EUTANASIA sau sinuciderea asistata, LEGALIZATA IN CANADA?

16-06-2012 1 minut Sublinieri


Interzicerea de către legea canadiană a sinuciderii asistate a fost declarată “neconstituţională” vineri de către o judecătoare a Curţii Supreme din Columbia Britanică (vest), care a autorizat o femeie bolnavă, în vârstă de 64 de ani, să recurgă la acest gest, relatează AFP.

Cu toate acestea, magistrata a suspendat pentru o perioadă de un an aplicarea generală a hotărârii sale, perioadă în care Parlamentul să poată modifica legea, în timp ce Gloria Taylor, în vârstă de 64 de ani, va beneficia de o exceptare.

Potrivit judecătoarei Lynn Smith, care a pronunţat o decizie de 395 de pagini, legea canadiană este discriminatorie. În hotărârea sa, ea evocă în mod direct situaţia Gloriei Taylor, una dintre cei cinci petiţionari, bolnavă de trei ani de scleroză amiotrofică laterală (SLA, boala Charcot sau boala Lou Gehring).

Această maladie neurodegenerativă se prezintă ca o paralizie progresivă a întregului corp, însoţită de o atrofiere a muşchilor şi, uneori, de demenţă. Speranţa de viaţă a unui bolnav este de doi până la cinci ani, totul terminându-se, printr-o paralizie a plămânilor, în suferinţe foarte mari.

Potrivit judecătoarei, deoarece sinuciderea nu este ilegală în Canada, legea care penalizează sinuciderea asistată contravine Cartei Drepturilor şi Libertăţilor, care garantează egalitatea între canadinei, potrivit unui rezumat al hotărârii, publicat de postul public de televiziune CBS. Dacă se aplică legile actuale, persoanele valide ar avea mai multe drepturi decât persoanele invalide sau persoanele cu handicap.

“Impactul acestei distincţii este resimţit în mod extrem de acut de către persoane ca doamna Taylor, grav bolnave, condamnate, invalide sau pe punctul de a deveni (invalide), dar care sunt în deplinătatea facultăţilor lor mentale şi care doresc să păstreze controlul asupra ultimelor lor momente de viaţă”, scrie judecătoarea.


Categorii

1. DIVERSE, Eutanasie, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “EUTANASIA sau sinuciderea asistata, LEGALIZATA IN CANADA?

  1. Pingback: EUTANASIEREA minorilor si adultilor afectati de Alzheimer dezbatuta in Belgia - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Franta: EUTANASIA analizata pentru LEGALIZARE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: FASCISM MEDICAL IN MAREA BRITANIE (I): O mama a 6 copii, bolnava de cancer a fost eutanasiata, fara niciun acord! MII DE PACIENTI SUNT, PRACTIC, UCISI PENTRU CA… “ORICUM VOR MURI” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare