PRESSTITUTA DE SERVICIU A BIG PHARMA LOVESTE URAT: Deputatii care au adus amendamente pozitive la LEGEA VACCINARII, acuzati de TRADARE si de sabotare a unui asa-zis CONSENS NATIONAL privitor la OBLIGATIVITATE/ O comisie a Camerei Deputatilor a admis un amendament criminal: PUSCARIE PENTRU PARINTII CARE NU-SI VACCINEAZA COPIII

14-11-2017 7 minute Sublinieri

Un deputat PSD dorește modificarea radicală a legii vaccinării, în contexul în care în premieră, a existat un consens politic național, susținut chiar de președintele Klaus Iohannis. Marea problemă este că a găsit chiar și 95 de deputați care să-i susțină amendamentele. 

Cristina Dumitrache a propus mai multe amendamente care schimbă complet sensul legii vaccinării. Ele au fost aprobate, probabil în necunoștință de cauză de nu mai puțin de 95 de deputați. 

Totul după ce în Senat, pentru prima dată, toate partidele au votat în unanimitate legea vaccinării, ceea ce arată că în România se poate ajunge la un consens pentru binele public. Chiar și președintele Klaus Iohannis a avut o poziție publică și s-a arătat pentru adoptarea legii vaccinării care are o importanță deosebită pentru sănătatea publică.

După ce toată clasa politică a fost de acord cu legea, deputata Cristina Dumitrache a venit cu amendamentele care modifică în totalitate sensul legii. Coincidență sau nu, protestele antivacciniștilor s-au oprit, ceea ce ne poate duce cu gândul la o coordonare în sensul că aceste grupări ar putea ști de schimbările care se pregătesc în Parlament. 

Un medic specialist a explicat pentru DCNews pericolul amendamentelor propuse:

AICI PUTEȚI ACCESA noul proiect de lege, cu amendamente de la Camera Deputaților, cu explicația pericolului fiecărui amendament, notat în dreptul fiecărui paragraf 

Amendamentele propuse, pe scurt

Iată amendamentele Cristinei Dumitrache, ce vin să pună în pericol esența legii vaccinării:

Cea mai importantă modificare pe care deputatul PSD o doreste este este cel de la art. 13, lit. d, unde propune eliminarea obligativității, invocând faptul că “vaccinurile sunt și trebuie să rămână o procedură medicală opțională, pe care cetățeanul o accesează dacă dorește”.

Ea dorește modificarea articolul 1 din proiect, pentru că “statul trebuie să asigure dreptul la sănătate al cetățenilor, prin facilitarea unor servicii de sănătate optime, iar nu prin reglementarea obligării cetățeanului de a le accesa. Cetățeanul are DREPTUL, iar nu obligația să acceseze serviciile puse la dispoziție de stat.

Dumitrache dorește de asemenea modificarea art. 10, alin. 2 din proiectul de lege, pentru că „reacțiile adverse trebuie stabilite de către medicul specialist în urma consultului de specialitate, iar nu de Guvern sau alt organism. (…) Atunci când se înființează fondul de despăgubire, ar trebui aprobate prin lege și măsurile compensatorii”.

Noua Lege a Vaccinării, care a fost deja adoptată de Senat pe data de 23 octombrie e pe cale să fie aprobată și de Camera Deputaților. Dacă amendamentele care au fost propuse în aceste zile de deputatul PSD Cristina Dumitrache nu vor fi luate în considerare, această lege, în forma actuală, va avea ca rezultat faptul că atât românii din țară, cât și cei din străinătatese vor găsi în situația în care trebuie să plătească amenzi de zeci de mii de lei, ba chiar în anumite cazuri pot deveni infractori sau părinții pot fi decăzuți din drepturile părintești.

În cazul în care legea intră în vigoare așa cum e prevăzut, adică din 2018, părinții plecați vor trebui să ia în calcul faptul că actul le impune să desemneze un responsabil pentru prezentarea copilului la vaccinare. Ce vor face cei care se reîntorc după ani de zile petrecuți cu copiii în străinătate e și mai greu de imaginat, ținând cont că unele țări unde există comunități foarte mari de români, nu există obligativitatea vaccinării, ci doar recomandarea. Printre cele 15 ţări europene unde nu există NICIO OBLIGATIVITATE doar recomandare se numără: Germania, Austria, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, Suedia, Norvegia, Finlanda, Irlanda, Spania.

Mai există o singură posibilitate pentru care legea să nu fie aprobată în forma actuală: aprobarea unor amendamente care să modifice unele părți ale legii. Deputata PSD Cristina Dumitrache (fot0) a depus un set de amendamente la lege, la propunerile ei alăturându-se alți 95  de deputați, printre ei mulți medici de profesie și 3 actuali miniștri.

“Legea Vaccinării a fost dorită şi aşteptată pentru a reglementa şi consolida cadrul necesar asigurării calităţii şi cantităţii necesare a vaccinurilor, la standarde europene şi a distribuirii lor în mod sigur şi eficient. De aceea, propunerea de Lege a Vaccinării persoanelor în România necesită o serie de amendamente pentru eliminarea aspectelor abuzive.

În consecinţă, în data de 07.11.2017, am depus o serie de amendamente la Legea Vaccinării Persoanelor în România. Vreau să le mulţumesc colegilor mei, celor 95 de deputaţi  co-semnatari alături de care am depus aceste amendamente. Ţin să le mulţumesc, în mod special, deputaţilor PSD Constanţa şi anume domnului deputat Babuş Radu, domnului deputat Iancu Iulian – preşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii – şi domnului deputat Vişan George – Gabriel, domnului Ministru Dobre Mircea-Titus  şi preşedintelui PSD Constanta, Ministrul Transporturilor Stroe Felix pentru susţinerea şi munca depusă în promovarea şi depunerea acestor amendamente.

Deasemnea, tin să menţionez că printre cei 95 de parlamentari din Camera Deputatilor se număra doamna deputat Ciofu Tamara Dorina – medic pediatru şi Vicepreședinte Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Roşca Lucreţia – medic și Vicepreşedinte la Comisia pentru sănătate şi familie, doamna deputat Gavrilă Camelia – Preşedinte la Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, domnul deputat Solomon Adrian – preşedinte la Comisia pentru muncă şi protecţie socială , domnul deputat  Ciuhodaru Tudor  medic– vicelider Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat, doamna deputat Plumb Rovana Preşedinte la Comisia pentru Afaceri Europene, anterior, fost ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice cât şi ministru al Mediului și Pădurilor, domnul deputat Vlase Petru Grabriel – vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, domnul deputat Petrea Gabriel ministru al Consultării Publice și Dialogului Social, domnul deputat Simon Gheorghe – ministrul Economiei şi, nu în ultimul rând, domnului deputat Vosganian Varujan – lider grup parlamentar ALDE.”, a scris deputata Cristina Dumitrache într-un comunicat de presă.

Vom prezenta în continuare o parte din articolele controversate ale legii.

Analizând propunerea de lege, în forma ajunsă la Camera Deputatilor, se pot observa o serie de măsuri bune, dar şi o serie de prevederi care conduc  de la sancţiuni grave, la foarte grave şi extreme.

1) Vaccinarea devine OBLIGATORIE pentru copii şi adulţi.

2) Aşadar, părintele care refuză prezentarea la informare asupra beneficiilor vaccinurilor va fi amendat cu sume de până la 10.000 ron.

3) Refuzul repetat al vaccinării este definit drept neglijare medicală, urmând a fi sesizată DGASPC-protecţia copilului-pentru consilierea familiei, iar în cazul în care este menținut refuzul se poate trece la decădere din exercițiul drepturilor părintești. Art 3, lit q, Art 40 lit (L), Art. 66

4) Un părinte care refuză vaccinarea poate deveni INFRACTOR conform Art 73. El poate fi acuzat de vătămare corporală în cazul în care copilul său se îmbolnăveşte. Vătămarea corporală este o infracţiune şi se pedepseşte conform codului penal.

5) Acest proiect include 8 vaccinuri, dar printr-un simplu ordin de ministru, fără consultarea Parlamentului şi fără dezbatere publică se pot adăuga oricând noi vaccinuri obligatorii în Calendarul Naţional de Vaccinare. Art.6 alin (1) Art 16

6) Se introduce conceptul de ”consimțământ prezumat. Art 21, alin 3.

7) Angajatorii suportă din fonduri proprii vaccinarea angajaţilor. Pot fi amendaţi cu până la 10.000 ron în caz de nerespectare a legii vaccinării. Art 35, alin 1 -sunt deductibile fiscal costurile

8) Cadrelor medico-sanitareconform Art 59, punctul a, le este interzis să ofere orice altă părere despre vaccinuri, în afara unei păreri pro-vaccin. Cadrele medicale sunt ameninţate cu sancţiuni financiare şi ridicarea dreptului de liberă practică.

9) Tipurile de reacţii ADVERSE  urmează să fie stabilite prin Hotărâre de Guvern şi nu prin constatarea medicilor în cazul fiecărui pacient în parte, şi pe baza reacţiilor adverse menţionate de producător în prospectul oricărui vaccin/medicament.


Obligativitatea sau recomandarea vaccinurilor?

Proiectul prezentat prevede OBLIGATIVITATEA vaccinării întregii populaţii, copii şi adulţi, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă creşterea ratei de vaccinare prin promovare şi cu ajutorul instrumentelor de comunicare, nu prin OBLIGARE!

Inclusiv în cadrul conferinţei de la Roma, din noiembrie 2014, pe această temă, s-a vorbit despre RESPONSABILITATEA, în sensul de obligaţie pe care o are statul de a asigura prin autoritățile de reglementare naţionale, cantitatea şi calitatea vaccinurilor, folosirea celor mai bune instrumente de comunicare şi de promovare a vaccinării. NU OBLIGAREA cetăţeanului!!!

Țara cu cea mai mare rată a vaccinării este Finlanda cu un procent de 95%, unde vaccinarea nu este obligatorie, doar recomandată. De asemenea conform  Eurosurveillance rata de vaccinare nu diferă semnificativ între ţările care au obligativitate şi cele care doar o recomandă.


 Care este tabloul cadrului legislativ pe tema vaccinării la nivel European?

Conform Eurosurveillance, din 30 de ţări europene, 15 dintre acestea nu au nici o formă de obligativitate.

În Franţa există obligativitate, iar refuzul implică o serie de sancţiuni. Însă, este un exemplu singular în Europa şi probabil nu este cea mai bună alegere pentru o comparaţie având în vedere faptul că ei au producătorul propriu de vaccinuri, Sanofi, asemenea Institutului Cantacuzino care se bucura de o reală încredere din partea cadrelor medicale şi a cetăţenilor.

Italia este o altă ţară unde s-a adoptat o formă de obligativitate a vaccinării, care însă, prevede sancțiuni doar în cazul neprezentării la informare. Neprezentarea poate fi sancţionată cu sume de la 100 până la 500 euro. La noi, proiecul de lege prevede sume care merg până la 10.000 RON, cu mult peste veniturile medii ale unui român. Refuzul nu se pedepseşte în Italia şi nici nu îngrădeşte dreptul la educaţie al copiilor.

În  alte 13 ţări există o formă de obligativitate pentru unul sau mai multe vaccinuri, însă NU AU nici o sancţiune în caz de refuz şi nu se îngrădeşte sau încalcă nici un alt drept.

Printre cele 15 ţări europene unde nu există NICIO OBLIGATIVITATE doar recomandare se numără: Germania, Austria, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, Suedia, Norvegia, Finlanda, Irlanda, Spania.

Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților a avizat săptămâna trecută proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie. Printre amendamentele propuse, Comisia și l-a însușit și pe cel depus de deputata PNL Adriana Săftoiu, care consideră necesară introducerea unui nou articol în proiectul de lege. 

Unul ce prevede pedepse cu închisoarea pentru acei părinți care, refuzând vaccinarea copilului, pun astfel în primejdie gravă dezvoltarea „fizică, intelectuală ori morală” a acestuia.

Iată ce prevede acest articol nou – art.72 indice 1:

„(1) Neasigurarea la timp, în cantitate insuficientă și de calitate corespunzătoare a vaccinurilor obligatorii, nerespectarea procedurilor stabilite pentru efectuarea serviciului medical de vaccinare, precum și refuzul vaccinării obligatorii, fără certificarea contraindicației de vaccinare prevăzută în art.22, dacă fapta a avut ca urmare punerea în primejdie gravă a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale ori vătămarea corporală a copilului sau răspândirea unei boli infecto-contagioase, se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Dacă fapta prevăzută la alin.1 a avut ca urmare moartea copilului, pedeapsa este închisoarea de la 12 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(3) Fapta prevăzută la alin.1 săvârșită din culpă se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(4) Fapta prevăzută la alin.2 săvârșită din culpă se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

Comisia pentru drepturile omului argumentează de ce sunt necesare aceste prevederi spunând că „textul noii infracțiuni este corelat cu pedepsele prevăzute în Codul Penal pentru infracțiuni similare. Din acest motiv, în caz de deces al copilului, pedeapsa ar trebui să ajungă până la 25 de ani, de exemplu. De asemenea”, adaugă Comisia, „precizăm că pedepse mai mici nu ar putea fi prevăzute, deoarece s-ar încălca regula din art.199 Cod Penal, care mărește cu 1/4 pedepsele obișnuite în cazul în care victima e un membru al familiei.”

Pe cine trimitem la pușcărie?

Pasibili de pedeapsa cu închisoare sunt, la modul general, cei din Ministerul Sănătății, responsabili cu asigurarea stocurilor de vaccinuri. Ȋn mod particular, sunt vizați medicii ce efectuează neprocedural serviciul medical de vaccinare și, respectiv, părinții care refuză vaccinarea obligatorie, „fără certificarea contraindicației de vaccinare prevăzută în art.22” 

Conform art.22 din raportul Comisiei de Sănătate din Senat, contraindicația de vaccinare trebuie să fie definitivă, iar certificarea acesteia „se realizează de către Direcția pentru Sănătate Publică județeană sau a Municipiului București, la propunerea Comisiei Județene de Vaccinare din județul de domiciliu al copilului”, la solicitarea părintelui sau reprezentantului legal, „și în baza dovezilor medicale prezentate”.

Dar art.12 din proiectul de lege stabilește că pot exista și „contraindicații temporare” de vaccinare, stabilite prin anamneză de către medicul ce are în evidență copilul. Articolul care prevede pedepse cu închisoare nu face însă referire și la aceste situații, deși ele sunt des întâlnite în practică.

Ȋn plus, e pedepsită cu închisoarea de la 3 la 10 ani fapta ce „a avut ca urmare punerea în primejdie gravă a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale ori vătămarea corporală a copilului sau răspândirea unei boli infecto-contagioase”.

Dar, dacă în cazul dezvoltării fizice și a vătămării corporale, eventuala faptă penală poate fi dovedită cu documente medicale, cum ar putea un procuror să probeze „punerea în primejdie gravă a dezvoltării intelectuale sau morale” a unui copil, prin nevaccinare? 

Mai mult, cum ar putea procurorii să probeze că, în cazul unei epidemii într-o colectivitate, copilul X, nevaccinat, este cert sursa zero de „răspândire a unei boli infecto-contagioase”, și nu vreun adult cu care copilul Y, coleg cu copilul X, a intrat întâmplător în contact în autobuz/parc/supermaket? 

Actuala epidemie de rujeolă a pornit, în februarie 2016, de la un focar dintr-un spital. Primele cazuri au apărut în Bistrița, unde a fost internat un copil de etnie rromă ce adusese virusul din Italia. „S-a internat, și a mai făcut unul sau doi copii. Ș-apoi au plecat în comunitate și…”, ne confirma în mai Amalia Șerban, fost Director General al Departamentului de Sănătate Publică și Asistență Medicală din cadrul Ministerul Sănătății.

Pe cine trimitem la pușcărie, în cazul acestei epidemii? Pe mama care nu și-a vaccinat copilul, neștiind nici măcar că e obligată să-l înscrie la un medic pediatru și să meargă cu el, periodic, la consultații? Pe cei din Ministerul Sănătății, care nu asigură prezența medicilor de familie în toate zonele din România? Punem sub acuzare italianul care a fost sursa zero a acestei epidemii? Sau pe medicii de la spitalul din Bistrița, unde acel copil a fost internat fără să fie izolat, deși el era contagios?

Dacă legea, în forma propusă de dumneavoastră, ar fi fost deja în vigoare, pe cine am trimite acum la pușcărie, doamna Săftoiu?      

Dar dacă un părinte, căruia i-a murit un copil din cauza vaccinurilor, refuză acum să și-l vaccineze pe cel de-al doilea? Iar autoritățile, pentru a nu plăti compensațiile, nu vor să recunoască că ar exista vreo legătură de cauzalitate între deces și vaccinarea primului copil, și nici nu eliberează certificatul pentru contraindicația definitivă în cazul celui de-al doilea copil, însă părintele refuză și-și asumă asta, ce facem cu el, doamna Săftoiu? Ȋl trimitem la pușcărie?


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

45 Commentarii la “PRESSTITUTA DE SERVICIU A BIG PHARMA LOVESTE URAT: Deputatii care au adus amendamente pozitive la LEGEA VACCINARII, acuzati de TRADARE si de sabotare a unui asa-zis CONSENS NATIONAL privitor la OBLIGATIVITATE/ O comisie a Camerei Deputatilor a admis un amendament criminal: PUSCARIE PENTRU PARINTII CARE NU-SI VACCINEAZA COPIII

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. “Dar dacă un părinte, căruia i-a murit un copil din cauza vaccinurilor, refuză acum să și-l vaccineze pe cel de-al doilea? Iar autoritățile, pentru a nu plăti compensațiile, nu vor să recunoască că ar exista vreo legătură de cauzalitate între deces și vaccinarea primului copil, și nici nu eliberează certificatul pentru contraindicația definitivă în cazul celui de-al doilea copil, însă părintele refuză și-și asumă asta, ce facem cu el, doamna Săftoiu? Ȋl trimitem la pușcărie?”

 2. Ar fi OBLIGATORIU sa-i facem publicitate acestei canalii tortionare si PARITDULUI NATIONAL LIBERAL in fiecare zi cu Amendamentul propus – pe oriunde se poate pe retele de socializare ,pe bloguri si in forumurile de presa! De ce nu a iesit la vedere in spatiu public sa-si sustina voma??

 3. PNL-ul de astazi a ajuns un gunoi politic , un partid anchilozat ,deturnat de securitate si ingropat de proprii lideri !
  Cu actiuni marca Saftoiu sau Orban “PNL”-ul isi distruge imaginea publica – Oricare ar fi opiniile cetatenilor in legatura cu vaccinurile, acest ATAC la libertatea, sanatatea si integritatea romanilor vine direct din partea unui partid asa zis “liberal” care nu face altceva decat sa-si bata joc de doctrina, ideologie si de trecutul istoric! NU VOM UITA NIMIC!

 4. ..DC-News apartine cumva de trustul antenelor? Vad ca nu publica si numele doctorului”specialist” si analist de pericole. Doar propaganda disperata si sluj.
  Pe autorul acestui articol il vad mai tot timpul la Antene – Facea propaganda pentru Gold Corporation si injura protestatarii in 2013…

  https://www.dcnews.ro/martirii-lui-seringa-lan-uman-la-parlament_563804.html

 5. Nu stiu nici o boala contagioasa care sa influenteze intelectul sau moralitatea, asa ca m-a cam pus pe ganduri referirea la punerea în primejdie gravă a dezvoltării intelectuale sau morale” din art.72 indice 1. In schimb, de peste 10 ani, a fost creat un vaccin, numit FUNVAX, care influenteaza dramatic intelectul si moralitatea pacientilor, eliminandu-le credinta in Dumnezeu.

  ‘FUNVAX’ – DENATURES DNA to REMOVE THE GOD GENE
  https://www.youtube.com/watch?v=xbDBBrlbN34

 6. @ stef:

  Nu, e al lui Valcu si Chirieac. Sunt doar amici cu antenistii, din cate stim.

 7. @ Nimeni:

  La “gena” aceea nu poate atenta decat pecetea lui Antihrist, pana acolo nimic… Fiindca nu e o gena. Altminteri e de studiat despre ce e vorba totusi.

 8. Până la pecete se va incerca slabanogirea duhovniceasca a acestui neam prin vaccinuri întinate spiritual prin utilizarea de celule provenite de la copii avortati, cum e vaccinul ROR. Dacă in Vechiul Testament un om era considerat spurcat pentru o zi daca doar se atingea de un mort, cu atât mai mult este un pacat sa injectezi in organism un vaccin ce conține celule fetale obținute intr-un mod odios. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne fereasca de aceste vaccinuri. Doamne ajuta!

 9. “Până la pecete se va incerca slabanogirea duhovniceasca a acestui neam prin vaccinuri întinate spiritual prin utilizarea de celule provenite de la copii avortati, cum e vaccinul ROR. Dacă in Vechiul Testament un om era considerat spurcat pentru o zi daca doar se atingea de un mort, cu atât mai mult este un pacat sa injectezi in organism un vaccin ce conține celule fetale obținute intr-un mod odios. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne fereasca de aceste vaccinuri. Doamne ajuta!” – întru totul și cu tărie subscriu!

 10. @un parinte

  Vaccinul ROR chiar contine celule provenite de la foetusi avortati? Medicul care ingrijeste nepotii mei recomanda acest vaccin si in general vaccinarea , asa cum se practica in acest moment. Este crestin practicant , se spovedeste la unul din cei mai cunoscuti duhovnici ( calugar pe care il admir si eu si ale carui scrieri le citesc cu mare bucurie). Discutiile pe care le-am avut cu medicul, mi-au lasat impresia ca pune efectele adverse grave ale vaccinurilor mai mult pe viata lipsita de Dumnezeu a parintilor, a familie in general, Nu neaga existenta efectelor adverse, dar considera ca acestea sunt exacerbate si se pierde din vedere lipsa legaturii cu Dumnezeu a familiei, cu tot ce inseamna asta..
  Nu discutam de obligativitate , asta este cu totull altceva.

 11. Sarut mana, parinte!

  Nu e vorba doar de neamul nostru, e vorba de neamul omenesc, in general, pt ca vaccinurile astea nu sunt administrate doar aici, ci se tinde impunerea lor prin multe alte parti.

  Eu una abia acum aflu de povestea asta cu celule de copii avortati, desi se pare ca e notorie, prin urmare deduc ca ele deja s au administrat si probabil multora dintre noi sau copiii nostri.

  Ce putem face? Cei care cunosc si inteleg aceste lucruri ca lumea si in detaliu trebuie sa lupte – ceea ce vad ca se si intampla – noi care nu prea stim cu ce se mananca trebuie sa i sprijinim puternic cu rugaciunea, si, mai ales, trebuie sa tinem legatura unii cu altii. Daca Biserica tace si nu emite un punct de vedere care sa COAGULEZE credinciosii si sa arate sustinerea fata de luptatorii din prima linie, este destul de greu sa ne coagulam noi, turma, mai ales ca neamului nostru nu prea ii sta in fire sa o faca, iar Biserica nu prea a incurajat de a lungul timpului, in mod explicit si concret pt mintea omului obisnuit, acest tip de interactiune umana constructiva, mizand mai mult pe o moralizare destul de seaca, rezumata la indemnuri de tipul “fii bun si iertator”, fara insa a veni cu exemple concrete de PRACTICARE COTIDIANA A BUNATATII CRESTINE, care practica aduce si solidaritatea.

  De exemplu, in sanul Bisericii, preoti ca dumneavoastra, constienti de pericol, ar fi poate bine sa stranga randurile si sa se adreseze ierarhilor care ar putea fi deschisi la demers pt a demara o lucrare in acest sens – mai exact pt a emite o pozitie oficiala a Bisericii Crestine Ortodoxe, argumentata teologic, cu privire la aceasta chestiune care atinge deja sensibilitatile firesti ale oricarui credincios.

  Altfel, presupun ca nu intamplator ne a dat DOMNUL darul Sf. Impartasanii, ca sa impiedice acest rau indreptat insidios asupra trupurilor noastre, sa lucreze. Dar nici eu nu cred ca putem miza exclusiv pe darul Tainelor fara sa ne facem si noi partea noastra de lucrare.

 12. @Ana_R

  Am mai dat materiale pe tema asta. Unul din ele:

  Astfel, menționăm că la noi în țară, este vorba de utilizarea vaccinurilor anti-ROR (rujeolă, oreion și rubeolă), anume VaxPro și Priorix, ambele fiind produse folosindu-se celule din fetuși umani avortați. Conform prospectelor oficiale ale producătorilor, componentul anti-rujeolic din VaxPro „este produs în fibroblaşti pulmonari umani diploizi WI-38” [1] , iar cel din Priorix folosește „celule umane diploide MRC-5” [2].

  WI-38 (de la Wistar Institute, din SUA)[3] este o linie celulară (cultură de celule dezvoltată și păstrată în laborator, in vitro) produsă în SUA în anii 60 (cf. Hayflick, Moorhead)[4], folosindu-se celule prelevate din plămânii unei fetițe cu vârsta intrauterină de 13 săptămâni[5], avortată la cererea părinților, care au motivat că au „prea mulți copii”.

  Asemănător, linia celulară denumită MRC-5 a fost produsă în Marea Britanie[6] în 1966, prin prelevarea de celule de la un copil cu vârsta intrauterină de 14 săptămâni (cf. Jacobs, Jones și Baille)[7], avortat din „motive psihiatrice”.[8]

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/comunicat-al-federatiei-organizatiilor-ortodoxe-pro-vita-implicatiile-vaccinurilor-realizate-pe-linii-celulare-din-fetusi-umani-avortati-un-nou-protest-impotriva-vaccinarilor-obligatorii-video/

  Exista vaccinuri cu tesuturi din fetusi avortati si din rinichi din maimuta?

  M-am ferit de ceea ce s-a vanturat pe net pe tema asta ca de fake news. Mai ales cand vedeam care e sursa – romaneasca sau americana – a informatiilor respective. Pana cand am dat peste un document de pe CDC care arata ca in componentele anumitor vaccinuri chiar exista asa ceva.

  human-diploid fibroblast cell cultures, cum se numesc ele, in cazul vaccinurilor Adenovirus, si

  African Green Monkey kidney (Vero) cells, pentru vaccinurile Smallpox.

  https://www.cdc.gov/…/do…/appendices/B/excipient-table-2.pdf

  Prima oara am zis ca totusi o fi o problema de denumire, de interpretare, ceva. Remarc insa ca sunt eu, de fapt, un novice habarnist. Vaticanul a avut un punct de vedere oficial, deja, inca din 2005, pe tema vaccinurilor care folosesc virusi extrasi din fetusi avortati, deci care incorporeaza celule din fetusi avortati.

  http://www.ncregister.com/…/vatican_issues_guidelines_on_us…

  http://www.immunize.org/concerns/vaticandocument.htm

  N-ar fi fost deranjul asa mare daca nu as fi vazut, recent, un material despre propaganda antivaccinista in care se spunea ca folosirea de tesuturi din fetusi in vaccinuri este un mit.OK, am inteles ca antivaccinistii supraliciteaza cand o iau pe scurtatura si “uita” sa mentioneze ca e vorba de virusi din fetusi avortati, insa Vaticanul nu e antivaccinist si a stat doi ani sa dea acea opinie bioetica pe subiect. Prin urmare, si provaccinistii o iau pe aceeasi scurtatura cand neaga existenta unor astfel de componente.

  Si nota noastra:

  O parte din siteurile “antisistem” “informeaza” ca printre componentele vaccinurilor se afla fetusi avortati. In realitate, este vorba despre virusi prelevati din fetusi avortati “legal” (de parca asta ar face avortul mai acceptabil). Evident, acesti virusi contin componente celulare din fetusi avortati, ca tocmai de aceea sunt folositi in unele vaccinuri, pentru ca ar reprezenta, teoretic, alte caracteristici decat cele ale virusilor “clasici”.

  Vaticanul a fost solicitat sa se exprime pe tema acestor vaccinuri. Comisia de bioetica, dupa doi ani, a condamnat practica folosirii de virusi prelevati din fetusi avortati si faptul ca parintii sunt lasati fara alternativa prin acest procedeu. De asemenea, probabil pentru a nu fi acuzat de antivaccinism, Vaticanul a “permis” vaccinarea cu astfel de produse acolo unde nu ar exista alternativa, condamnand insa tocmai lipsa acesteia si cerand, de urgenta, furnizarea unor produse de vaccinare fara componentele controversate.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/cna-amendeaza-antena-3-pentru-emisiunea-cu-olivia-steer/

 13. Ana_R

  Multi medici (inclusiv cei crestini practicanti) recomanda aceste vaccinuri. Acuma ca sa spunem ca cei care au suferit efecte adverse au patit o pt ca stateau departe de Domnul, sincer mi se pare un pic cam mult. Pt ca s ar putea ca ei sa fie suflete martirice, carora Domnul le a dat aceasta cruce tocmai pt ca stia ca sunt suficient de puternici ca sa o poata duce, ei avand misiunea de a ne deschide noua, celor slabi, ochii.

  Cat priveste medicii, eu suspectez ca multi nu stiu efectiv despre ce e vorba, si sunt tributari vechii conceptii legate de vaccinuri. Sa nu uitam insa ca in ultimii 10-15 ani lumea s a schimbat RADICAL, iar planurile satanice sunt tot mai fatise. Cine s ar fi gandit de ex in 2000 ca cipuirea chiar va deveni o practica reala la care nu putini vor apela (v. cazul Suediei unde, cum s a aratat intr un articol, multi deja accepta cipul care cip – atentie! – se introduce in corp printr un…vaccin! Eu de ex nu am stiut asta pana cand nu am vazut cu ochii mei cum mi au cipuit motanul cu…o seringa! Am acceptat fara placere asta pt ca trebuia sa plec din tara cu el, si pt ca oricum ma indoiesc ca cipul ala este pecetea in sine, fiind putin probabil ca miza sa stea in… sufletele motanilor! 🙂 )

  Ce vreau sa spun este ca “nici vaccinurile nu.mai sunt ce au fost”, si ca in acest domeniu “diavolul sta in detalii”, detalii pe care doar specialistii in bacteriologie le stiu, si inca nu toti, ci cei care sunt la curent si informati cu privire la evolutiile din domeniu.

  Si eu am privit cu circumspectie aceasta dezbatere, mai ales ca e plina de detalii tehnice pe care nu le inteleg. Dar argumentele aduse m au convins ca e ceva necurat la mijloc, si,mai ales, ceva destul de ocultat, pt ca se pare ca prospectele sunt greu accesibile plus multi bani la mijloc.

  Oricum ar fi, faptul ca vaccinurile folosesc celule de foetusi inteleg ca e NECONTESTAT! Or, asa cum arata si parintele in comentariul de mai sus, aici nu e vorba numai de a scapa teferi din vaccinare, ci e o chestiune de MORALA CRESTINA. Pt ca intr adevar, nu e firesc si cu atat mai putin crestin sa acceptam in corpul nostru parti din trupusoarele unor copii sacrificati!

 14. @admin

  Atata timp cat medic crestin ( si nu numai cu numele) face vaccin anti ROR , gasind explicatii de alta natura pt efectele adverse grave, eu nu pot sa-mi conving familia. Asta nu inseamna ca acceptand vaccinarea celor doi copii ai ei, fata mea nu are cosmaruri. Dumnezeu cu mila

  Am cerut sfatul si parintelui meu duhovnic, doar asa . ca sa-mi acoper cu prelata constiinta.
  Si mi-a spus: vacinarea e buna pt cei care o accepta si nu e buna pt cei care nu o accepta, Adica libertate totala de alegere.Dar nimic despre continutul lor periculos pt suflet

  Inca o data spun: Dumnezeu cu mila. Nu am ce face.

 15. Ana-R

  Medicul dumneavoastra emite judecati cam pripite si cam aspre, despre lucruri doar de Domnul stiute, pentru un crestin practicant. 🙁

  Ca sa nu mai vorbim de faptul ca evalueaza drept ‘exacerbate’ efectele adverse, in conditiile in care acestea au dus la distrugerea sau pierderea unor vieti omenesti. Dar cum, in conceptia medicului dv., aceste suflete erau se vede treaba departe de Dumnezeu, nu e mare pierdere, asa ca sa nu ‘exacerbam’ inutil efectele.

  Hm… Ciudata logica pt un crestin practicant…

 16. “— Asta e răzvrătire… murmură cu ochii în pământ Alioșa.

  — Răzvrătire? N-aș fi vrut să aud din gura ta cuvântul ăsta, rosti Ivan apăsat. Crezi tu că ar putea cineva să trăiască tot timpul în răzvrătire? Ei uite, eu așa vreau să trăiesc. Te rog stăruitor să-mi răspunzi cinstit la o întrebare: închipuiește-ți că ți-ar fi dat să clădești cu mâna ta destinul omenesc spre fericirea tuturor, ca lumea să se poată bucura în sfârșit de liniște și pace, dar că, pentru a ridica această construcție, trebuie neapărat, e absolut necesar să ucizi în chinuri o singură făptură plăpândă, bunăoară pe copilașul acela care se bătea cu pumnișorii în piept, să pui la temelia construcției lacrimile lui nerăzbunate. Spune, ai accepta în aceste condiții să fii tu arhitectul? Mărturisește cinstit!

  — Nu, rosti încet Alioșa.

  — Ai putea să concepi că oamenii pentru care vrei să durezi o astfel de construcție ar accepta să primească o fericire ce-și trage obârșia din sângele nevinovat al micului martir, iar dacă ar primi-o, crezi că ar putea ei să fie pururi fericiți? ”

  http://lauracaltea.ro/articlesite/fratii-karamazov-dostoievski-fragmente-suferinta-copiilor

 17. Ana_R

  ‘Dumnezeu cu mila. Nu am ce face.’

  Pai daca nu aveti ce face, macar lasati-i pe cei care au ce face sa faca, prin abtinerea de la comentarii care efectiv nu aduc nicio plusvaloare.

  Comentariul dv. nu a adus nimic nou, ci o simpla experienta personala al carei substrat este mai degraba unul descurajator, fara insa a se intelege clar de ce, argumentul de baza fiind crestinatatea practicanta a medicului. Argument insuficient insa pana la irelevanta in contextul in care si in tabara opusa sunt crestini practicanti, medici si nemedici, garla! – sa il luam doar ca ex. pe Stefan Mindrea are cred ca nu are nevoie de prezentare suplimentara – si care nu numai ca se opun vaccinarii, dar au si bunul simt elementar crestin de a se abtine sa stigmatizeze drept ‘pacatosi’ pe victime (ca departarea de Domnul e pacat, doar,nu?)

  Iertati-ma, nu ma opun exprimarii libere (in conditiile in care eu insami o fac din plin 🙂 ), dar ma opun exprimarii fara rost. Tatal meu, Dumnezeu sa-l odihneasca!!, avea o vorba: ‘vorbesti ca sa te afli in treaba’, cu referire la cei care spun ceva dar nu se intelege clar de ce o fac, sau care e rostul interventiei. Toti putem gresi in opiniile noastre, asa e, dar nu de asta e vorba aici.

 18. Si ce parghii sa folosesc??? Sa-i spun fetei mele ca unul din cei mai buni medici neonatalogi ( si crestin pe deasupra) nu stie ce spune?

  Si nu ma insel cand spun ca este crestina adevarata. A conditionat de altfel venirea la noi de impartasania copiilor, si nu din cand in cand, ci saptamanal. Si copiii sa mearga la Biserica insotiti si de parinti , nu numai de bunica.. Sa se impartaseasca si sa se spovedeasca si ei.
  Ce-mi doream mai mult decat asa ceva?

  Cat despre duhul antihristic care bantuie cu furie din ce in ce mai mare…. de mult am incetat sa cred ca va mai fi bine pe pamant pt noi oamenii. din contra. Imi pun nadejdea doar in mila si purtarea de grija a lui Dumnezeu.

 19. @Doroteea

  Nu stiu daca e o idee buna sa descurajam interventii ca alei Anei_R pe tema asta caracterizandu-le drept “fara rost”.

  @Ana_R

  Nu de efecte spuneam, ci de compozitie. Aici e vorba de ceva obiectiv, nedisputat. Vaccinul ROR – sau anumite, cele precizate aici – sunt facute din celule de virusi extrase din fetusi avortati. Asta e un fapt, nu e o discutie, o parere sau o evaluare.

  Cred ca medicul dvs este exceptional ca neonatolog si cred ca a si salvat multe vieti. Mai cred, de asemenea, ca are o autentica dedicare crestina. Dar e tot om, deci faibilil. Asa cum poate considera ca terapiile alternative sunt de folos, asa se poate insela, partial, si cu privire la vaccinuri.

 20. @ Doroteea

  Iertare ca v-am inflamat asa| Postez rar si scurt si doar pe subiecte de mare interes pt mine. Daca am ales sa pun in discutie aceasta situatie este pt ca sunt bine inforrmata, ingrijorata , ma framant si … chiar nu am solutii.

  Si sunt multi parinti in situatia noastra .

  Aveti copii sau nepoti? Va intreb pt ca nu pot sa cred ca nu stiti cat de greu este sa ai medic pediatru, marea majoritate refuza copiii ai carui parinti refuza vaccinarea. Si mai pot aduce in dicutie si alte motive pt care nu am solutie..
  Oricum imi cer iertare. M-ati inteles gresit insa. Nu mi-am propus sa aduc plusvaloare prin comentariile mele, ci sa incerc- discutand sincer pe un site in care am multa incredere- sa gasesc macar o vorbulita care sa ma linisteasca..
  Ma voi abtine pe viitor. Promit

  P.S Daca BOR s-ar fi exprimat fara echivoc, alta ar fi fost situatia.

 21. Ana_R:

  nu aveti alta parghie decat cea pe care o avem noi toti care nu intelegem profund acest subiect,ci doar ca ceva se ascunde aici: rugaciunea. Sincera si din suflet, inclusiv pt luptatorii din prima linie, dar si pt decidenti, sa i lumineze Domnul. Si chiar pt vrajmasi, sa i opreasca Domnul din caderea lor.

  Cat despre medic, ce sa va spun… In primul rand, dupa mine, duhovnicul e cel care decide cat de des ne impartasim, nu medicul. Sigur, e minunat sa ne impartasim des, mai ales copiii, dar, repet, decizia e e duhovnicului (cel al parintilor daca copiii au sub 7 ani). In al doilea rand, nu prea mi se pare deontologic profesional sa va conditioneze asistenta de lucrarea dv. duhovniceasca…. nu zic ca sfatul nu e bun, dar principial nu e ok.

  Ce sa va zic…stiu si eu medici crestini practicanti, dar nu toti au un comportament f..
  convingator, din pacate…. Pot aparea niste exagerari si aici, de multe ori. F bine cred eu ca medicul are frica de Domnul, ziceam insa ca asta nu justifica absolutizarea a ce spune cu priv la acest subiect, atat.

  Baiatul meu a incheiat schema de vaccinare asa cum ne a recomandat o o doctorita in care si eu am incredere, dar care de asemenea include ror-ul. Eu una, sincer, habar n am avut pana acum de lucrurile astea, si mai mult, eram convinsa ca exista o schema minima obligatorie, pt ca de fiec data atat la gradinita cat si la scoala mi au cerut dovada vaccinarii (la gradinita fiind si ei credinciosi, aveau icoane, spuneau Tatal Nostru..in fine…iar la scoala super ok, n am avut probl cu religia si in general lumea e perfect normala la minte, nu se rafuieste nimeni pe acolo cu Dumnezeu asa, de amoru’ artei). Macar am fost scutita de dileme si dureri de cap cu ignoranta asta penibila, dar pe fond nu se schimba lucrurile.

  Deci, ce sa zic…si eu merg pe acelasi principiu: Dumnezeu cu mila! Dar adaug si o rugaciune scurta zilnica pt cei implicati in lupta, iar cd mai citesc un Acatist, un Psalm ceva..ii am si pe ei in minte. Adica macar sa nu descurajam…din contra. Asta este, sincer, ceea ce cred eu, una, ca putem face..

 22. IO NU INTELEG CUM DE… cum de nu se face publicitate la aceasta carte spectaculoasa:
  vaccinarea.eroarea medicala a secolului

 23. @ Ana R.:

  Va rugam sa nu va retineti in a scrie ceea ce va framanta si sa nu va descurajati! Multumim!

 24. Ana_R

  :)) Sunteti simpatica! Nu m ati inflamat deloc, stati linistita! Asa sunt eu, mai directa din fire :).

  Iertati ma dv va rog in cazul asta! Sincer, n am depistat framantare neaparat in acel mesaj, cat o opinie insuficient argumentata, de asta am reactionat. Iata insa ca m am inselat si f bine ca mi ati atras atentia! Asa ajung oamenii sa se inteleaga unii cu altii: discutand deschis si cu buna credinta!

  Inutil sa adaug acum, ca ne am lamurit, ca nu, nu e cazul sa va abtineti pe viitor! 🙂 Si oricum nu e cazul sa se abtina nimeni numai pt ca spun eu, ca doar nu sunt Popa Taica! :))

  Cat despre experienta mea personala, tocmai am postat o mai sus…

 25. ”Dar adaug si o rugaciune scurta zilnica pt cei implicati in lupta, iar cd mai citesc un Acatist, un Psalm ceva..ii am si pe ei in minte. ”

  Aici vorbim aceeasi limba : limba celor care nu-si mai pun nadejdea in oameni , ci numai in Dumnezeu..

  “In al doilea rand, nu prea mi se pare deontologic profesional sa va conditioneze asistenta de lucrarea dv. duhovniceasca…. nu zic ca sfatul nu e bun, dar principial nu e ok.:

  Mie mi s-a potrivit ca o manusa. Si am credinta ca si aici este pronia lui Dumnezeu.

  Insa am interpretat altfel conditia care a pus-o : din terapie face parte si lucrarea duhovniceasca ( in special rugaciunea) dar ca sa fie cu mai multa putere, cere implicare si din partea familiei. Am credinta ca si atunci cand vaccineaza se roaga. Asta cumva imi da curaj.

  Cat despre impartasanie deasa … mi-a povestit de cazuri de copii care la pubertate au pornit pe cai gresite dar impartasiti fiind in prima copilarie au gasit in ei luminita care i-a calauzit pe calea cea buna.

  In rest , lucrurile merg din rau in mai rau. Viclenia a ajuns la cote incredibile. Chiar daca pierde teren in lupta cu binele , raul se retrage un pic , se repliaza si gaseste o bresa in alta parte prin care ataca cu si mai multa virulenta.

 26. La Doroteea

  Sarut mana, parinte!

  Scuze ca va întreb ,- ceva fără legătura – dar de unde ati dedus ca persoana care se intitulează -un părinte – ar fi un slujitor al Bisericii sau mănăstiri ?
  🙂
  Pai dacă nu e ? Ne pupam mâna toți ? 🙂

 27. @Ana_R
  Japonia este singura tara care a interzis acest vaccin din cauza riscurilor ridicate.

  Vaccinul ROR (MMR in engleza) a fost introdus în Japonia în aprilie 1989, iar părinții care au refuzat vaccinul obligatoriu au fost amendați conform legii vacinării obligatorii.

  După 3 trei luni de analiză, oficialii au constatat că 1 din 900 copii au dezvoltat reacții adverse la vaccin, o rată care a fost de 2.000 de ori mai mare decât rata așteptată.

  Oficialii japonezi au sperat să rezolve problema trecând la o altă versiune a vaccinului ROR (eng. MMR), însă cantitatea excesivă de reacții adverse a persistat, unul dintre cei 1.755 de copii afectați.

  Creșterea fluidului spinal la 125 de copii a stabilit faptul că vaccinurile au intrat în sistemul nervos al unuia dintre copiii testați, în timp ce testele au indicat alte două cazuri suspecte.

  Patru ani mai târziu, în 1993, guvernul japonez a eliminat obligativitatea vaccinului ROR (eng.MMR) împotriva rujeolei, a oreionului și a rubeolei. Japonia a început să cumpere vaccinuri individuale pentru rujeolă și rubeolă și a renunțat la vaccinarea pentru oreion din programul de imunizare națională.
  http://www.fluierul.ro/mobile/article/indexDisplayArticleMobile.jsp?artid=1028475&title=de-ce-japonia-a-incetat-sa-mai-utileze-vaccinul-ror-eng-mmr-

 28. Ana_R

  Pai si eu ii dau dreptate cu copii, adolescentii, deasa Impartasanie etc.. N-am vrut sa spun decat ca lucrurile astea – din punctul meu de vedere – doar duhovnicul le poate impune. Asa consider eu una ca e corect. Ca sfaturi si discutii sunt remarcabile la un medic, desigur! Dar, in umila mea opinie, nu ca …impuneri sau conditionari.

  Mi se pare normal sa credeti ca faptul ca aveti medic atat de credincios se datoreaza proniei Domnului, asa as gandi si eu si cred sincer ca asa e! Dar, asa cum a spus si @admin, nu se poate deduce de aici ca omul e infailibil – ca dovada ca medici de asemenea ultra-credinciosi si de un calibru uman de exceptie (ma refer, strict exemplificativ, la dr. Stefan Mindrea) au o alta parere. Cat despre felul in care priveste efectele vaccinului, raman la parerea ca este rezultatul unei erori de apreciere – eroare mai ales dpdv crestin. Dar, vreau sa fiu bine inteleasa: de aici nu as vrea sa deduceti ca am sugerat ca medicul n-ar fi bun. Am analizat strict aspectele in discutie si am sugerat doar – de fapt am spus f explicit cred eu 🙂 – ca in chestiunea vaccinelor nu cred ca are dreptate. Ca, de altfel, probabil alti peste 50% din medicii crestini practicanti… din pacate.

  In rest, eu zic ca nu e cazul sa va pierdeti nadejdea. Chiar deloc! 🙂 Nu subestimati lucrarea Domnului in lume. Pt ca El, Domnul, nu vrea ca lumea asta sa se piarda, nu uitati niciodata asta! Iar maretia lucrarii Lui se arata tocmai in astfel de situatii, cand totul pare pierdut. Ca si taria credintei noastre, de altfel! 🙂

  ‘La Petru’ 🙂

  Acum eu fiind avocat, draga frate, respect cu strictete principiul prezumtiei de nevinovatie! 🙂 Dar, inteleg f bine ideea, o sa fiu mai precauta.

 29. *vaccinurilor…

 30. @petru
  Dororeea poate ca i-a sarutat mana unei doamne, daca un parinte este de fapt o mama.

 31. Ana_R

  Citind cu atentie ce scrieti imi dau seama ca dv. chiar sunteti ingrijorata…

  In primul rand eu zic sa va puneti nadejdea in oameni, ca si prin oameni lucreaza Dumnezeu.

  In al doilea rand, va dati seama ca vaccinati cu acest ROR si cu altele suntem cu totii, ca sa nu mai vorbesc de cei tineri, in proportie de 90%. Ca sa nu mai vorbesc de alimente, de aerul super poluat si iradiat si altele. Pai ce dovada mai buna ca Dumnezeu este ‘pe faza’ cu problemele noastre si nu Isi lasa o clipa din mana oitele, vreti, decat faptul ca…suntem in viata?? Amintiti-va cum Sf. Paisie Aghioritul spunea ca daca pui cruce inainte pe hrana pe care o mananci si venin de vipera sa fie si nu te afecteaza.

  Chiar azi am citit pe rubrica ‘Acasa’ comentariile unui preot, parintele Marius Matei. Cititi-le pe toate, sa vedeti cum o sa va regasiti increderea si bucuria de viata, pt ca sunt scrise, cred eu, in adevaratul duh crestin! Pt ca bucuria de viata este semnul ca ne-am intarit real legatura cu Domnul, si nu teama (prin bucurie de viata inteleg incredere si daruire si curaj, optimism, nu patimi, fireste).

  Si stati linistita, nepoteii sigur sunt bine iar fata dv. n-ar trebui sa aiba deloc cosmaruri, ca doar nu degeaba are medic credincios, cum f bine ati observat. 🙂

  Petru:

  Daa, mai, acum mi-am dat seama!! Omul a vrut sa spuna ca e un parinte…de copii, nu in sensul de preot! :)))) Ei, in cazul asta, asa e, retrag pe ‘sarut mana’ ca nu-si are locul. Poate ne lamureste insa chiar fratele 🙂

 32. ….sau sora…corect frate (sau sora?)@nimeni! :))

 33. @ Dorotèa
  Nu la lumea asta care zace sub cel rau s- a referit Mantuitorul. Din contra: “Cerul si pamantul vor trece…”. Stiti.
  Nu ne-a promis fericire aici : cele noua fericiri ii privesc pe cei care accepta crucea (suferinta) dar care stiu ca exista o realitate superioara care transfigureaza si da sens acestei suferinte. Si este o fericire de care vor avea parte in Imparatia lui Dumnezeu si nu aici .
  Toate grozaviile profetite trebuie sa vina, toata lucrarea noastra este aceea de a nu ne pierde omenia, pt ca in acest caz ne pierdem si mantuirea.

  .Deci cum spuneam , lupta noastra este pt alt taram, acela al vesniciei. Si nadejdea noastra este in mila lui Dumnezeu, care, sigur va lupta alaturi de noi pt mantuire. Cu conditia sa tinem aproape de El.

 34. @nimeni
  Așa e frate . Nu m-am gândit , chiar nu mi-am dat seama . Am luat de sărut mâna … 🙂 Zicând dv , ne-am lămurit . Ce dovada mai buna trebuie , ca e nevoie de comunicare , imbărbătare in aceste vremuri viclene . Tăcerea e pt cei mari ..

 35. Ana_R
  Am 2 copii . Medicul de familie e o doctorița f credincioasa . Mi-a zis ce vaccinuri sa fac si care nu . Așa ca am mers pe cuvântul ei . Eu chiar nu știu ce vaccinuri , sotia mi-a zis ca doctorița a zis așa si așa . Am zis ca Domnul lucrează . Toți Sfinții au zis ca sa facem cruce pe ce mâncam , etc .
  Rugati va sa va dea Domnul liniște pentru aceasta situație . Doamne ajuta .
  Post cu folos .

 36. AnaR

  Cred ca am explicat destul de clar, zi eu, ca prin bucurie nu inteleg indestulare lumeasca :).

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/concentrate-duhovnicesti-de-la-parintele-porfirie-%E2%80%A02-decembrie-1991-hristos-nu-vrea-langa-el-oameni-grosolani-ci-delicati/

  “Sa nu te necajesti, mai, niciodata. Hristos a inviat ca sa ne dea multa iubire si bucurie, inca de pe acum. Asadar, de acum sa incepem sa participam tot mai intens la ziua luminata a Imparatiei iubirii lui Hristos, unde nu se insereaza niciodata”.

  ‘Toate cele frumoase salasluiesc in Hristos. Iar departe de Hristos, tristetea, melancolia, mania, supararea, amintirea ranilor ce le-am primit in viata, a greutatilor si a ceasurilor de agonie…’

  ‘Cum sânt gândurile cu care ne îndeletnicim, așa ne este și viața. Acela care are gânduri bune, acela are simțirea lăuntrică a păcii și liniștii; pe cel neliniștit poți să-l pui și în Rai, și tot i se va părea că nici acolo nu îi este bine.” (Staretul Tadei)

  https://citateortodoxe.ro/biblioteca/pace-si-bucurie-in-duhul-sfant-22

  ‘Pace și bucurie vouă de la Domnul, căci pacea și bucuria sunt cele mai de seamă bogății ale lumii acesteia și ale lumii celeilalte.’ (Staretul Tadei)

  http://www.sfintiiarhangheli.ro/pocainta-este-schimbarea-vietii-staretul-tadei

  Petru,

  @nimeni constatase si el amuzat, am impresia, ca si fratia voastra… Nu cred ca ai gresit atragandu-mi atentia, pt ca intr-adevar in contextul dat era o inadecvare acea adresare.

 37. Va rog să mă iertați pentru confuzia creată fară intenție. Sunt un parinte “pățit” şi nu preot. Am doi copii, primul vaccinat inclusiv cu ROR, iar al doilea vaccinat până la 4 luni când în urma vaccinării cu Infanrix Hexa a facut alergie la lactoză desi era alăptată exclusiv de la sân. Atunci am pus stop vaccinării şi am inceput sa studiez despre vaccinuri. Astfel am aflat faptul ca din anul 2005 in România s-a introdus vaccinul de import trivalent ROR ( rujeola, oreion, rubeola ) in care componenta rubeolică se obține cu ajutorul acestor celule de copii avortati de tip MRC -5 sau WI -38. Mai sunt si altele insă doar ROR – ul este propus să devină obligatoriu. Acest lucru nu este un secret fiindca denumirea acestor celule apare in prospect, ( vezi MMR – VAXPRO, PRIORIX sau MMR-II ), insa majoritatea doctorilor de familie sau pediatri nu cunosc acest aspect fiindca se concentreza mai mult pe efecte adverse si mod de administrare decat pe ingrediente. Am luat legătura cu nenumărate instituții şi organizatii, doctori şi chiar cu gsk să mă conving că este adevarat acest aspect. Am cerut si sprijinul organizatiei pro viata Children of God for Life din SUA si mi-a raspuns presedintele organizatiei doamna Debi Vinnedge , cea care in anul 2003 a cerut ajutorul Vaticanului si a primit raspunsul in 2005 care se gaseste pe situl organizatiei. Doamna Debi Vinnedge si organizatia ei au reusit in SUA sa obtina exceptia de la vaccinarea obligatorie din motive de conştiiță religioasă din cauza utilizarii celulelor de copii avortati in producerea vaccinului ROR. S-a oferit chiar sa ne ajute cu materiale. Totusi după atâta munca am ajuns să mă liniştesc şi să mă incred mai mult in Dumnezeu si că toate lucrurile din lume se fac după voia Lui.
  Nu trebuie sa ne ingrijoram ca noi sau copiii nostri au fost vaccinati cu ROR atata timp cât ne impartasim cu Sfintele Taine. Sfanta Impartasanie curata tot si vindeca. Mai important este ce vom face de acum inainte… Faca-se voia Domnului! Doamne ajuta!

 38. Pingback: NOAPTEA MINTII SI A DEMOCRATIEI. Reprezentanta APADOR-CH: "DREPTUL LA VIATA POATE FI RESTRANS" / APADOR-CH este initiatorul amendamentului care SANCTIONEAZA CU INCHISOAREA parintii care nu-si vaccineaza copiii/ LEGEA VACCINARII INCALCA CONVENTIA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare