Olanda: ambulante specializate in EUTANASIERE, deocamdata limitate la ”doar” o singura ”interventie” pe saptamana!

24-03-2012 45 secunde Sublinieri

Olandezii au lansat, joi, centrele mobile de eutanasiere, pentru pacienţii foarte bolnavi ai căror doctori refuză să le facă injecţia letală, scrie Spiegel.

Programul, numit “Levenseide” (Sfârşitul vieţii), a fost lansat de cea mai mare organizaţie pentru eutanasie umană din lume, care numără 130.000 de membri. De altfel, Spiegel scrie că Olanda este prima ţară care a legalizat eutanasierea umană, în 2002.

Sursa notează că operaţiunea de eutanasiere este gratuită, iar ambulanţele speciale pot fi chemate de cei bolnavi sau de rude, prin telefon sau e-mail.

În momentul în care ambulanţa ajunge la cel suferind, acesta trebuie să fie în stare să articuleze de mai multe ori că vrea într-adevăr să moară. În plus, conform sursei, el trebuie să sufere “dureri îngrozitoare” pentru a fi eutanasiat.

Prima dată, pacientul primeşte o injecţie, care îi induce un somn adânc. Apoi, urmează o a doua injecţie, care le opreşte respiraţia şi pulsul”, a explicat Walburg de Jong.

În plus, echipa de eutanasiere îi va intervieva pe medicii pacienţilor, pentru a afla de ce au refuzat să curme viaţa acestora, în ciuda insistenţelor lor.

Spiegel notează că ambulanţa va face o singură eutanasiere pe săptămână, din cauza impactului emoţional pe care această procedură îl are asupra medicilor.

 


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Olanda: ambulante specializate in EUTANASIERE, deocamdata limitate la ”doar” o singura ”interventie” pe saptamana!

 1. E vreo unitate de masura pentru “durerile ingrozitoare”? Cine stabileste cat e suportabil si cat nu? De vreme ce omul inca nu a murit, inseamna ca mai poate, inca, suporta, doar ca nu cu pace, cu acceptare, cu bucurie… nu asa cum isi doreste… Aici mi se pare marea problema! (poate pare cinic sau nemilos comentariul meu, dar cred ca asta ne indeparteaza si mai mult de Dumnezeu, faptul ca vrem noi sa ne facem viata dupa cum ne place/ne dorim. Si asta in situatii mult mai marunte decat problema mortii…)

 2. “ambulanţa va face o singură eutanasiere pe săptămână, din cauza impactului emoţional pe care această procedură îl are asupra medicilor”

  Aici “impact emotional” e o exprimare eufemistica a faptului ca ii acuza constiinta. Nu ma indoiesc ca in curand vom auzi marturii ale medicilor care se pocaiesc sau macar regreta “eutanasiile” facute, asa cum am auzit marturii ale medicilor care au facut avorturi.

 3. E la deruta faza cu “impactul emotional asupra medicilor”, impact emotional nu prea mai este, pt ca de 10 ani exista legea in Olanda si “medicul” care “opereaza” pe acele unitati mobile de ucis stie foarte bine ce face, i-a fost adormita constiinta din timp sau a fost educata. Personalul medical crede de fapt ca face un bine, ca-i ajuta pe suferinzi sa scape de acele dureri etc.
  De fapt, ce se doreste cu “o eutanasiere pe saptamana” e sa se obisnuiasca populatia cu prezenta acelor masini, pt a se crea impresia ca e vorba doar de cazuri grave in care “se impune” curmarea suferintei (prin injectie letala!), si astfel se vor educa si cei putin mai sceptici, atatia cati or mai fi ramas si care-or mai fi capabili acum de o reactie…
  Vor exista exceptii, vor exista pareri de rau, dar RAUL a patruns deja adanc si nu poate fi oprit – dar nu asta e scopul omului, ci… MANTUIREA, si Domnul are cai nebanuite de a “atrage” pacatosi la El.

 4. Pingback: Industria mortii, eutanasia si UCIDEREA OAMENILOR ”DIN MILA” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Pingback: EUTANASIA sau sinuciderea asistata, LEGALIZATA IN CANADA? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare