Patriarhia SE OPUNE finantarii cercetarilor pe EMBRIONI UMANI: “Unul dintre noi”

17-05-2013 59 secunde Sublinieri

03

 

Patriarhia Română susţine, împreună cu Comisia Episcopatelor Catolice din Europa, iniţiativa cetăţenească europeană “Unul dintre noi”, care are drept scop oprirea finanţării cercetării pe embrioni umani, prevăzută în noul program cadru de cercetare 2014 – 2020 al Uniunii Europene.

“Patriarhia Română susţine iniţiativa cetăţenească europeană «Unul dintre noi», care are drept scop protejarea juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie”, arată un comunicat al instituţiei bisericeşti.

În acest sens, Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene de la Bruxelles şi Strasbourg, împreună cu Comisia Episcopatelor Catolice din Europa, a susţinut activ amendarea în Parlamentul European a articolelor care privesc “aspecte etice”, în special problema finanţării cercetării pe embrioni umani, ale noului program cadru de cercetare 2014 – 2020, denumit Orizont 2020.

Prin iniţiativă, se solicită Uniunii Europene să înceteze finanţarea activităţilor care includ distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetării, ajutorului pentru dezvoltare şi sănătate publică. Conform Tratatului privind Uniunea Europeană, o iniţiativă cetăţeanească trebuie susţinută de cel puţin un milion de cetăţeni din cel puţin şapte dintre cele 27 de state membre ale UE pentru iniţierea de către Comisia Europeană a unei propuneri legislative.

Orice cetăţean român cu vârsta de peste 18 ani poate susţine iniţiativa “Unul dintre noi”, prin completarea unui formular electronic. Alte detalii privind iniţiativa sunt disponibile pe site-ul oneofus.eu.

Nota noastra:

E bine ca Patriarhia se implica in initiative legate de avort sau embrioni umani, mai ales cand acestea sunt stipulate in programe europene; si mai bine ar fi sa se implice pe cont propriu, deoarece nu este un simplu ONG, nu are o problema cu resursele sau logistica si nici nu are nevoie de legitimitare prin asociere cu alte confesiuni crestine, care sa dea nastere sau sa intretina grave confuzii ecleziale.


Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul Daniel, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Patriarhia SE OPUNE finantarii cercetarilor pe EMBRIONI UMANI: “Unul dintre noi”

 1. Hmm… Patriarhia se opune finanțării cercetărilor sau cercetărilor pe embrioni umani? Foaarte ambiguă și aiuritoare exprimare…

  De ce nu se opune și „cercetărilor” pe oamenii născuți care suportă cele mai atroce politici de dezumanizare, îndobitocire, îmbolnăvire și otrăvire?

  Fiecare dintre noi avem dreptul să cunoaștem adevărul și să trăim liberi, demni și sănătoși, ocrotiți de păstorii noștri, nu trădați de ei și lăsați în ghearele cezarului care face cu noi cele mai oribile și criminale „cercetări” și teste…

 2. Patriarhia se opune “cercetarilor” pe oameni nascuti, cum stie ea mai bine – “duhovniceste” adica – construind Catedrala Mantuirii Neamului. 🙁

  Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene de la Bruxelles şi Strasbourg – asta suna bine, n-am ce zice! Dar cu ce s-or ocupa pe-acolo, ca n-am auzit sa se fi convertit la Ortodoxie careva dintre ei.

 3. Oare cum ar fi trebuit să procedeze ca să fii fost împăcată toată lumea. Dacă face așa nu-i bine că… dacă face invers nu-i bine că… dacă nu face nimic nu-i bine că nu face nimic (doarme).

 4. Pingback: Cum a devenit BOR "ORGANIZATIE CRIMINALA" pentru ca se opune cercetarii pe CELULELE EMBRIONARE. Demontarea propagandei "CELULELOR STEM" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Doamne ajuta!

  Desi va citesc de multa vreme saitul nu am reusit sa trimit nici un comentariu.
  Imi este de mult folos duhovnicesc si citesc aproape zilnic articolele aparute.
  Va multumesc pentru tot ce faceti si Dumnezeu sa va dea rasplata in ceruri pentru osteneala.
  V-am scris din dorinta de a va intreba un lucru, si de a ma lamuri.
  A sosit in Parohia noastra de la Episcopia Husilor, prin preotul paroh un formular privind aceasta initiativa impotriva finantarii cercetarilor pe embrionul uman in care se cer datele cele mai complete ale enoriasilor, inclusiv CNP- ul. Am vazut oameni rezervati in a- si da datele, altii n- au facut- o desi au inteles ca este foarte impoortanta aceasta initiativa.
  Nu am duhovnicul prin apropire pentru a- l intreba ce decizie sa iau si am inceput sa am si eu unele rezerve.
  Am inteles ca preotul este hotarat sa caute CNP-urile pe listele electorale pentru completarea formularelor si nici acest lucru nu mi se pare corect pentru ca se incalca libertatea oamenilor. cred ca la rezolvarea unor astfel de probleme este necesar ca totul sa se faca din convingere si nu fortat.
  Ce sfat imi dati? Dumnezeu sa va lumineze. Astept un raspuns cat ami grabnic. Va multumesc si imi cer iertare!

 6. @ Elena:

  Doamne, ajuta!

  Foarte greu de spus si imposibil de decis pentru altcineva. Tot propria constiinta ramane cel mai bun sfatuitor. Probabil ca listele nu sunt valabile fara CNP, iar semnaturile devin inutile, astfel. Ar fi grav (insa deloc exclus) daca cineva ar folosi in alte scopuri CNP-urile, iar un preot nici nu ar trebui sa aiba acces la ele, asta e deja un abuz. Insa daca semnezi pt ceva, iti asumi pana la capat sau… nu semnezi si atunci nu iti dai nici datele.

 7. Multumesc pentru raspuns. Doamne ajuta!

 8. Regulamentul privind orice initiativa cetateneasca europeana prevede protectia datelor personale, asa ca ele nu pot fi folosite in alte scopuri si vor fi distruse dupa validarea semnaturilor de catre autoritatile nationale si Comisie: http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/faq#q29.
  Insa fiecare dintre noi trebuie sa inteleaga ca atunci cand sustii o initiativa publica, trebuie sa o asumi din toate punctele de vedere. Nu se poate valida o sustinere anonima. De aceea, se cer datele din buletin, pt a putea fi verificate de catre Comisia europeana.
  Poate ca si preotii ar fi trebuit sa explice credinciosilor modalitatile practice de sustinere, care le-au fost cu siguranta transmise o data ce Sfantul Sinod al BOR a hotarat sustinerea ei.
  Pana acum, peste 73.000 de romani au sustinut initiativa ceea ce face ca tara noastra sa fie singura tara ortodoxa din cele 28 de State membre ale Uniunii Europene care arata ca apara dreptul la viata al tuturor si mai ales al celor lispiti de aparare. Cei care doresc sa afle mai multe: http://www.orthodoxero.eu/pages/acasa/documente/relatia-ue-cu-bisericile/initiativa-unul-dintre-noi.php

  22 Septembrie – Zi europeana de sustinere a initiativei UNul dintre noi!

 9. Pingback: PARLAMENTUL EUROPEAN: ”sanse” mari sa se voteze pentru ”DREPTUL” LA AVORT, EDUCATIE SEXUALA OBLIGATORIE si eliminarea dreptului la OBIECTIA DE CONSTIINA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare