ISTORICUL PETRE TURLEA: Mihai Razvan Ungureanu a tradat Romania in CAZUL MOSTENIRII GOJDU (video). INEDIT: Cum a reactionat PATRIARHUL TEOCTIST cand M.R.U. i-a cerut sa cedeze bunurile Gojdu!

25-02-2013 1 minut Sublinieri(din: SECVENTIAL cu Adrian Ursu – Inregistrare emisiune din data de 24 Februarie 2013)

VEZI SI:


Rezumatul unor interventii ale istoricului Petre Turlea:

Petre Turlea:

Cedarea [mostenirii Gojdu] lui M.R. Ungureanu incalca un Tratat international – cel de la Trianon (1920), care, prin articolul 249, spune ca fundatiile romanesti de pe teritoriul Ungariei, inclusiv aceasta, apartin statului roman. Nerespectarea unei prevederi a acestui tratat poate duce la nerespectarea lui ca atare/in intregime.

In 1937 a fost incheiat un alt acord intre Romania si Ungaria care recunostea acelasi lucru [drepturile romane asupra fundatiilor din Ungaria]. In 1952, insa, Ana Pauker a facut un acord cu Ungaria prin care ceda toate drepturile romanesti asupra ana-pauker1fundatiilor.

Adrian Ursu: Adica Ana Pauker, ministru de externe al regimului comunist, a facut exact acelasi lucru cu M.R. Ungureanu in zilelele noastre?

Petre Turlea: Da. Dupa ce Ana Pauker a fost debarcata, acest acord a fost si parafat. Seamana perfect cu ce a facut dl Ungureanu. Ideea este aceeasi: statul roman renunta la un bun ce ii apartinea. Statul e o notiune abstracta, dar bunul acesta apartine, de fapt, neamului romanesc. Sa cedezi un bun ce apartine neamului romanesc inseamna sa tradezi interesele acelui neam.  O vina o are, bineinteles, si premierul de atunci, Calin Popescu-Tariceanu.

Acordul din 2005 (realizat de MRU) a fost facut foarte grabit, partea maghiara trecandu-l rapid prin Parlament pentru ratificare. Din stenogramele Parlamentului Ungariei, aflam ca Nemeth Zsolt spunea ca “acordul consta in renuntarea de catre Romania la pretentiile materiale legate de complexul Gojdu din Budapesta”.

[…]

M.R. Ungureanu este istoric; la baza acestei greseli nu poate sa stea lipsa de cunostinte, ci este clar o tradare a intereselor neamului romanesc.

Teoctist_30

Un alt exemplu de ne-romanism al fostului premier MR Ungureanu a fost in preajma dezbaterilor parlamentare legate de Acordul din 2005. Cu o zi inainte a fost in audienta la Patriarhul BOR, PF Teoctist, care l-a primit in camera sa de audiente. Patriarhul l-a ascultat timp de 30 de minute pe Ungureanu, care ii explica de ce sa cedeze drepturile asupra mostenirii Gojdu, iar apoi s-a ridicat si i-a spus cu fermitate: “Bunurile acestea sunt ale natiunii romane. Biserica niciodata nu va ceda niste bunuri care apartin poporului roman, ea [Biserica] fiind reprezentanta acestui popor”. Dupa care i-a aratat usa.

A doua zi, insa, in parlament, MR Ungureanu a lasat sa se inteleaga faptul ca Biserica ar fi fost de acord. Mai mult, s-a incercat interzicerea asistatarii la dezbatere a Arhiepiscopului de Cluj, Bartolomeu Anania. In cele din urma, s-a votat insa pentru participarea IPS Anania la dezbateri si vot.

– Emisiunea contine si parerile foarte importante ale profesorului Turlea referitoare la relatiile istorice dintre romani si unguri si la scopul provocarilor continue legate de Tinutul Secuiesc: realizarea Ungariei Mari. (a se vedea VIDEO)

premierul-ungureanu-


Categorii

Ierarhi romani, Istorie, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Transcrieri-Redactari, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “ISTORICUL PETRE TURLEA: Mihai Razvan Ungureanu a tradat Romania in CAZUL MOSTENIRII GOJDU (video). INEDIT: Cum a reactionat PATRIARHUL TEOCTIST cand M.R.U. i-a cerut sa cedeze bunurile Gojdu!

 1. Pai da, normal ca vocea Bisericii ii supara, pentru ca suna “fals” intr-un cor de tradatori de neam si tara…

 2. Pingback: Cand premierul Victor Ponta spune adevarul: LASZLO TOKES SI MONICA MACOVEI SUNT FINANTATI DE DUSMANII ROMANIEI SI REPREZINTA INTERESELE STRAINE ANTI-ROMANESTI (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 3. Pingback: IPS Andrei Andreicut despre RELUAREA demersurilor de recuperare a MOSTENIRII GOJDU [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Pingback: Conflict cu Ungaria? Seful JOBBIK face declaratii OSTILE Romaniei la TABARA EMI. Raspunsul autoritatilor romane: DECLARATIILE SUNT EXTREM DE GRAVE/ Cine sunt complicii iredentismului? - Recomandari
 5. Pingback: MIHAI RAZVAN UNGUREANU – consilierul personal al lui Iohannis/ Sefa DNA spune ca e inspirata de CREDINTA ORTODOXA in “cautarea dreptatii”/ Vicepremierul Ungariei are un “OPTIMISM MODERAT” cu privire la relatia cu IOHANNIS - R
 6. Am avut sansa de a il avea profesor de istorie in facultate pe Domnul profesor Turlea. Si atunci neamul si istoria neamului Romanesc erau sfinte pentru el. Roman adevarat, istoria si dreptatea ii curg prin vene. Nu avea nici o teama sa critice vecinii de la rasarit sau sa ne povesteasca grozaviile si crimele comise de rusi, unguri, comunisti sau camarila regala. Apoi dupa revolutie l-am reantalnit pe cand era senator. Erau primii ani de dupa revolutie si era deja ingrozit de ce se intampla acolo, in parlamentul Romaniei. Mi-a spus ca noi vedem decat partea nevazuta a aisbergului…asta acum 20 ani….va imaginati cam ce este acum…Cinste lui si sa speram ca vor mai fi romani adevarati care sa ne arate cum am fost tradati, furati, vanduti chiar de catre cei care se vor alesii neamului. Pacat, mare pacat de tara asta, care deja nu mai este, a fost vanduta de o clica de nemernici….dar cu siguranta vor da si plata pentru tot…tara este vanduta cu totul, aur, petrol, gaze, apa si chiar aerul(certificatele verzi), totul totul este cedat, tineretul este vandut, plecat in pribegie fiindca tara nu ii mai vrea…

 7. Pingback: Cum a fost instrainat CODEX AUREUS si ce rol a jucat MONICA MACOVEI in pierderea unuia dintre cele mai valoroase manuscrise din lume | Cuvântul Ortodox
 8. Pingback: Si-au luat tara inapoi: MIHAI RAZVAN UNGUREANU, NOMINALIZAT DE IOHANNIS LA SEFIA SIE | Cuvântul Ortodox
 9. Ca un om care se întereseză în historie,și special Romănă,as ruga dacă mă puteți îndruma unde pot citi și găsi despre ce este vorba aici…..mulțumesc…….johanan Barak……

 10. Pingback: MIHAI RAZVAN UNGUREANU: seful din eprubeta al SIE a fost votat in Parlament. MeReU aceiasi TRADATORI, “intotdeauna loiali” intereselor anti-romanesti… | Cuvântul Ortodox
 11. Eu as vrea sa intreb un singur lucru,de unde stie acest istoric- senator invitat de Ursu antena 3,de unde stia ce au vorbit Teoctist si Ungureanu in particular,in audienta …asa apar asa zise izvoare ale istoriei.Pentru mine este clar partizanatul politic…discreditarea nu da dovezi,doar acuza….

 12. @adagio:

  Dar dvs de unde stiti ca Turlea a zis un neadevar? In istorie se poate pune la indoiala sau se poate demonstra un fals istoric. Dvs nu ati demonstrat nimic, ci doar ati pus la indoiala, ceea ce altceva si avem cu totii dreptul sa o facem.

 13. Pingback: ISTORICUL PETRE TURLEA: Mihai Razvan Ungureanu a tradat Romania in CAZUL MOSTENIRII GOJDU (video). INEDIT: Cum a reactionat PATRIARHUL TEOCTIST cand M.R.U. i-a cerut sa cedeze bunurile Gojdu! –publicat in Cuvintul Ortodox –promovat de Grigore CULIAN F
 14. adagio
  De unde sã stie!!! Pãi Mitropolitul a fãcut recurs….a declarat cum s-a intamplat!

 15. adagio,
  si stie cã e adevãrat deoarece este meseria lui, e istoric, a cercetat!!!

 16. Da pe asta de ce nu-l cheama LULUTZA (cucuveaua mov ) la un interogatoriu ?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare