CUM AM SCHIMBAT STAPANUL SOVIETIC CU CEL AMERICAN – “De ce ne iubesc americanii?”. Ce vrea WESLEY CLARK de la noi? [VIDEO, Realitatea TV]

29-05-2013 4 minute Sublinieri

Ce cauta in Romania WESLEY CLARK si MARK GITENSTEIN?

Am scapat de fratia poporul sovietic cu gandul ca ne vom croi destinele prin proprie vointa, si uite-asa… au venit americanii. Si pentru ca sunt alte vremuri, nu s-au parasutat, ci au aterizat pe santierul Autostrazii Transilvania sau deasupra gazelor de sist de la Barlad si Vama Veche, ori pe platformele petroliere din largul Marii Negre. Pe nesimtite, parteneriatul strategic Romania-SUA, necesar si acceptat de populatie, dar viciat de lacomia unor companii in combinatie cu obedienta politicienilor, ne face sa ne gandim ca, in fapt, am schimbat un stapan cu un altul.

Compania americana Bechtel a inceput acum zece ani sa construiasca autostrada Transilvania. A reusit sa termine doar o optime din ea. Romania a platit insa americanilor 1,2 miliarde de euro. Daca punem la socoteala prejudiciul rezultat din intarziere, dar si sumele necesare repararii infrastructurii din zona, factura depaseste lejer 2 miliarde de euro.

Inainte se numeau Sovromuri; erau societati mixte romano-sovietice menite a cimenta relatiile dintre popoarele noastre prietene. Evident, putini stiau la acea vreme ca rolul lor era mult mai simplu, sa stranga 200 milioane de dolari, despagubirile de razboi pe care Romania trebuia sa le plateasca vecinului de la Rasarit. Si pentru ca “prietenia” era de nezdruncinat, au strans peste 2 miliarde de dolari, dupa care au plecat.

Acum se numesc Fonduri de investitii si vin din Vest. Nu vizeaza despagubiri, ci doar resurse. Sunt reprezentate de “prieteni” ai natiunii romane. Fosti ambasadori, de exemplu Mark Gitenstein, ultimul reprezentant al Casei Albe, a fost ales, spre surprinderea neinitiatilor, in Consiliul de Administratie al Fondului Proprietatea. Ce are asa de interesant acest Fond? Simplu: companii de stat de energie. Dar ce l-a determinat pe fostul ambasador sa revina? Parea foarte suparat la terminarea mandatului.

Am avut multe companii americane frustrate de imprevizibilitatea procesului de decizie. In special deciziile legate de recuperarea TVA datorata lor, de ajutorul de stat. Mai multe companii au fost foarte nemultumite de licitatii, au simtit ca procesul era fie incorect, fie imprevizibil.

La urma urmei, insa, cat de multi americani contribuie la economia romaneasca, ca sa merite efortul domnului Gitenstein? Potrivit statisticilor, aproape 40 de mii de oameni lucreaza in 2700 de companii cu capital majoritar american, adica sub 1% din totalul fortei de munca. In schimb, cu totul surprinzator, afacerile acestora depasesc 3,5 miliarde de euro. Bun deal, daca ne gandim ca au investit doar 1 miliard de euro.

Romania mai are ceva important: o pozitie de invidiat pe harta gazelor naturale – conventionale sau de sist. Coincidenta sau nu, aproape imediat ne-am trezit cu o somitate americana, fostul general Wesley Clark. Are mult de munca: reprezinta interesele Chevron la Bralad si Vama Veche, ale lui George Soros la Rosia Montana, si ale Exxon Mobil in Marea Neagra. Romania poate dormi linistita, marele aliat al poporului roman vegheaza pentru linistea noastra, si vom primi pentru asta o redeventa de sub 10%. Inainte se numea zeciuiala, acum s-ar traduce doar ca impozit pe prostia politicienilor romani. Zdraveite, hello, goodbye!

Urmariti azi si maine episoadele “Dosar de politician”, despre doi propagatori importanti ai influentei americane in Romania: generalul Wesley Clark, consilierul special al lui Victor Ponta, respectiv Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA in Romania”.

Până la urmă americanii au venit. Cu o întârziere de 50 de ani, dar totuşi nepoţii unchiului SAM au venit. Americanii însă nu au venit singuri. În 2009, ne-au dat un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi am scăpat de criză. Am scăpat pe hârtie…

TRILATERALA mondială, reprezentată de banii FMI, a preluat controlul de facto al marilor decizii economice din România. Asta pentru a avea siguranţă că îşi recuperează miliardele de euro date împrumut. Să nu se înţeleagă din acest discurs că am ceva împotriva FMI sau a fraţilor noştri mai mari de peste ocean. Eu îi iubesc pe americani la fel de mult cât ne iubesc ei nouă resursele naturale: de gaze, aur, cupru şi petrol. Istoria ne învăţa că americanii sunt un popor extrem de iubăreţ cu celelalte popoare care deţin resurse naturale. Într-adevăr, din când în când, mai izbucneşte câte un război. Dar noi nu avem de ce să ne facem griji, suntem sub umbrela NATO şi nici nu trebuie să fim cuceriţi, pentru că ne-am vândut deja. Ieftin, ce-i drept, dar ne-am vândut !

După această introducere pro-americană get-beget, o să facem o lecţie de relaţii publice, folositoare în special pentru oamenii de afaceri români. Mai exact o să facem diferenţa esenţială dintre lobby şi trafic de influenţă.

O ştire aparent banală a apărut zilele trecute pe site-ul reportervirtual.ro. Aici, jurnalistul Sabin Orcan, unul dintre foşti redactori şefi ai ziarului Adevărul, povestea cum patronul oficial al ziarului, omul de afaceri Cristi Burci se întâlneşte zilnic – dimineaţă, la amiază şi seara – cu generalul american Wesley Clark. Discuţiile vizează exploatarea gazelor de şist în România. Generalul NATO este acum un om de afaceri prosper în domeniul energiei. Să nu credeţi că dl. Clark umbla cu sondele petroliere după dânsul sau cu utilajele de fracturare hidraulică. Domnia sa este ceea ce în limbaj de Washington se cheamă “a lobbyist”- adică un lobby-ist. Legislaţia românească nu a legalizat această ocupaţie, în codul nostru penal prăfuit această activitate se numeşte “trafic de influenţă” şi este similară corupţiei. În România, pentru trafic de influenţă se face închisoare la greu: parlamentari, oameni de afaceri, chiar şi miniştri, diverşi funcţionari mai mari sau mai mici au fost acuzaţi şi unii chiar condamnaţi pentru că şi-au traficat influenţa pentru interesele lor sau ale altora. La Wasghinton, dar şi la Bruxelles, lobbyştii fac milioane de euro din această activitate, care în esenţă înseamnă influenţarea unor decizii guvernamentale în favoarea unor companii. Ceea ce face cu succes generalul NATO la Bucureşti!

Când a ajuns la Bucuresti anul trecut după ce USL a câştigat alegerile, generalul Wesley Clark a fost sincer şi a spus aşa: “Cred că voi putea atrage investitori şi creşterea economică a României. Ştim că există o revoluţie energetică în desfăşurare în lume, iar în România există un potenţial al carburilor, există surse de apă care pot produce energie. Consider că România poate deveni un principal exportator de energie.”Aşadar generalul a venit să facă bani în România în sectorul energetic. Domnia sa cunoaşte foarte bine regiunea Balcanilor, deoarece în 1999 a condus trupele NATO în războiul din fosta Iugoslavie.

Americanii i-au eliberat pe musulmanii din regiunea Kosovo din mâinile opresorilor sârbi. Toate bune şi frumoase. Problema este că fostă provincie sârbească deţine cele mai mari rezerve de cărbune demonstrate din lume. Concesiunea rezervelor din Kosovo s-a făcut către miliardarul american George Soros, cel care deţine acţiuni şi în proiectul minier de la Roşia Montană, de exploatare a aurului. Rezervele de cărbune din Kosovo sunt estimate la 300 de miliarde de dolari. Soros este principalul finanţator al Partidului Democrat din Statele Unite în ultimele două alegeri, când preşedinte a fost ales democratul Barack Obama. La rândul său, generalul Wesley Clark este membru al Partidului Democrat.

Generalul a candidat la alegerile prezidenţiale din 2004, când s-a retras în faţa colegului său John Kerry – acesta din urmă a pierdut la rândul lui alegerile în faţa lui George Bush. Acum John Kerry este mâna dreaptă a lui Barack Obama şi secretarul de stat de la Casa Albă, adică ministrul de externe al Statelor Unite ale Americii, şeful diplomaţiei. Evident, având prieteni aşa de sus-puşi, generalul Clark nu are probleme să facă lobby în ţări bananiere ca România, Serbia, Kosovo sau Bulgaria. Asta pentru că politicienii din aceste ţări depind sută la sută de deciziile diplomaţiei americane. La schimb, pentru protecţie, aceste ţări trebuie să cedeze corporatilor americane hălci întregi din resursele lor energetice şi minerale. It’s just business, cum zic americanii!

În România, fostul general NATO trebuie să rezolve chestiunea exploatării gazelor de şist în favoarea companiei Chevron, afacerea Roşia Montană în favoarea lui George Soros, cea legată de exploatarea zăcămintelor de gaz din Marea Neagră în beneficiul Exxon Mobile, plus altele afaceri minore, cum ar fi CUPRUMIN sau CFR Marfă.

Revenind la declaraţiile jurnalistului Sabin Orcan, rezultă că generalul Clark îl are ca persoană de legătură în România pe controversatul om de afaceri Cristi Burci. Numele său a apărut în contextul privatizării CFR Marfă, alături de numele unei companii americane numite OMNITRAX. Burci este apropiatul fostului ministru Miron Mitrea şi unul dintre oamenii de bază ai noii guvernări USL. Acelaşi Burci îşi foloseşte canalele din mass media pe care le controlează pentru a susţine exploatarea gazelor de şist. În esenţă ideea poate fi bună pentru industria românească, aşa cum s-a dovedit în Statele Unite. Pe de altă parte, politicienii nu trebuie să uite că au o datorie faţa de poporul român, nu faţă de companiile de lobby de la Washington şi că deciziile lor ne vor influenţa destinul pentru mulţi ani de acum încolo…

wc


Categorii

1. DIVERSE, America, Batalia pentru resurse, Gazele de sist, Razboiul impotriva Romaniei, ROSIA MONTANA, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “CUM AM SCHIMBAT STAPANUL SOVIETIC CU CEL AMERICAN – “De ce ne iubesc americanii?”. Ce vrea WESLEY CLARK de la noi? [VIDEO, Realitatea TV]

  1. De ruși am scăpat ușor, de capitaliști străini și veroși, nu ne scapă nici aghiuță. Drogul capitalismului e mai puternic și mai perfid. E un fel de heroină.

  2. http://english.ruvr.ru/2013_05_30/Full-spectrum-dominance-is-prior-goal-of-Western-political-elites-journalist-0480/

    ” In my opinion the political elite is primarily interested in controlling people. There are many riches in not only the Middle East, but in Africa. There is something called a full spectrum dominance. The United States armed services, the Joint Chiefs of Staff etc, their primary goal is something called full-spectrum dominance, and that means dominating everything. And that includes air, land, sea and the human population. So, if that is their goal, then they would stop at nothing to control, so that they can have all of the resources at their fingertips. And to do that they need just about every country on board one way or another.”

    ……

    ” We know that since 2009 at least 27 000 people have been kidnapped, held in secret prisons other than Guantanamo, and those include 32 ghost ships in international waters. So, this comes as no surprise to human rights professionals with whom I’m acquainted. This human rights abuse of course does violate domestic and international law. And it is now estimated that over 100 000 people from around the world have been illegally detained, tortured and also used for nonconsensual experimentations in those secret prisons while being deprived of their legal rights.”

    Se ridica monstrul din adincurile marii…se apropie si clipa sa plecam Acasa.

  3. Pingback: MARK GITENSTEIN si sensul lui PAX AMERICANA: ne-am vândut suveranitatea ca sa avem bani de spagi pentru Occident [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pt cine nu ştie,
    practic i-am schimbat pe bolşevici cu menşevici. Dar puctul final al călătoriei cu ei este acelaşi, epoca de aur a umanităţii la care face referire şi Apocalipsa. În care omul este propriul său dumnezeu. Să ne ferească bunul Dumnezeu, dar să ne ferim şi noi după putinţe.

  5. Pingback: "DOSARELE" OLIGARHILOR RUSI CARE AU DISTRUS INDUSTRII ROMANESTI ESENTIALE cu sprijinul unor politicieni de varf de la noi si ai serviciilor secrete... (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: "DOSARELE" OLIGARHILOR RUSI CARE AU DISTRUS INDUSTRII ROMANESTI ESENTIALE cu sprijinul unor politicieni de varf de la noi si al serviciilor secrete... (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Ponta se gudura la Merkel. Vrea "PARTENERIAT STRATEGIC" cu GERMANIA si asuma obiectivul basist al STATELOR UNITE ALE EUROPEI si al ADOPTARII EURO in 2017 - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: PONTA, la fel ca Basescu, se gudura la MERKEL. Vrea "parteneriat strategic" cu GERMANIA si asuma obiectivele tradarii nationale: STATELE UNITE ALE EUROPEI, CEDARE DE SUVERANITATE si ADOPTAREA EURO - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: PONTA, la fel ca Basescu, se gudura la MERKEL. Vrea "parteneriat strategic" cu GERMANIA si asuma obiectivele tradarii nationale: STATELE UNITE ALE EUROPEI, CEDARE DE SUVERANITATE si ADOPTAREA EURO (si video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: PONTA il plagiaza pe Basescu si se gudura la MERKEL. Vrea "parteneriat strategic" cu GERMANIA si asuma obiectivele tradarii nationale: STATELE UNITE ALE EUROPEI, CEDARE DE SUVERANITATE si ADOPTAREA EURO (si video) - Razboi întru Cuvânt - Recom
  11. Pingback: Romania ciuruita de CHEVRON: PESTE 30 DE ZONE NOI PENTRU EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST! Basescu da de gol MINCIUNA ca ar exista EXPLORARE fara EXPLOATARE, Ponta "NU MAI ARE DUBII" cu privire la EXPLOATARE [video] - Război întru Cuvânt
  12. Pingback: GAZE DE SIST IN LOCUL APEI. Presiuni ale CHEVRON pentru FALSIFICAREA datelor referitoare la RETEAUA DE APE SUBTERANE din Dobrogea? - Război întru Cuvânt
  13. Pingback: Prospectiuni dupa GAZELE DE SIST in perimetrul MANASTIRII PUTNA, cu afectarea panzei freatice! [video] Se incearca distrugerea, bucata cu bucata, a tuturor zonelor importante, inclusiv spiritual, ale României? - Recomandari
  14. Pingback: Vizita lui Ponta in SUA. Pe agenda: CHEVRON SI GAZELE DE SIST, PRIVATIZARILE SI BAZELE MILITARE AMERICANE. Manipularile si sofismele “progresist-industriale” ale ACOPERITILOR, PROPAGANDISTILOR si INCHINATORILOR la Zeul America si la Zeul Corpo
  15. Pingback: CHEVRON trateaza România ca pe o TARA AFRICANA – de la contract pana la strategii de comunicare (video; comentarii la Realitatea TV) - Recomandari
  16. Pingback: Gazele de sist: APARAREA APEI, HIMERA INDEPENDENTEI ENERGETICE, DENIGRAREA MANIFESTANTILOR si nostalgia negociatorilor demni ai Legii Minelor din 1924 (video)/ Mai multe ONG-uri dau in judecata CHEVRON/ Cine sunt PRIMITIVII SI DEMAGOGII in materie de dezv
  17. Pingback: Tot mai “pe fata”: CINE CONDUCE, DE FAPT, ROMANIA SI NE “ALEGE” GUVERNATORII? Sefa DNA – premiata de Ambasada SUA, iar emisarul american NULAND dezvaluie motivul real al “LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI” si “INDE
  18. Pingback: ROMANIA PRIVATIZATA – ROMANIA FURATA [si VIDEO]. Cum a fost DISTRUSA INDUSTRIA ROMANEASCA - Recomandari
  19. Pingback: ROMANIA PRIVATIZATA / FURATA- BLESTEMATA=Domnule Iliescu , Doamna burghezie comunista, au crescut flacaii "golanilor" universitari! Voi care ati furat tot untul Tarii la praznicul comunismului , dati-le pamint, casa, masa, loc de munca si cont i
  20. Pingback: MAI AVEM O ȚARĂ? Ce a ajuns România astăzi? Românii – între FLĂMÂNZI și PUNGEȘTI | Cuvântul Ortodox
  21. Pingback: "RESTART ROMANIA" - sau cine si cum a creat miscarea "#Rezist" (VIDEO): CEI 140000 DE TINERI "ALESI" DE AMBASADA SUA si ALTE AMBASADE OCCIDENTALE sa fie FINANTATI pentrua fi "AGENTI AI SCHIMBARII" si pentru A SUSTIN
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare