PONTA urmeaza neabatut agenda antinationala pe toate fronturile: “ROMANIA TREBUIE SA MEARGA ALATURI DE FAMILIA EUROPEANA IN CAZUL KOSOVO”

18-04-2013 48 secunde Sublinieri

kosovo

România trebuie să meargă alături de familia europeană în cazul Kosovo, a declarat premierul Victor Ponta, după ce Parlamentul European (PE) a adoptat o rezoluţie prin care îndeamnă statele membre UE care nu au recunoscut independenţa Kosovo să facă acest lucru cât mai curând.

“Trebuie să mergem alături de familia europeană”, a spus Ponta

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluţie prin care îndeamnă statele membre UE care nu au recunoscut independenţa Kosovo să facă acest lucru cât mai curând, conform site-ului instituţiei. Rezoluţia se referă la progresele înregistrate de Kosovo în parcursul spre integrarea europeană şi a fost elaborată de raportorul Ulrike Lunacek.

Documentul, adoptat cu o largă majoritate de eurodeputaţi, evidenţiază perspectiva europeană clară a Kosovo şi îndeamnă statele membre UE care nu au recunoscut independenţa fostei provincii sârbe să facă acest lucru cât mai rapid.

Joi dimineaţă, PE a adoptat o rezoluţie privind situaţia Serbiei, îndemnând Consiliul European să confere Serbiei un termen clar pentru începerea negocierilor în vederea integrării europene. Cele două rezoluţii intervin în contextul în care negocierile dintre Serbia şi Kosovo privind normalizarea relaţiilor stagnează.

Cinci din cele 27 de state membre UE nu recunosc independenţa Kosovo: România, Spania, Grecia, Slovacia şi Republica Cipru.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Kosovo, Serbia, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “PONTA urmeaza neabatut agenda antinationala pe toate fronturile: “ROMANIA TREBUIE SA MEARGA ALATURI DE FAMILIA EUROPEANA IN CAZUL KOSOVO”

 1. Ar fi o magarie fara seaman sa facem asta!

  Ponta asta, impreuna cu Corlateanu ar trebui sa stea in banca lor si sa nu mai pupe atata funduri straine (de neam, de tara…);

  -daca – din nefericire – iudele astea au fost ”alese” de o anumita parte a populatiei, de ce indraznesc ei, sa se substituie parerii unei Romanii intregi?
  De unde si pana unde, si de cand vorbesc ei in numele nostru, al tuturora?

  Ce rusineee ar fi sa faca lucrul asta!
  Mi-ar crapa mie obrazul de rusine pentru ei…

  P.S. Stiti, nu se realizeaza ca bolovanii din vedenia sfantului din Muntele Athos care STA sa cada peste omenire, la noi vor venii peste noi, cat de curand! De ce?! Pai, iaca treaba cu legalizarea casatoriilor homosexuale, recunoasterea si acceptarea lor, scoaterea lui Dumnezeu din Constitutie, cip-uirea urgenta, in ritm dement (pasapoarte, carti de identitate, carduri de sanatate), scandalul salarizarii preotilor de catre Stat, ecumenismul asta, pupaturile intre confesiuni prin saptamani de impreuna-rugaciune, iar ACUM….atacarea in plan politic DAR si spiritual al unei tari ortodoxe, ca si a noastra! Ce trist!!!! Se grabesc nenorocitii! II mana dracu ‘al mare din spate….

 2. va dati seama cate pacate avem, la asa conducatori ce-i meritam!

 3. @ Florin M:
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/02/07/ue-romania-vasalitate-colonialism-raportul-mcv-ipocrizie-umilinta-batjocura-demnitate-vanzare-lasitate-pupincurism-ilie-serbanescu-video/

  […]
  Suntem colonie din cauza pacatelor noastre generale, de la vladica la opinca, si de la premier si presedinte de senat (guvernatorii scelerati, vanduti de mult ei insisi nici nu intra in discutie aici) si pana la cel mai marunt angajat (educat inca din familie sau reeducat macar la locul de munca sa pupe toata ziua cu zel maini si dosuri de sefuleti si sa isi inghita limba cand vede abuzuri, doar ca sa-i fie caldut si sa se bucure ca e tolerat ca negru mititel pe plantatiile altora), de a ne dovedi nimic mai mult decat niste patrioti inchipuiti cu steagul in mana de Ziua Nationala si ieftini gargaragii ai vorbelor mari despre iubita tara si suveranitatea ei intangibila, dar niste degraba plecaciosi, in fapte, spasiti si rusinati, in fata jupanilor care ne arata pisica…

  Unii fosti inalti dregatori, care se credeau candva ei insisi stapani si semi-zei si care au dat tonul vanzarilor pe nimic a resurselor vitale ale tarii, tradati si ei la randul lor si aflati acum, prin grija actualilor vechili ai tarii, la loc jilav de “meditatie” racoroasa, descopera, mai bine mai tarziu decat niciodata, valoarea demnitatii si a libertatii (ar fi si mai bine daca ar descoperi-o si pe cea a caintei pentru ca tocmai ei au facut posibil sa ajungem aici…). Si scriu astazi, foarte corect – dar, probabil, la fel de steril, in dulcele stil romanesc al criticilor si proiectelor nobile incremenite in vorbe frumoase:

  Am sentimentul că descopăr, tot mai des, simptomele, unei noi maladii contemporane – pierderea libertăţii. Devenim prizonieri ai băncilor – prin creditele pe care le luăm; ceea ce spunem se înregistrează şi se stochează pentru diverse eventualităţi; locurile în care ne deplasăm sunt identificate prin GPS; cardurile bancare arată cât şi pe ce cheltuim; datele biometrice şi cipurile din documente se transformă în ţinte pe un eșichier mondial.

  […] Mi se pare umilitor faptul că, de 23 de ani, trăim din monitorizare în monitorizare, ca un copil care, şi după majorat, rămâne sub tutelă. Din păcate, aceste monitorizări devin tot mai penibile, încercând să menţină un statut de semi-membru al UE, pentru a nu ni se acorda toate drepturile ce ne revin. În definitiv, dacă nu beneficiem de toate aceste drepturi (inclusiv accesul în spaţiul Schengen) de ce plătim, în totalitate, cotizaţia anuală de peste 1 miliard de euro! La fel, în ceea ce priveşte acordarea unor fonduri care ar trebui să ne revină şi care sunt blocate, – e adevărat şi din vina noastră – dar şi din interesul celor de la Bruxelles care pot astfel să le redistribuie.

  În ceea ce priveşte rapoartele pe justiţie, mi se pare inadmisibil ca guvernul să nu fie consultat şi să nu poată transmite observaţii şi comentarii pe proiectul de raport, permiţându-se ca un text redactat de persoane care nu se identifică şi care, obţin informaţii, poate, din surse partizane, să fie pus în circuit internaţional.

  Oare tentaţia noastră pentru compromisuri ne face să ne pierdem demnitatea şi reacţiile de suveranitate? Recunosc, mi-a plăcut reacţia preşedintelui Senatului dar, dincolo de exprimarea unei poziţii, cred că este nevoie şi de atitudini.

  Raportul putea fi trimis înapoi pentru o nouă redactare, împreună cu observaţiile guvernului, sau se putea publica, în paralel, un contra-raport al guvernului, cu precizări la toate observaţiile “experţilor”. De exemplu, dacă “experţii” respectivi nu cunosc dispoziţiile din constituţiile lor referitoare la responsabilitatea ministerială sau la imunitatea parlamentară, acestea le puteau fi trimise, ca să înţeleagă şi ei despre ce este vorba.

  […]

  Pe mine însă mă “îngrijorează” mai mult ceea ce se petrece “în capul nostru” – să acceptăm un asemenea tratament de tip colonial, cu care, se pare, ne-am obişnuit de pe vremea otomanilor, a fanarioţilor sau a sovieticilor.

  Cred că e timpul să ne trezim!

 4. Apropo de pacatele noastre. Cam cata cenusa ar trebui sa ne punem noi in cap ca sa-si vina in fire si unul ca acesta?
  http://www.gandul.info/stiri/basescu-dupa-masurile-din-2010-avem-satisfactia-si-suntem-mandri-ca-am-fost-buni-manageri-ai-tarii-10764789

 5. Daca ne punem noi cenusa in cap (adica pocainta, nu doar asa, de fatada) e spre folosul nostru in primul rand, insa ce avem de platit prin necazuri samd sunt urmari ale pacatelor noastre. Mai bine aici si acum, decat in viata viitoare.

  Cat despre primul manager al tarii, am putea macar sa prespunem ca traieste pe alta lume, ca viseaza ca a facut ceva bun pt tara asta, dar de fapt minte cu buna stiinta si cu nerusinare si le spune alora exact ce vor ei sa auda: a facut taieri necesare, a echilibrat sandramaua, a avut cresteri peste cresteri si alte succesuri. Cine e pe calapodul lui, il crede – si sunt destui de-astia! Nu spune, insa, ca am ajuns mai rau decat iobagii de pe vremuri si ca nimic nu ne mai apartine (economic), diferenta fiind doar ca noi avem niste iluzii, iar aceia nu-si permiteau asta.

 6. Democrația europeană făcută cu parul, măciuca. Guvernanții (roboțeii) noștri gîndesc cu capul celor de la Bruxelles.

 7. Pingback: Parlamentul Serbiei a votat ACORDUL DE "NORMALIZARE" cu KOSOVO - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: "Flexibilul" si "pragmatrcul" Ponta este pentru RECUNOASTEREA RAPIDA A KOSOVO - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: Divergente intre Basescu si Ponta pe dosarele SIRIA SI KOSOVO? Cand anti-basismul devine FANFARONADA PROSTEASCA SI JOACA CU FOCUL - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare