Neoprotestantii români cer presedintelui Iohannis, pe care l-au sustinut in campania electorala, implicarea in CAZUL FAMILIEI BODNARIU. ”Aducerea înapoi acasă, a copiilor Bodnariu, nu este doar obiectivul unei familii, este obiectivul unei naţiuni care merită respect şi care îşi dovedeşte demnitatea”/ UN ALT CAZ DE ABUZ IN NORVEGIA: o tanara din GORJ a ramas fara fetita pentru ca era saraca!

29-12-2015 6 minute Sublinieri

protest pt familia Bodnariu ambasada Norvegiei

 • Adevarul:

Iohannis, provocat să se implice în cazul românului din Norvegia care a rămas fără 5 copii: „O ţară care îşi abandonează copiii nu va fi o ţară respectată”

Un susţinător înfocat al preşedintelui Klaus Iohannis, chemându-i în repetate rânduri pe credincioşi să se roage pentru preşedinte şi să aibă răbdare cu el, pastorul timişorean Samuel Tuţac i-a trimis lui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă în care îi cere „insistent” să ia atutitudine în cazul familiei Bodnariu din Norvegia, rămasă fără cei cinci copii luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia.

Conducerea Cultului Penticostal din România, din care fac parte soţii Bodnariu, i-a scris pe acest caz şi preşedintelui Klaus Iohannis. Un consilier al preşedintelui a comunicat că petiţia a fost transmisă că Ministerului de Externe, urmând să se comunice un răspuns pe această temă.

„O ţară care îşi abandonează copiii…”

Între timp, presiunile asupra preşedintelui Klaus Iohannis de a lua atitudine în acest caz cresc. Una din cele mai cunoscute voci din mediul evanghelic, dar şi un susţinător înfocat al lui Klaus Iohannis, pastorul timişorean Samuel Tuţac, îi cere preşedintelui să reacţioneze ferm. Cunoscut în mediul neoprotestant din România şi diaspora, pastorul timişorean Samuel Tuţac a fost unul dintre susţinătorii aprigi ai preşedintelui Klaus Iohannis. În repetate rânduri, Tuţac a făcut apel la credincioşi, chemându-i să se roage pentru preşedinte.

„Urmând învăţătura Sfântului Apostol Pavel: Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceti rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţati în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea, facem apel la toate Bisericile din România ca la ora 12.00 să înălţăm împreună o rugăciune de binecuvântare pentru naţiunea noastră şi să-I cerem împreună lui Dumnezeu să se îndure de ţara noastră şi să-l binecuvânteze şi să-l ocrotească pe Preşedintele Klaus Iohannis”, era apelul lui Tuţac în luna decembrie a anului trecut, chiar la începutul mandatului lui Iohannis.

În primăvara acestui an, mulţi evanghelici din România au reacţionat pe reţelele de socializare după ce, în mesajul de Paşte, preşedintele Iohannis i-a omis pe evanghelici făcând referire doar la creştinii ortodocşi şi greco-catolici. Şi atunci, Tuţac le-a cerut credincioşilor evanghelici să aibă răbdare cu Klaus Iohannis şi să continue să se roage pentru el. „Sunt convins că evanghelicii români, la fel ca şi celelalte grupări creştine, vor continua să se roage pentru Preşedintele nostru şi să-l susţină în toate iniţiativele benefice pentru naţiunea noastră. Aveţi răbdare cu Preşedintele nostru, este abia la început. Asiguraţi-l pe toate căile de sprijinul nostru şi mai ales de rugăciunile noastre. Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe Preşedintele nostru!”, le-a transmis Samuel Tuţac credincioşilor într-un mesaj din apropierea Paştelui.

Într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Klaus Iohannis, pastorul Samuel Tuţac îi cere „insistent” preşedintelui să reacţioneze în cazul familiei Bodnariu. În apelul către preşedinte, Tuţac arată şi modul în care se poate implica Iohannis. „Cei cinci copii frumoşi ai familiei Bodnariu, cetăţeni ai României, răpiţi de o organizaţie cu ideologie nazistă, numită Barnevernet, au fost privaţi de iubirea părinţilor lor în noaptea de Crăciun. Domnule Preşedinte, nu-mi permit să vă somez, dar vă cer insistent, chemaţi-o pe doamna ambasador a Regatului Norvegiei şi transmiteţ-i că aşteptăm fapte concrete, nu expicaţii în spiritul corectitudinii politice. Trimiteţi-l pe domnul ministru de externe la Oslo, să transmită direct guvernului norvegian că ne vrem înapoi copiii ţinuţi departe de părinţii lor. Stă în puterea lor să facă acest lucru. Ei au creat Barnevernetul, nu Barnevernetul a creat statul norvegian, se arată în scrisoarea pastorului către preşedinte.

În acelaşi mesaj adresatr lui Klaus Iohannis, Samuel Tuţac spune că „o ţară care îşi abandonează copiii nu va fi niciodată o ţară respectată”. „ Aducerea înapoi acasă, a copiilor Bodnariu, nu este doar obiectivul unei familii, este obiectivul unei naţiuni care merită respect şi care îşi dovedeşte demnitatea. Domnule Preşedinte, Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă dea curajul necesar să faceţi din România o ţară respectată”, îşi încheie pastorul scrisoarea deschisă adresată preşedintelui.

Redăm mai jos mesajul integral al lui Samuel Tuţac pentru preşedintele Iohannis

DOMNULE PREŞEDINTE IOHANNIS, NU-MI PERMIT SĂ VĂ SOMEZ… Dar îmi permit să vă cer ceva….

Niciodată nu v-am cerut nimic până acum. Şi nici nu intenţionez să cer pentru mine sau familia mea. Am cerut în schimb altora să vă susţină în rugăciune, să vă voteze şi să aibă încredere în dumneavoastră. Şi o voi face în continuare, deoarece am convingerea că Dumnezeu, în providenţa Lui, a hotărât să fiţi Preşedintele României, într-o perioadă dificilă pentru naţiunea noastră. Domnule Preşedinte, anul acesta ne-am apropiat cu inimile îndurerate de Sărbătoarea Naşterii lui Cristos.

Drama familiei Marius şi Ruth Bodnariu, despre care aţi fost informat, este drama naţiunii noastre. V-am ascultat mesajul de Crăciun de câteva ori şi pot spune că accentul pe familie m-a impresionat profund. Dar, Domnule Preşedinte, avem nevoie de “un pas mai departe.” Cei cinci copii frumoşi ai familiei Bodnariu, cetăţeni ai României, răpiţi de o organizaţie cu ideologie nazistă, numită Barnevernet, au fost privaţi de iubirea părinţilor lor în noaptea de Crăciun.

Domnule Preşedinte, nu-mi permit să vă somez, dar vă cer insistent, chemaţi-o pe doamna ambasador a Regatului Norvegiei şi transmiteţ-i că aşteptăm fapte concrete, nu expicaţii în spiritul corectitudinii politice. Trimiteţi-l pe domnul ministru de externe la Oslo, să transmită direct guvernului norvegian că ne vrem înapoi copiii ţinuţi departe de părinţii lor. Stă în puterea lor să facă acest lucru. Ei au creat Barnevernetul, nu Barnevernetul a creat statul norvegian. Domnule Preşedinte, aţi vorbit în campanie despre recăpătarea demnităţii şi despre recăpătarea respectului ca şi naţiune.

Domnule Preşedinte, o ţară care îşi abandonează copiii nu va fi niciodată o ţară respectată. Aducerea înapoi acasă, a copiilor Bodnariu, nu este doar obiectivul unei familii, este obiectivul unei naţiuni care merită respect şi care îşi dovedeşte demnitatea. Domnule Preşedinte, Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă dea curajul necesar să faceţi din România o ţară respectată.

Un nou caz de româncă lăsată fără copil de statul norvegian: o tânără din Gorj a rămas fără fetiţă, pentru că nu a putut dovedi că are bani să o crească

Adelina Glăvan (23 de ani), din Târgu Jiu, a plecat să muncească în străinătate în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, fără să ştie că este însăcrcinată. Aşa a ajuns în Norvegia. Lucrurile nu au mers aşa cum spera atunci când a plecat de acasă, iar tânăra a fost nevoită să-şi lase copilul o perioadă scurt de timp în spital.

„Am plecat de acasă pentru a munci. Am născut într-un spital din Norvegia. Mi-am alăptat fata cât timp am stat în spital. A fost prima şi ultima dată. Eram într-o situaţie mai grea din punct de vedere financiar în perioada respectivă, pentru că nu îmi găsisem nimic de lucru. Mi s-a pus la dispoziţie un translator. Am lăsat fetiţa în spital şi le-am spus că mă întorc să îmi iau copilul. Mi-au spus că, dacă nu vin în cel mult o săptămână, o să-l declare abandonat. M-am întors să-l iau după o săptămână şi jumătate, dar deja se afla în grija unei familii din Norvegia“, a povestit Adelina Glăvan.

„Nu am fost niciodată de acord să o abandonez”

Adelina spune că niciodată nu a vrut să-şi lase fetiţa în grija statului norvegian, dar că nu a mai putut s-o recupereze: „Doresc să îmi cresc copilul. Asta a fost dorinţa mea chiar de la început. Eu nu am fost vreodată de acord ca fata să crească fără mine şi s-o abandonez. Din contră, mi-am dorit mereu fata înapoi, dar nu am putut s-o mai aduc lângă mine. Nu am vrut s-o las acolo, deşi mi s-a spus că trăieşte în condiţii bune la familia care o are în grijă“.

Acum, aceasta are voie să-şi viziteze fata de trei ori pe an. Cât timp a stat în Norvegia mergea să-şi vadă copilul de fiecare dată când era chemată. „O vizitam întotdeauna când eram anunţată că pot să merg s-o văd. Îmi este tare dor de ea, dar nu pot să ajung, din cauza distanţei mari şi a costurilor foarte ridicate“. Femeia îşi aduce aminte cu durere de perioada în care a fost nevoită să plece de lângă fetiţa sa şi s-o lase în spital, dar cel mai greu a fost atunci când a aflat că nu o mai poate lua lângă ea:

„Am plâns mereu cât am fost în spital, dar mai ales pe urmă, când mi s-a spus că nu o mai lua pe fata mea lângă mine. I-am pus numele Andreea, dar am înţeles că are şi un nume norvegian”.

Ultima dată şi-a vizitat fetiţa în urmă cu un an. Adelina nu a mai avut bani să meargă în Norvegia pentru a-şi vizita copilul. Acum, tânăra este însărcinată din nou şi peste trei luni va deveni din nou mămică. Adelina speră că, de această dată, nimeni nu îi va mai lua copilul de lângă ea.

Fetiţa a fost dată în plasament

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au reprezentat fetiţa şi părinţii în procesul care s-a desfăşurat în Oslo. Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al instituţiei, a participat la proces şi spune că autorităţile din Norvegia au considerat că fetiţa nu poate fi crescută de părinţii ei: „Autorităţile norvegiene au considerat că mama nu se poate ocupa de fetiţă, pentru că nu a făcut dovada că ar avea o locuinţă proprie, că are venituri şi nu a putut dovedi că are garanţii morale să crească în condiţii decente. Părinţii copilului sunt persoane încadrate într-un grad de handicap. Sunt persoane care au o relaţie legal constituită şi, în urma acesteia, a luat naştere o fetiţă. Handicapurile sunt uşoare şi ar permite părinţilor să aibă grijă de copil“.

Corina Drăgan ne spune că fetiţa se află în continuare în grija statului norvegian, dar că, cel mai probabil, se va încerca adoptare acesteia:

„Autorităţile norvegiene dau nişte termene incredibile, în sensul că, de la momentul în care copilul este luat şi se face prima vizită de relaţionare, trece o perioadă foarte mare, astfel că minorul pierde relaţia cu părinţii, se înstrăinează uşor de ei şi capătă încredere în familia care-l creşte. Fetiţa nu a fost încă adoptată şi se află în plasament la o familie. Există situaţii în care părintele este întrebat atunci când se iniţiază procesura de adopţie şi sunt situaţii când nu este întrebat şi se trece cu uşurinţă peste opinia lui. 

Autorităţile norvegiene sunt foarte dure în privinţa protecţiei copilului. „Deşi legislaţia europeană şi nu diferă cu mult de legea pentru protecţia copilului din România, pentru că, până la urmă, au la bază acelaşi act normativ european, modul în care se intervine în anumite situaţii este destul de brutal. Nu se face o informare a părintelui şi nici consilierea lui. Tradiţiile şi mentalitatea din România sunt mult diferiet de cele din Norvegia. Românii plecaţi acolo mi-au comunicat că au fost cazuri în care copiii au fost luaţi din familie pentru că părinţii au fumat în aceeaşi cameră în care minorul îşi petrece ziua“, a mai declarat reprezentanta Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj.

foto Adevarul.ro

foto Adevarul.ro


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Neoprotestantii români cer presedintelui Iohannis, pe care l-au sustinut in campania electorala, implicarea in CAZUL FAMILIEI BODNARIU. ”Aducerea înapoi acasă, a copiilor Bodnariu, nu este doar obiectivul unei familii, este obiectivul unei naţiuni care merită respect şi care îşi dovedeşte demnitatea”/ UN ALT CAZ DE ABUZ IN NORVEGIA: o tanara din GORJ a ramas fara fetita pentru ca era saraca!

 1. “Domnule Preşedinte, nu-mi permit să vă somez, dar vă cer insistent, chemaţi-o pe doamna ambasador a Regatului Norvegiei şi transmiteţ-i că aşteptăm fapte concrete, nu expicaţii în spiritul corectitudinii politice.”

  Eu i-as spune presedintelui s-o cheme de urgenta pe ambasadoarea Norvegiei si sa-i dea termen 24 de ore pentru ca toti copii rapiti abuziv din familii de romani sa fie inapoiati parintilor care le-au dat viata si Norvegia sa-si ceara scuze, public.
  Altfel, ambasadoarea impreuna cu tot personalul ambasadei si cu alti oficiali care s-ar afla pe teritoriul Romaniei sa fie expulzati, ambasada sa fie desfiintata si sa se intrerupa orice relatie oficila a Romaniei cu Norvegia.

 2. Poate de asa oameni avem nevoie:

  “http://www.realitatea.net/oficialii-de-la-bruxelles-vor-inlocuirea-traditionalul-mesaj-craciun-fericit-cu-felicitari-sezoni_1856435.html “

 3. Eu cred ca aici trebuie sa ne intindem mainile unii altora si sa facem cerc strans in jurul autoritatilor romane, pentru ca acestea sa se puna pe treaba. Nu spun ca unii reprezentanti nu s-au clintit din loc, pentru ca totusi s-au implicat anumite persoane si institutii. Cred ca dintr-o astfel de implicare, polititcienii, indiferent care ar fi aceia, ar castiga pe buna dreptate un capital de imagine si mult credit in cer. Cea mai buna metoda de mobilizare a romanilor, pana nu e prea tarziu, ar fi sa fie difuzate materiale la televiziunea nationala si la alte televiziuni cu rating mare. Ce avem noi de castigat de la Norvegia, de-i tinem atata pe palme cand nu e cazul, poate imi spune cineva. Acesti copii, sa dea Domnul sa fie recuperati si picior de roman sa nu mai calce pe la ei.

 4. Acuma, sa ma ierte Dumnezeu, dar trebuie sa fim foarte atenti si sa discernem lucrurile la calm.
  Mi-am exprimat pozitia ferma impotriva abuzurilor Barnevernet in Norvegia. Dar totusi unele cazuri sunt de discutat. Nu tot ce spune Barnevernet poate fi si adevarat dupa cum nu tot ce spun unii parinti poate fi si adevarat.
  In legatura cu tinara din Gorj care si-a pierdut fetita…exista multe femei din Romania care au impresia ca pot merge in Norvegia, sa-si faca de cap, sa dea termene autoritatilor ca vine sau nu mai vine sa-si ia copilul. Un asemenea caz ar fi ridicat semne de intrebare chiar si intr-un spital din Romania. Nu te poti duce intr-o asemenea tara asa cum te duci de la Gorj la Bucuresti, insarcinata, fara un job si fara sa ai habar de tara respectiva .
  Mai exista fete romance care au impresia ca pot profita de pe urma statului norvegian, nascand copii din relatii dubioase apoi cerand bani de la stat. Statul inainte sa acorde beneficii, se intereseaza , apoi daca descopera probleme, le ia copiii. Mai sunt cersetoarele tiganci care locuiesc in niste conditii mizere, nasc copii si cer beneficii statului. Si acestea isi pierd copiii. Adica, nu merge fratilor nici asa.
  Daca femeia din Gorj ar fi fost o femeie cu capul pe umeri, ar fi trebuit ca imediat ajunsa acolo, sa ceara ajutorul autoritatilor pentru gasirea unui job sau pentru niste conditii minime si ajutor financiar pina dupa nastere. Sau sa fi stat in Romania sa nasca, apoi sa mearga sa munceasca in Norvegia in urma unei aplicatii facute deja din Romania. Mergea direct la sigur. Dar vedeti ce se intampla cand aplecam urechea la zvonuri de tipul :
  – Du-te soro sa nasti in Norvegia, copilul va lua automat cetatenia, o vei lua si tu in baza copilului si o sa-ti dea ajutoare cu nemiluita.
  Saptamina trecuta a mai fost un caz al unei familii de romani cu 3 copii in Bergen care in urma unui asa zis denunt, s-a trezit acasa cu cei de la Barnevernet. Au verificat situatia familiei, a copiilor, s-au convins ca parintii sunt ok, au job-uri, au conditii decente si copiii sunt bine. Si-au cerut scuze si au plecat.

 5. @Spartacus
  Interventia de saptamana trecuta o fi fost asa ca sa arate ca sunt draguti, sau ca sa-i mai sperie pe romani.
  Prea usor ii judecam noi si pe tiganii astia. Prin cultura lor, ca sa zic asa, ei traiesc intr-o societate paralela cu a tarilor unde locuiesc, dar care are totusi cateva puncte de confluenta cu cea “de stat”, adica au si legile lor, menite pastrarii identitatii, dar sunt obligati sa respecte si legile statului. Majoritatea nu isi trimite copiii la scoala si raman intentionat sau din cauza saraciei cu vechea mentalitate, pentru a nu se dispersa clanul. Dar sunt si ei pe caprarii, iar unii chiar ii trimit pe copii la scoala, deci nu pot generaliza. Noi apartinem unei culturi a cerutului, vezi la Marin Sorescu, sau la V. Voiculescu, cum se face o mancare din camara si gradina altuia, iar tiganii (nu toti, evident), din pacate, au ramas la cultura cersitului, pentru ca nici istoria nu le-a prea stat scut si au fost tot timpul patura de jos, iar in timpurile noastre se dovedeste ca e si foarte banoasa activitatea si destul de facila. In comparatie cu prostitutia, cersetoria e parfum bine mirositor. Caracterul lor nomad e descris in multe opere literare, deci nu mira pe nimeni ca nu stau locului.
  In sat aveam un cersetor cu 9 copii. Cersea in centru si mai cauta in tomberoane. Avea in jur de 40 de ani. Cerseau si alti membri ai familiei. Cand am auzit ca a murit am simtit un fel de jale si o parere de rau ca s-a dus, desi stiam ca nu el isi intretine familia, pentru ca bea toti banii. Mie mi-e foarte mila de tiganii astia de jos, ca sa zic asa, fata de aia cu bani care deja s-au infipt cot la cot cu romanii la ciolan, adica la subtilizarea avutului obstesc. In Romania nu cred ca i-ar fi luat fetei aleia din Gorj copilul cineva, pentru ca la noi se incurajeaza familia si nu destramarea ei. Daca avem in vedere conditiile de la tara de la noi, cu buda-n curte, fara apa la retea etc., atunci ar insemna sa ia statul jumatate din copiii romanilor.

  Am gasit o veste “pozitiva” in ziar. Sper sa li se dezghete si inimile la scandinavi cand o da caldura sau apa si peste ei. Au uitat sa se mai uite la Cer. La inversarea polilor magnetici poate ajung si ei un pic pe la ecuator.

  http://adevarul.ro/tech/stiinta/polul-nord-dezghetat-temperatura-urca-nivelul-zero-grade-mijlocul-iernii-arctice-1_5683510b37115986c6f47661/index.html

 6. “Vasile(Olanda) / 30 Dec 2015 9:27pm #
  Voi sponsoriza cu 10.000 de euro saptamanal plecarea in Oslo a mii de tigani din Strehaia Craiova Caracal si Slatina, pana ce toti copiii din Romania vor fi eliberati de sub rapitorii din autoritatile pedofile,mafiote si criminale din Norvegia.
  Vorbesc foarte serios.Din Januarie vor pleca primele Autobuse Eurolines pline cu tigani din Strehaia, din cartierele rau famate, in Oslo.
  Este libera circulatie. Pana la 50.000 de tigani romani in Oslo,nu ma voi opri.”

  Sursa: http://www.napocanews.ro/2015/12/norvegia-nu-stie-nimic-de-cazul-bodnariu-ziaristii-lor-tac-corupti.html

 7. @Spartacus
  Mi-am adus aminte de ce am o opinie diferita. Nu stiu cum mai e acum, dar prin anii ’90, 2000, se dadeau locuinte si alocatii substantiale pentru copii in Germania, Canada si parca si Austria. De modelul nordic nu am auzit pana acum vreo doi-trei ani, dar mi se pare crunt cum stiu ei sa “protejeze” copiii. Din ce imi aduc aminte, statul Oregon e plin de sarantoci si totusi nu am auzit sa le ia statul copiii pe motive de saracie. Traiesc din bani de la stat si asociatii care ii ajuta, presupun.

 8. Ileana
  N-am spus niciodata ca sunt de accord cu ceea ce face statul norvegian. Daca acorda ajutoare pentru familii si nevoiasi, sa o faca fara conditii si fara a rani demnitatea umana. Pina la a decide ca trebuie sa desparta copiii de familiile lor, trebuie sa treaca prin toate etapele . Mai degraba ajutorarea parintilor din toate punctele de vedere pentru a-si putea educa si creste copiii. Abia daca este vorba despre cazuri grave de pedofilie , abuz, violenta sau fapte care pun in pericol viata copilului, atunci autoritatile pot interveni. Dar si atunci e de preferat, a plasa copiii in grija rudelor sale, nicidecum in custodia statului sau a vreunei alte familii.
  Totusi de cealalta parte nu putem nega faptul ca exista multe persoane care incearca sa profite de pe urma copiilor lor. Daca mergi in Norvegia sau oricare alta tara pentru a face copii doar pentru a beneficia de alocatii si ajutoare, atunci fi pregatit si sa suporti consecinte..
  Nu arat cu degetul la tiganii ai caror copii cersesc deoarece motivele pot fi intemeiate uneori. La un moment dat in viata, fiecare dintre noi putem ajunge cersetori intr-o forma sau alta. Dar nici nu incurajez cersetoria ca mod de viata sau a profita de naivitatea unora.
  De aceea am atras atentia ca nu toate cazurile Barnevernet sunt la fel. Cazul fam. Bodnariu este un abuz ce poate naste un precedent : ingradirea manifestarii religioase care contravine chiar cu un punct din Constitutia lor. Unde mai pui ca pe drapelul Norvegiei se afla crucea iar in imnul lor national se rosteste explicit numele lui Dumnezeu. Nici in imnul nostru sau pe drapelul nostru nu avem asa ceva. Ceea ce incearca sa faca Barnevernet , loveste direct in religia nationala, traditia si identitatea norvegienilor. Apoi si a celorlalti cetateni de diferite etnii si religii. De aceea , parerea mea este ca Barnevernet este o institutie suprastatala , finantata pe cai oculte, posibil si de statul norvegian. Dar cu siguranta, sprijinita de la Bruxelles. Ceea ce am aflat din discutiile cu diverse personae este ca zilele independentei Norvegiei sunt numerate. Se pune o presiune enorma asupra ei pentru intrarea ”in randul lumii” dupa repetate incercari de a o face sa adere la UE si dupa tot atitea refuzuri. Mai ales independenta ei economica deranjeaza enorm de mult prin forurile europene.
  Doamne ajuta si La Multi Ani 🙂

 9. @Spartacus
  La multi ani!
  Eu am vrut sa explic de ce am avut poate un ton taios in mesajul cu tiganii. Iti multumesc pentru lamuriri. Nu vreau sa implic cumva ca norvegienii ar fi mai putin oameni sau mai putin umani decat alte popoare, dar totusi deraierile astea par a nu fi amendate destul de mase. Am o imagine mai clara cum au ajuns rusii sa fie asupriti de bolsevici, sau nemtii de Hitler, dar “curentele” astea dinspre Bruxelles sunt mute, insa efectul lor totusi e vizibil pentru ochiul oricui (mai putin al orbilor). Si e atat de deranjant, din viziunea noastra cel putin, incat te miri de ce nu ii deranjeaza si pe “beneficiari”. Si la noi ma roade personal legea cu vaccinarea obligatorie si eu inca nu stiu daca “tantalaii si gogomanii” au votat-o la ordin sau nu. Peste cateva zile ar fi trebuit s-o dau in sfarsit pe asta mica la gradinita, dar cei mici de aici primesc embleme de buna prutare cand se vaccineaza si toata lumea e in delir. Mi-e frica sa n-o duca la vaccinat fara stirea mea.

 10. Ileana in legatura cu vaccinurile nimeni nu ne poate vaccina copiii fara semnnatura noastra si nici sa ne oblige nu o pot face, este intr-adevar foarte greu sa rezistam presiunilor care se fac asupra noastra si incearca print tot felul de metode sa ne intimideze si sa cedam. Nu ne ramane decat sa ne rugam si sa ne intareasca Dumnezeu pt a fi bine. Doamne Ajuta!

 11. Pingback: CAZUL FAMILIEI BODNARIU. “Acuzam Barnevernet si statul norvegian de INCALCARE FLAGRANTA A DREPTURILOR FAMILIEI, de amenintari si intimidari si INCALCAREA LIBERTATII RELIGIOASE/ Autoritatile romane par a fi neputincioase si pasive, fiind “alatu
 12. Pingback: AMBASADA NORVEGIEI din Romania acuzata de MINCIUNA de un politician norvegian. Simonsen, fost membru al Parlamentului Norvegian si al Comitetului pentru Drepturile Omului din Consiliul European, CRITICA VEHEMENT “ABUZURILE ZILNICE” COMISE DE B
 13. Pingback: CAZUL BODNARIU NU E SINGURUL! Barnevernet a confiscat cei DOI COPII ai FAMILIEI NAN, maramureseni ortodocsi, cu aceleasi METODE ABUZIVE si INTIMIDANTE! Este nevoie de solidarizare si ajutor/ Marturii despre regimul antireligios din Norvegia/ VA DEVENI EXP
 14. Pingback: Barnevernet comite zilnic abuzuri asupra familiilor norvegiene și străine | Life Mission
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare