Retrogradul de serviciu: VOTEZ DA LA REFERENDUM. „Aici e vorba de un război între religii. Alegem doar de care parte să luptăm. Nu avem o a treia variantă. Să nu ne amăgim, nu vom putea sta pe tușă, toată lumea e participantă”

4-10-2018 3 minute Sublinieri

Am primit de la un cititor:

Ultimele zile s-au încins de zici că e luna lui cuptor, și asta nu de la soare ci de la apropiatul referendum. Urmărind scena lumii și a României de ani buni, nu am putut să nu îmi pun următoarele întrebări de fond:

1. De ce atâta luptă împotrivă din partea celor care vor NU, energie și bani, dacă miza e una care nu contează, dacă în fond nu se schimbă nimic?

2. De ce aproape toate motivele invocate pentru boicot sunt minciuni și diversiuni evidente?

Chiar fără a înțelege miza reală, doar prin încercarea de a răspunde la întrebările de mai sus ar trebui să votăm cu DA. Mai ales treaba cu minciuna: nu știu alții cum sunt, dar în momentul în care văd că cineva mă trage în piept, apoi nu mai suntem de aceeași parte a baricadei. Adevărul nu s-a apărat niciodată prin minciună și prin tertipuri, mai ales în așa cantitate. Voi încerca să schițez doar niște palide răspunsuri, pentru că s-au detaliat suficient de către alții:

1. Miza e enormă și vizează, printre alții și cel mai important, pe copiii noștri. Și tabăra NU știe asta, de aia împotrivirea e atât de îndârjită.

2. Pentru că nu au argumente, decât din cele care cad greu la români. Și atunci bagă diversiuni în stil mare. Din păcate vor prinde în special la generația PRO. La o parte. Care e exact în situația cetățeanului turmentat a lui Caragiale, amețit de toată așa-zisa educație făcută de media. Observație personală: mi se pare evident că tabăra “NU” este super conștientă că nu poate cere aderenților să meargă la vot și să voteze “NU”. Nu ar avea nici cea mai mică șansă de reușită, nici în cele mai hollywoodiene vise. Doar o infimă, neglijabilă minoritate ar fi în stare să se exprime explicit: Nu vreau ca în constituție să fie scris că instituția căsătoriei se bazează pe uniunea dintre un bărbat și o femeie. Singura lor șansă este dezinformarea, aburirea, lansarea de fumigene pe principiul: “Dă-i pace, e nerelevant, iți pierzi vremea, ești manipulat!” De aceea soluția lor e forțarea unui boicot. Cu un lucru sunt de acord: oamenii sunt manipulați, dar tocmai de lupul care strigă: “Lupul!”.

Votul “DA” este profilaxie. Într-adevăr, nu se schimbă nimic la situația actuală prin adoptarea modificărilor propuse, dar asta doar în momentul de față, punctual. Dar mâine? Garantează cineva că nu se va schimba? Tabăra “NU” știe că se pregătește și probabil și ce se pregătește, altfel i-ar fi indiferent. Nu știu, e greu să înțeleg, e atât de inaccesibilă logica simplă a bunului simț? Că nu trebuie să fii doxă de carte o dovedește tocmai sistemul curții cu jurați, unde nu instrucția ci integritatea judecății unui om e criteriul KO, adică tocmai amintitul bun simț. Nu credeți că se pregătește ceva? Să enumăr doar câteva din ceea ce deja s-a întâmplat în lume: legalizarea parțială a sexului cu animale (Canada), schimbarea sexului biologic la copii – a se citi mutilarea lor (SUA & altele), educația explicită – inclusiv toate tipurile de perversiuni – începând cu copiii de grădiniță, fără acordul părinților (Canada, SUA, Germania, în multe locuri), primele încercări de dezincriminare a pedofiliei (Germania). Nu vă amăgiți, asta e runda a doua la ei, noi ne luptăm acum în prima rundă.)

Tot mai mult îmi apare evident motivul distrugerii școlii: prin educație serioasă oamenii ajung să gândească, ori asta e deranjant: nu vor accepta argumente care frizează logica, e greu să fie manipulați. Minciuna caută întotdeauna ușa din dos (fără aluzii…), e tot timpul under-cover, căci altfel n-ar avea nicio șansă. Sub masca unei false bunăvoințe se strecoară calul troian, virusul care distruge pe dinăuntru. E mare, e frumos, gâdilă orgoliul, de ce nu? Și apoi bum! Oprește infecția dacă mai poți. Ce curios, când e vorba de pestă porcină se iau toate măsurile de combatere (la noi) și profilactice (la ei), căci ei știu și văd ce se poate întâmpla și se protejează. Dar pentru pesta cealaltă, văzând ce s-a întâmplat la ei, nu e voie profilaxie la noi, de combatere ce să mai vorbim. Dublu standard, căci interesul poartă fesul.

Mă doare sufletul să văd cum chiar în cercul de prieteni și în familie diversiunile prind. Ba că întrebarea e ciudată (asta e legea actuală!), ba că Dragnea, ba că PSD, ba că una, ba că alta. Oameni buni, să fim înțeleși: este strict vorba despre CĂSĂTORIA ca UNIUNE LIBER CONSIMȚITĂ DINTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE. Punct. Niciun Dragnea, niciun PSD sau alți elefanți roz.

Iată aici niște explicații clare: https://www.facebook.com/coalitiapentrufamilie/videos/205599623522089/.

Putem să ne focusăm exact pe acest lucru? Vorba lui Mihai Neamțu: dacă credeți că nu merită să mergeți să votați DA pentru că referendumul e organizat de guvernul României acum în format PSD, atunci puteți să vă abțineți să mergeți pe Transfăgărășan pentru că e făcut de Ceaușescu. Că va încerca să profite Dragnea și PSD-ul, în mod cert, dar asta nu e relevant acum. Parcă soarele dă lumină și căldură și peste cei drepți, și peste cei nedrepți, zicea Cineva. Dacă din binele meu se înfruptă și altul, mai bine să îmi fie rău ca celălalt să mă lase în pace? Dar nu mă va lăsa nici așa, ci mai mult va apăsa pe mine până mă va distruge.

O ultimă observație, zic eu esențială. Aici e vorba de un război între religii, încă în formă soft. Pe de o parte creștinismul, pe de altă parte secularismul, cu toată paleta lui curcubee sau nu. Alegem doar de care parte să luptăm. Nu avem o a treia variantă.Să nu ne amăgim, nu vom putea sta pe tușă, toată lumea e participantă. Ce putem face e doar să amânăm momentul deciziei, dar asta e acceptabil doar pentru a cerceta și a ne informa despre miză.Orice altceva e pierdere de vreme care, în ziua Z, se va răzbuna. Tactica struțului – capul în pământ – anulează tocmai puterea rațiunii și, în același timp, expune fundul (fără aluzii…).

Vorba lungă, sărăcia omului, așa că sar direct la concluzie: particip la referendum și votez cu DA! Hai și tu!

Retrogradul de serviciu


Categorii

1. DIVERSE, Cuvantul cititorului, Referendum casatorie familie

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Retrogradul de serviciu: VOTEZ DA LA REFERENDUM. „Aici e vorba de un război între religii. Alegem doar de care parte să luptăm. Nu avem o a treia variantă. Să nu ne amăgim, nu vom putea sta pe tușă, toată lumea e participantă”

 1. Deunazi mi se plingea un prieten cum fetita lui, eleva in clasa a VII-a, i-a spus ca e retrograd si sa nu cumva sa se duca la referendum.
  In bloc, tatal a doi copii, spune ca nu e de acord cu “casatoria” gay, ca ar vota oricind interzicerea paradelor gay, dar nu va vota la referendum. De ce? Din cauza intregii propagande toxice de pe digi la care se uita cu evlavie! Ca Dragnea, ca PSD, exact cum ziceti in postare. Ba, ca de ce e singura intrebare (pina acum, intrebarea era rau formulata), ca doar sint multe si mari probleme, prioritatare, de rezolvat. Gogomanii dupa gogomanii.
  Daca nu se valideaza referendumul, multi dintre cei care l-au luat acum pe NU in brate, mai ales parinti, vor regreta amarnic.

 2. Miza reala nu este includerea sau excluderea cuplurilor gay in notiunea de familie, ci distrugerea notiunii de familie. Cuplurile gay sunt binecunoscute pentru promiscuitatea lor, datorita careia bat toate recordurile in topul bolilor cu transmisie sexuala, si rareori raman alaturi aceiasi parteneri pentru mai multi ani. Marea lor majoritate nici nu se gandesc la relatii indelungate.

 3. Daniel Dragomir: “Cine l-a bagat pe maimutoiul asta de Cernea pe listele PSD? Asta a fost deputat PSD? Asta ia pensie pentru ca a fost parlamentar PSD? Cernea asta imi arata mie foarte clar ce am de facut duminica: Da! Da si de o mie de ori da!Votez la referendum. Poate scapam o data de toti acesti maimutoi!”
  https://www.stiripesurse.ro/daniel-dragomir-s-a-enervat-cine-l-a-bagat-pe-maimu-oiul-asta-de-cernea-pe-listele-psd_1293766.html

  Remus Cernea PUS LA RESPECT
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=471&v=DmlCma4wENE

 4. Pingback: REFERENDUM CASATORIE. „A început războiul! Și e război mare. Război pe viaţă!”/ „Va veni vremea să dorim să dăm răspunsul nostru, dar nu ne va mai întreba nimeni”/ Pr. SAVATIE BASTOVOI: „lupta e contra lui Hristos, contra părințilo
 5. Pingback: Gânduri post-referendum. ”Avem „șansa” acum să pășim cu dreptul în minunata lume nouă...”
 6. Pingback: MESAJUL PĂRINTELUI CIPRIAN GRĂDINARU din Belgia pentru PARTICIPAREA LA REFERENDUM: “A nu mărturisi public crezul că înţelegem căsătoria ca unirea între un bărbat şi o femeie de frica bârfelor ori din comoditate e o lepădare de credinț
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare