PAPA FRANCISC MEGASTAR – campanie de PR fara precedent pentru un lider religios, intr-un “spectacol” mondial cu iz antihristic al VEDETISMULUI “UMILINTEI” SI AL OSTENTATIEI… “SARACIEI”

17-03-2013 15 minute SublinieriSa ne amintim mai intai de cuvintele parintelui Elpidie, care, intial, pareau aproape imposibil de crezut si de primit. Nu cumva semnele din aceste zile duc tot mai vertiginos exact catre implinirea lor?

Un arhimandrit grec vorbea acum 3 luni de “ALUNGAREA” PAPEI BENEDICT SI INLOCUIREA LUI CU UN PAPA ANTIHRISTIC. Parintele Elpidie din Rodos: Urmatorul Papa va fi profetul mincinos si multi arhierei ortodocsi vor fi marionetele lui” (AUDIO)

Ca arhiereii ortodocsi de rang inalt se inghesuie deja sa-i fie marionete devine deja palpabil:

FARA PRECEDENT DE LA SCHISMA DIN 1054: Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va participa la inscaunarea PAPEI FRANCISC

Apoi, nu cumva acest papa se comporta si mai ales este mediatizat sub aceasta forma: fulminant si ostentativ de “cuceritor” al inimilor intregului pamant (nu numai al lumii catolice), din prima clipa si de atunci minut de minut lucrandu-se la glorificarea sa intr-un chip fara precedent (mai ales in aceasta faza), prin construirea unei imagini deja legendare, mitologizate, eroizate, hranind cu un IDOL VIU disperarea si foamea oamenilor dupa repere si modele inalte, care sa le dea speranta intr-o lume tot mai fara orizont? Oare nu dupa acest tipar ne avertizeaza Parintii ca va aparea insusi Antihrist? Si nu altminteri lucreaza in lume nici inaintemergatorii sai, si nici profetul sau mincinos…  Nu simtiti ca se repeta suspect de obsesiv tema “saraciei” si ca, apropo de un titlu caraghios al unei video-stiri de mai sus, ca e aici cam prea “multa umilinta” jucata, afisata, trambitata si cam exagerat de mare si bizar entuziasm encomiastic pentru o figura pretins conservatoare si pentru niste discursuri aparent hiper-evanghelice, in raspar total cu duhul lumii si care, daca ar fi rostite de catre un ierarh ortodox, ar fi infierate cu manie drept “medievale”, “fundamentaliste” si “revolute”?

Francis SMILE

 • TVR:

VIDEO TELEJURNAL Papa Francisc, la întâlnirea cu presa: “O, cum mi-aş dori o Biserică săracă pentru săraci

Nota:

Sa fie o gafa de exprimare sau chiar asta avrut sa spuna? Biserica apropiata de saraci sau chiar biserica SARACA, adica golita de resurse?

Si nu cumva aceasta insistenta obsesiva pe “saraci” si “saracie” este menita sa pregateasca omenirea sa se obisnuiasca cu generalizarea si ireversibilitatea starii de saracie crunta a majoritatii oamenilor simpli?

Eveniment fără precedent la Vatican: Papa Francisc a vrut o întâlnire cu cei peste 5.500 de jurnalişti acreditaţi.

A fost un eveniment surprinzător. Noul Suveran Pontif a vorbit plin de însufleţire despre concepţiile sale şi i-a câştigat pe ziarişti de partea sa.

Unul din cele mai importante momente a fost când a făcut dezvăluiri din culisele Conclavului – inclusiv despre momentul în care şi-a ales numele.

Papa le-a mulţumit ziariştilor pentru felul în care au relatat despre evenimentele de la Vatican din ultimele săptămâni şi încă de la început s-a abătut cu umor de la discursul pregătit: “Aţi cam avut de lucru, nu? Aţi tot avut”.

Papa le-a cerut cu însufleţire jurnaliştilor să vadă Biserica cu virtuţile şi greşelile sale, pentru că este o instituţie spirituală, nu politică. Surprinzând din nou asistenţa, Suveranul Pontif a lăsat discursul deoparte şi a povestit cum a ajuns la numele de Francisc:

“În timpul scrutinului, îl aveam lângă mine pe arhiepiscopul emerit de Sao Paolo, Prefectus Emeritus al Congregaţiei pentru Cler, cardinalul Claudio Hummes. Lucrurile au devenit clare, spune Suveranul Pontif, după numărarea a două treimi din voturi care îl indicau drept ales, şi cardinalii au început să aplaude. M-a îmbrăţişat, m-a sărutat pe obraz şi mi-a spus “nu uita de cei săraci”. Şi acel cuvânt mi-a rămas în minte: săracii, săracii”.

“Imediat m-am gândit, legat de săraci, la Francisc de Assisi. Omul sărăciei, omul păcii, omul care iubeşte Creaţia. Şi în acest moment, noi nu avem o relaţie foarte bună cu Creaţia”.

“O, cum mi-aş dori o Biserică săracă pentru săraci”.

Suveranul Pontif a continuat să se abată de la textul pregătit şi le-a arătat ziariştilor ceva rar divulgat: glumele de la Vatican. Fost iezuit, el a povestit cum, printre numele sugerate de alţi cardinali a fost Clement:

“Clement al XV-lea ar fi o răzbunare împotriva lui Clement al XIV-lea, care i-a prigonit pe iezuiţi”.

Câţiva ziarişti au fost traşi la sorţi pentru o întâlnire directă cu Papa. Printre ei, oameni cu experienţă la Vatican.

Phoebe Natanson, producător pentru ABC: “A fost dezarmPope+Francis+Holds+Audience+Journalists+Media+p5nCzMYCrgklant de cald şi de sincer, am fost puţin derutată de asta. În jurul său erau oficialii, doar mi-a strâns mâinile şi mi-a spus în engleză – “Roagă-te pentru mine, Roagă-te pentru mine”.

O asemenea zi este fără precedent la Vatican. Pe mulţi ziarişti, Papa i-a cucerit. Rămâne de văzut ce impresie va face pe scena internaţională – la inaugurarea sa de pe 19 martie vor veni unii dintre cei mai importanţi lideri ai lumii.

Papa Francisc pare să meargă la sufletul tuturor. Dar poate cel mai prezent este, încă, tot la Buenos Aires. Nu personal, ci imprimat pe tricouri, pictat pe căni şi pahare sau ştanţat pe insigne şi medalioane. Producatorii şi vânzatorii unor astfel de obiecte fac faţă cu greu cererii.

La scurt timp după ce cardinalul Jorge Mario Bergoglio a fost ales Suveran Pontif şi după ce explozia de bucurie tipic sud-americană s-a mai potolit, a venit rândul întreprinzătorilor să speculeze alegerea istorică a conclavului.

Cererea a depăşit şi cele mai optimiste aşteptări. Orice obiect cu imaginea Papei se vinde imediat.

“Am epuizat întreg stocul de tricouri, de brelocuri şi de steaguri argentiniene şi ale Vaticanului. Dar am fost asigurat că mâine, la prima oră, voi primi o cantitate dublă de marfă”, declară un vânzător ambulant.

pope-francis-1Vânzătorii ambulanţi şi-au amplasat strategic tarabele în jurul catedralei arhiepiscopale, lângă casa în care locuia cardinalul sau la universitatea în care a predat. Magazinele din zonă şi-au prelungit programul.

“Am văzut explozia de bucurie a oamenilor şi am simţit cât de fericiţi sunt. Ne-am gândit să ne exprimăm sentimentele prin produsele pe care le vindem”, spune un alt vânzător.

Într-un magazin specializat în vânzarea de tricouri se cer doar cele imprimate cu noul Papă. Nimeni nu mai este interesat de Michael Jackson, Bob Marley sau de fotbalistul Lionel Messi.

“Este adevărat că cifra de afaceri a crescut mult, dar eu personal apreciez mai mult fericirea care se poate citi pe chipurile oamenilor când cumpără un tricou cu Papa”, explică un alt comerciant.

Nimeni nu se aştepta ca arhiepiscopul Jorge Bergoglio să ajungă Papă. Era un prelat apreciat în capitala Argentinei pentru modestia sa, apropierea faţă de oameni şi grija pe care o purta celor săraci şi bolnavi. Bucuria, fericirea şi mândria locuitorilor din Buenos Aires nu sunt decât un lucru cât se poate de firesc.

Prima zi de pontificat a Papei Francisc: S-a rugat, a mers cu autobuzul şi a vorbit cu trecătorii

Papa Francisc a oficiat, joi, prima slujbă în calitate de Suveran Pontif. A fost Francis 'We must not become a pitiful NGOprimul eveniment important oficiat de noul Papa, dar ziua de lucru a început mult mai devreme.

Joi dimineaţa, Papa Francisc s-a rugat în solitudine la Biserica Santa Maria Maggiore.

De acolo a mers pe jos la o şcoală din apropiere unde le-a vorbit copiilor şi pe drum chiar a schimbat vorbe cu credincioşii care îl opreau pe stradă. Pentru aceste deplasări, Papa Francisc a refuzat cu o maşină de lux şi a preferat autobuzul folosit de colegii cardinali.

În acelaşi spirit de umilinţă, Papa Francisc a ascultat jurământul cardinalilor în picioare, şi nu aşezat în scaunul papal, şi a insistat să meargă personal să-şi plătească nota de la hotelul unde a stat în perioada conclavului.

În plus, a refuzat să fie transportat cu o maşină de lux şi s-a deplasat cu autobuzul folosit de colegii cardinali.

Este semnificativ faptul că în zilele următoare îl va vizita pe Papa Emerit Benedict al XVI-lea.

La fel de important, spun corespondenţi la Vatican, este şi faptul că prima întâlnire oficială a Papei Francisc va fi cu presa, programată pentru sâmbătă dimineaţă. Semn al faptului că noul Suveran este conştient că rugăciunile nu sunt suficiente pentru a rezolva gravele probleme cu care se confruntă biserica în acest moment al istoriei.

Papa Francisc are 76 de ani şi a fost, până pe 13 martie, cardinal argentinian. Este primul papă sud-american şi primul iezuit care ocupă Sfântul Scaun. Acum opt ani, când conclavul l-a ales pe Papa Benedict al XVI-lea, cardinalul Jorge Mario Bergoglio s-a aflat pe locul al doilea.

Lumea întreagă salută alegerea noului Papă

Dalai Lama îl felicită pe noul Papă ales la Vatican, Sanctitatea Sa Francisc

 • Gandul:

Papa Francisc: Biserica ar fi un simplu ONG dacă nu l-ar urma pe Hristos pe drumul crucii

papa_francisc_20809100_12630300Biserica Romano-Catolică va fi doar “o simplă organizaţie filantropică” dacă nu îl mărturiseşte şi nu îl urmează pe Iisus Hristos, a declarat Papa Francisc în prima slujbă oficiată în Capela Sixtină, scrie ziarul Avvenire, afiliat Vaticanului.

“Dacă nu îl urmăm pe Iisus Hristos nu este bine, vom deveni o simplă organizaţie filantropică, dar Biserica este altceva”, a spus Papa Francisc la predică.

“Trebuie să mergem pe drumul crucii lui Hristos, trebuie să construim împreună cu Hristos, trebuie să îl mărturisim pe Hristos, altfel totul va fi ca un castel de nisip“, a continuat Papa.

“Dacă îl mărturisim pe Hristos fără asumarea crucii, rămânem doar ai lumii: suntem preoţi, cardinali, papi, dar nu ucenici ai Mântuitorului. Aş vrea ca după aceste zile, să avem curajul să îl urmăm pe Dumnezeu purtând crucea lui Hristos. Trebuie să reconstruim Biserica cu sângele vărsat pe cruce, singura glorie este Hristos cel răstignit şi înviat; doar în acest fel Biserica poate merge înainte”, a spus noul Suveran Pontif.

Prima slujbă oficiată de Papa Francisc în Capela Sixtină, în prezenţa celorlalţi 114 cardinali electori, a avut loc joi după-amiază.

Papa Francisc îndeamnă argentinienii să nu vină la întronizarea sa pentru că este o călătorie scumpă

Primele zile ale pontificatului Papei Francisc I au oferit lumii o perspectivă asupra a cum va fi Biserica Catolică, pentru prima dată în istorie, sub conducerea unui preot iezuit. Noul Papă, cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio, a dat dovadă, încă de la început, de modestie şi pioşenie.

A refuzat vesmântul papal cu blana de hermină

La doar câteva minute de la anunţarea alegerilor din Capela Sixtină de la Roma, maestrul de Newly elected Pope Francis greets crowds before his Angelus prayer in the Vaticanceremonii i-a oferit noului Papă vesmântul papal roşu cu blana de hermină pe care l-a purtat predecesorul lui Jorge Bergoglio, Papa Benedict al XVI-lea. Răspunsul noului Suveran Pontif:

„Nu mulţumesc, monsenior. Poartă-l tu. Carnavalul a luat sfârşit!”

Acesta a fost primul semn din multele apărute de miercuri încoace, de la alegerea cardinalului argentinian Jorge Bergoglio ca noul Papă al Bisericii Catolice, sub numele de Francisc I. „Era «Regelui-Papă» şi a «Curţii» de la Vatican s-au încheiat”, a comentat Massimo Franco, unul dintre editorialiştii politici recunocuţi ai Italiei care scrie pentru „Corriere Della Sera”.

„Era suficient să priveşti chipurile şocate a multor oameni de curte când şi-au dat seama de semnificaţia acestui prim gest al noului Papă”, comentează la rându-i David Willey, corespondent BBC News la Roma.

Modest, dar glumeţ

Totuşi, în sobrietatea lui Francisc I s-a întrezărit şi spiritul de glumă, după cum a povestit arhiepiscopul New York-ului, Timothy Dolan, care a participat la cina festivă de după alegerea Papei. „Am ciocnit în cinstea lui, iar când el a ciocnit în cinstea noastră, a spus: «Dumnezeu să vă ierte», ceea ce ne-a făcut pe toţi să râdem”, a declarat arhiepiscopul Dolan.

Apartamentul papal, inutil de mare

Un alt moment care a ridicat multe sprâncene de uimire a fost luarea în primire a apartamentului papal de către Francisc I. Oficialii Vaticanului au îngenuncheat în timp ce arhiepiscopul George Gaenswein, administrator al locuinţei papale şi secretar al fostului Papă Benedict, căuta întrerupătorul pentru a lumina apartamentul. Când „s-a făcut lumină”, Papa Francisc ar fi spus: „Camera asta este pentru 300 de persoane. Eu n-am nevoie de atâta spaţiu”.

Fără grabă în căutarea secundului

La a patra zi de la alegerea conducătorului Bisericii Catolice, noul Papă încă nu şi-a desemnat „numărul 2” de la Vatican, secretarul de stat. Cardinalii italieni şi monseniorii care au coordonat activitatea Vaticanului sub Papa Benedict al XVI-lea şi-ar dori să fie reconfirmaţi în funcţii, dar mulţi vor fi dezamăgiţi, potrivit BBC News. Papa Francisc I internţionează să-şi aleagă subalternii în propriul ritm, iar sursele de la Vatican susţin că acesta va face schimbări semnificative în săptămânile care vor urma.

Autosuficient în treburile lumeşti

People take pictures of Pope FrancisUn alt factor care a răspândit surprindere în rândurile observatorilor de la Vatican este că noul Papă nu are niciun secretar sau persoană de ajutor care să-l însoţească, în pofida vârstei venerabile de 76 de ani şi a sănătăţii sale expuse riscurilor, dat fiind că trăieşte cu un singur plămân încă din adolescenţă. Toate acestea intră în contradicţie cu perioada fostului Pontificat, când arhiepiscopul George Gaenswein era umbra personală a lui Benedict. Totodată, la doar câteva ore de la alegerea sa la şefia Vaticanului, cardinalul Jorge Mario Bergoglio a plecat să se roage la Bazilica Sfântul Petru. Înainte de rugăciune, el s-a dus la hotelul unde se instalase pe perioada conclavului pentru a-şi plăti factura şi a-şi lua bagajele. Nu a trimis pe altcineva să efectueze aceste mici „treburi lumeşti”, ci a ales să se ducă personal, folosind o maşină banală, nu limuzina pusă la dispoziţie de Vatican. După rugăciune, el s-a dus să-şi viziteze un prieten bolnav internat într-un spital din capitala Italiei. Noul Papă s-a mai remarcat şi prin stilul alimentar frugal, respectând astfel numele pe care şi l-a ales ca Suveran Pontif, Francisc, după sfântul Francisc de Assisi. În calitate de cardinal în Argentina, el obişnuia să călătorească prin Buenos Aires folosind mijloacele de transport în comun şi-şi gătea singur mâncare în micul său apartament din oraş. Încercând să-şi propăvăduiască stilul de viaţă econom, el şi-a încurajat colegii preoţi din Argentina să nu cheltuiască bani călătorind până la Roma pentru ceremona de întronare şi i-a îndemnat să ofere săracilor suma pe care ar fi plătit-o pe drum.

În aşteptarea de noi surprize

Asadar, fiţi pregătiţi pentru noi surprize” din partea lui iezuitului Jorge Mario Bergoglio, care – deşi poartă acum numele de Papa Francisc – nu se dezice de modestia care l-a făcut remarcat în calitate de cardinal în lumea catolică argentiniană, comentează BBC News.

La 24 de ore după ce a fost ales, în aceeaşi Capelă Sixtină, noul Papă a condus o slujbă în faţa Franciscardinalilor, în care a trasat liniile de forţă ale potificatului. Momentul-cheie a fost predica, rostită într-o italiana foarte simplă şi accesibilă. Un document cu atât mai important, cu cât Papa a transmis un semnal puternic, refuzând să citească textul pregătit de secretarul de Stat.

Este prima predică rostită în calitate de Suveran Pontif şi de aceea trebuie considerată ca fiind piatra de temelie pe care Papa Francisc îşi va construi pontificatul. Cu atât mai mult cu cât ea a fost una spontană.

Evident, apreciază observatorii de la Vatican, va trebui să aşteptăm, pentru confirmarea primelor impresii, predica de la marea mesă a întronizării sale, care va avea loc marţi, în Piaţa San Pietro. Sunt însă câteva impresii puternice lăsate de prima predică. Noul Papă a impus un stil nou şi direct.

Ca un simplu preot

Primul element – FORMA: Papa nu a rostit predica din scaunul de Episcop al Romei, un loc care simbolizează puterea sa, aflat chiar în centrul Capelei Sixtine, ci din amvon, ca un simplu preot.

Pe FOND, mesajul său a fost unul drastic, notează observatorii. Prima temă a fost cea a “mişcării” care caracterizează Biserica. Noul Papă vede trei direcţii: “a călători” (caminare), “a zidi” şi “a mărturisi”.

“Viaţa noastră este un drum”, a spus el. Dacă ne oprim, ceva nu e în regulă. Trebuie deci să mergem mereu, alături de Dumnezeu şi în lumina Lui”.

Apoi, e nevoie de “a edifica” Biserica. Dar “cu pietre vii, cu pietre unse cu Duhul Sfânt”. Şi nu oriunde, ci pe piatra din capul unghiului, care este Hristos”.

Vine etapa de “a mărturisi credinţa”. Şi aici a fost momentul cel mai încărcat al predicii: Putem să străbatem câte drumuri dorim, putem să construim mii de lucruri, dacă nu-L mărturisim pe Iisus Hristos, ceva nu merge. În italiană, “qualcosa non va”, argentinianul apăsând, cu vocea sa gravă, pe non va”.

Vom deveni un ONG religios (ONG pietosa), dar nu Biserica, mireasa lui Hristos”, a decretat Papa, continuând: “Ce se va întâmpla dacă nu construim pe piatră? Ni se va întâmpla ce li se întâmplă copiilor pe plajă, când ridică castele de nisip: totul se surpă, fără consistenţă”.

Liniștea grea a cardinalilor

francis-mass-hand_2510115bPapa, foarte calm, stăpân pe sine, ciudat de odihnit şi senin după aceste alegeri-surpriză, a rostit apoi aceste vorbe teribile al unui mare scriitor francez: Când nu-L mărturisim pe Iisus Hristos, îmi vine în minte fraza lui Leon Bloy: cel care nu se roagă lui Dumnezeu, se roagă Diavolului. Şi când nu-l mărturisim pe Iisus Hristos, mărturisim mundanitatea, lumescul Diavolului!”

O linişte grea s-a lăsat în Capela Sixtină. Mulţi cardinali păreau că-i sorb aceste vorbe, atât de obişnuite în bisericile ortodoxe româneşti, dar atât de puţin diplomatice, pentru urechile occidentale, obişuite cu prudenţa oratorică a textelor care i se dau Papei să le citească.

Iar Francisc a continuat: Asta nu este uşor“. Când trebuie construit ceva se produc “cutremure, mişcări, care încearcă să ne întoarcă din drum. Pentru că nu aparţin Crucii”.

Pentru noul Papă, fiecare drum trebuie ducă spre Cruce: Când călătorim fără Cruce, când zidim fără Cruce, când mărturisim cu Hristos, dar fără Cruce, nu suntem oamenii lui Dumnezeu. Suntem lumeşti. Suntem episcopi, preoţi, cardinali, papi, totul, dar nu suntem oamenii lui Dumnezeu”.

Uluitor! O critică tăioasă a anumitor comportamente bisericeşti, care viza pe toţi, de la preoţii simpli la Papa însuşi! Aşa ceva nu s-a mai văzut niciodată, nu s-a auzit niciodată din gura unui Suveran Pontif, în faţa întregului cortegiu al cardinalilor!

Încheierea a fost la fel de biciuitoare: Aş vrea ca noi toţi, după aceste zile de graţie, să avem curajul, da!, curajul, de a călători împreună cu Dumnezeu, purtând Crucea lui Dumnezeu, şi să zidim Biserica pe sângele lui Hristos vărsat pe Cruce, şi să mărturisim slava unică a lui Hristos răstignit!. Numai aşa Biserica poate avansa!”

4578498-3x2-700x467Papa Francisc a afirmat duminica, in cursul primei sale slujbe Angelus, ca piata Sfantul Petru de la Vatican apare imensa, “ca lumea intreaga“, si a spus ca numele pe care l-a ales, Francisc, “intareste legatura spirituala pe care o are cu Italia, informeaza duminica mass media din Peninsula, citata de Agerpres. “Aceasta piata are dimensiunile lumii intregi”, a afirmat Francisc, salutat cu entuziasm de peste 100.000 de credinciosi, care au adus in piata de la Vatican sute de steaguri din intreaga lume. Dumnezeu “nu oboseste niciodata” sa ierte oamenii si, daca Domnul nu ar ierta, lumea “nu ar mai exista“, a mai afirmat noul suveran Pontif.

Sfantul Parinte a mai vorbit despre milostivenie [sic!, n.n.] si a spus ca oamenii, la randul lor, “nu obosesc niciodata sa ceara iertarea Domnului”.

Adresandu-se celor peste 100.000 de credinciosi reuniti in Piata Sfantul Petru de la Vatican, Papa a preferat sa vorbeasca liber, in loc sa citeasca discursul pregatit, indepartandu-se astfel de o traditie nescrisa. Inainte de a rosti rugaciunea Angelus, dupa mesa oficiata in biserica Sfanta Ana de la Vatican, Francisc s-a oprit pe strazi, timp de aproape o ora, pentru a-i saluta, a-i imbratisa si a-i saruta pe credinciosi, intr-un gest surprinzator, unic pentru un Pontif, care a pus in mare dificultate Jandarmeria de la Vatican, care are sarcina de a asigura masurile de securitate. Francisc a depasit limitele statului vatican, cel mai mic stat din lume, si i-a salutat si binecuvantat pe locuitorii Romei, care l-au intampinat strigand “Traiasca Papa, traiasca Francisc!”.

“Milostivenia schimba lumea si o transforma intr-o lume mai putin rece si mai justa“, a mai spus Papa Bergoglio, care a afirmat de asemenea ca a ales numele Francisc, care este numele sfantului patron al Italiei, Francisc de la Assisi, deoarece acest lucru “intareste legatura puternica” pe care o are cu Italia, “tara din care provin stramosii” sai.

“Sunt fericit sa va salut in aceasta duminica, ziua Domnului, si va invit sa continuati sa va rugati pentru mine”, a declarat Suveranul Pontif, care si-a incheiat scurta interventie cu cuvintele “Va doresc o duminica placuta si pofta buna!”

baie de multime papa FrancisTuriştii şi credincioşii care aşteptau duminică dimineaţă să viziteze Bazilica Sfântului Petru de la Vatican au avut o surpriză: Papa Francisc şi-a făcut apariţia la o poartă laterală a Pieţii San Pietro, stârnind un val de urale.

Papa Francisc susţine astăzi prima slujbă Angelus de la balconul Bazilicii Sfântul Petru, urmând ca prima mesă oficiată de acesta să aibă loc marţi, 19 martie. Peste 100.000 de persoane s-au strâns şi astăzi în Piaţa San Pietro de la Vatican pentru a urmări prima slujbă de duminică oficiată de Papa Francisc.

“Bună ziua. După prima noastră întâlnire, miercuri (ziua alegerii sale – n.r.), sunt bucuros să vă salut în această duminică, ziua Domnului, într-o piaţă care, cu ajutorul presei, capătă dimensiunea lumii”, şi-a început cuvântarea Papa, după ce a fost primit cu aclamaţii.

Şi de această dată, noul Suveran Pontif a ales să poarte tot roba albă, simplă, cu care a avut până acum fiecare apariţie în public.

Poarta la care a apărut Papa Francisc se numeşte Poarta Sfintei Ana, iar Suveranul Pontif a petrecut mai multe minute acolo, strângând mâini, îmbrăţişând şi sărutând copii.

Apoi, într-o mişcare ce i-a consolidat imaginea informală, Papa a mers la şeful grupului său de securitate şi a părut că-i spune acestuia că insistă să salute doi preoţi din mulţime, care s-au apropiat de el pentru a-l îmbrăţişa.

 • RTV:

Papa Francisc a oficiat duminică prima sa slujbă Angelus în Piaţa Sfântul Petru VIDEO

26fc1869-1f2b-41e1-9124-fd260184e7a9_800 După slujba oficiată duminică dimineaţa în biserica Sfânta Anna din Vatican, Papa Francisc a surprins lumea ieşind în stradă, alături de credincioşi, trecând peste protocol şi peste normele de siguranţă. Suveranul Pontif a salutat oamenii, unul câte unul – le-a strâns mâinile, i-a îmbrăţişat şi a pupat copilaşii.

La ora 13:00 (ora României), Papa a apărut pentru prima dată la balconul apartamentului său privat de la etajul al treilea al Palatului Apostolic, pentru a susţine primul său Angelus.

Papa Francisc a vorbit despre milă. “Un pic de milă face lumea mai puţin rece şi mai corectă. Avem nevoie să înţelegem mila Domnului“, a spus Papa duminică, în Piaţa Sfântul Petru din Vatican.

Suveranul Pontif a avut un discurs informal, în care a povestit despre o carte scrisă de cardinalul Kasper. “Zilele acestea am citit o carte a cardinalului Kasper, un bun teolog. Este o carte despre milă, care mi-a făcut atât de bine…Dar să nu credeţi – a spus Papa zâmbind – că fac reclamă cărţilor cardinalilor mei. Nu e aşa”. […]

Papa Francisc iubeşte animalele: A mângâiat un labrador care însoţea un nevăzător FOTO

121921176_8af19cf6_fb09_4214_8407_73cf7bf3ed02_07697900

Papa Francisc iubeşte şi animalele, nu doar oamenii: Suveranul Pontif a mângâiat un labrador care însoţea un jurnalist italian nevăzător.

Papa Francisc s-a întâlnit cu jurnaliştii care au relatat alegerea sa la Vatican. Unul dintre ei, Alessandro Forlani, nevăzător, a venit împreună cu câinele său, un labrador dresat special pentru a-l ajuta.

Suveranul Pontif a fost încântat de prezenţa animalului şi l-a mângâit, zâmbind larg.

Sfântul Francisc de Assisi, care l-a inspirat pe noul Papă în alegerea numelui, este protectorul animalelor.

Papa Francisc a postat primul său mesaj pe Twitter

“Dragi prieteni, vă mulţumesc din toată inima şi vă cer să continuaţi să vă rugaţi pentru mine. Papa Francisc“, a scris duminică Jorge Bergoglio în italiană în primul său mesaj postat pe Twitter pe contul papal @pontifex.

Papa Francisc a postat primul mesaj pe Twitter

Alegerea Papei argentinian, miercuri seara, a antrenat redeschiderea contului papal pe Twitter, închis în urma retragerii lui Benedict al XVI-lea, prin postarea mesajului “Habemus Papam Franciscum” (“Avem un Papă, Francisc”, în latină).

După două luni şi jumătate de existenţă, @pontifex, contul pe Twitter al lui Benedict al XVI-lea, alimentat în nouă limbi, a fost închis simultan cu retragerea sa, pe 28 februarie, la ora locală 20.00 (21.00, ora României).

Acest cont a atras, de când a fost lansat, pe 12 decembrie, aproximativ 2,5 milioane de abonaţi, dintre care peste un milion şi jumătate în engleză. Mesajele au fost traduse în italiană, spaniolă, germană, franceză, portugheză, poloneză, arabă şi latină. A zecea limbă ar urma să fie chineza.

Pariul îndrăzneţ cu Twitterul al lui Benedict al XVI-lea a fost foarte dezbătut la Vatican şi în cadrul Bisericii Catolice. În opinia susţinătorilor acestuia, era vorba despre intrarea şefului Bisericii în dialog cu tânăra generaţie şi transmiterea mesajului Evangheliei către aceasta. Însă, în opinia altora, Papa se expunea în mod inutil pe Twitter, primind numeroase critici, insulte şi glume scabroase, fără să poată răspunde.

pope-francis_original

Nota noastra:

O cititoare a noastra observa foarte bine:

Ceea ce se intampla acum este ireal; faptul ca posturi de tv, din dorinta unei audiente zdrobitoare, aduc in prim-plan evenimentele lumii catolice, eretice, faptul ca se pune mare accent pe trairea, pe simtirea acelui “ceva” indescriptibil care face ca sufletul sa vibreze, este, dupa parerea mea, o mare inselare.

Este ca un fel de transa hipnotica, o isterie, o mistica falsa, indusa, bine controlata. Ascultam cum, pe un post tv, un preot catolic isi exprima emotiile comparand aceste momente cu reintoacerea in vremea lui Iisus, ca si cand Mantuitorul ar fi astazi si acum prezent printre noi… dar in mijlocul slujbelor catolice.

Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu ca starea aceasta falsa sa se rasfranga si asupra noastra!

Si acest comentariu:

Mărturisesc că ceea care m-a frapat la noul episcop al Romei este numele. Care, desigur, poate impresiona profund mulți romano – catolici însă pentru ortodocși rămâne, în cel mai bun caz, un avertisment. Căci este greu de uitat faptul că Francisc de Assisi, este pildă de umilință hrănită de o trufie fără margini. Carmen amintește, în comentariul său, afirmația unui preot catolic care compara alegerea lui Bergoglio cu prezența lui Hristos printre noi. Ironia este că nu se afla departe de adevăr din punctul de vedere al papismului căci, nu rareori, Francisc il poverello este numit în texte catolice – al doilea Iisus. Sper doar să nu ne fie nouă a cădea în mlaștina dulceagă a minciunii.

Intr-adevar, este un asediu mediatic incredibil, in care fiecare gest, fiecare cuvant si fiecare pas al papei este urmarit sub lupa si disecat mai ceva ca pe ale vedetelor de la Hollywood, starnind, iata, urale peste urale, fie ale celor prezenti in mod real la spectacolul miselor catolice, fie urale virtuale ale mass-media. In plus, faptul ca aceste stiri ultra-entuziaste sunt, de fapt, texte-sablon traduse identic de diferitele surse romanesti (deci nu sunt reactii chiar spontane ale jurnalistilor sau doar induse), texte venite de pe fluxurile de stiri ale principalelor agentii internationale, arata foarte clar ca agenda redactionala internationala este setata pentru a face PR noului papa. 

Acest lucru ne spune doua lucruri:

– gesturile de “fronda” ale papei si reflectarea lor nu sunt deloc spontane. Daca ar fi, ar iesi in evidenta mai greu, agentiile de stiri le-ar remarca mult mai tarziu (in niciun caz asa instant) sau, poate, chiar deloc. Cineva insa alimenteaza agentiile si amplifica la maximum aceste gesturi tocmai pentru a obtine un efect de propagare fulger. In plus, e limpede ca se bate fierul cat e cald, speculandu-se “surpriza” iezuita a votului conclavului si toata succesiunea de evenimente (ce va culmina cu show-ul inscaunarii papei Francisc, marti, 19 martie) care pune in prim-plan mondial seful absolut al “bisericii” catolice.

– discursul despre saracie este perfect mincinos. Faceti un exercitiu de imaginatie. Cum ar fi intampinat de agentiile de stiri si de trusturile mediatice un cleric care ar ataca la baioneta interesele marilor hegemoni globali, ale complexelor militaro-industriale, ale marilor institutii supranationale si corporatii/banci? Cine ar avea un interes sa faca PR gratuit unui personaj care vrea sa arunce in aer chestiunea sociala in sec. XXI? Doar daca nu cumva cel care tine acel discurs e omul tau si e asezat acolo cu un scop anume…

Altfel, mega-expunerea mediatica a noului papa sigur ca va ajuta la amplificarea fenomenelor de sugestie psihologic-religioasa si e menita inducerii unei popularitati si credibilitati extreme a acestui personaj. Noul papa este un lider charismatic de tip nou, perfect adaptat noilor tehnologii si instrumentelor de propaganda media, precum si publicului/audientei formatate de acestea, obisnuit cu surogate si lesne de amagit, de transformat in masa sugestionabila. 

Dar lucrurile sunt abia la inceput. Totusi, daca o vor tine in aceasta linie, lumea in curand se va satura si alura de “profet” al noului papa va pali, asa cum a palit figura de mesia politic a lui Obama prin erodare. Pentru succesul spectacolului, sunt necesare numere mai consistente de circ. Prin urmare, e foarte posibil sa asistam, in curand, la o faza superioara acestor operatiuni de PR legate, deocamdata, de ineditul personajului – anume la o faza in care acesta incepe sa ia decizii, sa traseze directii, sa faca lucruri. Si acestea vor trebui sa fie, in mod necesar, uluitoare, menite uimirii intregului glob, spectualoase, “socante”, “senzationale”… Si, de preferat, toate, intr-un ritm din ce in ce mai accelerat.

papa francis in autobuz

VEZI SI:


Categorii

Cuvantul cititorului, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Papa (Papism), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

61 Commentarii la “PAPA FRANCISC MEGASTAR – campanie de PR fara precedent pentru un lider religios, intr-un “spectacol” mondial cu iz antihristic al VEDETISMULUI “UMILINTEI” SI AL OSTENTATIEI… “SARACIEI”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. E normal ca PR-ul Vaticanul sa fie foarte activ. Sa nu uitam ca Biserica Catolica a fost macinata de nenumarate scandaluri in ultima perioada, acum vin cu ceva “nou”, in aparenta curat, deci trebuie exploatat la maxim.

 2. @admin
  Nu este posibil sa ne dati toata traducerea cuvintelor parintelui Elpidie?

 3. „Nu mulţumesc, monsenior. Poartă-l tu. Carnavalul a luat sfârşit!”

  Mai clar de atat nu se poate.

 4. Deja papa a inceput sa vrajeasca si cativa ziaristi pe care ii credeam ortodocsi. Ma refer la domnul Razvan Bucuroiu – editorul revistei Lumea Credintei si la domnul Ceachir care la o emisiune TV unde s-a luat la harjoana aiurea cu niste retardati, a declarat printre randuri ca ii place de noul papa.

  Eu zic insa sa nu ne alertam prea devreme, sa nu punem deja pe el stampila de antihrist. Omul poate chiar este din alt aluat ca papii de pana acum, daca anihrist se va arata bland si iubitor cu oamenii, nu inseamna obligatoriu ca orice papa care se va arata bland si iubitor trebuie sa fie antihrist.

  Parerea mea e ca in primul rand acest papa e mai din topor, mai putin teolog, mai putin citit ca ceilalti si mai siropos (sa nu uitam de originea lui). Cu siguranta ii va inmoia pe multi care se uita la suprafata si nu inteleg ce inseamna adeavarata viata duhovniceasca, dar nu avem elementele sa il catalogam “canditat la antihrist”.

 5. @Gigel:

  E cunoscut pentru studiile sale excelente si mai diversificate decat teologia catolica, de altfel, fiind o capacitate in acest sens. Ca iezuit, iarasi este foarte greu de luat ca un popa catolic siropos si entuziast sau curat ca lacrima ca cei din filmele lui Bunuel sau din romanele lui Hugo.

  Iar aici chiar nu discutam de papa, ci de mecanisme de PR si propaganda.

  Si nu e candidat la Antihrist, ci “doar” la profetul mincinos.

 6. @ Alexandra:

  Ce anume vi se pare clar?

 7. E ingrijorator, mai ales fenomenul de idolatrie. Cuvinte cat se poate de firesti pentru un crestin rostite in predica Papei, sunt comentate ca fiind uluitoare (catolicii aceia oare pe ce lume traiesc? s-au obisnuit cu un limbaj de lemn, si cand cineva spune (intr-un mod mai mult sau mai putin sincer) lucruri firesti, de invatatura crestina, se mira de parca acum ar fi auzit prima oara cuvinte precum “sa-l urmam/marturismim pe Hristos” sau “sa ne purtam crucea”. Iar gesturi banale precum mangaierea unui catel sunt scoase in evidenta, de parca ar fi extraordinare, nu m-as mira s-l propuna deja la sanctificare… Este periculos cum este ridicat in slavi, chiar si la noi in tara de catre mass-media, ignorand complet faptul ca majoritatea romanilor sunt ortodocsi, nu catolici.
  Umilinta afisata, demonstrativa nu mai este umilinta, ci teatru grotesc. Asa proceda si Francisc de Assisi, in vremea cat traia, cadea in genunchi in fata icoanelor in public, afisa o smerenie ostentativa, fortata, dar ajuns pe patul de moarte nu era impacat, ci speriat si ingrijorat pentru sufletul sau… Si acela a fost ridicat in slavi de catre cei din jur, considerat un sfant in viata, si oare la ce i-a folosit slava lumeasca?

  1. Luati aminte ca faptele dreptatii voastre sa nu le faceti inaintea oamenilor ca sa fiti vazuti de ei; altfel nu veti avea plata de la Tatal vostru Cel din ceruri.
  2. Deci, cand faci milostenie, nu trambita inaintea ta, cum fac fatarnicii in sinagogi si pe ulite, ca sa fie slaviti de oameni; adevarat graiesc voua: si-au luat plata lor.
  3. Tu insa, cand faci milostenie, sa nu stie stanga ta ce face dreapta ta,
  4. Ca milostenia ta sa fie intr-ascuns si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati tie.
  (Matei, cap.6)

  Sa speram ca e doar fervoarea primelor zile de pontificat si ca mass-media (romaneasca cel putin) se va potoli si nu va mai face publicitate noului Papa…

 8. Eee… papa se oferă ca consolator al săracilor, adică al sărăciților și jefuiților de bănci și de escrocii din fruntea țărilor și ai finanțelor mondiale…

  Și pentru că criza economică este primordială (în mass media), iar oamenii o vor duce tot mai rău cu finanțele, departamentul de PR al Vaticanului ni-l propune pe papa ca pe unul care îi înțelege ca nimeni altul pe cei săraci…

  Strategia de manipulare și vrăjire a lumii („să-i prostim pe proști, dar și pe deștepți”) a fost pusă în aplicare cu toată puterea. Ziarele și internetul ni-l propovăduiesc pe papa (care spune niște banalități evidente) ca pe un adevărat reper mesianic pentru lumea de azi, iar denigrările la adresa ortodoxiei și a ierarhilor ortodocși vor începe să curgă tot mai mult…

 9. De fapt sistemul antihristic joacă la două mâini: prin politicienii și bancherii care sărăcesc, înrobesc, învrăjbesc și îmbolnăvesc oamenii, și prin papalitatea „care se îngrijește” de cei săraci, oropsiți… Dacă fugi de primii, te va consola, ocroti și aburi papa să rabzi că e crucea ta și va fi spre binele tău peste vreo 10-15 ani…

 10. Acelasi scenariu mediatic cu… “Obama mania”…de acum patru ani.
  Si tocmai acest “suflu nou”, carismatic si nonconformist limbajului de lemn catolic din trecut, apropiat cumva duhuui ortodox o sa fie marea lovitura data bisericii ortodoxe prin inselare. Daca pana acum in intan. ecumenice acest duh de lemn si infailibilitatea erau o problema a dialogului, se para ca nu va mai fi un atat de mare obstacol. Si de aici lucrurile vor decurge de la sine…asa cum ne spun parintii despre vremurile de pe urma ca chiar si “multi din cei alesi se vor pierde.”
  Dumnezeu sa ne fereasca.

 11. Singura care va trece neatinsă de cursele demonice va fi smerenia.

  Ieşirea din tipare naşte reacţii de mare efect şi de mare intensitate.
  Orice lider, are (cel puţin), o minimă experienţă, în a specula şi obţine de la public ceia ce î-şi doreşte. Ori, liderii religioşi, cu cât sunt mai importanţi, (şi mai înzestraţi), cu atâta stăpânesc mai bine această tehnică. Chipul, gestica, făptura, spun totul. Fiecare dintre noi, purtăm povara ne-împlinirii, povara păcătoşeniei şi ne-desăvârşirii noastre, care este strvitoare, care (mă repet) este deosebit de smeritoare. Omul, dacă-şi simte povara păcatelor sale, îl simte pe Dumnezeu, cel desăvârşit. şi întreaga sa făptură, (chipul, gestica, ochiul) îi va înfăţişa starea sa interioară, în gradul de smerenie la care a ajuns.
  Făptura noastră, arată deschis cui ne închinăm, cui ne raportăm. Cel ce se rapotreză la Dumnezeu este cu atât mai smerit cu cât se vede mai păcătos şi mai departe de desăvârşire.
  Cât de mare şi de strvitoare este răspunderea unui lider religios (în zilele noaste) ? Cât de rar însă, întâlnim oameni, a căror chip şi făptură să ne arate aşa ceva. (Vorbesc de raportarea proprie, la Dumnezeu, la evanghelie, la desăvârşit).
  Un lider atât de înalt,cum este Papa, ar trebui să fie strivit de uriaşa-i răspundere, de grija fiecărui cuvânt, gest şi faptă, (pe care i-o urmăreşte cerul şi pământul, ( îngerii şi oamenii). Ori, vedem chipuri senine, pline de siguranţa de sine…, discursuri care se raportează la ce s’a gândit şi planificat anterior…, care duc la un scop şi o ţintă precisă, bine definită, (la ceva urmărit şi posibil de realizat prin voinţa şi puterea liderului şi mijloacelor sale), nu la o ţintă imposibil de atins cum este desăvârşirea, sfinţirea. mântuirea, celor care i s’au încredinţat, (obţinută prin nevoinţă şi Har, de la Dumnezeu).
  Aceşti oameni ştiu bine cum să obţină ce vor, (de la oameni). Şi obţin după puterea şi iscusinţa lor şi asta le dă încredere, linişte intrerioară, siguranţa de sine, chip zâmbitor, spirit de glumă, dorul “băii de mulţime” , beatitudine, etc, etc.
  Smerenia (cred eu), nu se manifestă aşa.
  Lumea vrea eroi, caută spectacol şi asteaptă minuni.
  Şi 2013, din primele luni, ni le oferă pe măsură.

 12. Profetul mincinos trebuie sa fie si mag inselator,ar trebui sa inceapa sa faca minuni cu ajutorul tehnicilor de la Hollywood,asteptam evenimentele ulterioare ca sa vedem daca se califica in etapa urmatoare,cu prima sta bine,adica,
  ca si antihristul se va arata iubitor de saraci,va face si fapte de milostenie la vedere,bun la discursuri si inteligent.

  Primul test cu adevarat va fi pozitia lui fata de homosexualitate,aici se va prabusi vizibil poate si infailibilitatea papei ( care este infailibil si in probleme de morala nu numai de dogmatica ).Daca va fi impotriva homosexualitatii,din cei 5500 de jurnalisti de astazi,vor ramine numai citiva miine,adio si cu cuvintele elogiatoare si propaganda pro,urmind reversul medaliei,suturile si bataia cu patlagele.

  Al doilea test va fi cu ecumenismul.Daca va fi suficient de viclean sa renunte la multe dogme catolice numai si numai ca ierarhii ecumenisti ” ortodocsi” sa-l recunoasca de cap al bisericii,va fi de jale iarasi.

  Alt test ( daca va fi unul ) va fi pozitia lui fata de bancherii si elitele evreiesti ( apropos de saraci si cine-i saraceste) si de credinta lor care il batjocoreste pe Iisus Hristos Dumnezeu,de asemenea pozitia lui fata de imperialismul elitelor americane evreiesti si alunecarea lor spre fascism,terorism,dictatura si razboaie fara numar…daca este omul lor,va evita sa fie prea critic sau va gasi vinovati in tabara victimelor.

  Oricum,daca mass media il lauda este de rau.Exact ca si in cazul adunaturilor ecumeniste,numai vorbe de lauda prin presa oligarhilor,acesta este un alt criteriu f simplu de a ne da seama daca ceva este bun sau rau cu buna aproximatie.

 13. sherlock_holmes
  “daca este omul lor”???
  In astfel de scaune inalte mai poate ajunge si altcineva in afara de ai lor?
  Parerea aceasta am auzit-o ieri la o manastire la parintele slujitor, dar am citit-o si zilele trecute pe acest site dar se pare ca a trecut cam neobservat comentariul respectiv.
  “http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/03/13/papa-francisc-i-a-sarbatorit-hanuka-pe-cand-era-cardinal-la-buenos-aires-video/
  2. Av. George P.
  Mda, păi criteriul de alegere și promovarea tuturor înalților funcționari (și politici și religioși) e fidelitatea față de jidovii care așteaptă un „mesia” politic și religios… adică pe spurcatul antihrist.”

  Din pacate, mi-a fost dat sa aflu ca un ierarh ortodox il aprecia/admira pe fostul papa pentru smerenia de care a dat dovada dandu-si demisia.
  Sa-mi fie cu iertare, dar pe mine ma uimeste cum se minuneaza lumea ortodoxa de atata potop de smerenie ce a dat peste Vatican. Unul mai smerit ca altul!

 14. In 1973, Augusto Pinochet a fost perceput ca un luptator anticomunist, care a inlaturat de la putere regimul marxist al lui Salvador Aliende – un marxist care dorea un comunism care parea sa accepte pliripartitiemul politic.
  Multe din regimurile dictatoriale din America de Sud, au fost ajutate de SUA, deoarece prin razboaie locale, urss incerca sa extinda zona de influenta comunista – si asta cu mult succes: Cuba, Vietnam, Cambogia, Laos, Angola, Somalia, Etiopia, Mozambic, Nicaragua, Salvador, Afganistan. In 1985 era elaborata si o insurgenta majora in Mexic.

  Pe plan religios, exista un curent important, numit “teologia eliberarii”, prin care o parte a clerului sud-american cauta solutii de stanga pt problemele economice si sociale.

  In acest context, nu existau decat doua solutii politice: Moscova sau CIA.
  In spatele majoritatii conflitelor din perioada razboiului rece au stat URSS si SUA.

  Japonia dupa bombele atomice de la Hiroshima si Nagasaky, cand URSS a declrat razbi in extremul orient, a avut de facut aceeasi alegere: a ales SUA deoarece bruma de liberalism american oferea mai multe nishe de pastrare a traditiilor. Dupa 1945, trasditiile Japoneze au fost grav afectate de invingatori.

  Catolicismul nu opereaza decat cu solutii rationale, si prin urmare Jorge Bergoglio mu putea face mai mult.

  Din primele declaratii, pare sa apere valorile crestine (ca si Benedict al 16 lea); pare sa pastreze repere crestine fundamentale – si asta e totusi bine – dar dupa fapte se vede ca nu are mijloacele necesare.

  Un indiciu important in perioada ce va urma va fi reactia presei internationate: daca vom avea scandaluri, documente compromitatoare din care sa rezulte complicitatea sa la “incalcarea drepturilor omului” inseamna ca inca nu e subordonat globalistilor. Daca insa aceste dovezi “vor fi la loc sigur” – dupa model Basescu (colaborator al securitatii) atunci vom avea la Vatican decizii la standarte Basescu.

 15. Legat de ultimul comentariu, ar fi posibil sa se declare impotriva homosexualitatii dar doar de fatada. Asta ar fi o inselare mai mare.
  Iar daca va fi vorbit de rau pentru aceasta, pus in rolul progonitului, isi intareste imaginea de luptator si aparator al ‘saracilor’.

 16. voi spuneti de papa ca el practica milostenia de forma si a renuntat la mijloacele de transport in comun tot de forma, dar uitati ca in BOR majoritatea ierarhilor au limuzine scumpe (doar PS Vasile Somesanul are Dacie). Va intreb ca teolog ortodox cine este mai smerit cei cu limuzine scumpe sau cei care fac milostenie?

 17. Nu citisem aici,cum mi-a aratat o “cititor”:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/03/13/papa-francisc-i-a-sarbatorit-hanuka-pe-cand-era-cardinal-la-buenos-aires-video/

  Se pare ca e pierdut pentru eternitate,precum ecumenicul nostru de la istanbul si patriarhul sirbilor,alt purtator de cipilica.

  Cind am spus ca este omul lor,m-am referit la americani,in incercarea lor de a recupera tarile Americii latine,caci asa era un titlu pus de cei de la razbointrucuvint,nu m-am referit la elitele evreiesti,de aceia stiu ca au privatizat si partide,si guverne si judecatori,si servicii secrete,mass-media este a lor ( mirajul libertatii presei in occident,precum si al alegerilor si democratiei )

  Ba si pe la noi in Biserica,ierarhii ecumenisti cred ca tot de ei sint pusi sau macar proptiti,a se vedea si cum rugaciunile noastre sint periate de tot ce se refera la faptele rele ale evreilor ( Prohodul Domnului )

  PS.Cind ii auzi pe acestia vorbind de pace,iubire si saraci parca vezi bombardierele americane lansind bombele atomice peste Hirosima si Nagasaki

  Si totusi Benedict nu a fost cel mai rau dintre papi,dupa parerea mea.Daca ar fi fost asemenea papei Ioan Paul al doilea,cred ca am fi fost pierduti si poate nu ar mai fi existat Biserica ortodoxa la ora aceasta,ma refer in forme vazute si nu ascuns.Ne-a mai dat Dumnezeu ragaz prin Benedict,care a fost si impotriva homosexualitatii ( demonstratiile din Paris si din alte tari organizate de catolici ),poate ca acesta nu a fost omul lor ( exceptia care confirma regula) sau a fost unul mai recalcitrant,spre binele nostru.

 18. @ liviu:

  Asta nu inseamna vreo justificare a luxului arhieresc de la noi si nu numai.

  Cel mai smerit e acela care are inima smerita cu adevarat, cel stiut de Dumnezeu cu inima infranta, nu cel pe care il vad si il lauda oamenii, ba chiar globul intreg, facand din “modestia” afisata ostentativ un motiv de slava pamanteasca. Ca si Antihristul va fi, pana sa se dea pe fata, IN APARENTA la fel de virtuos precum Mantuitorul, pe care-L va si imita. “Ca sa insele de este cu putinta si pe cei alesi”. Exact ce nu dorim sa luam in seama…

 19. @ sherlock:

  …pentru eternitate,precum ecumenicul nostru de la istanbul si patriarhul sirbilor,alt purtator de cipilica.

  Asta sa nu spunem noi, fiindca pentru oricine exista sansa de pocainta pana la sfarsit.

 20. @ admin

  Se pare….ca e pierdut pentru eternitate.

  Fapta lor este atit de grava si smintitoare pentru cei mici,incit trebuia sa arat pericolul la care se expun,nu e de joaca aici,dar am pus inainte se pare,ca sa nu arat ca e ceva neaparat definitiv,pocainta exista pina la sfirsit si judecata este numai a Domnului,desi ce te faci cu cei care se pierd din cauza aceasta ?

  “Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. ”

  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=18

 21. @sherlock:

  Daca si in Vechiul Testament regi care duceau un popor intreg la idolatrie mai aveau sansa pocaintei, atunci nu cu atat mai mult in zilele noastre, sub legea harului?

 22. Caderea reala a crestintatii apusene din dreapta credinta are loc la 1009, cand ultimul papa ortodox este exilat de trupele germane. Din acet moment la Roma se spune crezul cu filioque, iar papii nu mai sunt pomenti la Sfanta Sofia.

  Pe de alta parte, comparativ cu Ioan Paul al 2 lea, Benedict al 16 lea pare sa se distanteze de scandalurile si derapajele predecesorului (sarutarea Coranului, semnul lui shiva pe frunte etc). Pare sa incerce pastrarea catolicismului pe o zona conservatoare (homosexuali, hirotonirea femeilor).
  Nu cred ca ar fi putut evita scandalurile sexuale, sau sa ia masuri impotriva lor, in conditiile in care infiltrarile in cadrul Vaticanului au ajuns pana la consilierii papali.

  Catolicismul neavand Sfinte Taine lucratoare prin Harul Duhului Sfant, este ca un butoi din ce in ce mai cuiruit (in ultimii 1000 de ani).
  Cum remarca un cuvios rus din sec al 19 lea, au fost secole de inclestari gigantice, prin care s-a incercat salvarea crestinatatii apusene, si care au esuat – tocmai pentru ca s-a pierdut harul Duhulului Sfant.

  Serafim Rose si paisie Aghioritul, au aratat ca in sec al 20 lea, catolicismul a cautat sfintenia in ocultism (miscare harismatica, yoga), in conditiile in care falsele teofanii de la Lourdes, Fatima, Medjugorie erau amagiri ale satanei.

  Ar fi de dorit ca noul papa sa pastreze marturisirea valorilor crestine, sa nu caute sfintenia in ocultism, sa nu incerce sa rezolve problemele sociale ale lumii prin actiuni politice ideologizabile, sa nu continue politicile expansionist-hegemoniste. Mai mult decat predecesorii lui nu poate face fiind in erezie.

 23. Se vede traba ca sud-americanii astia au fost mereu tari la telenovele. Acuma a inceput una noua cu Papa Francisc. Si toata lumea pare a fi in lacrimi de simplitatea pe care o afiseaza: da mana cu prostimea, merge cu autobuzul, merge chiar pe jos… inedit! Unde s-a mai vazut asa ceva?! Si asta mai ales ca e atat de ridicat in slavi inca de la inceput. Va dati seama?! Dupa cum incepe sunt toate sansele sa rezolve criza in care a plonjat omenirea, chiar cu pretul Bisericii, pe care ar vrea-o saraca, poate si rastignita, ca deh, asa se urmeaza calea crucii…

 24. Quo vadis, Domine?

  Iata ce anunta Radio Trinitas: “BOR va fi reprezentata de IPS Iosif si PS Siluan…”

  Deplorabil!

  Se duc sa-l incornoreze – oficial – pe Franc!

  (Cica sa mai URMEZI unor astfel de vladici!)

  Miluieste-ne, Dumnezeule, miluieste-ne!

 25. @liviu

  Nu toti ierarhii au limuzine scumpe, acuzi pe nedrept; IPS Irineu de la Craiova are de exemplu o Scoka Octavia veche de peste 7-8 ani, a mostenit-o de la IPS Teofan. Personal cred ca daca ierarhii ar avea toti Dacie, ar face risipia de bani deoarece este o masina ieftina dar care te costa mult intretinerea pentru ca se strica des. Succesul Daciei in strainatate se justifica deoarece occidentalii cumpara masini noi si le tin maxim 3 ani, dupa care le vand si isi ia altele.

  Pe de alta parte, nu exista legatura intre milostenie si smerenie. Cat despre milostenia noului papa, aceasta se manifesta deocamdata la nivel declarativ. Iar smerenia lui este doar de spoiala, este doar impresia pe care o are presa care este obsinuita cu tafnosenia starurilor de la HollyWood.

  Sa facem un mic exercitiu: cu ce e mai smerit papa Francisc fata de papa Benedict? Ce face el diferit altceva decat sa faca putin mai mult spectacol si sa vorbeasca o italiana mai fara accent decat Benedict?

 26. Merge si Basescu!
  Carnavalul nu s-a sfarsit ci de-abia acum incepe!

 27. Destul de interesant ce se intampla in lume, pe langa circul cu papusca
  asta glorios si remarcabil. Dupa cum spune povestea romaneasca, traind
  si nemurind vom vedea ce se petrece, dar ca sa adaug si eu o ciudatenie
  pe care am aflat-o zilele astea despre lumea catolica, se pare ca unii
  din ei au de gand sa faca putina valva anul asta cu un film despre
  inamicul Galileo al autoritatii papiste:
  http://www.catholicintl.com/index.php/latest-news/1172-new-movie

  au acolo pe site, pe coloana din dreapta, niste documentare destul de
  incendiare, cum ar fi “the coming scientific revolution”, “conspiracy
  of silence”,”the end of america”, … , “why jews must believe in Jesus”

  ma gandesc ca am vazut o gramada de documentare scandaloase in ultimii
  ani, care vin cu dezvaluiri monumentale din diverse puncte de vedere,
  si ma tot gandesc ce soi de experiment sa fie asta, sa fie oare un
  studiu despre reactia ‘omului mediu’ (a ‘masselor’, cum zic cei loviti
  de damblaua superioritatii de necontestat) la unde informationale de
  soc, probabil pentru a se calibra mai bine versiunea finala? Sau poate
  o fi si un soi de antidot la adevarurile care se chinuie si ele sa
  razbata prin norul de scamatorii ale mediei…

 28. “Când nu-L mărturisim pe Iisus Hristos, îmi vine în minte fraza lui Leon Bloy: cel care nu se roagă lui Dumnezeu, se roagă Diavolului. Şi când nu-l mărturisim pe Iisus Hristos, mărturisim mundanitatea, lumescul Diavolului!”

  Sursa: Război întru Cuvânt ( http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/03/17/papa-francisc-superstar/ )
  Ce noutate!!! Pai noi auzim asta mai mereu in biserica ortodoxa si nici un ziarist nu s-a mirat ca si cum ar fi vazut OZN-uri si nici nu a batut din palme ca la o vorba de duh, ba din contra ori au trecut-o sub tacere, ori au aruncat cu pietre in biserica si in invataturile ei.
  Iarasi nu inteleg: ce e ata de haios sa ti se zica: “Dumnezeu sa va ierte”? Daca cineva izbucneste in ras la asa ceva, eu inteleg 2 lucruri si anume: ca cel care a spus a folosit un ton de bascalie iar cei care nu l-au mustrat, ori macar nu s-au intristat, ci au ras, doar cu numele si cu hainele sunt cardinali iar sub haine se ascund cei mai fiorosi lupi.
  Oricum, va fi interesant de urmarit evolutia acestui cap dubios ridicat in slavi de o lume intreaga.
  Dumnezeu sa ne ajute!

 29. pe mine ma trec fiorii cand vad ce se petrece la nivel mediatic cu acest papa. recunosc ca uneori tind sa cred ca poate omul e “for real” si asistam la intoarcerea la ortodoxie (la valorile ortodoxe) a catolicismului. dar in acelasi timp “ceva” imi spune ca e prea frumos ca sa fie adevarat… si, nu cred ca mai e mult pana papa francisc va incepe sa faca “minuni”…

 30. @ ana, legat de PR: pana la alegerea noului papa, agentia fides avea o alta forma si alt tip de stiri, alt flux (2 stiri/zi maxim)… acum e agentie de stiri “pe bune”, cu flux intens de stiri http://www.fides.org/en/news

 31. @sherlock_holmes

  Minuni? Iacata… http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/miracolul-din-timpul-alegerii-noului-papa-un-inger-a-aparut-pe-cer–2036.html

  MIRACOLUL din timpul alegerii noului papă! Un ÎNGER a apărut pe cer

  Alegerea noului Papă, cardinalul argentinian Jorge Bergoglio, a fost privită cu ochi buni de cei peste un miliard de catolici, nu doar datorită bunului renume al lui Francisc, dar și a unor semne care sunt considerate de credincioși… divine.
  Dacă la Vatican, înainte de marele anunț, un pescăruș s-a așezat pe coșul Capelei Sixtine, iar ploaia s-a oprit la Roma în momentul în care numele lui Bergolglio a fost rostit, și în Statele Unite a avut loc o ”minune”.

  Conform unor jurnaliști din Florida, pe cerul Floridei a apărut o siluetă în formă de înger, în timp ce la Vatican enoriașii își priveau noul lider. Forma de culoare roz, ”îmbrăcată” parcă într-un halo a născut vii controverse. În timp ce unii susțin că ar fi vorba chiar de un mesager al Domnului, alții cred că este o Pasăre Phoenix, datorită culorii incandescente, iar scepticii spun că nu este decât… un simplu nor.

  libertatea.ro
  (Sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/miracolul-din-timpul-alegerii-noului-papa-un-inger-a-aparut-pe-cer–2036.html )

 32. “BOR va fi reprezentata de IPS Iosif si PS Siluan…”
  Deplorabil!
  Se duc sa-l incornoreze – oficial – pe Franc!
  (Cica sa mai URMEZI unor astfel de vladici!) ”

  Ce tari suntem noi la criticat episcopii….
  Hai sa ne aducem aminte ca azi am intrat in Postul Mare si ca cel mai bine ar fi sa ne concentram asupra propriilor pacate, pentru pacatele celorlalti Este Un Dumnezeu care se ocupa….

  “Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie.
  Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-mi-l mie, slugii tale.
  Asa, Doamne si Imparate, da-mi mie sa-mi vad caderile mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin”. Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul

  Doamne, ajuta !

 33. Pingback: Evanghelia eshatologica de la Luca, din prima zi a Postului Mare, foarte importanta mai ales pentru zilele noastre: “LUATI SEAMA SA NU FITI AMAGITI!” -
 34. am dat un search pe google dupa “pope benedict” si s-au intors 260.000.000 de rezultate; cand am dat apoi un search dupa “pope francis” s-au intors 1.650.000.000 rezultate… incercati si voi

 35. Pingback: INTRONIZAREA PAPEI FRANCISC si noile elemente ale mitologiei de PR care consacra "Bergoglio style", provocator de delir colectiv (FOTO, VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 36. Nu sunt de acord cu acest papa.E fals.Asa cum zicea geniul nostru poet ,, papa cu -a lui trei coroane/puse una peste alta.

 37. Pingback: Cunoscutul duhovnic grec NECTARIE vede legatura intre DEMISIA PAPEI BENEDICT, NOUL PAPA SI IMPLINIREA APOCALIPSEI sub ochii nostri: "Sa ne pregatim duhovniceste pentru ultimul RAZBOI IMPOTRIVA CRESTINILOR!" (video) - Razboi întru Cuvânt - Reco
 38. Pingback: Cunoscutul duhovnic grec NECTARIE vede legatura intre DEMISIA PAPEI BENEDICT, NOUL PAPA SI IMPLINIREA APOCALIPSEI sub ochii nostri: "Sa ne pregatim duhovniceste pentru ultimul RAZBOI IMPOTRIVA CRESTINILOR!" (video) - Razboi întru Cuvânt - Reco
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare