Putin NU vrea investitii rusesti in GRECIA. Frate, frate, dar branza-i pe bani!

24-08-2013 50 secunde Sublinieri

putin-opens-a-valve-during-opening-ceremony-for-t

O ilustrare mai mult decat sugestiva a proverbului frate, frate, dar branza-i pe bani, a oferit-o recent presedintele Rusiei, V. Putin. Intr-o intalnire cu mai multi oficiali din regiunea Rostov, locul de nastere al magnatului ruso-grec Ivan Savvidis care a demarat o serie de investitii in Grecia, Putin a afirmat, cu bataie la Savvidis, urmatoarele:

“Grecia este o tara buna, apropiata de noi spiritual, dar suntem deplin constienti de problemele sale economice. Daca un investitor alege o asemenea tara pentru investitiile sale, tara care este, in mod evident, problematica, pe care o prefera unei regiuni ca Rostov, atunci se pune intrebarea: De ce? Ce ne lipseste aici?”

Declaratia presedintelui, care are mai multa relevanta si greutate decat cazul restrans al unui oarecare magnat si constituie, practic, echivalentul unui rating negativ pentru Grecia ca destinatie a investitiilor rusesti, a avut loc in contextul in care autoritatile grecesti tocmai cerusera o reducere a pretului la gaze – importat de la rusi. Un oficial grec a reactionat astfel la afirmatiile lui Putin:

“Bineinteles ca suntem suparati. Este ultimul lucru de care aveam nevoie.”

Asemenea gesturi “fratesti” au existat si recent, cand Gazprom s-a retras in mod neasteptat, in ultimul moment, din cursa privatizarii companiei de stat grecesti DEPA. Desigur, Putin practica realpolitika si vegheaza la interesele rusesti. Totusi, realpolitika nu-l obliga la afirmatii publice care lipsesc etichete negative le fruntea unei tari deja distruse de politica europeana. Putea sa treaca sub tacere acest lucru, in loc sa infiga si un pumnal rusesc in spatele grecilor, deja stalciti de bocancii nemtesti. 

Aviz amatorilor care cred ca Rusia lui Putin are ca obiectiv salvarea tarilor ortodoxe. Rusia e o tara cu o ortodoxie minunata, DAR

Sursa informatiei: greekreporter.

Un comentariu razbointrucuvant


Categorii

1. DIVERSE, Grecia, Opinii, analize, Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Putin NU vrea investitii rusesti in GRECIA. Frate, frate, dar branza-i pe bani!

 1. Semnul fiarei este dispretul, pe cand al puterii lui Dumnezeu – dragostea. Greu gasim la oameni de rand sensibilitate buna fata de ceilalti, darmite la puternicii lumii. Economia si situatia politica nu fac casa buna cu Domnul, de aceea viata trupeasca, lumeasca este plina de raceala, de acreala.
  Ce asteptari putem avea de la oranduirile actuale? Mult prea mult calcul cinic. Totusi Dumnezeu este cu cel sarman. E bine sa fim cat mai departe de reeducarea nivelatoare a lumii ca sa ne pastram sufletul si sa invioram pe tacute si civilizatia oarba si surda de azi. Adica sa nu ne lasam inselati de “desavarsirile” lumii.
  Pe de alta parte, farisei au fost dintotdeauna, nu mai putin periculosi ca paganii, nu mai putin dispretuitori fata de cele sfinte ca necredinciosii. Nu Rusia “ortodoxa” ne poate salva, ci dragostea si credinta adevarate.

 2. @ exegeticus

  “…lumeasca este plina de raceala, de acreala.”…

  ca si noi intre noi, frati si surori care ne spunem “drept credinciosi”… 🙂

 3. grecia este controlata in intregime de cercurile de putere (nu doar financiara) occidentale. de ce ar arnca rusia bani intr-o economie a carei traseu este dictat de inamicii strategici ai rusiei? din pacate grecia nu-i islada, nu-i nici macar ungaria la nivel de autonomie politica si financiara…grecia sta in pixurile a doi-trei insi frankfurt, londra sau new-york….

 4. @k:

  Nu este doar asta, pentru ca daca ai o companie, atunci o ai si cu asta basta. Ca de aia se numeste privatizarea privatizare (referitor la cazul DEPA). Si nici nu conteaza neaparat cine-i la control, de vreme ce Gazprom are proiecte consistente aici: http://en.rian.ru/business/20130226/179690676.html

 5. @ k

  Las ca Putin de Romania, zis Basescu, daca reuseste sa-si plaseze Kalasnicovul Udrea pe tara, si sa recupereze postul strategic de prim-ministru, o sa le arate el si occidentalilor si grecilor ce inseamna democratie marinareasca ! Cat despre puterea financiara, nu-i nicio problema, cu aurul prietenilor “regi” interlopi Cioaba, dansul din buric al Udrei pe valuri si cursul leului masluit de Isarescu, s-ar putea ca Romania sa o ia si inaintea Greciei si inaintea Rusiei ! Pazeaaaa, numai exista Zidul de la Berlin…

 6. “Aviz amatorilor care cred ca Rusia lui Putin are ca obiectiv salvarea tarilor ortodoxe. Rusia e o tara cu o ortodoxie minunata, DAR…” -dar de ce au cautat tarile ortodoxe sa fie afiliate la NATO SI UE ? Ce impartasire are lumina cu intunericul , sectarii cu ortodoxia? Nu trebuie sa credem ca ne va apara NATO SI ne va ajuta UE. Fara de Dumnezeu nu facem nimic si numai dreapta credinta orodoxa pe care o invatam de la Sfintii Parinti ne poate ajuta sa trecem de aceste ispite ale demon-o-cratiei.

 7. @ cristian nicusor

  Faptul ca am fugit in bratele capitalistilor este o consecinta a “iubirii posesive” a rusilor, care ne-au aratat ca se poate ca omul sa se coboare pana intr-atat incat sa se asemene demonilor. Nu vreau sa dau prea multe exemple, desi primul exemplu care imi vine in minte este ceea ce am aflat din cartea cu DVD ce se numeste “Sa nu ne razbunati”, si anume faptul ca rusii au profitat de seceta din Basarabia si in cativa ani de colectivizare fortata au luat tot ce se putea lua de la gura populatiei incat oamenii mureau de foame. Le luau rusii totul si daca romanii ascundeau ceva si erau prinsi era vai de ei. Si rusii nu luau ceva si plecau; luau totul – maturau podurile caselor de orice graunte ramase. Au ajuns oamenii sa manance chiar si oameni…

 8. @cristian nicusor:

  Stii ce tari sunt in Uniunea Eurasiatica a Rusiei? Unele nu tocmai ortodoxe.

  Dar stii ca sincretismul asta e reflectat si la nivel religios? http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/05/31/patriarhul-kirill-consiliu-mondial-religii-traditionale-lume-fara-dumnezeu/

 9. 90% UK 10% URSS…si omul se tine de cuvant, ca si ceilalti de altfel.

  Discursul (democracy, ortodoxie, etc.) e doar propaganda si manipularea naivilor (evident ca propaganda e adaptata la sensibilitatile cele mai produnde ale maselor)

 10. Putin este un personaj cum rar poti intalni si cum probabil numai Rusia putea da.

  Mare sustinator(nu doar prin vorbe ci si prin fapte) al ortodoxiei (mai ales cea rusa),despotic,mare sprijinitor al oligarhilor,mare iubitor de lux,nemilos cu opozantii politici,mare sportiv,etc.

  Are si o propaganda foarte buna in spatele lui.

  Foarte greu de definit acest personaj si foarte dificil de incadrat intr-un anumit tipar.

  Totusi intre Basescu si Putin,mult mai mult il prefer pe Putin,care totusi in actiunile sale (egoiste sau mai putin egoiste) se lupta pentru tara sa,care este Rusia.

 11. Pingback: Putinisme. Presedintele Rusiei despre EMBARGOUL pentru PRODUSELE MOLDOVENESTI, eventualitatea unei NOI CANDIDATURI in 2018, Berlusconi si homosexualismul si ARSENALUL CHIMIC al Siriei - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare