PERSECUTIA GENOCIDARA A CRESTINILOR, recunoscuta oficial de ministrul de externe al MARII BRITANII, care da vina pe CORECTITUDINE POLITICA pentru neglijarea acesteia. Tradand, insa, si o mare ipocrizie…/ Asia Bibi, femeia creștină condamnată la moarte pentru acuzații false de blasfemie, a părăsit, în cele din urmă, Pakistanul

10-05-2019 3 minute Sublinieri

Cătălin Sturza, blogurile Adevărul

Asia Bibi: femeia creștină condamnată la moarte pentru acuzații false de blasfemie a părăsit, în cele din urmă, Pakistanul

Asia Bibi, femeia creștină și mamă a cinci copii, care a fost condamnată la moarte și a făcut nouă ani de închisoare pentru acuzații nedrepte de blasfemie, a reușit, în sfârșit, să părăsească Pakistanul.

Asia Bibi a fost condamnată la moarte prin spânzurătoare și și-a așteptat execuția, încarcerată în cea mai mare parte a timpului în condiții extrem de precare. Curtea Supremă a Pakistanului a suspendat în cele din urmă sentința anul trecut. Achitarea femeii a stârnit un val de revolte și violențe stradale în Pakistan, în spatele cărora s-a aflat partidul extremist islamist Tehreek-e-Labbaik Pakistan. Valul de violențe s-a soldat cu zeci de morți și cu pagube de aproape două miliarde de dolari.

Guvernatorul provinciei Punjab (a doua ca mărime din Pakistan), Salman Taseer, a fost asasinat deoarece a apărat-o pe Asia Bibi. Familia Asiei Bibi a primit numeroase amenințări cu moarte și a părăsit țara, refugiindu-se în Spania. Avocatul Asiei Bibi a părăsit, și el, Pakistanul. Pentru a potoli spiritele, guvernul pakistanez a pus-o pe Asia Bibi pe o listă neagră, interzicându-i să părăsească țara – mulți au zis că acest gest a echivalat cu condamnarea la moarte, de facto, a femeii. Asia Bibi a rămas izolată în carcera ei, pentru a fi protejată de furia mulțimilor din stradă. Câteva organizații internaționale creștine au încercat, și până la urmă au reușit, să găsească o soluție pentru a o scoate pe femeie în siguranță din țară. Marea Britanie i-a refuzat Asiei Bibi cererea de azil politic, pe fondul „unor îngrijorări cu privire la tulburări și atacuri”. Asia Bibi a ajuns, în cele din urmă, în Canada, unde va fi primită în rândul unei comunități de creștini pakistanezi.

Peste 1300 de creştini au fost acuzaţi de blasfemie împotriva Profetului, în ultimii 30 de ani, şi mulţi dintre ei au fost ucişi înainte de finalizarea proceselor.

P.S.: Nu pot să nu observ, în treacăt, că Agerpres folosește termenul extrem de conservator când se referă la islamiștii care voiau să o linșeze pe Asia Bibi – ca și cum extremismul și fanatismul religios al acestora ar fi echivalente cu atitudinea conservatorilor care apără, de pildă, standardul cu privire la instituția căsătoriei. Tot Agerpres îi numea, săptămâna trecută, pe intelectualii și teologii de prestigiu care îl acuzau pe Papa Francisc de erezie „catolicii ultraconservatori. Așadar, după Agerpres, să linșezi în public oameni nevinovați și să provoci pagube de miliarde de dolari echivalează cu apărarea intelectuală și dogmatică a unor standarde doctrinare. E fix unul și același lucru – ba chiar intelectualii catolici par să păcătuiască mai rău, deoarece sunt „ultraconservatori”; în timp ce islamiștii radicali care cereau linșarea Asiei Bibi sunt doar „extrem de conservatori.”

Cătălin Sturza, blogurile Adevărul

Ministrul de Externe al Marii Britanii: „Toți am dormit în post când a fost vorba de persecutarea creștinilor”

25 de creștini au fost uciși în Nigeria luni, pe 29 aprilie, de gruparea teroristă islamică Boko Haram. Teroriștii au înconjurat o comunitate creștină din nordul Nigeriei, și apoi au pornit, cu armele în mână, din ușă în ușă.

Jihadiștii au intrat în fiecare casă, și au tras în oamenii dinăuntru – bărbați, femei, copii, , conform Open Doors USA. A doua zi, în timp ce creștinii își îngropau morții, teroriștii s-au întors.

Oamenii și-au abandonat morții și au fugit. Creștinii din zonă au spus organizației Open Doors: „Suntem în pericol, nu avem pe nimeni care să ne apere și care să pună capăt măcelului la care sunt supuși ai noștri.”

Peste 27.000 de oameni au fost uciși, în ultimii zece ani, în Nigeria de gruparea islamistă Boko Haram, și peste 2 milioane de oameni și-au abandonat locuințele și satele.

Alți 5 creștini au fost uciși în Burkina Faso duminică, pe 28 aprilie, într-un atentat comis asupra unei biserici. Au fost uciși pastorul bisericii și patru credincioși, și alți doi oameni au fost dați dispăruți.

Atacurile jihadiștilor asupra creștinilor au început, în Burkina Faso, din 2015, dar acesta este primul atac comis asupra unei biserici. Atacul a avut loc la ora 13.00, când oamenii plecau de la serviciul religios.

Printre grupările islamiste care atacă, constant, creștinii din Burkina Faso se numără Ansarul Islam, GSIM, și ISIS. Peste 350 de creștini au fost uciși de islamiști în Burkina Faso, începând cu 2015.

Un raport comandat de Ministerul de externe al Marii Britanii citat de The Guardian arată că cel mai persecutat grup religios de pe planetă este cel al creștinilor, iar persecuția creștinilor în Orientul Mijlociu „se apropie de proporțiile unui genocid”.

Milioane de creștini din Orientul Mijlociu au fost nevoiți să plece din căminele lor, iar mulți au fost uciși, răpiți, întemnițați și discriminați, arată raportul, citat și de Hotnews. Documentul scoate în evidență faptul că discriminarea la adresa creștinilor are loc și în țări din Asia de Sud-Est, din Africa Subsahariană și din estul Asiei, cel mai adesea în cadrul unor regimuri autoritare.

Jeremy Hunt, Ministrul de Externe al Marii Britanii, a spus că raportul, publicat joia aceasta, este „Cu adevărat o trezire la realitate: Trebuie să realizăm – și acest lucru este arătat foarte clar de raport – că cel mai persecutat grup religios sunt creștinii“.

”Ceea ce am uitat în această atmosferă de corectitudine politică este că, de fapt, creștinii persecutați sunt printre cei mai săraci oameni de pe planetă. În Orientul Mijlociu, populația de creștini era de circa 20%, acum este 5%. Toți am dormit în post când a fost vorba de persecutarea creștinilor”, a adăugat Jeremy Hunt.

Open Doors ne îndeamnă să ne rugăm pentru acești frați ai noștri – care sunt cuprinși de frică, se află în nevoi, pe drumuri, nu își pot îngropa morții, și pe care nu are cine să îi apere.

Persecuţia creştinilor în anumite zone ale lumii se apropie de un nivel apropiat de cel al genocidului, informează BBC.

Potrivit studiului, una din trei persoane este victimă a persecuţiei religioase, iar creştinismul este cel mai persecutat grup religios.

Datele interimare evidenţiază că impactul principal al actelor de genocid împotriva creştinilor este exodul şi că aceştia riscă exterminarea în unele zone din Orientul Mijlociu.

Concluziile finale vor fi aduse la cunoştinţa publicului în timpul acestei veri.

Un raport al Organizației Open Doors, publicat la începutul acestui an, confirmă prin cifre informaţiile provizorii de mai sus: în anul 2018 peste 245 milioane de creștini au fost grav persecutați în întreaga lume pentru convingerile lor religioase.

Statisticile Open Doors 2018 pot fi consultate aici.

Nota noastra

E foarte bine ca un oficial al Marii Britanii recunoaste dimensiunea persecutiei anticrestine si da vina pe corectitudine politica in privinta constientizarii acestei stari tragice de fapt.

Insa e si o mare ipocrizie la mijloc. Asa cum se arata chiar mai sus, Hunt este seful ministerului care a refuzat sa acorde azilul Asiei, crestina aflata in pericol de moarte in Pakistan. Ulterior, in presa britanica ajunsesera decizii de respingere ale cererilor de azil in care era invocat crestinismul bazate pe comentarii critice la adresa crestinismului… 

The Guardian aminteste, de asemenea, ca Marea Britanie are relatii bune cu Arabia Saudita si Egipt, inchizand ochii asupra tratamentului crestinilor din aceste tari. La fel si in cazul Chinei, unde interesele comerciale sunt mai importante decat apararea crestinilor persecutati, sau in Irak, Turcia etc.


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Persecutia crestinilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “PERSECUTIA GENOCIDARA A CRESTINILOR, recunoscuta oficial de ministrul de externe al MARII BRITANII, care da vina pe CORECTITUDINE POLITICA pentru neglijarea acesteia. Tradand, insa, si o mare ipocrizie…/ Asia Bibi, femeia creștină condamnată la moarte pentru acuzații false de blasfemie, a părăsit, în cele din urmă, Pakistanul

  1. In Marea Britanie sunt prea multi musulmani si Asia nu era in siguranta, este bine ca i-au refuzat cererea.

  2. @Michael

    Si multi pakistanezi. Insa asta e un semn de slabiciune si confirma problemele reale.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare