Peste 41 de milioane de avorturi estimate în 2018 / Refuzul avortului pe motiv de conștiință: echivalat cu eugenismul și discriminarea

17-01-2019 2 minute Sublinieri

Gabriel Popa: 

Peste 41 de milioane de avorturi estimate în 2018 – cifră care face din „alegere” principala cauză a morții, pe planetă.

Conform statisticilor de pe site-ul Worldometers, peste 41 de milioane de avorturi induse (care nu au avut loc din cauze naturale sau spontane) au avut loc la nivel global anul trecut. Cifrele se bazează, însă, în mare parte pe estimări empirice – și, în realitate, ar putea să fie mult mai mari.

Chiar și așa, avortul „la cerere” a ucis mai mulți oameni, și anul trecut, decât cancerul, malaria, HIV/SIDA, fumatul, alcoolul și accidentele de trafic – LA UN LOC. În 2018, 8.2 milioane de oameni au murit de cancer, 5 milioane din cauza fumatului, și 1.7 milioane de HIV/SIDA.

Fiecare dintre cei 41 de milioane de copii reprezintă o ființă umană viabilă, unică și irepetabilă.

Sursa: Facebook

Anghel Buturugă: 

Refuzul avortului: eugenism și discriminare

Adică un fel de rasism mascat. Cugetarea aparține unor cadre didactice de la Fac. de Filosofie (UB) și centrul de cercetare în etică (ce ține de aceeași instituție).

Raționamentele sunt bazate pe interpretări ale unor justificări ale unor medici care au refuzat să facă avort. De o parte avem „mizeria” și „înapoierea” pe care o atribuim (noi, albii civilizați vinovați și ei, medicii rasiști) unor minorități etnice care nu folosesc contracepția, de cealaltă parte niște sicofanți care refuză avortul pentru că, de fapt, nu vor să-și murdărească mânuțele punând mâna pe exemplarele acestei etnii.

Vă dați seama, discriminează femeile rrome ajutând la rata natalității.

E posibil, vă rog, să extindem acest model discriminatoriu și la românii majoritari? Că avem o natalitate dezastru…

Ah, nu mai zic, discriminarea asta salvează vieți. Sigur, dacă le considerăm ca atare. Dar, se pare, filosofii și eticienii gândesc altfel.

Hai că viitor luminos avem.

„Însă cel mai grav aspect al acestui fenomen este că refuzul în baza libertății de conștiință poate deveni un paravan pentru discriminare și eugenie. Printre declarațiile medicilor care refuză această intervenție, se găsesc, de exemplu, justificări legate de faptul că acest serviciu nu ar trebui utilizat într-un secol atât de avansat, în care metodele de contracepție sunt numeroase (Valentin Ciuchi, şef secţie Obstetrică Ginecologie Spitalul Moineşti). O asemenea justificare nu este de natură medicală și nici una legată de apărarea propriei conștiințe, ci una care impune propriile convingeri asupra pacienților.”

„Este evident că invocarea soluțiilor contraceptive și a educației sexuale, în contextul în care implementarea lor este o glumă, reprezintă un paravan pentru a impune propriile credințe înguste asupra celor care sunt marginali, indezirabili, ,,înapoiați”. Aceștia nu mai merită grija noastră pentru că ne știrbesc integritatea cu mizeria lor morală. Iar acest discurs conține ingrediente eugeniste. Corpul profesional medical nu trebuie să se amestece cu indivizi de o anumită origine etnică și calități cognitive inferioare, cu cei care nu pot fi moderni în perfecționarea sănătății proprii. Problema este una complexă, care ține de lipsa unei educații sexuale la nivelul țării, de faptul că medicii nu sunt asigurați pentru astfel de proceduri și de lipsa de comunicare eficientă în relația medic-pacient. Colegiul Medicilor din România are misiunea de a asigura respectarea de către medici a obligațiilor ce le revin față de pacient și de sănătatea publică. Având în vedere că această instituție reprezintă corpul profesional din România în relaţiile cu autorităţile şi instituţiile guvernamentale şi neguvernamentale, interne şi internaţionale, considerăm că trebuie să se sesizeze și să recunoască refuzului colectiv a întreruperii de sarcină drept un pericol serios la adresa integrității democratice. Libertatea de conștiință nu trebuie să devină un cal troian cu ajutorul căruia medicii decid ce este bine în locul instituțiilor democratice. Așa cum subliniază și președintele CMR, Gheorghe Borcean, ,,medicina nu există pentru a defini societății ce este bine”.

Putem acționa mai bine decât atât. Putem reduce rata avorturilor dacă alocăm resurse (să se dovedească, totuși, că luăm în serios problema). Dar s-o facem cu empatie, răbdare și înțelegere față de complicațiile sociale, nu cu auto-suficiență morală și falsă superioritate față de ,,înapoiații” care trebuie pedepsiți că nu țin pasul cu secolul XXI.”

Citatele sunt din: Contributors

Cel puțin 6.000 persoane au participat duminică, 13 ianuarie 2019, la Marșul pentru Viață din Chicago, informează Știri pentru viață.

Marșul trage anual un semnal de alarmă asupra gravității și amplorii avortului în întreaga lume.


Avortul a fost principala cauză a morții în 2018: 42 milioane vieți curmate


Marșul din Chicago comemorează de asemenea „marea tragedie a legalizării avortului în Statele Unite împreună cu devastatoarele sale consecințe sociale, morale și juridice” așa cum declară organizatorii pe pagina oficială de Facebook.

„Chemăm liderii religioși, civici și comunitari să reînnoiască toate eforturile pentru a construi o națiune care afirmă demnitatea autentică a femeilor și a bărbaților, darul vieții și o cultură dedicată protecției prin lege și iubire a copiilor în orice etapă a dezvoltării lor”, au transmis organizatorii.

În România și Republica Moldova anul acesta Marșul pentru Viață va fi organizat în mai multe orașe sâmbătă, 23 martie 2019, și va avea rolul de a sublinia unicitatea persoanei umane din momentul concepției.

Tema Marșului pentru viață din România va fi „Unic din prima secundă”.

 


Categorii

1. DIVERSE, Avort, Medici crestini, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Peste 41 de milioane de avorturi estimate în 2018 / Refuzul avortului pe motiv de conștiință: echivalat cu eugenismul și discriminarea

 1. Întocmai…

  Mi se uscă gâtlejul și mi se face rău fizic când mă gândesc la asta…

 2. Ce nu se spune in marea majoritate a articolelor despre avort este ca sunt traficate celulele stem prelevate de la fetusii avortati si se fac profituri uriase de pe urma acestora.

  Women, fetuses and stem cell science: a pro-choice dilemma
  Tissue derived from an aborted fetus was used by John Gearhart to create one of the first stem cell lines, and stem cell therapeutic products derived from an aborted fetus are closer to the market than products derived from other human sources.
  http://www.hinnovic.org/women-fetuses-and-stem-cell-science-a-pro-choice-dilemma/

  Celulele stem sunt celule-minune care, probabil, în viitor, vor înlocui medicamentele. De ce? Pentru că au puterea de a reface organele afectate şi pot chiar să dea timpul înapoi, redându-ţi aspectul tânăr. Iar acest viitor nu este aşa de îndepărtat.
  https://adevarul.ro/sanatate/medicina/celulele-stemsperanta-bolile-grave-1_50acaa507c42d5a66387ef64/index.html

  Primul tratament cu celule stem in stadiu fetal – Scapa omenirea de bolile incurabile?
  Celulele stem ce urmeaza sa fie folosite vor proveni de la sarcinile aflate in ultimul trimestru.
  http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/tratament/primul-tratament-cu-celule-stem-in-stadiu-fetal-scapa-omenirea-de-bolile-incurabile-1387135

  Fetal stem cells
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15582543

 3. Femeile pastreaza in corpul lor celule stem de la fetusii de sex masculin, timp de pana la 27 de ani!
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC40117/pdf/pnas01506-0170.pdf

  Ce or striga aceste celule timp de zeci de ani in corpul si inimile ranite ale femeilor care au avortat?

  Fetal Cells Traffic to Injured Maternal Myocardium and Undergo Cardiac Differentiation
  We report that fetal cells selectively home to injured maternal hearts and undergo differentiation into diverse cardiac lineages.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3365532/

 4. Binecuvantarile si blestemele fetusilor

  Un nou studiu arată că femeile care au fost însărcinate cu un băiat vor avea în creierul lor de-a lungul întregii vieţi ADN masculin. Deşi impactul biologic al acestui ADN străin este neclar, cercetătorii au descoperit că femeile care aveau mai mult ADN masculin în creier prezentau şanse mai mici de a fi suferit de boala Alzheimer, ceea ce sugerează că ADN-ul masculin protejează mamele de această afecţiune.
  Alte studii au arătat că celulele fetale pot rămâne în sângele şi oasele mamei timp de decenii, această afecţiune purtând numele de microhimerism. ADN-ul străin rămas în corpul mamei poate avea atât efecte pozitive, cât şi negative, sugerează cercetările. Celulele pot contribui la sănătatea mamei prin susţinerea procesului de refacere a ţesutului şi prin îmbunătăţirea sistemului imunitar, însă pot provoca şi efecte adverse, precum reacţii autoimune.
  https://www.descopera.ro/dnews/10127588-in-creierul-femeilor-care-nasc-baieti-se-petrece-o-schimbare-extraordinara-arata-un-nou-studiu

  Bolile autoimune ataca mai ales femeile
  In prezent se cunosc aproximativ 80 de forme ale bolilor autoimune, iar acestea afecteaza in proportie de 75% femeile.
  http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/bolile-autoimune-ataca-mai-ales-femeile-vezi-simptomele-1190425

 5. Hristoase Sfinte! Cât două Românii…

 6. @nimeni

  Interesant articolul d epe descopera.ro. Totusi

  “J. Lee Nelson de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle, a extras mostre din creierul a 59 de femei ce muriseră la vârste cuprinse între 32 şi 101 ani.”

  iar pe urma cautra urme ale bolii Alzeheimer inclusiv la femeile mai tinere

  “Din cele 59 de femei, 33 prezentau dovezi ale bolii Alzheimer, dar, spre surprinderea oamenilor de ştiinţă, cele care suferiseră de această boală aveau mult mai puţin ADN masculin în creierul lor faţă de cele 26 de femei ce nu fuseseră afectate de Alzheimer.”

  Nu prea poti compara o femeie de 32 de ani cu una de 101 ani. Poate daca nu treceau la domnul aveau sanse sa dezvolte Alzheimer mai tarziu si unele dintre femeile mai tinere.

 7. @Ileana
  Corect, dar speranta de viata a femeilor din SUA este de 80 de ani si este posibil sa fi fost doar una de 32 de ani, iar restul sa fi avut peste 70.
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-6065553-record-sua-speranta-viata-urcat-78-ani.htm

 8. @nimeni

  Si tot in legatura cu studile privind adn-ul masculin de la fetusi in creierul femeilor, ar trebui sa se precizeze daca este posibila si detectarea adn-ului feminin de la fetusii fetitelor, sau nu se poate diferentia din cauza ca este vorba de persoane de acelasi sex (mama + fetus feminin). Altfel, e trasa de par chestiunea.

  Mi-am adus aminte ce am citit odinioara despre preeclampsie, o complicatie care apare la nastere. Practic urmele genetice ale unui barbat combat procreatia cu rivalii:

  “Preeclampsia apare in special la femei aflate la prima sarcina sau la cele care au mai avut o sarcina sau mai multe in trecut, dar sunt la prima sarcina cu un barbat diferit. Specialistii considera ca aceste femei dezvolta o reactie imuna anormala fapt ce declanseaza afectiunea. Si expunerea la un antigen patern poate declansa, de asemenea, un raspuns imun anormal in corpul femeii.”

  http://www.sfatulmedicului.ro/Afectiuni-asociate-sarcinii/preeclampsia-si-hipertensiunea-arteriala-in-timpul-sarcinii_1064#Cauze

  Dar femeile albe care nasc copii de culoare, desi tatal copilului este tot alb, dar au avut o relatie anterioara cu un barbat de culoare demonstreaza ca memoria asta nu implica neaparat o sarcina, ci mai putin de atat. Este clar ca cele doua persoane aflate intr-o relatie se inrudesc, ca sa zic asa. Pentru ortodocsi lucrul acesta implica apoi restrictiile de rigoare si incep sa actioneze si legile duhovnicesti cand se incalca primele.

  Revenind la subiect, avortul e crima. Ma gandesc cati dintre noi, cei din generatiile de dupa decret, ii datoram viata lui Ceausescu, dar n-am fost sensibili la moartea lui.

 9. Un film despre decreteii din Romania, realizat de propaganda liberala din SUA, in care apar si niste primadone pe care le-am vazut de multe ori “pe sticla” si care “au cazut in pacat” de multe ori

  Versiunea subtitrata: Născuți la comandă -Decrețeii (documentar)
  https://www.youtube.com/watch?v=cn3S-ItvGhs
  Comentarii
  Umberto Di Domenico: vorbiti si aiurea…daca nu vroiai sa ajungi la avort nu ajungeai….am facut 2 copii pe bvremea aia,ca 2 am vrut…atat…si nici un avort…si erau foarte multe ca mine….se putea si fara avort…daca era creier…azi se poate face avort si? ii nasc,ii ucid,abandoneaza….

  helen nothing more: ufff ce statistica…eu caresunt decretel ,refuz sa ma consider doar un numar!!

  cosminelul1: Sa intelegem mai bine: daca Ceausescu da un decret prin care avortul devine ilegal in anumite situatii este rau.Dar daca in tari ca Germania,Finlanda,Irlanda de Nord,Polonia,Luxemburg avortul este ilegal este bine.Si asta in mileniul trei,nu acum 40-50 de ani.

  Stelian Urbanec: nu sunteti niste mame erou sunteti niste criminale

  Izzy Waan: lasa ca se depopuleaza acum natia asta …..spre jubilatia cui vrea sa aiba acces la resurse….

 10. Filmul original, in engleza: Decreteii / Children of the Decree – Full Movie
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=ZgZJ-IV8Et0
  Comentarii
  Oricand: Now our population is in decline. Great.

  Guillaume Combot: what’s the pope think about this one?

  E. Green: Make no mistake, abortion still kills a baby and they ARE babies, and women still die even with “legal” abortion, today.

  Zǫlǫmunduz: Good bless Ceausescu

  daveflick12: sadly my people need this today. my people are being wiped out. mass immigration and refugees has taken there toll on white British people. We need to breed more and more .

 11. New York is set to legalize abortion through every stage of pregnancy. Once the bill is signed into law, it will be legal to kill a fully developed, pain-capable infant up to the very moment of birth.
  Governor Andrew Cuomo, a fake Catholic who would be excommunicated if his bishop had half a spine, decided to celebrate this gruesome and genocidal law by ordering that the World Trade Center be lit pink.
  No late-term abortion has ever been committed for the sake of saving a woman’s life. It has never happened and will never happen. I repeat: there is never any circumstance, ever, where a late-term abortion is medically necessary.
  In case you haven’t yet grasped how twisted this law is, consider that capital punishment has been ruled unconstitutional in New York. You are not allowed to give a lethal injection to convicted serial killers, pedophiles, rapists, school shooters, or any other species of monster. But you can give a lethal injection to an infant. Indeed, you can only give lethal injections to infants in New York. The crime of child rape will not earn you the needle. The crime of being conceived in the wrong womb might.
  https://www.dailywire.com/news/42538/walsh-you-cant-give-lethal-injection-criminals-new-matt-walsh

 12. Statul NY a legiferat avortul pana la nastere. Oare cat mai e pana se va legifera jertfirea pruncilor vii pe altarele lui Moloh ?!!
  https://www.lifesitenews.com/news/new-york-legislature-votes-to-protect-roe-legalize-abortion-up-to-birth

 13. Pingback: New York sărbătorește legalizarea avortului până în momentul nașterii prin aprinderea spiralei de pe World Trade Center în roz
 14. Pingback: CELEBRAREA CRIMEI ÎN URALE ȘI LUMINI ROZ. New York sărbătorește legalizarea avortului inclusiv până în momentul nașterii prin aprinderea în roz a spiralei de pe World Trade Center/ Marsul pentru Viata din SUA si bau-baul activistilor pro-avort:
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare