PREGATIRI DE RAZBOI LA GRANITELE SIRIEI: Turcia si SUA si-au capacitat trupele, Siria si-a pregatit rachetele/ IRANUL SE PREGATESTE SI EL “PENTRU CE E MAI RAU”

17-12-2011 3 minute Sublinieri

Occidentul se află în faţa unei dileme • Atacă Siria şi declarată război Rusiei sau abandonează revoluţionarii anti-Assad • Turcia a obţinut suport naval şi aerian din partea NATO pentru intervenţie în Nordul Siriei. Forţele speciale americane au luat poziţii defensive la graniţa de nord a Iordaninei în faţa tancurilor siriene •  Flota a şasea americană staţionată în largul coastelor libaneze este în stare de alertă •  Flotila rusă condusă de nava Admiral „Cutznetsov” a ancorat în portul sirian Tarsus •  Trupele speciale israeliene se pregătesc de operaţiuni în spatele liniilor siriene • 21 de rachete siriene SCUD cu focoase chimice ameninţă Turcia

Siria a amplasat vineri, 16 decembrie, mai multe baterii de rachete SSM 26 SOL MARE de tip YAKHONT de-a lungul ţărmului său de la Marea Mediterană pentru a bloca o posibilă invazie turco-americană dinspre mare. Rachetele SSM 26 SOL MARE sunt de fabricaţie rusească şi fac parte din ajutorul dat de Moscova regimului Assad. Săptămâna trecută Rusia a paraşutat pe teritoriul Siriei trei milioane de măşti de gaze împotriva atacurilor cu arme chimice şi biologice. La rândul său, Israel-ul a decis punerea în alertă a Comandamentului pentru operaţiuni din spatele frontului, sub conducerea generalului de brigadă Shay Avital.

Tot în cursul săptămânii trecute, în aceeaşi cursă a escaladării tensiunilor militare dintre Siria şi puterile Occidentului, Moscova a decis trimiterea în zonă a portavionului Admiral Cutznetsov şi a grupului de luptă care îl însoţeşte, acostând în portul sirian Tarsus. Flotila rusă este înarmată cu cele mai avansate arme împotriva submarinelor şi atacurilor aeriene, iar de la momentul sosirii în baza siriană a organizat manevre militare împreună cu forţele Damascului. Siria a primit de la Rusia nu mai puţin de 72 de rachete SSM 26 YAKHONT capabile să lovească ţinte marine la 300 de kilometri peste orizont, potrivit surselor militare citate de presa israeliană.

Aceste rachete sunt dotate cu sisteme de evitare a radarelor şi au o viteză maximă de 2.000 km/h. Poziţionarea acestor rachete este ultimul act de război al Siriei împotriva unei ameninţări externe. Joi seară, ca răspuns al amplasări a 21 de rachete SCUD siriene la graniţa cu Turcia, guvernul de la Ankara a decis consultări urgente în cadrul Comitetului Militar, a pus armata în stare de alertă şi a deplasat trupe la graniţa cu Siria. Spionajul occidental a avertizat că cele 21 de rachete siriene SCUD au focoase chimice. În cursul zilei de joi, unităţi ale forţelor speciale americane au fost poziţionate la graniţa iordaniano-siriană ca urmare a ocupării de către mai multe regimente siriene de blindate a unor poziţii ofensive la graniţa cu Regatul.

Toate aceste mişcări ale Siriei, susţinute de Moscova, indică faptul că ambele state sunt convinse de o iminentă invazie arabo-occidentală în Siria. Forţele militare ruse ţin sub supraveghere Turcia, care este suspectată că a obţinut protecţie marină şi aeriană din partea NATO, inclusiv suportul flotei a şasea a Statelor Unite.

Criza diplomatică care a precedat fortificarea militară de-a lungul graniţelor siriene s-a accentuat în momentul în care secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a sosit în cursul dimineţii de vineri în Ankara în timp ce vicepreşedintele sirian Farouk a-Shara a aterizat la Moscova pentru a se consulta cu liderii ruşi.

Assad nu cedează puterea

În afara poziţiei Moscovei, în acest conflict ţările arabe şi Occidentul au condamnat atrocităţile comise de regimul lui Assad împotriva manifestanţilor. Acţiunile barbare ale Puterii de la Damasc au provocat până în prezent aproximativ 5.000 de morţi, potrivit organizaţiilor de monitorizare, dar această cifră nu a putut fi confirmată de nicio sursă independentă. Liga Arabă a sancţionat economic Damascul pentru modul de represiune a manifestanţilor, dar Bashar al-Assad a rămas de neclintit. Poziţia Chinei în acest conflict a fost tranşantă: de partea Siriei. Beijingul a criticat rezoluţia ONU pentru drepturile omului care a condamnat suprimarea sângeroasă a protestelor antiguvernamentale din Siria, care durează de opt luni de zile. Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Liu Weimin, a declarat că dialogul este singura cale pentru protejarea drepturilor omului.

Reamintim că Rusia şi China au făcut uz de dreptul lor de veto pentru a bloca o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU privind Siria.

Iranul se pregăteşte pentru ce este mai rău, pentru a face faţă unei înăspriri a sancţiunilor financiare şi petroliere occidentale şi va reuşi să le surmonteze, a declarat ministrul de externe Ali Akbar Salehi.

”Nu suntem cu adevărat îngrijoraţi deoarece am pregătit răspunsuri corespunzătoare pentru cele mai rele scenarii şi am stabilit un plan de acţiune pentru a face faţă”, a declarat Salehi într-un interviu pentru agenţia oficială de presă Irna, preluat de Agerpres. El nu a dezvăluit însă ”planul” iranian de a face faţă înăspririi sancţiunilor economice occidentale ca răspuns la refuzul Teheranului de a renunţa la programul său nuclear controversat.

Dar, a subliniat el, ”am reuşit întotdeauna să depăşim sancţiunile (impuse de occidentali sau ONU) de 30 de ani”, după revoluţia islamică din 1979.Congresul american vrea să autorizeze un embargo împotriva Băncii centrale a Iranului şi a exporturilor petroliere din care Teheranul obţine 80% din resursele sale în devize, iar Uniunea Europeană are în vedere măsuri similare, aminteşte AFP.

Liderii iranieni şi-au multiplicat în ultimele săptămâni declaraţiile potrivit cărora ţara lor este pregătită să facă faţă noilor sancţiuni ce vizează petrolul sau banca centrală a Teheranului.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Israel, Siria, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “PREGATIRI DE RAZBOI LA GRANITELE SIRIEI: Turcia si SUA si-au capacitat trupele, Siria si-a pregatit rachetele/ IRANUL SE PREGATESTE SI EL “PENTRU CE E MAI RAU”

 1. Extras din articol: ” Acţiunile barbare ale Puterii de la Damasc au provocat până în prezent aproximativ 5.000 de morţi, potrivit organizaţiilor de monitorizare..,”

  The real truth: The Syrian army and police are facing a strong opponent, including foreign mercenaries. According to some sources, there are around 10,000 of them, mainly from Arab countries, Pakistan and Pashtuns from Afghanistan.

  ~Igor Panarin, Doctor of Political Sciences

  sursa: http://www.voltairenet.org/Western-elite-wage-info-war-to

 2. At the annual policy summit of the Foundation for Defense of Democracies in Washington, Republican and Democratic leaders stressed that Syria’s defeat is a precondition for a war against Iran. They also reaffirmed that Syria is so strong that such a war couldn’t be farmed out by the United States to Europe or the Gulf Cooperation Council.

  http://www.voltairenet.org/Who-can-bring-down-Syria

 3. Pingback: Ultimele trupe americane retrase din Irak. SPRE URMATOAREA "STATIE" A RAZBOIULUI?/ TURCIA IN SCANDAL CU FRANTA/ Iran, mega-contract cu RUSIA si INCA O CAPTURA americana: "spionul CIA"
 4. Pingback: Turcia si-a RECHEMAT ambasadorul din Franta/ IRAN arata cine-i stapanul STRAMTORII ORMUZ iar SUA se pregateste de RAZBOI
 5. Pingback: Flota ruseasca face EXERCITII MILITARE in Mediterana/ Noile AMENINTARI ale Iranului/ ”Scurta istorie” a relatiilor dintre SUA-IRAN/ SIRIA: Assad isi pregateste RETRAGEREA IN MUNTI? - Razboi întru Cuvânt
 6. Pingback: Rusia si China au blocat rezolutia ONU care cerea SCHIMBARE DE REGIM IN SIRIA. Ce leaga Rusia de Siria? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: VA FI INTERVENTIE EXTERNA IN SIRIA? Obama are in vede ORICE MODALITATE de rasturnare a regimului Assad - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare