PRIMUL PRESEDINTE AMERICAN LA MARSUL VIETII. Trump: “Protejăm sacralitatea vieții și familia ca fundament al societății”/ Noi masuri ale administratiei SUA de RESTRANGERE a AVORTULUI aplicat in stadii avansate ale sarcinii si de protejare a LIBERTATII RELIGIOASE

23-01-2018 9 minute Sublinieri

 • Stiripentruviata:

VIDEO și transcriere. Donald Trump către Marșul pentru Viață: „Administrația mea va apăra mereu primul drept din Declarația de Independență, dreptul la viață”

Vineri, 19 ianuarie 2018, Președintele SUA, Donald Trump, a adresat un mesaj în direct de la Casa Albă sutelor de mii de participanți la Marșul pentru Viață 2018 de la Washington, DC, eveniment care anul acesta a avut ca temă „Dragostea Salvează Vieți”.

Transmisiunea în direct de la Casa Albă pe scena marșului s-a făcut în prezența câtorva mame care au trecut cu bine de criza de sarcină, născându-și copiii cu sprijinul unor centre de consiliere în criza de sarcină din SUA. În această țară, astfel de centre sunt de peste trei ori mai numeroase decât clinicile de avort.

Redăm transcrierea integrală a discursului istoric rostit de Președintele Donald Trump. Sublinierile aparțin redacției.

Vă mulțumesc foarte mult, e foarte frumos din partea dumneavoastră. Vă rog să luați loc.

Avem zeci și zeci de mii de persoane care ne urmăresc chiar acum din apropiere. Așadar, vă felicit. Ce bine că avem o zi atât de frumoasă, nici nu se putea o zi mai frumoasă ca cea de azi. Vreau să-i mulțumesc Vicepreședintelui Mike Pence pentru minunata introducere pe care a făcut-o. Vreau să îi mulțumesc și soției sale, minunata Karen, adevărați apărători ai vieții. Îți mulțumesc și ție, și lui Karen.

Astăzi am onoarea și mă mândresc cu faptul că sunt primul președinte care vi se alătură de aici, de la Casa Albă, pentru a se adresa participanților la cea de a 45-a ediției a Marșului pentru Viață, o ediție foarte specială, cel de al 45-lea marș pentru viață [din SUA – n.ed.], și sunteți cu adevărat remarcabili. Astăzi zeci de mii de familii, de studenți, de patrioți și de cetățeni realmente măreți s-au adunat la Capitoliu, un loc special al națiunii noastre.

Veniți din diverse categorii sociale și locuri, dar toți sunteți aici pentru o singură și frumoasă cauză: pentru a construi o societate în care viața este celebrată, protejată și îndrăgită.

Marșul pentru Viață este mișcare născută din dragoste: vă iubiți familiile; vă iubiți aproapele; vă iubiți țara; și iubiți fiecare copil născut sau nenăscut, deoarece credeți că viața este sacră și că fiecare copil este un dar prețios de la Dumnezeu.

Știm că viața însăși este cea mai mare minune. Vedem aceasta în ochii fiecărei proaspete mame care-și strânge la piept cu brațe iubitoare minunatul, inocentul și gloriosul nou-născut. Vreau să vă mulțumesc fiecăruia din cei prezenți astăzi aici sau pretutindeni în țară, care lucrează cu inimă mare și devotament neobosit pentru a se asigura că părinții primesc sprijinul iubitor de care au nevoie pentru a alege viața.

Datorită vouă, zeci de mii de americani s-au născut și și-au atins potențialul dăruit de Dumnezeu. Sunteți martorii în viață a Marșului pentru Viață din acest an, a cărui temă este „Dragostea salvează Vieți”.

După cum știți cu toții, [decizia Curții Supreme SUA, din 22 ianuarie 1973, în cazul] „Roe vs. Wade” a rezultat într-una dintre cele mai permisive legi ale avortului din întreaga lume. De exemplu, Statele Unite este una din cele numai șapte țări – printre care, China și Coreea de Nord – în care este permis avortul la cerere până în ultimul trimestru de sarcină. În acest moment, în unele state americane legea permite aceasta pentru copiii aflați deja de nouă luni în pântecele mamei lor.

Este greșit. Trebuie să se schimbe.

Americanii sunt pro-viață într-o măsură tot mai mare. Se poate vedea aceasta în permanență. De fapt, doar 12% dintre americani se pronunță în favoarea avortului în orice stadiu al sarcinii.

Administrația mea va apăra întotdeauna primul drept menționat în Declarația de Independență, care este dreptul la viață.

Mâine se va împlini exact un an de când am depus jurământul în această funcție. Și voi afirma că lucrurile arată cu adevărat bine în țara noastră. Economia se află probabil la cei mai buni parametri. Dacă ne uităm la numărul de locuri de muncă, vedem companiile întorcându-se în țară, dacă ne uităm la burse, înregistrăm creșteri istorice, șomajul este la cel mai scăzut nivel din ultimii 17 ani, iar în rândul populației de origine afro-americană se înregistrează cel mai scăzut nivel de șomaj din istoria țării; șomajul în rândul populației de origine hispanică a atins un record istoric minim, în timp ce – atenție! – șomajul în rândul femeilor este cel mai mic din ultimii 18 ani.

Suntem realmente mândri de ceea ce reușim să facem.

În prima săptămână de președinție am reinstaurat politica de la Mexico City, introdusă prima dată de Președintele Ronald Reagan.

Am sprijinit puternic legea [copiilor nenăscuți] capabili să simtă durere, inițiată de Camera Reprezentanților pentru a curma dureroasele avorturi din ultimele trimestre de sarcină [după 20 de săptămâni de sarcină – n.ed.] care au loc în toată țara. Și fac apel la Senat să adopte această lege importantă și să mi-o trimită la semnat.

Cu ocazia Zilei Naționale de Rugăciune, am semnat un ordin care protejează libertatea religioasă. Foarte mândru de aceasta. Astăzi vă anunț că tocmai am lansat o nouă propunere pentru a proteja libertatea de conștiință și libertatea religioasă, libertatea medicilor, asistentelor medicale, infirmierelor și a întregului personal medical. Foarte important.

Tocmai am eliminat politica vechii administrații de a împiedica eforturile unora dintre statele americane de a retrage finanțarea publică pentru furnizorii de avort care încalcă legea.

Protejăm sacralitatea vieții și familia ca fundament al societății. Dar această mișcare poate reuși numai cu ajutorul inimilor, sufletelor și rugăciunilor oamenilor.

Astăzi, alături de noi se află Marianne Donadio din localitatea Greensboro, în Carolina de Nord. Unde e Marianne? Bună, vino aici, Marianne. Vino. Mă bucur să te văd, să știi.

Marianne avea 17 ani când a aflat că este însărcinată. La început, i s-a părut că nu avea nicio soluție. Dar, când le-a spus părinților, aceștia au reacționat cu iubire totală, afecțiune totală și sprijin total. Sunt niște părinți grozavi? Măreți? [Marianne aprobă dând din cap] M-am gândit că vei spune asta. A trebuit să fiu atent.

Marianne a ales cu curaj viața și și-a născut fiul. L-a numit Benedict, care înseamnă „binecuvântare”. Mariane le-a fost atât de recunoscătoare părinților pentru iubirea și sprijinul lor, încât și-a dorit să le ajute pe cele care nu sunt la fel de norocoase ca și ea. S-a alăturat mai multor persoane din comunitatea ei și a înființat un cămin maternal pentru femeile însărcinate care rămân fără adăpost. Se numește „Camera de la Han”. Astăzi, Marianne și soțul ei, Don, sunt părinții a șase copii superbi. Fiul ei, Benedict, și fiica ei, Maria, sunt astăzi alături de noi aici. Unde sunt? Veniți încoace. Este grozav.

În ultimii 15 ani, „Camera de la Han” a oferit adăpost, servicii de puericultură, consiliere, educare și pregătire pentru carieră unui număr de peste 400 de femei. Mai mult decât atât, le-a oferit speranță. I-a arătat fiecăreia dintre ele că nu este trecută  cu vederea, că nu este singură și că de fapt are la dispoziție o întreagă familie de oameni care să o ajute să reușească în viață.

Această speranță este adevăratul dar prin care această mișcare incredibilă ne-a adus laolaltă astăzi.

Este darul prieteniei, darul mentoratului, darul încurajării, iubirii și sprijinului. Acestea sunt cuvinte frumoase, sunt daruri frumoase.

Și, cel mai important, este însuși darul vieții – cel care ne dă impulsul acestui marș, pentru care ne rugăm și pentru care viitorul Americii va fi plin de bunătate, pace, bucurie, demnitate și viață pentru fiecare copil al lui Dumnezeu.

Le mulțumesc oamenilor foarte-foarte speciali de la Marșul pentru Viață. Suntem alături de voi până la capăt. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să binecuvânteze America.

Mulțumesc. Mulțumesc.

VIDEO și transcriere. LIVE de la Casa Albă: Mesajul Vicepreședintelui Mike Pence către Marșul pentru Viață 2018 de la Washington, DC

Vineri, 19 ianuarie 2018, Președintele SUA, Donald Trump, și Vicepreședintele Mike Pence au adresat mesaje în direct de la Casa Albă sutelor de mii de participanți la Marșul pentru Viață 2018 de la Washington, DC, a cărui temă a fost anul acesta „Dragostea Salvează Vieți”.

Transmisiunea în direct de la Casa Albă pe scena marșului s-a făcut în prezența câtorva mame care au trecut cu bine de criza de sarcină, născându-și copiii cu sprijinul unor centre de consiliere în criza de sarcină din SUA. În această țară, astfel de centre sunt de peste trei ori mai numeroase decât clinicile de avort.

Vicepreședintele Mike Pence a rostit o scurtă alocuțiune introductivă înainte de discursul Președintelui Trump.

Pence, un creștin de rit evanghelic a cărui familie participă de mult la marșurile pentru viață organizate anual, a afirmat că SUA este pe cale să repună „în centrul legislației americane recunoașterea statutului sacru al vieții”, o acțiune care se bucură pe deplin de sprijinul Administrației Trump.

Actuala generație pro-viață să nu se îndoiască de faptul că îi suntem alături. Actualul președinte vă este alături. Și vă este alături și Cel Care a spus: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut”.

Prieteni, viața câștigă în America, fiindcă „Dragostea Salvează Vieți”.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, prin devotamentul și compasiunea voastră neîncetate, împreună cu majoritatea pro-viață in Congresul SUA și cu Președintele Trump la Casa Albă, cred din toată inima că vom reinstaura în centrul legislației americane recunoașterea statutului sacru al vieții.

Sâmbătă [20 ianuarie 2018 – n.ed.], aniversăm un an de la inaugurarea celui mai pro-viață președinte din istoria americană, Președintele Donald Trump. Acest președinte a fost un apărător neobosit al vieții și libertății de conștiință în SUA: a retras finanțarea pentru organizațiile care furnizează servicii de avort în afara SUA, a acordat angajatorilor libertatea de a nu oferi servicii de avort împotriva conștiinței și codului lor moral, a nominalizat judecători care vor susține libertatea [de conștiință – n.ed.],  conferită de Dumnezeu și consfințită de Constituția SUA. Iar astăzi Președintele Trump va face și mai multe pentru apărarea celor mai vulnerabili membri ai societății.

Cu peste 240 de ani în urmă, părinții noștri fondatori au scris cuvinte care reverberează peste timp. Au declarat aceste adevăruri ca fiind evidente, au declarat că fiecare dintre noi este înzestrat de Creator cu anumite drepturi inalienabile, printre care viața, libertatea și căutarea fericirii.

Cu 45 de ani în urmă, SUA a întors spatele dreptului inalienabil la viață, dar odată cu aceasta a început și mișcarea noastră… o mișcare ce continua să cucerească inima și mintea oamenilor.

Să știți că, în acest marș al vostru în favoarea vieții, compasiunea, perseverența, activismul și rugăciunile voastre salvează vieți.

Până acum, Președintele Trump a luat următoarele măsuri care țin de o politică pro-viață, atât în plan intern, cât și extern.

 • a reinstaurat Politica de la Mexico City Policy, care interzice furnizarea de fonduri guvernamentale organizațiilor care promovează avortul în alte țări
 • a semnat o lege care le permite statelor SUA să retragă finanțarea pentru Planned Parenthood, cel mai mare furnizor american și internațional de servicii de avort, care, pe lângă veniturile proprii, primea și ajutor din banii publici, pretinzând că furnizează și alte servicii de sănătate pentru femei
 • a numit în poziții-cheie ale Administrației SUA persoane declarat pro-viață
 • a semnat o lege care le permite organizațiilor și companiilor să nu le ofere angajaților asigurări medicale ce decontează servicii la care conștiința angajatorului nu poate adera (de exemplu, o lege dată de Administrația Obama obliga organizațiile catolice să le deconteze angajatelor servicii de contracepție și avort)
 • a numit la ONU o reprezentantă pro-viață, pe Nikky Haley
 • poziția SUAafirmată la ONU este: Noi nu recunoaştem avortul ca metodă de planificare familială şi nici nu sprijinim ideea includerii acestui serviciu în oferta sistemelor de sănătate finanţate public. Statele Unite este cel mai mare furnizor bilateral de servicii publice de sănătate reproductivă şi asistenţă în planficarea familială”
 • a retras finanțarea acordată de SUA unui fond ONU, UNFPA, acuzat că susține avorturile forțate în China

VIDEO, transcriere. Paul Ryan, Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, la Marșul pentru Viață: „Ne străduim să transformăm și mandatul nostru din Congresul SUA într-un Marș pentru Viață”

Redăm înregistrarea video și transcrierea integrală a discursului susținut de Paul Ryan, Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, la Marșul pentru Viață 2018 de la Washington, DC – „Dragostea Salvează Vieți”.

Paul Ryan este unul dintre posibilii candidați la președinția SUA în viitor, fiind văzut ca un politician echilibrat dar ferm, capabil în toate domeniile. A fost ales pentru prima dată în Congresul SUA în 1999 și a votat 100% pro-viață de-a lungul anilor.

Redăm transcrierea integrală a discursului său. Sublinierile aparțin redacției.

Putem să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a redat un președinte la Casa Albă? Ce mulțime! Este entuziasmant. Este foarte entuziasmant să vezi atât de mulți tineri aici astăzi. Energia voastră este contaminantă!

Să știți că particip la Marșul pentru Viață de ani de zile. Un lucru care mi-a atras atenția întotdeauna – și mi-o atrage și acum – este vigoarea și entuziasmul mișcării pro-viață.

Privind această adunare, văd că sunt aici oameni de toate vârstele, din toate categoriile sociale, dar și tineri, ceea ce este o inspirație, pentru că îmi spune că este o mișcare aflată în creștere.

Și știți de ce este în creștere? Pentru că adevărul este de partea noastră. Viața începe la concepție.

Știți de ce mișcarea pro-viață este în creștere? Pentru că știința este de partea noastră. Uitați-vă numai la ecografiile care ne arată mai multe decât oricând despre copiii nenăscuți. Cum se dezvoltă, cum reacționează, cum simt durerea.

Și, mai ales, mișcarea pro-viață este în creștere pentru că dragostea este de partea noastră. Credem că fiecare persoană merită dragoste și demnitate. De aceea este în creștere mișcarea pro-viață.

Și să știți că un alt mare atu în dezbatere este compasiunea de care dă dovadă mișcarea pentru viață. Aceasta le scapă tuturor detractorilor noștri.

Sunt foarte mândru de lucrarea pe care această mișcare o face pentru a ajuta femeile, mai ales femeile care au trecut prin trauma avortului. Această mișcare le ajută să găsească vindecare și acceptare.

Sunt foarte mândru de această mișcare și de felul în care sprijină mamele singure care se luptă să-și crească copiii. Le ofere resurse prin intermediul a mii de centre de criză de sarcină din toată țara, care fac o treabă fenomenală. Acesta este chipul mișcării pro-viață.

Suntem foarte mândri de această mișcare și de ceea ce face pentru a ajunge la persoane care lucrează sau au lucrat în industria avorturilor, pentru a le ajuta să-și găsească un nou loc de muncă și un nou început atunci când își schimbă perspectiva despre viață.

Aceasta este compasiunea autentică. Aceasta este dragostea adevărată. Despre aceasta este mișcarea noastră și de aceea Marșul pentru Viață este un marș atât de plin de bucurie. Toți cei care am ieșit azi în stradă simțim bucuria care străbate această mulțime. Toți cei care ne privesc la televizor simt același lucru.

Vin aici oameni din toată țara. Veniți împreună cu comunitatea de la biserica voastră, cu prietenii, cu vecinii. Veniți cu bucurie și speranță, nu cu mânie sau ură. Nu prea vedem același lucru la oponenții noștri, așa-i?

Știți ce anume mai este entuziasmant și binecuvântat aici? Este faptul că mă aflu aici alături de apărătorii vieții din Congresul SUA. Să-i aplaudăm pentru ceea ce fac.

Așa arată mișcarea pentru viață din America. Așa arată mișcarea pentru viață din Congresul SUA.

Ne străduim să transformăm și mandatul nostru din Congresul SUA într-un Marș pentru Viață. Ne străduim să luptăm pentru copiii nenăscuți, să adoptăm legi pro-viață importante, să lucrăm cu Administrația Trump pentru a introduce legi și politici publice pro-viață.

Și facem progrese.

În Camera Reprezentanților, am retras finanțarea pentru Planned Parenthood. Am adoptat legea care restricționează avortul după 20 de săptămâni de sarcină, când copilul începe să simtă durerea. Am adoptat legea care protejează libertatea de conștiință, care asigură protecție pentru toți cei care nu vor să fie obligați să facă o procedură de avort împotriva voinței lor. Libertatea religioasă reprezintă primul amendament. Este prima protecție din carta drepturilor noastre.

Cu numai câteva minute în urmă, chiar astăzi, am adoptat legea care protejează copiii născuți vii. Aceasta protejează viața copiilor în urma avorturilor eșuate.

Și, mai ales, ca și Marșul pentru Viață, și noi ne străduim să facem toate acestea fără să judecăm, cu dragoste și compasiune pentru toate victimele implicate.

Vreau să vă mulțumesc. Vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți aici, pentru că vă faceți timp pentru aceasta, pentru rugăciuni, pentru bucurie, pentru compasiune și pentru dragostea de care dați dovadă prin acest marș. De aceea este în creștere mișcarea pro-viață.

Nu uitați că acestea sunt cele mai puternice instrumente ale noastre împotriva suferinței avortului. Aceasta este mișcarea pro-viață. Este o luptă pe care o vom câștiga în această zi.

Mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Și spuneți-le tuturor să revină la anul și să-și aducă și trei prieteni!


Categorii

1. DIVERSE, America, Avort

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “PRIMUL PRESEDINTE AMERICAN LA MARSUL VIETII. Trump: “Protejăm sacralitatea vieții și familia ca fundament al societății”/ Noi masuri ale administratiei SUA de RESTRANGERE a AVORTULUI aplicat in stadii avansate ale sarcinii si de protejare a LIBERTATII RELIGIOASE

 1. “De multe ori realizăm faptul că viața și rugăciunea sunt greu de coordonat și gândim că, trăind o viață dominată de fuga după țeluri iluzorii, această armonizare este greu de împlinit. E un gând total greșit, rezultând dintr-o falsă concepție atât despre viață, cât și despre rugăciune. Noi credem că viața constă în a ne mișca fără încetare, iar rugăciunea constă în a ne retrage undeva, uitând de situația în care ne aflăm, cât și de aproapele nostru. Acest lucru nu este adevărat și reprezintă o defăimare la adresa vieții și a rugăciunii.
  Pentru a înțelege ce este rugăciunea, trebuie mai întâi să intrăm într-o relație de solidaritate cu întreaga realitate a omului, cu destinul său și al întregii omeniri, asumând-o în totalitate. Aceasta este lucrarea fundamentală pe care Dumnezeu a desăvârșit-o odată cu Întruparea Sa.”

  (Mitropolitul Antonie de Suroj, Făcând din viață rugăciune, Editura Sophia, București, 2014, pp. 104-105)

 2. ONU încearcă din nou să includă avortul în redefinirea “dreptului la viaţă”
  “Fiecare fiinţă umană are dreptul la viaţă, protejat prin lege. Totuşi, chiar acum, la ONU, Comisia pentru Drepturile Omului elaborează comentarii generale privind Articolul 6 şi, ceea ce pare a fi o contradicţie flagrantă, îl foloseşte pentru a justifica avortul, sinuciderea asistată şi eutanasia”.
  http://epochtimes-romania.com/news/onu-incearca-din-nou-sa-includa-avortul-in-dreptul-la-viata—271200

 3. Pingback: William Barr, procurorul general al SUA: seculariștii și progresiștii au declanșat un ASALT NEÎNTRERUPT asupra religiei și valorilor tradiționale! Șeful Departamentului de Justiție avertizează asupra unei MONSTRUOASE INVADĂRI A LIBERTĂȚII REL
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare