PUNGESTI S(T)AT POLITIENESC! O sa devenim cu totii “pungesteni” legitimati si supravegheati non-stop…

5-12-2013 4 minute Sublinieri

AZI LA PUNGESTI, MAINE IN TOATA TARA?

pungesti-12

Sătenii din Pungeşti au ajuns la disperare din cauza jandarmilor şi fac apel către autorităţi să detensioneze situaţia. Oamenii ameninţă că îşi vor da foc la case dacă nu vor avea libertate să circule fără a fi filmaţi şi legitimaţi non-stop.

Aşa cum „Adevărul“ relata încă de ieri, situaţia la Pungeşti nu s-a calmat deloc. Chiar dacă utilajele companiei Chevron au intrat în perimetrul unde vor instala prima sondă din ţară, jandarmii au rămas pe poziţii, în ciuda faptului că există şi o firmă de pază angajată de americani. 

Localnicii din Pungeşti se plâng că nu pot să meargă nici până la fântâna din faţa casei să ia o găleată cu apă că sunt filmaţi şi legitimaţi de forţele de ordine. Aceştia fac apel către autorităţi săintervină şi să rezolve situaţia, altfel ameninţă căîşi vor da foc la case.

„Oamenii nu pot ieşi din case fără a fi filmaţi,legitimaţi şi chestionaţi. Nu pot să îşi ducă în linişte animalele la câmp, nu pot merge să îşi ridice alocaţiile pentru că sunt supravegheaţi non-stop. Facem un apel către autorităţile statului să intervină şi să detensioneze situaţia. Locuitorii ameninţă că îşi vor da foc la case dacă nu se intervine pentru a fi liniştite spiritele. Până unde Dumnezeu se poate merge cu asemenea abuzuri?!“, a spus Zîna Domintean, o activistă din tabăra de rezistenţă. 

Practic, oricine trece prin zonă trebuie să oprească la semnalul jandarmilor şi să se legitimeze. Fie că pungesti-10vorbim de oameni simpli, fie că vorbim de maşinile de transport ale unor firme, fie că vorbim de jurnalişti.

Angajaţii firmei Chevron au ajuns pe 2 decembrie în perimetrul de aproape două hectare concesionat de la Primăria Pungeşti, pe care l-au delimitat cu un gard de sârmă. Camioanele companiei americane au ajuns în zonă în toiul nopţii, însoţite de dube ale forţelor de ordine, umplute cu sute de jandarmi mobilizaţi din mai multe unităţi din România.

Localnicii adunaţi în tabăra improvizată  la Pungeşti încă de pe 16 octombrie au încercat în zadar să se opună intrării utilajelor de forat: jandarmii i-au îndepărtat din drum.

Întoarcerea angajaţilor Chevron la Pungeşti are loc la două săptămâni după ce Tom Holst, managerul Chevron pentru România, promitea că nu va începe explorarea decât după ce-i va convinge pe săteni de beneficiile proiectului.
„Acum vreo două-trei săptămâni au venit prin satele din comună nişte tineri. Se dădeau drept jurnalişti şi-i puneau pe oameni să semneze că vor să primească gratuit ziare locale. Prin semnături, ei şi-au dat acordul pentru explorarea gazelor de şist“, a afirmat Monica Focşa, consilier local în comună.

Din punct de vedere legal, reprezentanţii Chevron au primit toate avizele şi autorizaţiile şi au dreptul să înceapă exploatarea la Pungeşti.

În 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţi pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

pungesti-13Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi  (IJJ) Vaslui, Lucian Modoranu, nu a putut fi contactat pentru a explica situaţia, iar comandantul IJJ susţine că singurul care poate da declaraţii în acest sens este Modoranu.

Totodată, Jandarmeria Română a emis, luni, un comincat de presă care explica doar prezenţa jandarmilor la Pungeşti, nu şi legitimarea tuturor persoanelor care tranzitează localitatea.

Îmi amintesc cum înainte ca România să dea semne de trezire, prin 2011, parlamentarii se gândeau la mai multă putere pentru jandarmi, autorităţi locale şi la cît mai multe restricţii pentru orice formă de protest. Asta deşi nu mai fusese un protest serios de vreo 10 ani prin Bucureşti. Boc-Băsescu simţeau ceva. Dar nu erau doar ei, ei săracii ascultau ca de obicei de un trend mondial. Un parlamentar ne-a şi explicat la o discuţie publică (unde eram cu nişte oengişti) că trebuie să ne apere, că vor apărea mişcări periculoase de stradă – şi dădeau exemplele Greciei şi Angliei.

Acum paranoia e la un alt nivel. O prinde foarte bine un blogăr aici. Democraţia e cea care periclitează echilibrul economic, asta vă vor spune mulţi politicieni puşi pe fapte salvatoare de ieşire din criză. Din criză nu ieşi democratic. Aşa că protestele de orice fel trebuie inhibate cu amenzi astronomice ca în Spania. Iar contaminările semantice dintre protest, cereri hotărîte de schimbare politică şi terorism sînt din ce în ce mai clare. Ai noştri visau eco-anarhişti. Un ministru japonez o dă mai direct:

Citizens demonstrating against the controversial state secrets bill are committing “an act terrorism,” according to Liberal Democratic Party Secretary-General Shigeru Ishiba.

In a blog post Friday, he wrote: “If you want to realize your ideas and principles, you should follow the democratic principles, by gaining as much support as you can. I think the strategy of merely shouting one’s opinions at the top of one’s lungs is not so fundamentally different from an act of terrorism.”

sau, în Spania, mai citează blogărul nostru:

(Reuters) – Spain’s conservative government agreed on Friday to toughen penalties for unauthorized street protests up to a possible 600,000 euro ($816,000) fine, a crackdown that belies the peaceful record of the anti-austerity protests of recent years.

Street protests and strikes have became increasingly frequent in recent years following huge cuts to education and pungesti-11health spending aimed at shrinking Spain’s public deficit to adhere to European Union demands.

But in contrast to Greece and elsewhere, where many similar protests have turned violent, Spain’s have remained largely peaceful, despite unemployment of 26 percent, rising poverty, and changes in labor laws that make firing easier.

La Pungeşti zilele astea au noi tentative de demarare a explorărilor. Ţăranii sînt bătuţi de jandarmi. Şi ne aşteaptă vremuri grele pentru că democraţia va fi din ce în ce mai anti-business.

pungesti-14

Nota noastra:

Pungestiul NU este un incident izolat. Este un mod de actiune. Un loc unde se testeaza capacitatea de coercitie a statului pus in slujba corporatiilor si intereselor straine.

Este un experiment, un program-pilot, care, daca va fi reusit, asa cum este pana acum, va fi extins si la alte viitoare cazuri de rezistenta locala, de protestare civica.

Pentru a fi, in cele din urma, generalizat in intreaga societate. 

Ce se intampla la Pungesti ne priveste pe toti!

*


Categorii

Gazele de sist, Opinii, analize, PUNGESTI, Razboiul impotriva Romaniei, Stat politienesc

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “PUNGESTI S(T)AT POLITIENESC! O sa devenim cu totii “pungesteni” legitimati si supravegheati non-stop…

  1. http://www.vrn.ro/jandarmii-din-pungesti-acuzati-de-furt-calificat-de-un-fost-ofiter-de-aviatie

    Constantin Pâslaru, activist antifraking care a stat în tabãra de rezistentã de pe 14 octombrie, de la prima încercare de a se instala utilajele Chevronului la Silistea, a confirmat pentru cotidianul nostru faptul cã din tabãrã au dispãrut ajutoarele primite din Suedia. “Da, asa este, ne-au luat ajutoarele toate si mai mult, au luat si conservele primite de noi de la oamenii de bine care ne-au ajutat cu mâncare. În bãtaie de joc ne-au scris pe peretele de la cortul unde erau cutiile cu conservele (cu pate, de peste, de carne): “Ce bune au fost fraierilor!”.

  2. “…oamenilor din Tabãrã li sau luat toate ajutoarele primite cu câteva zile înainte de la mai multi simpatizanti din Suedia. “Este vorba de pãturi, corturi, cabluri, haine si jucãrii pentru copii, pe care intentionamã sã le oferim micutilor din Pungesti pe 6 decembrie, alimente, încãltãminte, saltele si multe altele. Toate au dispãrut iar oamenii de acolo au asistat neputincios i la scena în care jandarmii cãrau ca salahorii la dube toate aceste bunuri.”

  3. Aceasta este politica prezenta si mai ales viitoare a lagarului totalitar Europa. Si probabil, intr-o oarecare perioada de timp, aceasta atitudine draceasca va fi implementata la nivel mondial. Deja exista in America si in multe alte state.

    Asa cum bine a mentionat admin, Pungestiul nu este un caz izolat. Institutiile statului sunt in slujba corporatiilor. Iar odata cu trecerea timpului, “statul” va fi aproape in intregime format din corporatii.

    Fratilor, eu cred ca au trecut timpurile impotrivirilor.

    Cand poporul roman era ortodox adevarat, Dumnezeu i-a dat conducatori ca Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Brancoveanu si multi altii asemenea.
    Doisprezece mii de ostasi romani au invins o armata de o suta de mii de turci.
    Intelegeti ce facea Dumnezeu pentru neamul acesta?

    Dar in acele vremuri, fetele si baietii romani, nu faceau sex de proba, nu traiau impreuna fara unirea in Biserica, nu foloseau contraceptionale, prezervative, nu faceau avorturi …

    Familiile ortodoxe erau curate. Aveau cate 4, 5 si chiar 10 copii. Mancau cu totii o mamaliga, multumeau lui Dumnezeu pentru toate si erau fericiti.

    Astazi, fetele si baietii fac sex de la varste de 12 – 13 ani. Atentie, nici macar nu se impreuneaza dupa legea firii lasata de Dumnezeu, ci fac toate perversiunile si scarboseniile pe care nici macar nu poti sa le numesti.
    Si cu cat schimbi mai multi parteneri sau partenere, cu atat mai tare esti ridicat in slava lumeasca ca si cool, destept, open mind etc.

    Romanii ortodocsi traiesc in curvie. Nu se mai casatoresc ca de, trebuie sa-si faca o cariera, trebuie sa incerce mai multe persoane ca sa gaseasca ceva compatibil, nu mai vor copii, sau poate unul, maxim doi, ca trebuie sa-si traiasca viata, iar copii cer sacrificii …

    Eu asa cred, cu mintea mea putina, ca vremea impotrivirilor a trecut. Suntem pacatosi, spurcati, inchinatori la toti idolii posibili, rai peste masura si neimaginat de egoisti in privinta aproapelui. Nici macar caldicei nu ne mai putem numi. Suntem niste surogate.

    Poate a venit vremea sa-i lasam sa ne ia tot ce vor, iar noi sa ne intoarcem la cautarea Imparatiei Cerurilor. Si daca o vom cauta din toata fiinta noastra, toate celelalte necesare li se vor da celor care o vor gasi.
    Dumnezeu stie despre fiecare dintre noi si ne spune foarte clar ca nu se misca nici macar un fir de par din capul oricarui om, fara voia lui Lui.

    Iertati-ma daca v-am suparat, dar asa am senzatia, ca prin tot ceea ce facem, incercam sa luptam chiar impotriva lui Dumnezeu.
    Incercasm sa ne aparam pamantul, casa, aurul, petrolul, valorile rastalmacite … dar am uitat cu totul de dreapta credinta.
    Ma refer la dreapta credinta cea traitoare, la porunci, la fapte, nu la bataia cu pumnul in piept ca “eu sunt botezat ortodox”.

    Botezul ortodox este necesar pentru mantuire, dar nu este de ajuns. Cu siguranta ca iadul este plin de suflete botezate ortodox.

    Probabil ca Dumnezeu a randuit ca acestui neam romanesc, foarte tare de cerbice si cu inima impietrita, sa i se ia toate cele materiale, toate cele de care si-a legat inima si a umplut-o de mandrie.
    Si nu doar sa i se ia acestea, dar si sa fie batut, jignit, umilit, caci altfel nu va mai sti ce este smerenia.

    Poate ca aceasta este singura cale sa se mai intoarca unii dintre noi catre credinta si sa se mantuiasca.

    Iertati-ma daca v-am suparat, dar eu asa simt.

  4. @ Admin @ Sluga netrebnica
    “Pungestiul NU este un incident izolat. Este un mod de actiune. Un loc unde se testeaza capacitatea de coercitie a statului pus in slujba corporatiilor si intereselor straine…Ce se intampla la Pungesti ne priveste pe toti!”
    Da corecta 100% concluzia voastra, si eu sunt de acord ca suntem cobai si daca se reusesete se va trece la generalizare, dar asa cum arata sluga netrebnica in comentariul sau, nu cred ca mai sunt solutii lumesti. Nu cred ca adaca iesum in strada sau ne ducem la Pungesti cvom reusi ceva. Cred in schimb ca daca facem un lant de rugaciune cat mai mare pentru cei de la Pungesti si pt tara , atunci poate se vor vedea ceva rezultate.

  5. Pingback: Jandarmeria: documentele referitoare la MISIUNEA DE LA PUNGESTI SUNT CLASIFICATE/ Seful CHEVRON Romania si “jumatatile de adevar” - Recomandari
  6. Pingback: Situatie critica la Pungesti: PROTESTATARII AU RUPT GARDUL CHEVRON [FOTO+stream live]. Casa Regala se declara ”PROFUND INTRISTATA” de situatia din PUNGESTI, cere CONSULTAREA LOCALNICILOR si INCETAREA VIOLENTELOR! - Recomandari
  7. Pingback: CHEVRON REIA OPERATIUNILE. MOARTEA DEMOCRATIEI LA PUNGESTI? Tabara de rezistenta declarata ”CAMP INFRACTIONAL”, satul ”ZONA SPECIALA DE SIGURANTA PUBLICA”[VIDEO]. O analiza critica a miscarii de rezistenta antifraking de la Pungesti - Recomandari
  8. Pingback: RAZBOIUL GAZELOR DE SIST A AJUNS SI LA BAILE FELIX/ Reportaj dintr-un sat aflat sub ocupatie – PUNGESTI. COPIII – AMENINTATI SI TRAUMATIZATI DE JANDARMI [video] - Recomandari
  9. Pingback: Prefectura Vaslui BLOCHEAZA tentativa satenilor din PUNGESTI de demitere prin referendum a primarului pro-CHEVRON/ Analiza juridica: “EXPLODEAZA GAZELE DE SIST?” - Recomandari
  10. Scuzati-ma, adica nu va enervati degeaba ca fac prosti pe buna dreptate.

    Cand va legitimeaza un jandarm, trebuie sa aiba un motiv sa creada ca comiteti sau sunteti pe care sa comiteti o infractiune, adica o acuza valida, altfel n-aveti motive sa va legitimati, aveti motivul sa nu va legitimati, si-l vi-l spun care e, si care este concomitent metoda legitima de a va comporta cel mai bine pentru drepturile voastre:

    1. daca nu faceti nimic gresit, aveti dreptul sa nu va legitimati sub ipoteza ca jandarmul/politistul este un hot imbracat in uniforma si va vrea datele personale, sau pur si simplu vrea sa va faca rau in etosul mafiei statului roman care va fura (pot sa dovedesc ca statul roman este mafiot 1000%

    2. politistul/jandarmul este obligat prin lege sa se legitimeze, pe cand dumneavoastra conditionat de faptul ca faceti ceva ilegal sau sunteti pe cale sa faceti ceva ilegal, pentru care politistul/jandarmul trebuie sa aiba dovezi

    3. actiunea: sunati la politie sa intervina de fiecare data cand un jandarm/politist va cere sa va legitimati, pe motiv ca sunt escroci in uniforma, fiindca va agreseaza evident ilegitim. Cel putin ii puneti pe drumuri, si cu cat fac mai multi asta, cu atat le micsorati efectivitatea de a va controla, fiindca nu pot fi in toate locurile deodata. Rata fortelor de “ordine” sau a mafiotilor este de aproximativ 50 la 10000, adica nu ia 10000 sa ocupe timpul la 50, ci doar 50 in acelasi timp. Faceti apoi dosar penal prin plangere prealabila aceluia, dupa ce-l legitimati, fiindca v-a incalcat dreptul la libera circulatie fara motiv just, de fiecare data

    Exact azi am coroborat la plangerea penala facuta unui jandarm, care lucreaza pentru mafia magistratilor, respectiv a carausilor de spaga de la parti, avocatii

    Legea 550/2004 privind organizarea si functionarea Jandarmeriei Romane

    Drepturi si obligatii, Art. 27
    b) sa legitimeze orice persoana cand exista indicii temeinice ca a savarsit, savarseste sau se pregateste sa savarseasca o fapta ce constituie infractiune ori contraventie, precum si persoanele care solicita intrarea intr-un perimetru legal restrictionat;

    Nu exista nici un indiciu ca am savarsit, savarseam sau ma pregateam sa savarsesc o infractiune sau fapta ilegala, si prin urmare este limpede ca jandarmii n-au actionat din “considerente telepatice, necunoasterea cauzei sau prostie”, ci au actionat exclusiv pentru protejarea escrocheriilor avocatilor care limpede nu cunosc macar legea fundamentala, fiindca in primul rand nu vor s-o respecte, fiindca sunt escroci. Avocatul are numeroase obligatii prevazute de legea 51/1995 precum si de deontologia profesionala stabilita prin Codul deontologic al avocaţilor din Uniunea Europeană adoptat de UNIUNEA NAŢIONALĂ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA, Comisia Permanentă prin DECIZIA NR. 1486

    e) sa solicite sprijinul cetatenilor pentru urmarirea, prinderea, imobilizarea si luarea masurilor legale impotriva persoanelor care au comis infractiuni;

    Declar ca nu mi-a cerut nici unul din jandarmii angajati ai mafiotilor sa prinda taman pe oricare din mafiotii pentru care lucreaza, drept dovada ca lucreaza pentru avocatii infractori care escrocheaza lumea organizat (practica omerta), chiar in sanul institutiei de justitie, Tribunalul Vrancea

    Am cautat chiar acum pe internet si am gasit asta deasemenea (e usor sa studiezi legea), pe saitul http://forum.computergames.ro/131-valea-plingerii/516457-politia-romana-vreau-sa-mi-stiu-drepturile.html

    ce am dat in goagal? textul: obligatia de a te legitima

    am gasit:

    Uite ce zice Legea 218/2002:

    Art. 31.
    (1) In realizarea atributiilor ce ii revin, potrivit legii, politistul este investit cu exercitiul autoritatii publice si are urmatoarele drepturi si obligatii principale:
    a) sa legitimeze si sa stabileasca identitatea persoanelor care incalca dispozitiile legale ori sunt indicii ca acestea pregatesc sau au comis o fapta ilegala;

    (2) In exercitarea drepturilor conferite de prezenta lege politistul are obligatia sa respecte intocmai drepturile si libertatile fundamentale ale omului, prevazute de lege si de Conventia europeana a drepturilor omului.

    Art. 41.
    (1) In exercitarea atributiilor de serviciu politistul este obligat sa prezinte insigna sau legitimatia de serviciu, dupa caz, pentru a-si face cunoscuta, in prealabil, calitatea, cu exceptia situatiilor in care rezultatul interventiei sau siguranta ulterioara a politistului ar fi periclitata.
    (2) Inainte de intrarea in actiune sau efectuarea interventiei ce nu sufera amanare politistul este obligat sa se prezinte verbal, iar dupa incheierea oricarei actiuni sau interventii, sa se legitimeze si sa isi declare functia si unitatea de politie din care face parte.

  11. Pingback: “PUNGESTI – STARE DE NECESITATE”. Reportaj despre metodele abuzive DICTATORIALE aplicate in satul din Vaslui in numele GAZELOR DE SIST la emisiunea “DOSAR ROMANIA” [TVR 1 - Video]. “La Pungeşti, adică acasă la noi, n
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare