Premierul Ponta vorbeste despre “EXPERIMENTELE” PROTESTELOR din 2013 si lauda JANDARMERIA/ Brasovul isi ridica BIG BROTHER cu camere video

18-02-2014 2 minute Sublinieri

jvp

Şeful Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, a prezentat, marţi, raportul de activitate al instituţiei pe anul 2013. Este necesară o modificare rapidă a legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, a declarat reprezentantul Jandarmeriei Române, care a subliniat că cea mai mare creştere a numărului de acţiuni de ordine publică ale jandarmilor, anul trecut, a fost înregistrată tocmai pe acest segment.

Încrederea cetăţeanului în Jandarmeria Română este ridicată, ca urmare a îndeplinirii cu profesionalism, eficacitate şi echidistanţă a misiunilor cotidienea declarat, marţi, inspectorul general Mircea Olaru, care a prezentat activitatea instituţiei pe anul 2013.

Cu toate acestea, imaginea Jandarmeriei Române a avut, anul trecut, şi o coordonată negativă, a precizat Mircea Olaru.

Imaginea negativă este determinată de misiunea de restabilire a ordinii publice pentru asigurarea cadrului de legalitate al adunărilor publice, a spus şeful Jandarmeriei Române, care a precizat că numărul acţiunilor de ordine publică pe acest segment a înregistrat “cea mai mare creştere”.

Numărul de acţiuni de ordine publică pentru asigurarea unui climat de normalitate a cunoscut o dinamică accentuată în 2013. Cea mai mare creştere s-a înregistrat pe segmentul adunărilor publice. Acestea au avut un caracter organizat sau spontan, au fost de amploare locală sau naţională, iar în unele situaţii au degenerat în tulburarea ordinii publice, a declarat, marţi, Mircea Olaru, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

În acest context “este necesară o modificare rapidă a legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşuarea adunărilor publice”, a subliniat şeful Jandarmeriei Române.

Prezent la eveniment, premierul Victor Ponta a apreciat că “2013 a fost anul unor experimente privind manifestările publice, în toată regiunea” şi a felicitat jandarmii pentru “abordarea democratică, inteligentă, o abordare care nu a pus gaz pe foc protestelor”.

În toată regiunea, 2013 a fost anul unor experimente privind manifestaţiile publice … Spre deosebire de altă ţări, România în 2013 a avut o abordare democratică, inteligentă, o abordare care nu a pus gaz pe foc protestelor. Jandarmeria intervine doar când prezenţa este absolut necesară, a spus premierul.

Jandarmeria Română a prezentat, marţi, raportul de activitate pe anul 2013. La eveniment au participat primul-ministru Victor Ponta şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Evenimentul a fost transmis în direct pe TVR News, iar principalele declaraţii le găsiţi mai jos. […]

Nota noastra: Ca exista experimente “privind manifestarile publice”, este un lucru asupra caruia am atras si noi atentia. Asta, insa, nu inseamna ca protestele ar fi cu totul artificiale, ci doar ca problemele sociale create de alianta autoritati-corporatii genereaza tulburari sociale pe valul carora se urca tot felul de veleitari. Si, oricum, acestor experimente autoritatile le raspund cu diversiunile proprii (de genul “legionarii” antisist si antiRMGC sau “eco-anarhistii”). Altfel, nu e prima oara cand Ponta mangaie pe cap Jandarmeria, care s-a purtat, insa, abuziv si ilegitim mai ales fata de taranii “prosti” de la Pungesti. 

Din vara anului viitor, Braşovul ar putea deveni primul „oraş inteligent” (smart city) din România, graţie unui proiect de modernizare a sistemului de iluminat public şi a supravegherii zonelor de risc în valoare de 10,870 milioane lei. Întregul proiect va fi coordonat din sediu Primăriei. Primăria Braşov a demarat un proiect de modernizare a sistemului de iluminat public şi a supravegherii zonelor de risc, al cărui scop este economisirea energiei electrice şi reducerea infracţionalităţii.

Proiectul a cărui valoare este de 10,870 milioane lei este finanţat în proporţie de 98% (10,652 milioane lei) din fonduri europene nerambursabile, restul de 2% (218.000 lei) reprezentând cofinanţarea din partea municipalităţii.

Proiectul prevede realizarea unui sistem integrat de telegestiune a întregii reţele de iluminat public din municipiul Braşov, care va include şi o componentă de supraveghere video permanentă a zonelor considerate de risc pentru ordinea publică şi siguranţa cetăţenilor.  Potrivit primarului George Scripcaru, sistemul integrat de telegestiune a iluminatului public va fi alcătuit dintr-o reţea de senzori amplasaţi pe 10.481 de stâlpi de pe 399 de străzi, care va permite atât controlarea non-stop de la distanţă a aprinderii/stingerii becurilor, cât şi reglarea automată a intensităţii luminii şi detectarea şi localizarea instantanee a defecţiunilor.

Componenta de supraveghere video va consta într-o reţea de 42 camere video şi 42 sisteme de alarmare tip buton de panică, pentru apeluri de urgenţă, ce vor fi amplasate în 29 de zone din municipiu considerate cu risc ridicat  de infracţionalitate, facilitându-se astfel intervenţia rapidă a organele de ordine publică în situaţiile ce impun acest lucru.

Întregul sistem va fi monitorizat şi coordonat dintr-un dispecerat dotat cu toate echipamentele şi softurile necesare, ce va funcţiona non-stop în sediul Primăriei Braşov. Conceptul de „oraş inteligent” s-ar concretiza astfel atât într-o funcţionare cât mai eficientă a iluminatului public – estimându-se o economisire a energiei electrice de până la 20% – cât şi într-o reducere semnificativă a infracţionalităţii şi o creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor de domeniul public al urbei de sub Tâmpa.


Categorii

1. DIVERSE, Gazele de sist, Panopticon, PUNGESTI, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Premierul Ponta vorbeste despre “EXPERIMENTELE” PROTESTELOR din 2013 si lauda JANDARMERIA/ Brasovul isi ridica BIG BROTHER cu camere video

  1. Jandarmeria – militia, ce mai incoace incolo – s-a compromis probabil pentru multi ani deacum, fiind pe acelasi palier de simpatie cu “secu”. Numele este nou oarecum pentru ca in perioada comunista nu a existat “jandarmerie”, dar mentalitatea nu s-a schimbat. Ba mai mult, si pe vremea jandarmilor, inainte de comunism, tot “organ” de represiune era. Banda de batausi cu diploma, spalati pe creier, care pentru o glorie foarte trecatoare si pentru un “job sigur” sunt gata sa bata batrani femei copii sau oameni in toata firea. Daca vi se pare aspru cuvantul am sa zic simplu ca si-au incalcat juramantul militar!

  2. Pingback: “PUNGESTI – STARE DE NECESITATE”. Reportaj despre metodele abuzive DICTATORIALE aplicate in satul din Vaslui in numele GAZELOR DE SIST la emisiunea “DOSAR ROMANIA” [TVR 1 - Video]. “La Pungeşti, adică acasă la noi, n
  3. Pingback: Big Brother “chinezesc” in Romania: SISTEM DE SUPRAVEGHERE PRIN RECUNOASTERE FACIALA PE STRAZILE ROMANIEI, negociat de Ponta si Dragnea cu firma HUAWEY din China (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare