om care stie de frica lui D-zeu nu comite nici cel ma-i mic pacat.
  Dar sa ma-i ucizi?
  D-zeul lor este DIAVOLUL .
  Sunt multe de spus dar ma opresc aici.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare