Tot mai multi preoti se implica in sustinerea initiativa de REVIZUIRE A CONSTITUTIEI pentru PROTEJAREA FAMILIEI. Campania ar putea fi discutata in sedinta SINODULUI BOR din ianuarie 2016 (Video)

30-12-2015 1 minut Sublinieri

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. Este definiția căsătoriei pe care câteva ONG-uri susţinute de mai mulți preoți o doresc scrisă negru pe alb în Constituţie. De câteva zile, în bisericile din țară se strâng semnături pentru organizarea unui referendum, pentru ca românii să fie întrebați dacă sunt sau nu de acord cu căsătoria între persoane de același sex.

Biserica susține normalitatea. Este principalul argument al fețelor bisericești.

Preotul Marian Timofte, vicarul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei: „Susținem adunarea de semnături pentru organizarea unui referendum. Nu discriminăm pe nimeni, înclinații ale cuplurilor de același gen au fost dintotdeauna în istoria omenirii, dar niciodată nu au fost reglementate în mod legal.”

Listele sunt împărţite în bisericile din toată ţara. Ţinta sunt 500.000 de semnături. Unii dintre credincioşi şi-au notat chiar şi datele personale.

„Nu am semnat încă dar o să semnez pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie.”

„Nu, eu nu sunt împotrivă. Să fie, să se însoare, să se căsătorească, să-și facă familie, să facă ce vor.”

În ziua de Crăciun, mitropolitul Banatului a susţinut iniţiativa chiar în timpul oficierii slujbei. Iar în luna ianuarie, subiectul ar putea fi discutat şi în şedinţa Sinodului.

Vasile Bănescu – purtător de cuvânt Patriarhia Română: „Întreaga morală creştină dar şi cea veterotestamentară se fundamentează pe câteva lucruri esenţiale. Familia creştină este o instituţie creată de Dumnezeu însuşi, care a creat bărbat şi femeie, nu bărbat şi bărbat.

Redefinirea căsătoriei în Constituţie a fost o dezbatere aprinsă şi în Parlamentul României. În 2013, unul dintre deputaţii care au susţinut ideea a fost Daniel Fenechiu.

Daniel Fenechiu: „Prin vot, după diverse consultări, inclusiv cu Curtea Constituţională şi cu Consiliul Legislativ a decis să respingă. Opinia majorităţii a fost că reglementarea căsătoriei trebuie făcută prin legea civilă şi nu prin legea fundamentală, mai exact prin Codul Civil.”

Ioan Chelaru – preşedintele comisiei de revizuire a Constituţiei: „Nu cred că este suficientă presiunea europeană pentru a modifica fundamental un act, inclusiv Constituţie. Cred că acest lucru dacă se va face, când se va face este absolut imposibil de spus, se va face numai sub presiunea societăţii româneşti.”

Haralambie Vochiţoiu – senator UNPR: „Asta nu înseamnă că trebuie să devenim radicali sau să îngrădim drepturile unora care au înclinaţii minoritare să spun aşa.”

Strângerea de semnături vine în contextul în care 15 state din Europa permit căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Ultimul stat care a votat în acest sens este Grecia.


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi romani, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Tot mai multi preoti se implica in sustinerea initiativa de REVIZUIRE A CONSTITUTIEI pentru PROTEJAREA FAMILIEI. Campania ar putea fi discutata in sedinta SINODULUI BOR din ianuarie 2016 (Video)

 1. Este nevoie de mare SOLIDARITATE , pe termen ,foarte lung ,pana la izbanda . Altfel ,Urgia lui Dumnezeu va venii peste tot poporul si vai fa fi de noi toti si de copiii ,copiilor nostrii . CU DUMNEZEU INAINTE ,NU DEZERTATI !

 2. Unde este linkul ca sa pot semna si eu eventual sa mobilizez credinciosi din Montreal

 3. acesta e linkul: http://coalitiapentrufamilie.ro/

  dar trebuie semnat in persoana, nu se poate semna online…

 4. Primele intrebari la judecata cred ca vor fi:”Ce-ai facut cu copiii tai?Ce-ai facut din copiii tai?Ce-ai facut pentru copiii tai?
  Atunci nu v-a mai fi loc de indreptatiri.Este nevoie mare de oameni care sa explice poporului despre pustiirea ce va veni daca nu vor pricepe cat mai multi si sa stopam,atat cat ne va sta in puteri.Sa ne vada Dumnezeu ca vrem si restul va face EL.Sa fim optimisti.
  Am incercat sa semnez si nu mi se da voie,nu stiu de catre cine,numai banuiesc.Voi gasi alta modalitate.
  Vorbesc cu toti prietenii mei cu copii mici,unii isi dau seama ca sunt ignoranti,altii nu.

 5. Pingback: Stanga neostalinista reactioneaza. O asociatie pro-LGBT “CONDAMNA” implicarea BOR in “ORGANIZAREA LAICA” a statului român | Cuvântul Ortodox
 6. Doamne-ajuta, fratilor! Puteti posta pe site, modelul de formular care trebuie completat? Ma gandesc ca este ceva asemnator cu cel folosit pentru strangerea de semnaturi al lui Iulian Capsali. Le-am trimis 2 e-mailuri si alte 2 mesaje celor care au demarat aceasta initiativa dar nu am primit nici un raspuns, cred ca sunt depasiti de numarul mare de solicitari, vreau sa fiu voluntar sa strang semnaturi dar nu am formularul tipizat. Va multumesc!

 7. @Robert:

  Ce putem face e sa ii sesizam la randul nostru…

 8. Robert: daca v-ati înregistrat pe site veti primi un raspuns si o directionare catre responsabilii locali. Inclusiv daca doriti sa voluntariati pentru colectarea de semnaturi.

  NU se poate une tabelul pentru descarcare întrucât fiecare persoana care colecteaza semnaturi trebuie sa aiba o imputernicire.

  Deci veti fi puși in legatura cu sefii locali de campanie care va vor oferi toate cele necesare.

  Multumim.
  Din partea initiativei cetățenesti
  Bogdan Stanciu

 9. Si eu am trimis mesaj cu datele si astept prin email raspunsul cum pot semna.

 10. Am mai trimis un mesaj de pe pagina dvs. , m-am inscris sa primesc si newsletter. Doamne-ajuta!

 11. Pingback: PATRIARHUL DANIEL despre ”efortul Bisericii de a APARA FAMILIA NATURALA, TRADITIONALA”/ Scurte observatii privind reflectarea mediatica a campaniei Coalitiei pentru Familie | Cuvântul Ortodox
 12. sustinem initiativa. suntem milioane! Doamne ajuta!

 13. Pingback: STADIUL CAMPANIEI PENTRU REFERENDUM (Video)/ Interviu cu IPS Irineu al Olteniei: “Nu exista un drept al saracului, dar ne intereseaza drepturile patimilor! Interesanta alchimie!” | Cuvântul Ortodox
 14. Pingback: STRATEGIA GRUPARILOR HOMOSEXUALISTE FATA CU SUSTINATORII FAMILIEI: manipulare, stigmatizare si… Ambasade/ Cum va trece proiectul de furcile caudine ale CCR? | Cuvântul Ortodox
 15. Pingback: Mihai Gheorghiu, reprezentantul Coalitiei pentru Familie: SUNTEM CU TOTII INTR-O SITUATIE FOARTE GRAVA, IN CARE MINORITATI AGRESIVE, LIPSITE DE LEGITIMITATE DEMOCRATICA, ISI IMPUN AGENDA IDEOLOGICA STATULUI. Spectrul “teocratiei atee” instaura
 16. Pingback: Sinodul Bisericii Ortodoxe Române SPRIJINA INITIATIVA de revizuire a Constitutiei initiata de COALITIA PENTRU FAMILIE/ Important: ACTIVISTII LGBT VOR CAUTA SA BLOCHEZE INITIATIVA IN PARLAMENT SI LA CURTEA CONSTITUTIONALA. Ce trebuie sa constientizam? | C
 17. Pingback: In groapa cu lei. Reactii din Biserica pe temele momentului (I). Pr. Constantin Sturzu despre “CLERICALIZAREA” subiectului revizuirii CONSTITUTIEI: “Ce urmează dacă nu vrem să tăcem, ne veţi arunca în „temniţa obştească”, ne
 18. Pingback: COALITIA PENTRU FAMILIE a strans 825.000 SEMNATURI (Video). Conferinta Coalitiei – OCULTATA STRATEGIC de o MARILE TRUSTURI MEDIATICE SI TELEVIZIUNI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare