Nave de razboi iraniene in Marea Mediterana

18-02-2012 1 minut Sublinieri

iran-warship

 

Cateva nave de razboi iraniene au patruns, sambata, in Marea Mediterana prin Canalul Suez, a anuntat comandantul-sef al Marinei iraniene, amiralul Habibollah Sayyari, citat de agentia oficiala Irna, potrivit AFP. El nu a precizat numarul navelor trimise in Marea Mediterana, insa a afirmat ca operatiunea, a doua de acest fel in decurs de un an, are ca scop “sa demonstreze puterea Republicii islamice Iran”.

Teheranul a mai trimis nave de razboi in Marea Mediterana, pentru prima data dupa revolutia islamica din 1979, in februarie 2011, provocand reactii dure ale Israelului si Statelor Unite. In noiembrie 2011, presedintele israelian Shimon Peres afirma ca o solutie militara luata de comunitatea internationala la adresa programului nuclear al Iranului este mai probabila decat una diplomatica. Remarcile lui Peres au fost formulate la doar cateva zile dupa aparitia mai multor informatii potrivit carora premierul Benjamin Netanyahu ar cauta sprijinul ministrilor pentru o lovitura contra Iranului.

La randul lor, analistii si expertii militari vad tot mai probabila o eventuala atacare a Iranului de catre Israel, acestia anticipand o operatiune aeriana complexa, la care vor participa numeroase avioane, ce vor trebui sa strapunga apararea anti-aeriana iraniana si sa atace simultan mai multe tinte.


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Nave de razboi iraniene in Marea Mediterana

  1. această mişcare a iranului trebuie privită în contextul acesta: http://www.financiarul.ro/2012/02/16/summit-trilateral-intre-pakistan-iran-si-afganistan-dedicat-situatiei-din-regiune/

    Mi se pare la prima vedere, că SUA şi-a luat o mare ţeapă cu siria, pe care ar fi vrut să o subjuge în maxim 3-4 luni, cu valul (cică) revoluţionar arab, pentru a pune presiune pe Iran. Din nefericire pentru ei, s-au împiedicat de acest ciot, timp în care Iran şi-a securizat exporturile către china şi india şi a dus o campanie diplomatică susţinută, sub protecţia Chinei (care china se află la cel mai scăzut nivel de achiziţionare a obligaţiunilor de stat americane). Iată că astăzi se intră în linie dreaptă în formarea unui monolit antiamerican într-o zonă de mare importanţă strategică pentru americani şi interesele lor din regiune. Surprinzător discursul lui Karzai, dar cred că Bagram şi restul filmuleţelor în care americanii se dădeau în stambă cu cadavrele talibanilor sau cu femeile lor, l-au forţat să-şi schimbe (cel puţin la nivel public) opţiunile politice.
    http://www.newspakistan.pk/2012/02/18/pakistan-iran-afghanistan-resolve/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare