PS MACARIE – VIZITĂ ȘI LITURGHIE ISTORICĂ ÎN GROENLANDA (video, foto): „Să-i cercetăm cu dragoste pe frații noștri, chiar dacă, pentru aceasta am fi nevoiți să mergem până la capătul lumii!”

6-04-2018 1 minut Sublinieri

  • Episcopia Scandinaviei:

Episcopul Macarie Drăgoi în vizită la românii din Groenlanda: „Să-i cercetăm cu dragoste pe frații noștri, chiar dacă, pentru aceasta am fi nevoiți să mergem până la capătul lumii!”

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord se află, în aceste sfinte zile ale Săptămânii Mari, în Groenlanda, pentru a cerceta pe cei câțiva frați români aflați în această insulă de la capătul lumii. Cu această ocazie, în Groenlanda s-a săvârșit, probabil, prima Sfântă Liturghie ortodoxă din istoria acestei insule. Astfel, ierarhul român a slujit în Nuuk, capitala Groenlandei, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia din Joia Mare.

Părintele Episcop Macarie a transmis, din Groenlanda, un scurt îndemn frățesc de încurajare și de solidarizare:Să-i cercetăm cu dragoste pe frații noștri, chiar dacă, pentru aceasta am fi nevoiți să mergem până la capătul lumii! Aceasta este chemarea și datoria noastră de păstori, de frați din același neam!

Este o chemare urgentă, în aceste vremuri grele pentru neamul nostru, când ne aflăm împrăștiați în atâtea colțuri ale lumii… La 100 de ani de la Marea Unire, din nefericire, ne aflăm risipiți și despărțiți fizic unii de alții. Așadar, să ne cercetăm frații, oriunde s-ar afla, să fim solidari, să întețim dragostea dintre noi, să ne aducem aminte că atâția strămoși s-au jertfit ca noi să trăim în demnitate și libertate. Să cinstim jertfa lor, a celor care au urmat exemplul Mântuitorului, Cel care a spus ucenicilor Săi: Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi (Ioan 15, 13).”

Ierarhul român va sluji de Sfintele Paști, la Skjervøy și Tromsø, în mijlocul românilor din Norvegia care locuiesc dincolo de Cercul Polar.

***

Mă întorc din Groenlanda cu desaga inimii plină de iubire! Voiesc să împărtășesc cu Voi toți bucuria unor întâlniri inedite cu acești minunați groelandezi bravi și frumoși! Al Vostru Părinte, Frate și Prieten, +Episcopul Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord, aprilie 2018

Mă întorc din Groenlanda cu desaga inimii plină de iubire!
Voiesc să împărtășesc cu Voi toți bucuria unor întâlniri inedite cu acești minunați groelandezi bravi și frumoși!

Al Vostru Părinte, Frate și Prieten,
+Episcopul Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord, aprilie 2018

 


Categorii

1. DIVERSE, PS Macarie Dragoi, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “PS MACARIE – VIZITĂ ȘI LITURGHIE ISTORICĂ ÎN GROENLANDA (video, foto): „Să-i cercetăm cu dragoste pe frații noștri, chiar dacă, pentru aceasta am fi nevoiți să mergem până la capătul lumii!”

  1. P. S. Macarie e un iscusit “spargator de gheata”.

  2. Pingback: PĂRINTELE EPISCOP MACARIE: “Trăim vremuri grele, vremuri de încercare, și ESTE ABIA ÎNCEPUTUL. Iată o cale de a ne dobândi sprijin pentru a le traversa…”. CUVINTE CU PUTERE MULTĂ de la Episcopul Europei de Nord. STRATEGIA COMPROM
  3. Pingback: IMPREUNA CU PS MACARIE, PRINTRE ESCHIMOSI - in Groenlanda si dincolo de Cercul Polar (VIDEO, text - cu GEORGE GRIGORIU si RAZVAN BUCUROIU) - Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: PARINTELE EPISCOP MACARIE: “Traim vremuri grele, vremuri de incercare, si ESTE ABIA INCEPUTUL. Iata o cale de a ne dobandi sprijin pentru a le traversa…”. CUVINTE CU PUTERE MULTA de la Episcopul Europei de Nord. STRATEGIA COMPROMITERII P
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare