TRIUNGHIUL ORORII pentru crestinii din Orientul Apropiat: EXILUL, SCLAVIA SAU MOARTEA. SUA nu si-a trimis reprezentant la o intalnire a CONSILIULUI ONU dedicata EPURARII CRESTINILOR

5-04-2015 2 minute Sublinieri

irak-crestini-pasti

  • TheOrthodoxChurchInfo:

Assyrians, Isis, and Kelecha — Celebrating Easter in Iraq

By Erin Wilson
http://www.preemptivelove.org – April 2015

Mainile pline de faina se misca rapid, amestecand ingrediente, framantand mici bile de aluat, pentru a le lati apoi in rotocoale largi, gata de a fi taiate in bucatele rotunde cu pahare tinute cu marginile in jos. Miroase a nuci si zahar. Desi e destul loc, femeile stau aproape una de alta – umar la umar – lucrand pe un cearceaf alb asternut pe jos pentru a proteja covorul dedesupt. Fiecare dintre ele are rolul sau precis in prepararea kelecha – produsele mici si gustoate, traditionale, facute de Pasti.

Lucrul impreuna, vorbitul, rasetele, totul pare atat de normal in acest moment. Si, cu adevarat, totul este destul de normal – doar ca acesti crestini asirieni isi pregatesc Pastile ca refugiati, departe de casele si locurile lor natale.

Comunitatea de crestini asirieni din Irak a fost greu lovita de violentele ce s-au declansat vara trecuta. Multi si-au pierdut viata. Multi altii au fost fortati sa isi paraseasca casele si sa se refugieze unde au vazut cu ochii.

In ciuda atentiei mediatice si a nesfarsitelor emaluri forwardate despre impilarea crestinilor din Irak, multe comunitati sunt lipsite de sprijinul necesar si se confrunta cu nevoi, fiind vulnerabile. Am cunoscut aceasta comunitate cand se afla la mare nevoie, necesitand ajutor imediat. Partenerii musulmani au ajutat pentru acoperirea nevoilor concrete, furnizand paturi, mancare si sobe.

Continuam sa investim in comunitate sub forma a 11 mici afaceri subventionate. Primele subventii au fost orientate catre femeile vaduve care au ramas capul gospodariilor lor, avand responsabilitatea copiiilor. Acestea au deschis mici croitorii, magazinase de la coltul strazii si brutarii ce pregatesc kelecha.

Ni s-a spus ca suntem singurul grup care ajuta aceasta comunitate, si ne-am simtit onorati cand am fost invitati de liderii sai religiosi sa sarbatorim Pastile impreuna cu ei. E greu sa sarbatoresti cand comunitatea ta a suferit atatea pierderi grele, dar acesti oameni inteleg intr-un mod unic ce inseamna sa gasesti viata in mijlocul suferintelor – care se amana pentru putin timp -, marcand aceasta zi a Luminii dupa o noapte lunga.

Comunitatea a pregatit o sarbatoare frumoasa. Pentru copii vor fi jocuri si vopsitul fetelor, precum si alte prostioare, atat pentru asirieni, cat si pentru vecinii lor musulmani. Va fi muzica, rugaciune, dar si sfat si consiliere pentru traumele suferite de familii. Si, evident, va fi si kelecha. Trebuie sa fie si kelecha, gatite de femeile care tocmai si-au deschis o brutarie.

In acest Pasti stam alaturi de acesti oameni care au suferit pentru ce sunt si pentru credinta lor.

© 2015 Assyrian International News Agency.

US Ignores UN Session on Christian Genocide in Mideast

Raymond Ibrahim – April 2015

In timp ce crestinii si alte minoritati sunt epurate, in continuare, in Orientul Apropiat de catre Statul Islamic si alte organizatii jihadiste, Franta a organizat, pe 27 martie, un Consiliu de Securitate al ONU deschis pe tema “Victimelor atacurilor si abuzurilor motivate etnic si religios in Orientul Apropiat”

Desi mai multe natiuni occidentale si-au trimis inalti oficiali pentru a participa la Consiliu, SUA nu a trimis pe nimeni.

Ministrul de externe francez, Laurent Fabius, a deschis intalnirea declarand: Fara indoiala, in Orientul Apropiat ne confruntam cu un proces sistematic, barbar, de epurare religioasa si etnica. Desi majoritatea victimelor teroristilor jihadisti sunt musulmani, comunitatile non-musulmane sunt tinte prioritate pentru acestea.”

Referindu-se in mod special la Crestini, Yazidis si Kurzi, ministrul de externe francez a declarat ca “toti se confrunta cu acelasi triunghi al ororii: exilul fortat, sclavia sau moartea.” 

Ministrul de externe al Austriei, Sebastian Kurz, a spus ca actiunile Statului Islamic trebuie vazute ca crime de razboi si genocid si nu trebuie sa treaca nepedepsite.

Ambasadorul Poloniei, Boguslaw Winid, a spus ca “istoria secoului 20 ne invata ca trebuie reactionat in fata unor astfel de evolutii pentru a nu se ajunge la atrocitati organizare pe scara si mai mare”. 

Cu toate acestea, in cuvintele World Tribune:

Desi multi delegati de nivel inalt din ONU au participat la intalnirea Consiliului de Securitate, unii la nivel de ministri de externe, SUA nu si-a trimis ambasadorul la ONU, Samantha Power, sau vreun alt oficial de rang inalt din Departamentul de Stat. Oare de ce?

traducere si adaptare de Cuvantul Ortodox

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Irak, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “TRIUNGHIUL ORORII pentru crestinii din Orientul Apropiat: EXILUL, SCLAVIA SAU MOARTEA. SUA nu si-a trimis reprezentant la o intalnire a CONSILIULUI ONU dedicata EPURARII CRESTINILOR

  1. De-aia ma tem eu acum mai mult de SUA decat de Rusia. Poate e o simpla speculatie inepta, dar tare ma tem ca pe agenda secreta a Washington-ului crestinismului ii este dedicata o rubrica speciala! Si nu una prietenoasa.

    Daca pana si laica Franta s-a sesizat…

  2. Da sora Dorotea, asa cum spui este: locul lui Stalin este ocupat azi de Obama. SUA pregateste eliminarea Ortodoxiei in Orientul Apropiat, Europa si Rusia. Motivul: ortodocsii nu pot fi manipulati prin “corectitudine politica”, ortodocsii sunt o amenintare pentru statul mondial construit de SUA prin simplul fapt ca exista. Asa se explica faptul ca bisericile sunt eliminate din spatiul public de forte care au fost nascute si crescute de SUA(forte care in statul islamic nu mai asculta de comanda americana cel putin acum si la nivel de baza) in Kosovo si Orientul Apropiat.

  3. Pingback: “CRESTINII NU AU LOC IN LUMEA ACEASTA”. Care este LOCUL pe care ni l-a pregatit Domnul prin INALTAREA Sa? Predica audio a Arhim. Damaschin de la Sihastria Putnei: “In SIRIA sunt PERSECUTII poate mai atroce decat persecutiile din primele
  4. Pingback: DE CE AU ABANDONAT MARILE PUTERI PE CRESTINII DIN ORIENTUL APROPIAT? | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: DESPRE MARTIRIUL CRESTIN DIN ZILELE NOASTRE. Meditatie a parintelui Andrei Coroian | Cuvântul Ortodox
  6. Pingback: LUAND IN SERIOS CRACIUNUL/ „In 2016 Hristos s-a nascut la ALEP, nu la Betleem” | Cuvântul Ortodox
  7. Pingback: Exista un GENOCID CONTINUU al crestinilor persecutati. Cum se explica tacerea elitelor politice si mediatice asupra acestor incalcari sistematice si brutale ale drepturilor omului, asupra persecutarii minoritatilor, femeilor si imigrantilor?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare