Noul “arhiepiscop” de Canterbury al confesiunii Anglicane sustine HIROTONIREA FEMEILOR SI “CASATORIILE” HOMOSEXUALE

10-11-2012 1 minut Sublinieri

Un fost petrolist a devenit liderul spiritual al celor 80 de milioane de anglicani! Episcopul Justin Welby va fi noul Arhiepiscop de Canterbury şi are planuri mari: susţine hirotonisirea femeilor ca episcopi şi promite că-şi va revizui poziţia ostilă căsătoriilor între persoane de acelaşi sex – două probleme care au creat mari dispute în sânul Bisericii Anglicane.

Episcopul Justin Welby a acceptat să devină arhiepiscop de Canterbury, cel mai mare rang în Biserica Anglicană. Înainte de a fi uns preot, în 1992, Welby a lucrat timp de 11 ani în industria petrolieră, la Paris şi Londra. Fostul petrolist are 56 de ani, este căsătorit şi tată a cinci copii.

Welby îi succede lui Rowan Williams, care se pregăteşte să părăsească funcţia la sfârşitul lui decembrie după de a patronat Biserica Anglicană timp de un deceniu. Williams şi-a anunţat demisia, în martie, pentru a prelua conducerea Colegiului Magdalene de la prestigioasa universitate britanică Cambridge.

El a afirmat că succesorul său trebuie să aibă “constituţia unui taur şi pielea unui rinocer”. Practic, Welby moşteneşte o comunitate anglicană fracturată şi are în faţă misiunea imposibilă de a uni o Biserică care riscă să se rupă în două. Mărul discordiei este problema femeilor episcopi şi cea a căsătoriilor homosexuale:

“Ştiu că ne confruntăm cu probleme grele. În următoarele zece zile, Sinodul general va vota hirotonisirea femeilor ca episcopi. Voi vota “pentru” şi mă voi alătura astfel vocilor numeroase care cer Sinodului să consfinţească această schimbare. (…) Avem, de asemenea, o dispută pe tema sexualităţii. Este foarte just ca statul să definească drepturile şi statutul oamenilor care coabitează în diverse forme de relaţii, inclusiv parteneriate civile. Nu trebuie să avem nimic de-a face cu nicio formă de homofobie în cadrul Bisericii noastre.” JUSTIN WELBY, Noul Arhiepiscop de Canterbury

Nominalizarea lui Welby a fost aprobată de premierul britanic David Cameron şi a primit şi girul Reginei, în calitatea sa de „Guvernator Suprem al Bisericii Anglicane”. Astfel, Justin Welby va deveni cel de-al 105-lea Arhiepiscop de Canterbury şi va fi instalat oficial în noua funcţie la Catedrala Canterbury, pe 21 martie anul viitor.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Noul “arhiepiscop” de Canterbury al confesiunii Anglicane sustine HIROTONIREA FEMEILOR SI “CASATORIILE” HOMOSEXUALE

 1. Are o “mutra” asa de “simpatica”, pacat ca nu este deloc…cat de cat “crestina”, ci lumeasca suta la suta…
  Si dupa cum ii este “mutra” asa ii este si gandirea…tot lumeasca, si chiar mai mult decat atat…plina de “eorare” despre Crestinisim si Rolul BISERICII lui Hristos in lume…
  Iar “mitra” asa de bine se potriveste cu “fata”, paraca formeaza un “tot unitar” care spune aparoape totul despre ce fel de “reprezentant” al crestinismului anglicand este acest om…

  Dumnezeu sa-l miliuasca si ajute sa CUNOASCA ADEVARATUL “ADEVAR”, inainte de a a ajunge in fata Tronului Sau de Judecata, si de a-i cere socoteala pentru EREZIA in care a trait…!

 2. Asta a citit Biblia?

 3. Va rog sa fiti atenti la simbolul de pe mitra lui.Sunt trei delfini care se intrepatrund formand astfel un simbol ce se aseamana cu alte simboluri pe care le intalnim si in alte ocazii.Acest TIP de simboluri reprezinta numarul 666 reprezentat intr-un mod mai subtil(foarte evident pentru initiati).Se vede pe chipul lui carui domn slujeste.

 4. nu pot decat sa caracterizez totul astfel: maimutareala a crestinismului

 5. fratilor din pacate nu este singular

 6. Nici catolicii nu mai pun Crucea pe costumele (nu pot să le zic veșminte) lor de ”teatru religios”, deci ei nu doar că nu mai cred în Hristos, ba Îl și înlătură pe Hristos și semnul=puterea Lui infinită. Eliminarea simbolurilor creștine din vederea, înțelegerea și viața creștinilor este ultima biruință a diavolului care, după ce a alungat și denigrat (și continuă mereu să facă asta) Adevărul dogmatic, viața liturgică a Bisericii și pe cea duhovnicească din sufletele oamenilor, aruncându-i în erezii, secte și felurite adunături de răzvrătiți (zise confesiuni), caută să înlăture și semnele văzute ale lui Hristos…

  Problema este că cezarul secular și antihrist de mascote d-astea are nevoie ca să defaime și să deformeze creștinismul tocmai prin unii care se dau că-l propovăduiesc. Eu cred că marea prigoană a Bisericii va veni tocmai prin cei puși s-o hrănească și slujească, adică prin păstorii ei…

 7. Sa sa nu crezi in Dumnezeu este una , dar sa fii “cleric crestin” (in conceptia sa , desigur) si sa accepti hirotonirea femeilor si homosexualitatea in cadrul “<> noastre” , asta in conditiile in care se presupune ca ai citit macar in diagonala Vechiul si Noul Testatment , mi se pare INCREDIBIL !
  Lupi in haine de oaie .

 8. Intre ghilimelele era scris “Bisericii”

 9. Pingback: Conducatorul demisionar al ANGLICANILOR critica dur congregatia si pune sinodul sub CERCETARE pentru votul negativ dat HIROTONIEI FEMEILOR INTRU “EPISCOP” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: HOMOCRATIA INVADEAZA ROMANIA? Lumea arde si ACCEPTUL organizeaza GAYFEST si MARSUL DIVERSITATII/ Casatoria homosexuala din Marea Britanie: LIDERUL ANGLICANILOR considera ca tema nu tine de credinta! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: “Biserica” Angliei propune “binecuvantarea” CASATORIILOR HOMOSEXUALE - Recomandari
 12. Pingback: “Biserica” Anglicana a votat pentru numirea FEMEILOR in functia de “EPISCOP”/ Papa Francisc despre CLERICII PEDOFILI si posibila schimbare a CELIBATULUI PREOTILOR - Recomandari
 13. Biserica Anglicana a votat pentru ca femeile sa poata deveni episcopi, la 20 de ani dupa ce a permis femeilor sa devina preoti. Totusi o femeie membra a sinodului, Lorna Ashworth, si-a dat seama ca asta va aduce probleme si a votat impotriva.

  The Dean of Salisbury, the Very Reverend June Osborne, said it was a “historic day”.
  She told the BBC: “I don’t think you can overstate the fact that the Church of England allowing women to take up the role of bishop is going to change the Church.
  “I think it’s going to change our society as well because it’s one more step in accepting that women are really and truly equal in spiritual authority, as well as in leadership in society.”

  But Lorna Ashworth, a lay member of the Synod who voted against women becoming bishops, suggested it was “not going to be a smooth road ahead”.
  Mr Cameron said it was a “great day for the Church and for equality”.

  And writing on Twitter, Deputy Prime Minister Nick Clegg praised Archbishop Welby’s “leadership” on securing the Yes vote, adding that it was a “big moment” for the Church of England.

  Ruth Gledhill of the Tablet, a Catholic weekly newspaper, described the result as “absolutely huge”, saying it was a “positive decision”.
  http://www.bbc.co.uk/news/uk-28300618

  In prealabil, Biserica Anglicana a inlaturat de la botez cerinta priovitoare la pocainta si lepadarea de satana de catre parinti si nasi.

  In the existing version of the service, parents and godparents are asked: “Do you reject the devil and all rebellion against God?” and “Do you repent of the sins that separate us from God and neighbour?”
  In the new alternative version they are instead asked to “reject evil and all its many forms and all its empty promises”.
  http://www.bbc.co.uk/news/uk-25611288

  Spunea Arsenie Boca “imi pare rau ca sunteti cei de pe urma”

 14. Pingback: DOCUMENTAR BBC DESPRE PERSECUTIA CRESTINILOR DIN MAREA BRITANIE (Video-subtitrat in romana). Lectia presiunilor seculariste: toleranta si anti-discriminarea NU sunt si pentru CRESTINI | Cuvântul Ortodox
 15. Pingback: “Cercetatorii britanici” au gasit vinovatul si solutia. RAPORTUL OFICIAL AL UNEI COMISII CAMBRIDGE: MAREA BRITANIE AR TREBUI SA “DE-CRESTINEZE” SISTEMATIC VIATA PUBLICA. “Destabilizarea Bisericii Angliei ar trebui sa fie o am
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare