“Retrogradul de serviciu” despre REFERENDUMUL CASATORIEI INTRE BARBAT SI FEMEIE si STIGMATIZAREA ADEVARULUI

12-09-2018 3 minute Sublinieri

Am primit de la un cititor:

Am aflat astăzi cu bucurie că Senatul a votat pentru desfășurarea Referendumului pentru căsătorie. În sine, lucrul nu ar fi așa de important, ar fi trivial, banal, superfluu, poate chiar caraghios într-o societate în care firescul ar fi firesc și normalul ar fi normal. Dar, cu durere în suflet trebuie să constatăm că de ceva vreme, poate chiar de prea multă vreme, a încetat să mai fie așa. A început să fie caraghios să spui ca doi și cu doi fac patru, să devină o chestie învechită și demodată, de parcă adevărul nu mai e adevăr doar pentru că e de când lumea. Dă bine de tot să fii progresist, să nu fii închistat în „stereotipuri”, să fii deschis la nou și să gândești liber. Asta e ca și cum o fiară închisă în cușcă ar plânge pe cele din afară gândind că: „Săracele, cum stau ele așa după gratii și nici măcar nu-și dau seama, ce confort am eu aici!”. Înlănțuiți în lațuri de aur suntem orbiți de strălucirea lor și nu le mai vedem, dar îi plângem pe cei înlănțuiți în rugăciune. Numai că stigmatizarea adevărului nu e nouă, și ea e veche de când lumea, și nici măcar Hristos n-a fost scutit de a o înfrunta. Și atunci ca și acum, fariseii strigă „mulțimea aceasta, care nu cunoaște Legea, este blestemată! (Ioan 7, 49)” văzând că oamenii, în firescul lor, cunosc glasul Păstorului și nu merg după venetici.

Cu toată amărăciunea problemelor din România de azi și ale păcatelor noastre ca popor, măcar atât să avem al nostru când vom sta în fața Dreptului Judecător: Doamne, Tu ai binecuvântat familia unind pe bărbat cu femeia lui și poruncindu-le să crească și să se înmulțească (Facerea 1, 27-28), iar noi ne-am străduit să o apărăm. Istoria noastră ca popor e plină de jefuiri din partea multora până în ziua de astăzi, și dușmani și așa-ziși prieteni, dar un lucru nu au reușit să ni-l ia: credința. Credința născută și crescută în familie. Aceasta e singura pe care am reușit să o păstrăm, e misiunea noastră specifică, șidoar în momentul în care vom abdica de la ea vom fi pierduți. Toate cele ale lumii rămân aici, nu ducem nimic cu noi, și tare mult se dorește astăzi ca atenția noastră să se abată de la lucrurile esențiale și să ne concentrăm pe a construi castele de nisip, așa cum fac alții. Dar binecuvântați și fericiți nu sunt aceia care își construiesc castele pe nisip, ci căsuțe pe stâncă (Matei 7, 24-27), iar stânca noastră e credința și familia.

Cei tari ai zilelor noastre nu au nevoie de oameni care să gândească cu capul lor, ci de marionete pe care ei să le manevreze după bunul plac. Educația din familie, cu bune și cu rele, nu se compară cu nicio educație făcută sub egida unui concept abstract, fie el ideologie sau chiar statul. În familie omul e om – nu o idee, e o persoană – nu un CNP. Vestul a abdicat de la Dumnezeu, de la persoană, și s-a pus sub protecția sistemului, a unui concept abstract. Înșelarea constă în faptul că acest concept abstract este folosit și redefinit după varii interese, e un nisip mișcător care în cele din urmă ajunge să înghite pe cei pe care îi prinde. Țările Europei de Nord sunt un exemplu devenit clasic: sistemul impune cum să îți crești copiii, nu vrei să te conformezi, ți se iau. Fără discuții. Zeci și sute de mii de copii. Și cine ajunge să decidă? Tocmai din cei care abuzează copiii. Nu punem lupul paznic la oi? În numele cui? Al umanității? Mai este asta umanitate?

Mulți dintre sfinții contemporani avertizează că suntem deja pe muchia prăpastiei, că în ritmul acesta sfârșitul e aproape. Cum să nu fie aproape dacă ne tăiem singuri craca de sub picioare, dacă erodăm cu avânt chiar fundamentul existenței noastre ca oameni? Cum să nu te doară să vezi că intelectualitatea care se pretinde conducătoarea în duh unui neam și a unei societăți capitulează în fața unor lucruri atât de simple ca familia? Când Hristos s-a adresat oamenilor El a făcut-o în așa fel încât să înțeleagă toți, mesajul Său a fost pentru toți: mari și mici, avuți și neavuți, învățați și neînvățați. Și cine I-a stat împotrivă? Tocmai cei care trebuiau să conducă spiritual poporul. Pare-mi-se că la fel e aici și acum. Intelectualitatea este învățată, prea-învățată chiar, dar nu e înțeleaptă. Și, la fel cum atunci Nicodim și Iosif din Arimateea s-au distanțat de ceilalți farisei, spre cinstea lor sunt și astăzi intelectuali înțelepți care rămân fideli celor pe care sunt chemați să îi conducă și nu au capitulat, printre ei fiind Acad. Ioan-Aurel Pop și Dr. Vasile Astărăstoae. Problema este că media le stă și ne stă împotrivă. Nu e de mirare, având în vedere scopul celor care o finanțează. Dacă căutăm puțin la interesele celor din spatele concernelor media, vom vedea că ele nu sunt spre creșterea și cultivarea oamenilor, ci spre îndobitocirea lor. Cum pot altfel să conducă, pozând în mari protectori și binefăcători ai poporului, dacă nu vor reteza vârfurile, dacă nu vor înăbuși orice ridicare peste medie, dacă nu vor batjocori orice încercare de a arăta adevărul și a reveni la el? Discursul celor plătiți sau amăgiți de ei nu e la nivelul argumentelor, ci al disprețului și limbajului de mahala.

Hristos e tranșant: „Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește. (Ioan 12, 30)”. Punct. Mai clar decât atât nu se poate. Părintele Nicolae Steinhardt îl ia la puricat pe Iuda dintr-o perspectivă foarte firească, logică, din perspectiva unui om simplu. Toate argumentele în favoarea trădării lui cad una după alta. Nu poți fii cu Dumnezeu și cu Mamona deodată, să-i împăcăm frumușel pe amândoi. Să ne fie comod, să nu ne deranjăm confortul. O schizofrenie de genul acesta nu o să-i aducă nicicum împreună, căci cele contradictorii nici logica nu le poate pune împreună, ci va rupe ființa noastră literalmente în două, ne va distruge. La Dumnezeu nu e loc de compromis, doar de alegere: alegi cu cine vrei să stai. Și Dumnezeu e gentleman și ne respectă decizia: vom sta cu cine alegem. Numai diavolului nu-i convine să alegem bine – alegându-l pe el însă, de la început ucigaș de oameni și tată a minciunii, ne va distruge. Cu o mare și drăcească satisfacție. Să nu fie!

Retrogradul de serviciu

ATITUDINEA BISERICII FATA DE HOMOSEXUALITATE si PROPAGANDA PACATELOR IMPOTRIVA FIRII. Pr. Vasile Gordon: “Da, familiei după randuiala. Nu, familiei lgbt!”

VOT LA SENAT PENTRU REFERENDUM! Urmeaza avizarea de catre CCR si Referendumul pentru Casatorie pe 7 octombrie!/ USR a votat in bloc impotriva/ CIOLOS s-a pronuntat si el IMPOTRIVA referendumului/ SINODUL MITROPOLITAN al Moldovei a discutat despre INITIATIVA DE REVIZUIRE A CONSTITUTIEI/ 10 argumente pentru inițiativa cetățenească de modificare a Constituției/ Teatru despre un COPIL TRANSGENDER la Focsani

 

CUVINTE VII SI TARI DE LA UN SFANT IN VIATA, PARINTELE EFREM DIN ARIZONA (mai 2014): SODOMIA VA ADUCE RAZBOIUL NUCLEAR! “Hristos nu poate tolera astfel de pacate. Razboiul va incepe din cauza pacatelor… Vom trece prin mari dureri”

PARINTELE SOFIAN BOGHIU despre vremurile pe care le traim: “DEZORDINEA care exista acum in lume Il supara pe Bunul Dumnezeu”. Din cauza intinderii si legalizarii pacatului HOMOSEXUALITATII, “cred ca LUMEA SE INDREAPTA CATRE SFARSIT”/ Parintele Mihail Stanciu despre STARETUL SOFIAN ca marturisitor

Parintele Arsenie Papacioc: PACATUL SODOMIEI (HOMOSEXUALITATEA) ADUCE MAI GRABNIC JUDECATA DE APOI!/ Despre catolicism si ecumenism: “Nu ne putem juca cu Adevarul. Nu-i totuna ortodox sa mori sau ecumenist vandut!”

Regretatul Parinte Ilie Moldovan: SODOMIA UCIDE! Miscarea sodomista lucreaza conjugat cu “educatorii de sex” pentru a DISTRUGE FAMILIA!

STARETUL DIONISIE – VREMURILE DIN URMA (II): Despre Uniunea Europeana si propaganda sodomiei: “AM SCAPAT DE COMUNISTI, DAR CEI DE ACUMA SUNT SI MAI INFRICOSATI. Fac propaganda sa vina Antihrist mai degraba”

DESPRE HOMOSEXUALITATE CA PACAT SI BOALA cu Parintele Pantelimon Șușnea si Staretul Iustin Miron de la Oașa (si AUDIO)

DUMNEZEU, BARBATUL SI FEMEIA. Devierea homosexuala ca “paradigma a caderii”

Glasul de tunet al Mitropolitului Bartolomeu Anania avertizeaza si mustra raspicat si dincolo de mormant: “EUROPA, NU SODOMA!”

Pr. Vasile Mihoc catre tineri: E NEVOIE DE SERIOZITATE SI LUPTA CU “CEL VICLEAN”, HRISTOS NU E “NICE”! Lumea de azi ii fragilizeaza programatic pe tineri si proclama NORMALE si patimile impotriva firii (VIDEO)

DE LA IERUSALIM LA IERIHON. Vrem să locuim în duplicitatea plăcerilor sau în pacea împlinitoare a rugăciunii? PR. EMIL JURCAN despre PERVERTIREA COPIILOR, DISTRUGEREA FRUMOSULUI ȘI A NORMALITĂȚII: “Faceţi ce vreţi, aveţi drepturile omului. Cine încearcă să vă facă educaţie este HOMOFOB și îl penalizăm noi, îi luăm copiii…”. CINE SUNT ADEVARATII HOMOFOBI?

“Familia creștină… în pericol!” – CONFERINȚĂ LA CONSTANȚA PENTRU APARAREA FAMILIEI PRIN INCLUDEREA DEFINIRII CASATORIEI NORMALE IN CONSTITUTIE. DR. PAVEL CHIRILA, IOAN ŞOLEA, PR. CEZAR AXINTE si MIHAIL CHIRCOR: “Vrajmasul are nevoie doar de sufletele noastre… Suntem cu spatele la zid. E ultima reduta. Cand a cazut familia, noi nu ne mai putem apara” (VIDEO)

Cuvant de TREZIRE la praznicul Sfintilor Imparati (AUDIO): “Sa luam aminte, nu putem sa dormim, nu putem sa fim caldicei in timpurile acestea… “. PĂRINTELE IEREMIA de la PUTNA despre PRIGOANA CRESTINILOR, CULPABILIZAREA BISERICII si “planurile diabolice de a schimba mintile oamenilor, incepand cu copiii nostri”


Categorii

1. DIVERSE, Cuvantul cititorului, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la ““Retrogradul de serviciu” despre REFERENDUMUL CASATORIEI INTRE BARBAT SI FEMEIE si STIGMATIZAREA ADEVARULUI

  1. Pingback: Opinie juridica inaintata CCR: De ce procesul legislativ prin care s-a votat organizarea REFERENDUMULUI PENTRU CASATORIE este constituțional/ Presedintele ASCOR Iasi desore la ITO 2018 si TESTUL REFERENDUMULUI/ Biserica Ciprului: GENUL este determinat de
  2. Pingback: PS MACARIE îndeamnă oamenii SĂ VINĂ LA REFERENDUM și să voteze pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție: "Consider nu doar că e o DARORIE sfântă pentru noi de a vota la referendum, ci și un mare TEST pentru noi, ca popo
  3. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE INTRE ADEVAR SI MANIPULARE (Realitatea Spirituala cu Vasile Banescu)/ IPS Andrei Andreicuț cheama la REFERENDUM: "Nu trebuie să-l legăm de politică. Ci să-l legăm de mărturisirea credinței noastre" /Părinte
  4. Pingback: Retrogradul de serviciu: VOTEZ DA LA REFERENDUM. „Aici e vorba de un război între religii. Alegem doar de care parte să luptăm. Nu avem o a treia variantă. Să nu ne amăgim, nu vom putea sta pe tușă, toată lumea e participantă”
  5. Pingback: Gânduri post-referendum. ”Avem „șansa” acum să pășim cu dreptul în minunata lume nouă...”
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare