PREOTI CARE SALVEAZA SI CRESC ZECI DE COPII. Parintele NEGREA din Podul Cosnei (VIDEO): “Daca pe preot nu-l doare de suferintele credinciosilor, nu este preot. Sa fii alaturi de cei necajiti!”/ CAMPANIA PARINTELUI TĂMAȘ din Covasna: “Un român pentru România. NU-I ABANDONA, NU-I AVORTA, ÎI PRIMESC EU!”

16-08-2016 6 minute Sublinieri

338747maxim

***

Preotul Mihai Negrea, alături de soția sa, Iulia, au în grija loc nici mai mult, nici mai puțin de 117 copii orfani. în ciuda faptului că munca de a avea grijă de acești copii pare imposibilă, aceștia au reușit să le însenineze zilele acestor copii și să fie adevărați părinți pentru aceștia, arată stirilekanald.ro.

Ba mai mult, părintele Negrea a asistat la prima nuntă a uneia dintre fetele sale adoptive, Ioana. Tânăra mireasă are o poveste de viață impresionantă, aceasta și cei trei frați ai săi rămânând fără mamă de mici. Tatăl biologic al celor patru era paralizat și avea o atitudine dură față de micuți, motiv pentru care nu erau în relații prea bune.

Soțul meu (n.r. preotul Mihai Negrea) începuse lucrările la biserică. Stătea toată ziua aici, nu avea nimic, doar o clădire dărăpănată fără uși. A cunoscut 4 copii cărora le murise mama (mireasa Ioana, gemenii Romulus și Remus, și Alex – n.r.). Soțul meu îi aducea zilnic, aici, la mânăstire, și mâncau din sandwich-urile lui. Copiii erau foarte necăjiți, aveau un tată paralizat și destul de dur. Soțului meu i-a fost milă și a început să-i oprească și peste noapte, dormeau cu el și mâncau din sandwich-urile lui. Acum, fata se mărită, a mărturisit soția preotului, Iulia, pentru jurnaliștii de la WowBiz.

În prezent, Ioana a reușit să se căsătorească cu bărbatul pe care îl iubește, având o nuntă frumoasă, de la care tatăl ei adoptiv, preotul Mihai Negrea, nu putea lipsi.

De altfel, părintele și soția sa mai au copii în grijă: în casă cresc 15 copii orfani, iar restul de 102 locuiesc într-un imobil din Vatra Dornei.

Ne-am obișnuit cu atâția copii, la început a fost greu că nu știam nici cantitățile pe care să le punem când pregăteam de mâncare. Acum ne-am învățat, nu mai știm să gătim puțin. Facem câte un cazan de 70 de litri de ciorbă pentru 50-60 de persoane câte sunt aici, la noi la Mânăstire, la Podul Cosnei. La Vatra Dornei sunt mai mulți de 100. În total sunt 117 copii. În zile de post și copiii mari țin post, dar celor mici le mai dăm lapte și ouă, nu pot ține post în totalitate. Toți merg merg la slujbe, așa s-au învățat. Fetele mă ajută la spălat, călcat. Mai spală vase în weekend că în cursul săptămânii învață, a explicat Iulia.

preot2

Copii orfani sau din familii dezbinate, copii care altfel ar trebui să înfrunte singuri viaţa dură, au găsit un sprijin în preotul Mihai Negrea. Centrul social administrat de el a schimbat în bine destinul a peste 100 de micuţi. Povestea lor demonstrează că gândul bun şi dragostea de oameni pot face minuni.

În comuna Poiana Stampei, la mănăstirea de la Podu Coşnei, şi-au găsit salvarea mulţi copii de prin împrejurimi. Au găsit aici un cămin, o masă caldă şi, foarte important, o familie.

Printre ei sunt 4 fraţi: Romulus, Remus, Ioana şi Alex. Părintele militar Mihai Negrea i-a luat sub aripa lui acum 10 ani,  când rămăseseră fără niciun sprijin pe lume.

Părintele i-a ajutat să crească, să înveţe şi s-a luptat ca ei să nu fie separaţi niciodată.

Acum, toţi cei 4 fraţi au un drum în viaţă. Romulus şi Remus au 22 de ani, au terminat liceul de construcţii şi lucrează. Au în inimi numai recunoştinţa pentru părinte şi soţia lui, care i-au ajutat să treacă peste toate greutăţile.

Pentru că sunt de meserie constructori, gemenii vor să ridice împreună o casă în care să stea cu toţii.

Cel mai mic dintre fraţi, Alex, a învăţat de mic să bată toaca. Acum e la şcoala de ospătari – bucătari la Vatra Dornei.

Sora lor, Ioana, e voluntar într-un cămin. La mănăstire ajută cu tot ce se poate. Acum se pregăteşte să îşi întemeieze propria familie.

Preotul Mihai Negrea şi-a dedicat viaţa creşterii orfanilor. La rându-i tată, el mărturiseşte că se simte legat sufleteşte de fiecare copil pe care l-a luat în grijă.

Cei 4 fraţi au crescut. Între timp, în căminul făcut de părintele Negrea au venit alţi copii şi tineri.

[…]

Cei care vor sa-i ajute pe cei 117 copii orfani o pot face la:

Asociatia Mihail si Gavril Podul Cosnei

CIF 26179032

Banca Raiffeisen

RO45RZBR0000060012128463 – Cont LEI

RO93RZBR0000060012128472 – Cont EURO

13450840_1027542723948695_8225801725330595828_n

 • ActiveNews:

Un preot ortodox din Covasna a declanșat o campanie de salvare a pruncilor de la avort și până acum au fost salvate 10 vieți: Nu-i avorta, nu-i abandona, îi creștem noi! INTERVIU

Un preot ortodox din comuna Vâlcele, județul Covasna, a hotărât să lupte împotriva unui fenomen de amploare în România: uciderea copiilor nenăscuți.

La acest capitol, România se află pe locurile fruntașe în Europa, dar și în lume. Hotărât să pună stavilă acestui fenomen, care până acum a făcut peste 21 de milioane de victime în România, preotul Vasile Antonie Tămaș a demarat campania: “Un român pentru România. Nu-i abandona, nu-i avorta, îi primesc eu!“.

Foarte popular pe rețelele de socializare, părintele Vasile Antonie a lansat această campanie printr-un clip video postat pe facebook. Unde ne sunt patrioții? Unde ne sunt eroii? Ne sunt avortați. Am mai pierdut o țară din lipsa coloanei vertebrale și a demnității. Clipul a strâns până acum peste 128.000 de vizualizări. Mă adresez celor care au de gând să avorteze un prunc sau vor să-l lase pradă deznădejdii într-un orfelinat al statului: nu o faceți! Aduceți-l aici și lăsați-l în pragul bisericii mele“, a spus el atunci.

Campania preotului din Covasna merge înainte: în prima lună, 11 copii au fost salvați de la avort. Peste 40 de familii ajutate material: Continuăm lupta pentru singura Patrie care ne definește!

În urmă cu două săptămâni, ActiveNews a stat de vorbă cu preotul Vasile Antonie Tămaș, care lansase campania: “Un român pentru România. Nu-i abandona, nu-i avorta, îi primesc eu!“.

Un preot ortodox din Covasna a declanșat o campanie de salvare a pruncilor de la avort și până acum au fost salvate 10 vieți: Nu-i avorta, nu-i abandona, îi creștem noi! era titlul interviului cu preotul Tămaș, care spunea atunci:

13413554_1023578981011736_6205457016557194285_nMi-aș dori ca această campanie să fie preluată de persoane și din alte județe. Idealul este un așezământ pentru copiii abandonați, pentru cei salvați de la avort…Aș vrea să vină la mine 1.000 de femei pe zi care să-mi spună: “Părinte, nu avortez dacă-mi promiteți că mă ajutați să am grijă de el”. Nu ar fi nici o problemă. Putem face un bloc cu 10 etaje pentru o bancă trădătoare și nu putem face un bordei pentru un prunc?

Eu pun la dispoziția acestui proiect două hectare de teren. Am decis să colaborez cu niște experți pentru a putea accesa banii din fonduri europene, să vedem dacă putem accesa acești bani. Dacă nu, mă voi baza pe donații și pe sponsorizări.

Campania nu este doar pentru toată țara, ci pentru toată lumea! Am luat legătura cu preoți din județul Covasna, Caraș-Severin, din Sibiu, din Bistrița-Năsăud și s-au alăturat și ei acestei campanii“, a spus preotul ortodox pentru ActiveNews.

Iată că după două săptămâni rezultatele nu au întârziat să apară, după cum le prezintă preotul din Covasna pe contul său de Facebook. Realizările din prima lună a campaniei ”Un român pentru România” înseamnă 11 copii nenăscuți salvați de la avort, peste 40 de familii sărace ajutate cu bani, haine, mobilier pentru copii, zeci de viitoare mămici, sprijinite în diferite feluri.

“Campania ”Un român pentru România” – realizările din prima lună:

– 11 copii nenăscuți salvați de la avort

– 5 persoane cu diferite boli suficient de grave, susținute financiar

– peste 40 de familii sărace ajutate cu: bani, mâncare neperisabilă, haine, mobilier pentru copii, suport moral și fizic

– câteva zeci de viitoare mame, consiliate și sprijinite în felurite moduri.

Continuăm lupta pentru singura Patrie care ne definește! Mamelor, nu-i avortați, nu-i abandonați, îi creștem noi!

Aștept, în continuare, apelurile dumneavoastră făcătoare de bine, la tel. 0768 901 642

“Nimeni nu rămâne neajutat! Vă mulțumesc și vă iubesc!”, spune preotul Vasile Antonie Tămaș

Campania preotului Tămaș, “Un român pentru România”, continuă: 31 de copii au fost SALVAȚI de la avort în doar două luni! Doi medici au anunțat că NU vor mai face întreruperi de sarcină

[…]

La două luni, numărul copiilor salvați aproape s-a triplat: 31!

Ultimii doi copii, numărul 30 și 31 sunt chiar…gemeni. “Olga din orașul Târgu Secuiesc, plecată în Ungaria de 3 ani, o veche cunoștință de a mea, m-a contactat plângând, spunându-mi că, după o săptămână infernală, a hotărât să păstreze sarcina. Controlul de ieri a descoperit marea minune: gemenii!”, a scris Părintele Tămaș pe facebook.

De asemenea, un alt efect al campaniei s-a resimțit în rândul medicilor. Astfel, doi medici, unul din Constanța și unul din București, l-au anunțat pe preot că renunță la întreruperile de sarcină.

preotul ortodox Vasile Antonie Tămaș

Legaturi:


Categorii

Documentare/ Reportaje, Eroism, omenie, Preoti si duhovnici romani, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “PREOTI CARE SALVEAZA SI CRESC ZECI DE COPII. Parintele NEGREA din Podul Cosnei (VIDEO): “Daca pe preot nu-l doare de suferintele credinciosilor, nu este preot. Sa fii alaturi de cei necajiti!”/ CAMPANIA PARINTELUI TĂMAȘ din Covasna: “Un român pentru România. NU-I ABANDONA, NU-I AVORTA, ÎI PRIMESC EU!”

 1. România, pe primul loc în Europa la numărul de avorturi: 80 de mii pe an
  Una din zece femei care apelează la o întrerupere de sarcină e minoră.
  http://observator.tv/social/romania-pe-primul-loc-in-europa-la-numarul-de-avorturi-80-de-mii-pe-an-187145.html

 2. Bună ziua şi La Mulţi ANi! Aş dori din tot sufletul să ofer unui copi din aşezământul dvs., şansa unei familii, să-l cresc, să-i ofer dragoste părinteascîă de care are atâta nevoie, să-l şcolarizez, educ, ş.a. Întrucât am o fetiţă de 5 anişori aş dori tot o fetiţă de vârstă apropiată pentru a creşte împreună, să devină surori. Birocraţia este însă dramatică în România, opreşte practic şansa copiilor de a fi crescuţi în familie dar asta e la noi, din păcate. Vă rog , cu ajutorul părintelui Tămaş nu mai înţeleg acum, din care anume centru social, care îngrijeşte atâţia copii orfani. Tel meu este 0728035507 adresa de mail: marinaaniram19@yahoo.ro.

 3. Din pacate pr.Mihail Negrea cel care a crescut 117 orfani a decedat marti.
  Dumnezeu sa-l ierte!
  Din punctul meu de vedere este un sfant .

 4. @Monica

  O veste trista. Dumnezeu sa l odihneasca! Si sa ne ajute pe cei ramasi sa i continuam minunata lucrare!

  Dar ce s a intamplat?

 5. @ Doroteea:

  Era bolnav de cancer…

 6. Pingback: PĂRINTELE DAN DAMASCHIN, "omul-minune" de la Iași și MISIUNEA SA INCREDIBILĂ ÎN SPRIJINUL COPIILOR ȘI MAMELOR SĂRACE (video, "În premieră" și altele). Date de contact pentru cei care doresc să ajute ASOCIAȚIA ,,GLASUL VIEȚ
 7. Cum pot trimite un pachet (sau mai multe )?Vreau adresele.

 8. incercati la aceste numere de telefon

  0742707196
  0749346619

  sa aflati mai multe informatii

  Doamne ajuta,
  Traian

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare