Experimentul Pungesti/ DESANT DE JANDARMI IN SAT – se pregateste montarea sondei? / Parohiile din Vaslui – FARA FINANTARE DE LA BUGET PE 2014/ 37 invinuiti (…and counting) pentru gardul CHEVRON/ Profesorii pungesteni – timorati pentru implicarea in proteste

15-12-2013 11 minute Sublinieri

Remus Cernea incearca sa-si faca imagine pe necazul sarantocilor
CHEVRON da “margele de sticla” la schimb cu gazele de sist

pungesti-14

Atunci cand Jandarmeria Romana este trimisa de statul roman intr-un sat sa pazeasca fiecare casa, sa legitimeze si sa perchezitioneze fiecare satean atunci cand iese pe strada, sa ia cu asalt carciuma locala arestand pe toata lumea dinauntru, sau cand este indemnata de autoritati sa “exercite forta” batand pana la spitalizare, cu o totala lipsa de umanitate laolalta copii de 14 ani sau batrani pensionari, ne putem pune intrebarea, legitima, daca nu cumva asistam la un experiment. […]

Cum vorbeam insa intr-un articol anterior, miza suntem noi, constiinta noastra, docilitatea noastra, supunerea noastra neconditionata si totala in fata noului totalitarism mondial, acela corporatist. Este un experiment, iar succesul sau va duce cu siguranta la imprastierea lui in restul tarii. Din pacate, e vremea intunericului, caci credinta si rugaciunea adevarata au pierit din sufletele noastre si Dumnezeu, desi nu ne paraseste – sau tocmai pentru ca nu ne paraseste – ne lasa sa patimim aceste chinuri si nedreptati. 

Si va fi si mai rau, odata ce experimentul se va generaliza. […]

  • Realitatea.net:

Mircea Dinescu: Ce guvern e ăla care trimite mascaţii să bată babele de la sat?

Poetul Mircea Dinescu a atacat Guvernul Ponta pentru modul în care a gestionat protestele de la Pungeşti.

“A fost o simplă găinărie. În mod normal într-o ţară normală, un om politic ar trebui să facă puşcărie de trei ori mai multă decât unul simplu, pentru că e acolo, la putere. Trebuiau confiscate averile, plătit din urmă. Eu nu spun că un om trebuie distrus pe viaţă, dar nu te mai întorci acolo. Într-o atmosferă destul de sinistruţă, când ies medicii în stradă, şoferii de TIR, tinerii. Ce guvern este ăsta să trimită mascaţi să bată babele la sat? Apar sosii ale Doinei Cornea să se bată cu scutierii. Tineretul din Bucureşti iese şi protestează alături de ei. Unde este clasa muncitoare? A fost distrusă de sindicate. A rămas ţărănimea muncitoare, în Evul Mediu, care mai are câte o răbufnire. La Pungeşti ar trebui mai multă solidaritate. Eu întotdeauna am suferit că tineretul a intrat în adormire, e un semn de sănătate, îmi pun pălăria în cap şi mi-o scot în faţa lor, a fost cel mai frumos semn de protest ăsta cu bicicletele”, a declarat Mircea Dinescu, la Jocuri de Putere.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situaţia de la Pungeşti

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situaţia de la Pungeşti, unde reprezentanţii instituţiei s-au deplasat pentru a discuta cu oficialităţile din cadrul primăriei, reprezentanţii Janadarmeriei şi cu participanţii la proteste, verificările fiind în curs de desfăşurare.

“În exercitarea atribuţiilor conferite de lege, reprezentanţii instituţiei Avocatul Poporului s-au deplasat în comuna Pungeşti, unde au discutat cu oficialităţile din cadrul primăriei. De asemenea, au fost iniţiate întâlniri cu reprezentanţii Jandarmeriei şi urmează să aibă loc discuţii cu participanţii la protest. Verificările sunt în curs de desfăşurare, iar concluziile vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice”, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Poliţia Vaslui a constituit o “zonă specială de siguranţă” în localităţile Siliştea şi Pungeşti, după protestele faţă de explorarea gazelor de şist în zonă de către compania americană Chevron.

Cererea de ridicare a restricţiilor de circulaţie instituite, formulată de un reprezentant al protestatarilor, a fost respinsă, joi, de Judecătoria Vaslui.

[…]

  • vrn:

INCREDIBIL: Ponta s-a rãzbunat si pe preotii vasluieni!

SANCTIUNE Pentru 2014, Vasluiul este singurul judet care, din partea Guvernului, nu a mai primit niciun leu finantare, pentru diferitele proiecte depuse din timp, în acest sens. Supãrati cã trebuie sã suporte consecintele unor evenimente, precum cele de la Pungesti, care nu au depins si nu au fost generate de Bisericã, preotii s-au plâns enoriasilor, la slujbe, despre aceastã nedreptate.

REPERCUSIUNE Desi nu li s-a spus în mod direct care este motivul pentru care niciun proiect al preotilor vasluieni nu va primi finantare în 2014 din partea Guvernului, oamenii Bisericii nu au putut sã nu se gândeascã la faptul cã suportã astfel consecintele prezentei unora dintre ei, în mijlocul oamenilor din Pungesti, în momentele grele ale luptei lor contra gazelor de sist. Se pare cã Guvernul condus de Victor Ponta a fost foarte supãrat sã vadã imagini impresionante, cu preoti precum protopopul de Bârlad, Vasile Lãiu sau parohul de la Banca, Iulian Ghimus, declarându-se deschis si fãrã nicio teamã, sustinãtori ai unui mediu curat si sãnãtos. “Când este vorba de viatã si viata poate fi pusã sub pericol atunci Biserica nu poate sã fie deoparte. Nu am venit nici sã instigãm, nu am venit nici sã dãm jos guverne sau sã stabilim care este strategia economicã a tãrii, ci am venit sã stabilim un adevãr pur si simplu, cã românului trebuie sã i se spunã adevãrul, ce se poate întâmpla în caz de…”, declara Vasile Lãiu, protopop de Bârlad, pe 16 octombrie 2013, în direct, la o televiziune centralã.

„Biserica a fost acolo unde îi este locul: aproape de oameni”!

COINCIDENTÃ Se pare cã pozitia preotilor din Vaslui a supãrat rãu Guvernul si, când a fost vorba despre stabilit finantãrile pentru „Culte”, pe 2014, iatã cã judetul a fost printre putinele din tarã care nu s-a ales… cu niciun leu!

Protopopul de Vaslui, Vasile Pârcãlabu, nu s-a ferit sã le spunã si enoriasilor sãi, de curând, într-una din predicile sale, despre aceastã repercusiune a celor întâmplate la Pungesti. Si alti preoti au confirmat situatia. „Asa este, dar nu mai vrem sã spunem mai mult, pentru cã vedeti cum se interpreteazã totul! Dacã întotdeauna, mãcar câteva dintre proiectele noastre, primeau finantare, acum niciunul nu a mai beneficiat. Sunt biserici de reparat, sunt lucruri care trebuie fãcute. Noi ce sã întelegem? Nu ne-a spus nimeni, punctual, cã e o urmare a ceea ce s-a întâmplat la Pungesti, dar si coincidenta ar fi prea mare”, au spus preotii.

Dosar penal pentru manifestantii din Pungesti: 37 de învinuiti!

PEDEAPSÃ Multi dintre protestatarii împotriva gazelor de sist care si-au exprimat aceastã pozitie, manifestând activ, de aproape douã luni, la Silistea, sunt acum urmãriti în justitie. 37 de persoane, cele mai multe din comuna Pungesti, au fost citate sã se prezinte în calitate de învinuiti la audieri, în dosarul 5199/P/2013, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui. În cele mai multe cazuri, este vorba de acuzatii de ultraj împotriva bunelor moravuri si distrugerea gardului împrejmuitor al platformei Chevron. Jandarmeria si politia continuã sã vizioneze înregistrãrile fãcute de lucrãtorii acestor institutii, pentru a identifica si alti participanti la evenimentele din data de 7 decembrie, care, ulterior, ar putea fi învinuiti în acest dosar.

LEGALITATE Zeci de persoane, cu precãdere din comuna Pungesti, participanti la evenimentele din data de 7 decembrie, atunci când, în urma provocãrilor, a fost culcat la pãmânt gardul ce împrejmuia perimetrul Chevron de la Silistea, au fost citate, pentru data de marti, 17 decembrie, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui, în calitate de învinuiti într-un dosar penal, nr. 5199/P/2013. În total, pânã acum, 37 de persoane, si altii care urmeazã a fi identificati ulterior din înregistrãrile fãcute de jandarmi, sunt acuzati de infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri, iar 28 dintre ei având si învinuirea suplimentarã de distrugere. “În dosarul nr. 5199/P/2013 a fost începutã urmãrirea penalã fatã de 28 de învinuiti pentru sãvârsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si distrugere, fapte prev. si ped. de art. 321, alin. 2 si art. 217, alin. 1 Cod Penal, si fatã de 9 învinuiti pentru sãvârsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri, faptã prev. si ped. de art. 321 alin. 2 Cod Penal, fapte constând în aceea cã, în data de 07.12.2013, învinuitii au distrus gardul împrejmuitor al perimetrului platformei Chevron de pe raza com. Pungesti, jud. Vaslui, au provocat incidente si au agresat lucrãtorii Jandarmeriei, fiind pusã în pericol siguranta acestora si a lucrãtorilor firmelor care îsi desfãsurau activitatea în interiorul platformei”, a declarat procuror Mihaela Mantu, purtãtorul de cuvânt al Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui. Conform Codului Penal, pentru ultraj împotriva bunelor moravuri, protestatarii învinuiti în dosar riscã o pedeapsã cu închisoarea cuprinsã între 2 si 7 ani, în timp ce, pentru distrugere, pedeapsa este mai micã, respectiv între o lunã si trei ani, sau amendã.

Au ajuns infractori pentru cã si-au apãrat pãmântul

De aproape douã luni, de pe data de 16 octombrie, locuitorii din Pungesti, având si sprijinul larg al activistilor de mediu sau al unor simpli locuitori veniti din toatã tara si chiar din strãinãtate, încearcã sã-si facã auzit protestul lor împotriva intentiei companiei Chevron de a explora, si, ulterior, exploata, prin metoda fracturãrii hidraulice, pe teritoriul comunei, gaze de sist. La unison, cetãtenii comunei si-au exprimat temerea cã, în cazul în care intentia americanilor se va concretiza, va fi poluat ireversibil mediul înconjurãtor, dat fiind faptul cã metoda fracturãrii hidraulice este periculoasã, putând duce atât la cutremure, cum a fost cazul la Galati, dar, mai ales, la poluarea pânzei freatice cu substante otrãvitoare, folosite în cursul exploatãrii. Guvernantii nu doar cã au nesocotit vointa locuitorilor, exprimatã prin hotãrâri de Consiliu Local împotriva explorãrii si exploatãrii gazelor de sist pe teritoriul comunei Pungesti, sau a organizãrii unui referendum referitor la aceastã chestiune, dar, mai mult, au trimis trupe de jandarmi pentru a intimida pe locuitori si a proteja interesele unei companii private. Zeci de locuitori au fost amendati, pe diverse motive, iar acum, în comunã, este declaratã zonã specialã de sigurantã, locuitorii din Pungesti nemaiavând dreptul nici mãcar de a mai circula liber în zonã. Acum se adaugã si dosarul penal, care, este posibil sã se soldeze cu ani grei de închisoare pentru niste oameni care nu au fãcut altceva decât sã-si apere pãmântul.

Profesorii din Pungesti terorizati, directorul se face cã plouã

ANOMALIE În timp ce mai multi profesori de la Scoala din Pungesti s-au declarat intrigati de inspectia generalã efectuatã de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, considerând cã este o formã de intimidare a cadrelor didactice care s-au implicat în protestele din ultimele douã luni, Anisoara Rãutã, directorul unitãtii scolare, spune cã acest control este de fapt o consecintã fireascã a nenumãratelor cereri de sprijin pe care le-a adresat Inspectoratului. Aceasta sustine cã s-a simtit depãsitã de problemele elevilor, care erau în permanentã timorati de agitatiile din comunã. Directorul nu neagã posibilitatea ca ceilalti colegi sã priveascã lucrurile diferit, însã “este pãrerea lor”.

Temerile profesorilor de la Scoala din Pungesti, care au declarat cã se simt presati de inspectia generalã de sãptãmâna aceasta, nu sunt împãrtãsite de Anisoara Rãutã, directorul unitãtii de învãtãmânt, care vede în acest control o salvare. Aceasta sustine cã în ultima vreme starea psihicã a elevilor lasã de dorit, copiii fiind îngroziti de tot ce se întâmplã în comunã, de aceea a si solicitat sprijin de la Vaslui. Este destul de greu de crezut cã prezenta unor persoane strãine în sãlile de clasã va avea un efect pozitiv asupra cadrelor didactice si a elevilor, fiind mai degrabã un stres în plus pentru acestia.Eu am sunat la Inspectorat în nenumãrate rânduri si am cerut ajutor, pentru cã mã simteam depãsitã de situatie. Copiii erau foarte stresati si ei vãd în mine persoana care ar putea sã le dea un rãspuns. Foarte multi începeau sã plângã în clasã, în timpul orelor. Când îi întrebam ce au, spuneau cã le este fricã de ceea ce se întâmplã în comunã, de Chevron, de jandarmi si politie, cã s-au sãturat. Nu mai puteam lucra într-un asemenea stres. Domnii inspectori au fost amabili, au venit si ne-au sustinut moral, atât pe profesori cât si pe elevi. Am fost surprinsã în momentul în care a venit un reprezentant de la minister, pentru cã nu fusesem anuntatã, nu când am aflat de inspectie. Dacã unii profesori au vãzut aceastã inspectie ca pe o intimidare, este pãrerea lor. Repet, cã eu am fost cea care a insistat sã vine doamna inspector, pentru cã simteam cã nu mai pot”, a declarat Anisoara Rãutã.

Anisoara Rãutã, însotitã în permanentã de colegi

Directorul unitãtii de învãtãmânt spune cã se teme sã meargã singurã pe stradã de când au început protestele, mai ales, pentru cã initial pãrintii au acuzat-o cã ar fi pro-Chevron. “De când au început conflictele nu am mai plecat niciodatã de la scoalã neînsotitã de colegi, pentru cã mi-a fost teamã pentru siguranta mea. Locuiesc în satul Armãsoaia si sincer mi-era groazã sã merg printre atâtia oameni, mai ales pentru cã, la început, pãrintii s-au supãrat foarte tare pe mine pentru cã nu i-am lãsat pe copii la proteste, în timpul orelor. Au crezut cã sunt de acord cu explorarea si exploatarea gazelor de sist. Dupã ce am fãcut o sedintã si le-am explicat cum stau lucrurile, dupã ce le-am citit regulamentele, au înteles si chiar mi-au multumit pentru cã le-am protejat copiii”, a spus Anisoara Rãutã.

ULTIMÃ ORÃ: JANDARMII IAR AU INVADAT PUNGESTIUL

SEMNE RELE…De sâmbãtã dimineatã, efective importante de jandarmi au fost masate iar la Pungesti. Localnicii se asteaptã la ce este mai rãu si anume cã cei de la Chevron sã aducã sonda. În zonã este si deputatul independent Remus Cernea, care este oripilat de ce a vãzut si spune cã va initia un proiect de lege fãrã precedent, numit Legea Pungesti. Oficial, jandarmii au spus cã suplimentarea fortelor de ordine în zonã s-ar datora prevenirii comiterii de infractiuni, mai ales cã e o zi de weekend si activitãtile protestatarilor se pot intensifica.

Concentrare de forte inexplicabile în zona Pungesti. Aici, au ajuns trupe însemnate de jandarmi, desi nu este anuntat niciun protest. Acestea spun cã si-au luat mãsuri speciale, tocmai cã e o zi de weekend si vor sã previnã orice actiune antisocialã. Probabil se referã la faptul cã sâmbãta trecutã au fost luati pe nepregãtite, când protestatarii au dãrâmat gardurile si au pãtruns în perimetrul Chevron. Mãsurile speciale instituite de sãptãmâna trecutã au rãmas valabile. Din satul Silistea pânã la intrarea în Pungesti se circulã numai cu acceptul fortelor de ordine, nu în grupuri mai mari de trei persoane. Masinile care tranziteazã zona nu sunt lãsate sã stationeze. Sãtenii se tem si nu cred cã aceastã concentrare de forte e de bun augur. Ei cred cã, de fapt, se pregãteste terenul pentru aducerea sondei. „Nu am vãzut atâtia jandarmi decât atunci când au adus primele utilaje pe 2 decembrie. Noi ne temem cã vor sã aducã sonda. Tatãl meu a primit de dimineatã mai multe telefoane de la oameni din tarã si i-au spus cã vin niste utilaje mari (agabaritice) spre noi. Nu stim ce vom face. Probabil o sã murim pentru cauza noastrã, cã numai asta ne-a mai rãmas. Dupã ce ne-au umilit si ne-au bãtut, dupã ce am fost tratati ca niste infractori, dusi cu dubele la Politie doar pentru faptul cã nu vrem sã ni se punã pe pãmântul nostru sondele Chevron, altceva ce mai putem face?”, a declarat Mariana Morosanu.

„Locul jandarmilor nu e la Pungesti”

Deputatul independent, Remus Cernea, aflat în zonã, a rãmas uimit de ce-a vãzut. Acesta spune cã sunt câteva sute de jandarmi în plus, fatã de câti a vãzut în prima zi de când a venit: “Am reusit sã vorbesc cu un purtãtor de cuvânt de aici, local, un maior care mi-a spus cã prezenta jandarmilor este pentru a preveni comiterea unor infractiuni. Din punctul meu de vedere, însã numãrul jandarmilor nu se justificã. Luni îl voi interpela pe ministrul de interne si-i voi cere sã fac public numãrul de jandarmi prezenti în fiecare zi în comuna Pungesti, costurile aferente acestor operatiuni si un lucru care pare hilar dar necesar, montarea de toalete publice pentru acesti oameni detasati aici, pentru cã au fost filmati prin tufe si nu e corect”, a spus acesta. Cernea e la curent cu zvonurile care circulã în sat privind aducerea sondei, însã spune cã e greu de spus dacã acest lucru se va întâmpla astãzi: „Din ce am vãzut eu la acest santier, încã se lucreazã la nivelarea unei zone si lucrãrile nu sunt asa de avansate. Dar nu poti sti, orice e posibil!”, a mai completat deputatul.

Legea Pungesti, mãsura lui Cernea

Cât am sta la Pungesti am vãzut multe lucruri îngrozitoare. Sunt alãturi de localnici ale cãror drepturi sunt încãlcate flagrant. Luni voi depune o lege surprizã în Parlament, fãrã precedent si anume Legea Pungesti. Aici este o enclavã de dictaturã într-un spatiu al Comunitãtii Europene. Este clar cã locul Jandarmeriei nu este la Pungesti. E grav cã politicienii au decis, sã-i aducã aici, sã intimideze si sã brutalizeze persoanele în vârstã, afectându-i. Tot ceea ce-am vãzut voi spune presei de la Bucuresti, la întâlnirea pe care noi o avem la Parlament” a încheiat Remus Cernea

Reprezentantii Chevron Romania au impartit rucsacuri cu rechizite, dulciuri si scrisori “de curtuoazie” catre 600 de elevi ai scolilor din comuna vasluiana Bacesti, unde compania petroliera a obtinut acordul de mediu pentru explorarea gazelor de sist, transmite Mediafax. 

Pe langa o punga cu dulciuri, rucsacurile impartite elevilor contin caiete de limba romana, matematica si biologie, un penar si acuarele, precum si o scrisoare in care compania americana sustine, printre altele, ca “Chevron a fost intotdeauna un sustinator al educatiei” si este placerea companiei sa ofere “o mana de ajutor in realizarea activitatilor scolare de zi cu zi”. 

In aceste conditii, reprezentantii Chevron sustin ca aceasta campanie derulata in scolile din Bacesti nu are nicio legatura cu explorarea sau exploatarea gazelor de sist.

Contactat, sambata, de corespondentul Mediafax, purtatorul de cuvant al Chevron Romania, Razvan Mitroi, a declarat ca rucsacurile au cuprins rechizite si dulciuri pentru 600 de elevi si ca aceasta actiune “nu poate fi tratata ca o propaganda in ceea ce priveste gazele de sist”.

“Derularea acestui program nu poate fi tratata ca o propaganda in ceea ce priveste gazele de sist, in conditiile in care in acele scrisori de curtuoazie nu vorbim despre asa ceva. Evident, distribuirea acelor rucsacuri cu rechizite si dulciuri s-a facut cu acordul directorului de scoala coordonatoare din comuna Bacesti”, a declarat purtatorul de cuvant al Chevron Romania.  […]

Considerând că instituirea „zonei speciale de siguranţă publică“ la Pungeşti este un abuz, pe lângă emiterea unei ordonanţe preşedinţiale, Simona Niculescu a mai cerut în instanţă şi daune morale de 100.000 de lei de la statul român. Simona Niculescu, cea care ocupă şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei „România fără ei“, a devenit, de câteva zile, cea mai iubită femeie de protestatarii din Pungeşti şi de activiştii care încă se mai găsesc în zonă. Jurist în drept european, Simone Lucie Nicolescot, aşa cum mai este ea cunoscută, a decis să vină la Vaslui şi să atace în instanţă decizia şefului Poliţiei Vaslui de a pune în aplicare Ordinul 60 din 2010 prin care comuna Pungeşti a devenit „zonă apecială de siguranţă publică“.

Interesant este faptul că Simona Niculescu a mai solicitat şi obligarea statului româna la plata unor daune morale de 100.000 de lei, solicitare de care, iniţial, nu a vrut să se vorbească. „Nu vă pot spune despre ce sumă este vorba. Există un contract de confidenţialitate între mine şi doamna Niculescu  şi nu am voie să vorbesc“, spunea acum două zile avocata Oana Iovu, cea care o reprezintă în instanţă pe Simona Niculescu. Dacă Judecătoria Vaslui s-a pronunţat, ieri, în cazul emiterii ordonanţei preşedinţiale şi a respins-o ca fiind neîntemeiată, cât priveşte solicitarea acestor daune nu a fost stabilit un termen.Dacă un magistrat a luat o decizie greşită, avem instanţe superioare ce o pot corecta. Ne apropiem cu paşi repezi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului“, a declarat Simona Niculescu.

În data de 8 decembrie, autorităţile au anunţat că toată zona comunei Pungeşti a fost declarată „zonă specială de siguranţă“, din cauza incidentelor violente din ziua precedentă, atunci când cei aproximativ 500 de protestatari au reuşit să dărâme în totalitate gardurile împrejmuitoare de pe terenul deţinut de Chevron în perimetrul de la Siliştea. Oamenii se plâng că, din cauza acestui ordin, nu mai pot merge liniştiţi pe stradă şi sunt obligaţi să se legitimeze de fiecare dată când se întâlnesc cu caâte o patrulă de jandarmi.

 

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Gazele de sist, PUNGESTI

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “Experimentul Pungesti/ DESANT DE JANDARMI IN SAT – se pregateste montarea sondei? / Parohiile din Vaslui – FARA FINANTARE DE LA BUGET PE 2014/ 37 invinuiti (…and counting) pentru gardul CHEVRON/ Profesorii pungesteni – timorati pentru implicarea in proteste

  1. Imi aduc aminte ca undeva, pe la sfarsitul lui octombrie, calugarii de la Manastirea Petru Voda au adus o troita la locul protestelor anti Chevron, la Pungesti. N-ar fi exclus ca riposta violenta din ultimele zile sa aiba legatura tocmai cu implicarea lor in sustinerea protestului.

  2. Dictatorul si totodata sluga puterilor straine, Ponta, a trimis militia (jandarmeria) sa bata cetatenii romani care nu vor sa se supuna otravirii.

    Cel putin pe net, exista articole scrise in baza unor studii facute de specialisti independenti, care atesta faptul ca “independenta energetica” ce ar rezulta din exploatarea gazelor de sist este doar o mare minciuna.

    Si mai mult decat asta, prin exploatarea gazelor de sist nici macar nu se obtine o cantitate cel putin satisfacatoare. Gazul extras reprezinta o cantitate atat de mica, incat nici macar nu poate influenta in vre-un fel pozitiv nivelul energetic al unei tari, indiferent care ar fi aceasta tara.

    Iar costurile necesare extragerii gazelor de sist sunt mai mari decat sumele obtinute din folosirea acestor gaze.

    Bineinteles ca masinaria manipularii scoate la foc continu tot felul de rapoarte pozitive referitoare la “beneficiile” exploatarii gazelor de sist. Totul este o minciuna. Nu exista nici-un beneficiu ca urmare a exploatarii gazelor de sist.

    In schimb, exista multe si foarte mari efecteve negative, dintre care, cel mai important este otravirea panzei freatice.

    Cine are interesul si sustinerea financiara sa faca toate acestea nu se va lasa si va fi in stare de mai mult, fata de ceea ce s-a intamplat sau se intampla la Pungesti.

  3. Jandarmii au incalcat juramantul militar. Ar trebui trasi la raspundere individual si sa plateasca conform codului penal, as adauga la maximum.
    Daca un infometat care fura o gaina sta 3 ani dupa gratii, aceste brute – nu ma jenez de expresie – ar trebui sa-si petreaca toata tineretea lor patimasa departe de acest popor pe care il uraste. Aceasta ar fi o lectie pentru viitor! Daca esti soldat si primesti un ordin criminal, esti obligat sa raportezi dar si sa te opui. Exista regulamente clare, jandarmii le cunosc. Probabil sunt un fel de ieniceri si spahii, indoctrinati si spalati pe creier.
    Nici un soldat normal nu s-ar lua la bataie cu taranii, cu batranele, cu copiii, cu parintii su cu fratii lor…

  4. Sa nu’i supraestimam pe jandarmi..: http://dexonline.ro/definitie/spahiu ! ;;)

  5. @calinfile,
    ei fac ce li se ordona. Scuza lor aceasta este: asa am primit ordine sau ordinele se executa nu se discuta. Sa fim seriosi, niciunul nu se gandeste la actul de (in)justitie pe care il face, se gandeste ca in fisa postului scrie ca trebuie sa le dea pe cocoasa celor ce nu se supun vointei superiorilor lor – ca de acolo le vin ordinele, care reprezinta lege pentru ei – pentru a-si merita salariul pe luna respectiva. Credeti ca mentalitatea jandarmului/politistului de azi difera de cea a militianului de altadata? Categoric nu. Se inroleaza acolo pentru venit sigur, haine, sporuri si pensionare la varste rusinos de tinere, cand restul poporului trebuie sa munceasca sa le plateasca lor pensii. Si chipurile fac juraminte de aparare a neamului. Sau nu le mai fac? 🙂

  6. În ultimele luni, problema este foarte gravă la episcopia de la Huși.Se fac presiuni foarte mari pentru ca Biserica să nu se mai opună tacit eploatării gazelor de șist. Faptul că proiectele preoților din Vaslui nu vor primi finanțare în 2014, este doar un aspect. Mai sunt și altele. Preasfințitul Corneliu se ferește să spună tot ceea ce i se întîmplă pentru a nu declanșa și mai mari presiuni din partea statului. Rugați-vă pentru Preasfințitul!

  7. Autoritatile romane ar trebui sa faca publica lista substantelor chimice care se introduc in pamant prin fracturare.
    Ar trebui sa cerem sa se faca publica aceasta lista.
    Mai grav decat faptul ca oamenii din comuna au rupt un gard este faptul ca autoritatile au dat avize fara sa stie ce substante sunt folosite.
    Daca lista este secreta sau contine substante periculoase pentru mediu, atunci nu trebuie dat avizul.
    Daca este adevarat ca prin fracturare se urmareste de fapt depozitarea la mare adancime a deseurilor toxice, sub pretextul explorarii gazelor de sist, atunci gestul guvernantilor este iresponsabil si criminal.
    Pacat ca Jandarmeria e atrasa intr-un joc murdar, in loc sa apere proprii cetateni.
    Daca cineva amplaseaza o bomba, ii aresteaza pe cei care vor sa-l opreasca pe cel care pune bomba?
    In cazul acesta chiar e vorba de o bomba ecologica.

  8. URGENT: Apa fracturata – de 10 ori mai sarata decat apa marii.
    Peste 10 ani ne vom omori pentru apa?

    Aceasta este o atentionare foarte urgenta!
    Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
    Repet: Apa fracturata e DE 10 ORI MAI SARATA DECAT APA MARII! Nu se poate bea!
    Repet: Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
    Cine va aduce apa de baut taranilor de pe 70% din suprafata Romaniei? De unde si pentru cat timp?
    Cu ce costuri de transport si la ce pret?
    Ce vor bea animalele?
    Recoltele cresc udate cu apa sau cu saramura de acizi?
    Sunteti mai destepti decat mine! Interesati-va si voi!
    Haideti sa oprim nebunia asta!

    VA IUBESC PE TOTI!

  9. @Max:

    Aici sunt multe – chiar f. multe materiale pe subiectul asta. Nu prea e locul potrivit pentru lozinci.

  10. Pingback: Sentinta definitiva la Tribunalul Vaslui: PUNGESTI RAMANE “ZONA SPECIALA DE SIGURANTA PUBLICA”/ Operarea gazelor de sist la nivel national e ILEGALA - Recomandari
  11. Pingback: REZISTENTA ANTI-FRACKING DIN VASLUI. Contestarea AVIZELOR DE MEDIU acordate CHEVRON si a stabilirii ZONEI SPECIALE din PUNGESTI/ Precedent CEDO pentru demararea abuziva a exploatarilor? - Recomandari
  12. Pingback: Premierul Ponta vorbeste despre “EXPERIMENTELE” PROTESTELOR din 2013 si lauda JANDARMERIA/ Brasovul isi ridica BIG BROTHER cu camere video - Recomandari
  13. Pingback: A INCEPUT CHEVRONIADA, IN FRUNTE CU BASESCU SI PONTA. La “indicatiile pretioase” ale fostului Ambasador SUA Gitenstein a inceput reprezentatia teatrala: CORPORATIILE AMERICANE SUNT PRIETENOASE CU “COMUNITATILE” SI VOR ANGAJA “
  14. Pingback: “PUNGESTI – STARE DE NECESITATE“. Reportaj despre metodele DICTATORIALE aplicate in satul din Vaslui in numele GAZELOR DE SIST la emisiunea “DOSAR ROMANIA” [TVR 1 - Video]. “La Pungeşti, adică acasă la noi, ne simţi
  15. Pingback: EXCLUSIV: ORDINUL DE INSTITUIRE AL “ZONEI SPECIALE DE SIGURANTA” DE LA PUNGESTI. Ce sta la baza celei mai importante restrangeri a drepturilor fundamentale din istoria recenta a Romaniei? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare