Papa Francisc admite existenta unui LOBBY GAY influent la VATICAN

13-06-2013 1 minut Sublinieri

vezi-un-fotoreportaj-impresionant-de-la-vatican-cu-intronarea-papei-francisc-ce-mesaj-a-adresat-suveranul-intregii-lumi-198995

Papa Francisc a recunoscut dificultatea de a reforma Curia romana, evocand un “curent de coruptie” si existenta unui “lobby gay”, potrivit liderilor religiosi latino-americani care au povestit intalnirea lor recenta cu suveranul pontif, scrie AFP.

Interogat despre acest subiect, purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun, parintele Federico Lombardi a subliniat ca a fost vorba despre o “intrevedere privata”, la care nu a fost prezent, si asupra careia nu are “niciun comentariu de facut”.

Reforma Curiei (guvernarea Bisericii), dorita de “aproape toti cardinalii” in timpul reuniunilor pregatitoare ale ultimului conclav, este un demers “dificil”, ar fi recunoscut papa, in timpul audientei acordate in 6 iunie responsabililor Confederatiei latino-americane si din Caraibe a religiilor si credinciosilor (CLAR).

Potrivit unei sinteze a acestei discutii de aproape o ora, relatata de site-ul catolic progresist Reflexion y Liberacion si preluata marti de presa din Roma, papa a adaugat: “In Curie, exista oameni sfinti, intr-adevar, dar exista si un curent de coruptie”. “Se vorbeste despre un ‘lobby gay’, si este adevarat, el exista. Trebuie vazut ce putem face, a afirmat acesta, potrivit acestei relatari.

“Nu pot sa fac eu reforma”, a continuat el, recunoscand ca este foarte “dezorganizat”. De acest demers se va ocupa grupul de lucru format din opt cardinali numiti de papa si care urmeaza sa se reuneasca pentru prima oara de maniera oficiala la Roma, in octombrie.

Daca aceste relatari sunt reale, ar fi pentru prima oara cand papa ar vorbi atat de direct de o problema atat de sensibila in fata unor oaspeti externi. Inainte de alegerea lui Francis, mai multe ziare italiene au evocat existenta unui “lobby gay” care este in acelasi timp un grup de presiune si o victima a santajului prelatilor din Vatican. Existenta acestei retele ar fi contribuit puternic la decizia lui Benedict al Benoit XVI-lea de a demisiona. Sfantul Scaun dezmintise atunci aceste relatari.


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Papa (Papism)

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Papa Francisc admite existenta unui LOBBY GAY influent la VATICAN

  1. Pai daca insusi papa recunoaste ca sunt homo printre ei ma intreb ce fel de credinta propovaduiesc. El nu numai ca recunoaste dar declara ca nu prea stie cum sa rezolve problema. Pai daca i-a identificat pe cei cu probleme ce mai cauta aceia in Biserica? Sau pana la urma ce fel de Biserica mai e aceea? Sau a cui?

    Traim zilele de pe urma asta e clar. Lucrurile rele se intampla unul dupa altul, in fiecare zi.

  2. Oare aceasta recunoastere a unui lobby gay nu inseamna un prim pas spre “revolutionarea” bisericii catolice si normalizarea relatiilor cu pederastii?Si apropo de asta,de ce papa,daca este un lider spiritual cum pretinde nu le spune homalailor pe nume:pederasti,depravati,dezaxati,etc.?

  3. Pingback: PAPA FRANCISC atacat vehement de ONG-urile LGBT. Liderul Vaticanului a afirmat ca parintii copiiilor homosexuali ar trebui sa recurga la psihiatru. Totodata, un inalt cleric catolic, Carlo Maria Viganò, ii cere demisia Papei Francisc pentru acoperirea un
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare