Gânduri post-referendum (2): ”În weekend-ul trecut L-am putut cu uşurinţă TRĂDA sau MĂRTURISI PE HRISTOS manevrând o simplă ştampilă. UN GEST MIC CU CONSECINȚE MARI. E nevoie de multă pocăinţă, căci de acum înainte NIMIC NU VA MAI FI CUM A FOST”

14-10-2018 3 minute Sublinieri

Duceţi-vă de la Mine…?

Marius Zlatescu

Alături  de milioanele de români care am votat DA, la Referendumul pentru familie, am parcurs această săptămână cu o mare greutate în suflet, asemănătoare celei provocate de moartea cuiva drag din familie. Sunt printre noi creştini care încă plâng şi nu se pot acomoda cu ideea. Sunt printre noi oameni împietriţi de durere, care încă nu pot înţelege cum de a fost posibilă o astfel de indiferenţă din partea românilor alături de care se împărtăşesc din acelaşi potir, din acelaşi Hristos.

O altă parte dintre fraţii noştri întru Hristos au trăit o săptămână obişnuită, plină de aceleaşi probleme cotidiene, aglomeraţie în trafic şi stres zilnic, în care nimic nou nu s-a întâmplat, nici în weekend-ul trecut, iar viaţa lor şi-a urmat cursul, aşteptând încă de luni weekend-ul următor în care să poată continua vizionarea serialelor preferate de pe Netflix sau descărcate de pe torenţi.

Alţi fraţi de ai noştri de potir, care cu înverşunare ne-au bruftuluit, după ultimele Liturghii duminicale şi mai ales pe Facebook pe toţi „manipulaţii” lui Dragnea că vrem să modificăm toată Constituţia, că ne costă prea mult Referendumul şi că nu e acum momentul să cheltuim bani pe o astfel de întrebare, pentru o problemă care nu există, s-au îmbarcat încă de miercuri în autocare şi microbuze care i-au condus la pelerinaje fără cozi la Cuvioasa Parascheva, căreia i s-au închinat şi i-au lăsat câte un pomelnic şi un ban, ca taxă de protecţie, pentru spor în casă, spor la bani, înţelegere în familie şi alte liste de rezolvat pentru anul următor, până la următorul pelerinaj.

Stau perplex şi mă întreb: cum oare oameni care ne împărtăşim din acelaşi potir putem avea atitudini atât de diferite în raport cu un eveniment atât de important din istoria neamului românesc?

Dacă întrebarea de la Referendum ar fi sunat aşa Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma aprobată de Parlament şi rămâneţi cu Hristos?” cu siguranţă că s-ar fi atins procentul necesar validării lui. Însă nu numai creştinii au fost chemaţi să-şi exprime opţiunea şi teoretic puteau exista oameni care să fie de acord cu schimbarea Constituţiei şi fără să dorească să rămână alături de Hristos.

Rezultatul Referendumului este clar. Păcăliţi de politicieni, de presă, de apropiaţi, de propria lene, indiferenţă sau îngăduinţă în raport cu păcatele desfrânării, majoritatea românilor a ales să-l mai răstignească încă o dată pe Hristos, să-I proclame inutilitatea şi să-L arunce la groapa istoriei împreună cu concepţiile „învechite” despre lume. Nu vorbim aici despre cei care în mod voit susţin ideologiile LGBTQIAPK+ şi despre cei cărora le este mai comod să fie indiferenţi la problemele societăţii, ci despre fraţii şi prietenii noştri, copiii sau părinţii noştri, care participă frecvent la viaţa liturgică a Bisericii, dar care au înţeles că acest Referendum nu-i reprezintă, ba mai mult le şi dăunează.

Mântuitorul spunea cândva „căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinţii îngeri.”(Marc. 8,38).

Am auzit tot felul de motivaţii năstruşnice pentru care românul să se ferească de vot, ca dracul de tămâie: că-i dă putere totală lui Dragnea, că nu e momentul, că nu asta e problema cea mai mare a românilor, că homosexualii sunt şi ei oameni, că Referendumul costă prea mult, că din banii pentru Referendum se puteau face spitale şi altele şi lista motivelor e lungă. Durerea e că aceste false motive au fost preluate şi de către fraţii noştri de potir.

Am cunoscut oameni cărora preotul le explicase frumos, imparţial şi nediscriminatoriu  amănuntele Poruncii a 7-a: „Să nu fii desfrânat!”. Li s-a explicat şi despre felul în care Dumnezeu, iubind oamenii, dar urând păcatul, a decis să stârpească pe locuitorii oraşelor Sodoma şi Gomora, ale căror perversiuni sexuale deveniseră contagioase şi vătămătoare pentru populaţia din împrejurimi. Cu toate acestea  mulţi dintre ei au ales să ignore avertismentul biblic, în schimb s-au lăsat influenţaţi de televizor, de radio, de vecinii din bloc sau de copiii emancipați care i-au sfătuit fără prea multe argumente să nu voteze, că fac rău.

Referendumul a trecut, răul ireversibil a fost făcut, strategii marii confuzii aplicate creştinilor s-au arătat chiar din prima zi a săptămânii şi şi-au cerut în lumina reflectoarelor, elogiaţi fiind de presă, drepturile anticreştine, atacând dezinhibaţi Biserica, credinţa ortodoxă şi pe toţi apărătorii ei. Absenteismul electoral al creştinilor le-a dat putere absolută.

Întrebarea care se pune acum, pentru cei care ne reîntâlnim la Liturghie în faţa aceluiaşi Sfânt Potir este: oare cum ne vom regăsi împreună, împărtăşindu-ne din acelaşi trup, pe care unii l-am apărat prin vot, iar alţii am decis să-l răstignim prin boicot, pentru că am considerat noi că nu aceasta era problema cea mai mare a acestei ţări, pentru că Referendumul a risipit prea mulţi bani din bugetul de stat, pentru că nu-l vroiam pe Dragnea şi al lui PSD şi pentru că ne-a păsat mai mult de politică decât de Hristos?

În primele veacuri ale erei creştine mulţi s-au lepădat de Hristos pentru a-şi scăpa vieţile sau averile de prigoana împăraţilor romani şi aspră pocăinţă au făcut cei ce au vrut să fie reprimiţi în sânul Bisericii. Alţi contemporani ai lor au preferat moartea în locul  lepădării de Hristos, chiar dacă asta ar fi însemnat doar un simplu gest de a arunca nişte tămâie pe cărbunii aprinşi ai altarelor zeilor.

În weekend-ul trecut L-am putut cu uşurinţă trăda sau mărturisi pe Hristos manevrând o simplă ştampilă. Un gest mic cu consecinţe mari pentru care mulţi dintre noi vor auzi în ziua aceea: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui!Dar să nu deznădăjduim, există mântuire, însă e nevoie de multă pocăinţă, căci de acum înainte nimic nu va mai fi cum a fost, zâmbetul de pe feţele creştinilor români a fost alungat pe vecie, datorită unui boicot stupid înţeles.

GÂNDURI POST-REFERENDUM (1) – Un glas care strigă în pustie: ”TĂVĂLUGUL VA ÎNCEPE SĂ VINĂ, căci boicotul de astăzi a deschis larg poarta stăpânitorului acestei lumi… Durerea este că strigăm și noi: „PE BARABA, PE BARABA!” și cerem sângele lui Hristos asupra noastră și ASUPRA COPIILOR NOȘTRI… Avem „șansa” acum să pășim în „MINUNATA LUME NOUĂ””

NEAM BOICOTAT. Opinii de pr. Constantin Necula, Catalin Sturza, Adrian Papahagi, Mihail Neamtu si altii/ REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE E INVALID. Suntem in minoritate. Totusi, 4 milioane de români au votat pentru valori crestine. CE URMEAZA DE MAINE?/ Declaratia de presa a liderilor CpF (Video): „Există o parte acestui popor de patru milioane care a trecut peste campania de dezinformare”

REFERENDUM – REZULTATE FINALE. 21,1% prezenta, 91,56% pentru CASATORIE. Prezenta in Diaspora/ Inselatoria listelor electorale/ Cum a ucis ura față de Dragnea Referendumul/ REFLECTII POST-REFERENDUM. Mihai Gheorghiu: Teoria factorului X/ Regizoarea Ivona Boitan: „Românii nu-și ascultă preoții, nici prieteni, nici părinții nici bunicii. Românii ascultă de tv și de Andreea Bălan și Tudor Chirilă”/ SI TOTUSI, CUM RAMANE CU ARTICOLUL 48?

Predica Parintelui TUDOR CIOCAN despre IMPLICATIILE REZULTATULUI REFERENDUMULUI (audio + text): “Va veni o perioada foarte grea pentru noi, ca Biserica. NE INDREPTAM SPRE O NOUA DICTATURA. Acum, ca popor, ne-am dezis de Dumnezeu. Dintr-un neam crestin ne-am transformat intr-o populatie”

CUVANT GRAV SI IMPORTANT (pentru) DUPA REFERENDUM, in duh profetic, al Parintelui Cezar Axinte (Constanta): ESTE VREME DE CERNERE, DE “APOCALIPSĂ”, DE “RIDICARE A VĂLULUI”. “De acum războiul se mută într-o altă dimensiune, va fi mult mai deschis, mai descoperit. Războiul se duce împotriva lui Hristos şi a celor care Îl urmează”

PS MACARIE, Episcopul românilor din Europa de Nord – CALDE CUVINTE PĂRINTEȘTI de LIMPEZIRE, ÎMBĂRBĂTARE și TREZIRE după căderea la testul REFERENDUMULUI: “Să transformăm, lucrând duhovnicește, această înfrângere. Să redevenim cu adevărat și PÂNĂ LA CAPĂT CREȘTINI. Să ne implicăm în viața cetății, DISOCIINDU-NE DE ORICE FEL DE PARTIZANAT POLITIC, devenind însă creștini cu conștiință civică”


Categorii

1. DIVERSE, Cuvantul cititorului, Referendum casatorie familie

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Gânduri post-referendum (2): ”În weekend-ul trecut L-am putut cu uşurinţă TRĂDA sau MĂRTURISI PE HRISTOS manevrând o simplă ştampilă. UN GEST MIC CU CONSECINȚE MARI. E nevoie de multă pocăinţă, căci de acum înainte NIMIC NU VA MAI FI CUM A FOST”

  1. Pingback: Gânduri post-referendum. ”Avem „șansa” acum să pășim cu dreptul în minunata lume nouă...”
  2. Frumos si adevarat text.

  3. Acum lucrurile au pornit a se schimba vazand cu ochii. Parteneriat civil, adoptii trec prin schimbari majore pe repede inainte. Parintii nu vor mai fi intrebati daca vor sa-si dea copiii spre adoptie, nici rudele apropiate ale copiilor. Copiii vor fi luati dupa bunul plac al unora care se cred zei. In privinta acordului parintilor si rudelor cel putin asa arata propunerile de modificare a legii adoptiilor. Alte schimbari ce vor veni probabil in viitorul apropiat le putem intui dupa ceea ce se intampla in alte tari. Intr-adevar, nimic nu va mai fi ca inainte ! E o chestiune de timp. De scurt timp !

  4. Pingback: Părintele MITROPOLIT TEOFAN despre "RANA" și "LECȚIA" REFERENDUMULUI: "Și cei care nu au fost la vot și cei care am fost, VOM DUCE CRUCEA GREA A CONSECINȚELOR care decurg din nevalidarea referendumului închinat căsătoriei
  5. Pingback: "OAMENII TREBUIE SA SE ASTEPTE LA URGIA LUI DUMNEZEU! Oamenii au votat impotriva Lui" - ILIE SERBANESCU, marturisire simpla si raspicata legata de REFERENDUM si cauzele caderii lui: "Eu, unul, intre Dumnezeu si Bruxelles, Il aleg pe Dumneze
  6. Pingback: “SABIA” REFERENDUMULUI, MOMENTUL ADEVARULUI, ZILELE CERNERII si MORTII VII de langa noi – GENERATIA CARE A ALES LEPADAREA DE HRISTOS. Apocalipsa in direct sau eliberarea Fiarei. SODOMA – PAMANT ROMÂNESC?! “Nu pot să rămân
  7. Pingback: Gânduri post-referendum (3): PĂRINTELE DAN BĂDULESCU FACE ANALIZA "LA RECE" A EȘECULUI demersului din 6-7 octombrie, din punct de vedere sociologic și duhovnicesc: "TOT RĂUL SPRE BINE" - Cuvântul Ortodox
  8. Pingback: Scene socante in Ialomita, unde enoriasii s-au revoltat pe PS Vincentiu (Video). Episcopul a oprit oamenii sa intre in altar, ca semn de doliu pt Referendum. Ce intelegem de aici?
  9. Pingback: GÂNDURI POST-REFERENDUM (4): CĂTĂLIN STURZA, DANIEL GHEORGHE și LUCIAN CÂRLAN la Trinitas TV (VIDEO). RĂZVAN BUCUROIU: "Am sesizat prezența între enoriași a unor “ZVONERI“ și “RĂSPÂNDACI“, adică a unor persoane foarte agitate și
  10. Pingback: Predica Parintelui TUDOR CIOCAN despre IMPLICATIILE REZULTATULUI REFERENDUMULUI (audio + text): “Va veni o perioada foarte grea pentru noi, ca Biserica. NE INDREPTAM SPRE O NOUA DICTATURA. Acum, ca popor, ne-am dezis de Dumnezeu. Dintr-un neam crest
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare