ATACUL FINAL? SUA isi mobilizeaza FORTELE in Mediterana pentru eventuala INTERVENTIE MILITARA IN SIRIA. Pretextul: presupus atac al regimului ASSAD cu ARME CHIMICE

24-08-2013 8 minute Sublinieri

chemical-weaponsSyria

Pentagonul a început mobilizarea forţelor în apropierea Siriei, în vederea unei eventuale intervenţii militare în această ţară, sugerează secretarul american al Apărării, Chuck Hagel.

Hagel nu a oferit detalii, dar Forţele Navale americane îşi consolidează prezenţa în estul Mării Mediterane, scrie BBC News online. Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri că informaţiile privind utilizarea de arme chimice în Siria sunt o sursă de “grave preocupări”Chuck Hagel a declarat că Barack Obama a cerut Pentagonului să prezinte opţiunile pentru criza din Siria, pe fondul presiunilor pentru o intervenţie americană.

“Departamentul Apărării are responsabilitatea de a-i furniza preşedintelui toate opţiunile în cazuri de urgenţă. Acest lucru necesită repoziţionarea forţelor pentru a fi la dispoziţia opţiunii preşedintelui”, a explicat Hagel.

Oficiali din cadrul Pentagonului au anunţat că o a patra navă militară americană, dotată cu rachete de croazieră, a fost transferată în estul Mării Mediterane.

Însă o intervenţie militară în Siria probabil nu va putea avea loc fără acordul Rusiei, principalul susţinător al regimului Bashar Al-Assad. Rusia a atribuit insurgenţilor sirieni presupusul atac cu arme chimice care ar fi avut loc la Damasc pe 21 august, afirmând că este un act de manipulare în scop propagandistic.

“Opoziţia siriană refuză să ofere acces anchetatorilor la locul incidentului. Apar din ce în ce mai multe dovezi că este vorba de un act criminal plănuit cu mult înainte, un act provocator. Pe Internet, relatările despre incident circulau cu câteva ore înainte de aşa-numitul atac. Este o acţiune premeditată”, a reacţionat Aleksandr Lukaşevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe. “În contextul acestui nou val de propagandă antisiriană, credem că apelurile unor capitale europene de a face presiuni asupra Consiliului de Securitate ONU şi de utilizare a forţei sunt inaccceptabile”, insistă Ministerul rus de Externe.

Opoziţia siriană susţine că forţele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice în apropiere de Damasc, atacul soldându-se, potrivit insurgenţilor, cu 1.300 de morţi. Armata siriană a dezminţit categoric utilizarea de arme chimice la periferia oraşului Damasc. Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict armat între forţele insurgente ale opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de cel puţin 100.000 de morţi.

Ca reacţie directă la ridicarea gradului de tensiune în Orientul Mijlociu după atacul cu arme chimice asupra populaţiei civile din Damasc, Statul Major american a anunţat că a activat toate opţiunile privind un atac imediat asupra forţelor armate siriene, în paralel cu o acţiune terestră despre care surse concordante descriu acum ca fiind o deplasare a doua grupe compuse din trupe de comando înspre Damasc (plecate din Iordania, conform surselor neconfirmate, pe 117 si 19 august).

În aşteptarea ordinului preşedintelui Obama, s-a anunţat oficial că Flota a VI-a americană din Mediterană a decis să lase în zonă distrugătorul USS Mahan care rămâne astfel în misiune de luptă alături de alte trei nave, distrugătoarele Barry şi Gravely şi Ramage. Anunţ foarte important deoarece se conturează astfel prima fază posibilă din scenariul unui atac asupra Siriei: lovituri aeriene de mare amploare, tactică similară cu atacul asupra Libiei. Dacă vă mai amintiţi, în prima zi a conflictului, nave de luptă şi submarine americane precum şi un submarin britanic, au lansat un prim val distrugător de aproximativ 110 rachete Tomahawk, mai ales asupra locaţiilor de baterii sau rachete antiaeriene.

Fiecare dintre navele americane staţionate acum în apropierea Siriei sunt nave purtătoare de rachete de croazieră, dispunând de sisteme Mk 41 cu lansare verticală pentru rachete RIM-66 SM-2, BGM-109 Tomahawk sau RUM-139 Vl-Asroc, două dintre nave având şi elicoptere de luptă SH-60 Sea Hawk. În armamentul standard totalizat de cele patru nave de luptă se află aproximativ 400 de rachete de croazieră… Surse concordante descriu acum şi primele ţinte posibile în cazul unui atac generalizat (veţi vedea, se pare că există şi opţiunea a doua, cea unui atac care să vizeze doar depozitele de arme chimice): trei staţii radar, baterii de rachete sol-aer tip Batsner vândute Siriei de ruşi acum doi ani pentru protecţia locaţiilor strategice şi care acţionează la joasă altitudine precum şi celelalte baterii sol-aer dimprejurul Damascului, precum şi bazele aeriene şi centrele de comunicaţii aflate în zonă.

DEBKAFILE, un site web considerat ca apropiat armatei israeliene, prezintă cele 11 puncte ale unui plan de atac prezentat de generalul Dempsey oficialilor israelieni, foarte apropiat de cele cinci opţiuni pe care Dempsey le prezentase preşedintelui Comisei pentru apărare din Senatul american. Este vorba „despre o ofensivă care va implica aliaţii arabi ai SUA, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania precum şi Marea Britanie, Franţa, probil şi Turcia“. Iată care ar fi, conform DEBKAFILE, aceste 11 puncte:

1.      Stabilirea unei zone de excludere aeriană în regiunile din centrul şi sudul Siriei de către SUA, Iordania, Franţa, Marea Britanie, Arabia Saudită şi Emirate, această zonă include Damascul

2.      Aviaţia israeliană ar urma să impună excluderea aeriană deasupra Siriei (caz în care avioanelor de vânătoare israeliene le revine sarcina de a angaja direct avioanele de luptă siriene

3.      Crearea unei zone-tampon cu o lungine de 40 km de-alungul frontierelor israeliene şi iordaniene

4.      Oraşul Deraa va fi proclamat capitala Sieiri libere

5.      Nici un soldat american nu va lua parte la luptele terestre

6.      În locul acestora, vor exista aproximativ 3000 de oameni antrenaţi de americani şi care vor fi prezenţi în zonele-tampompon, dar comndourile iordaniene vor fi cele care vor deţine comanda în zonă, acţionţnd la ordinul direct al comandamentului american din Iordania

7.      Americanii sunt pe cale să creeze în Iordania o bază militară denumită Heshmatiya, acolo unde se va instala comandamentul militar american, iar armamentul necesar rebelilor va fi depozitat în această locaţie.

8.      Comandant al operaţiunilor va fi generalul John Wright, 57 de ani, cu experientă în teatrele de luptă din Irak, Afganistan şi Libia

9.      Aviaţia americană de pe bazele terestre din Orientul Mijlociu sau de pe port-avioanele Flotelor Mediterana şi Ocenul Indian vor avea sarcina de a face respectată zona de excludere aeriană şi urmează să intre în acţiune la 36 de orde după darea ordinului de atac

10.  Una dintre componentele forţelor rebele este druză, minoritate prezentă în Siria

11.  Forţele americane din Israel şi Iordania vor fi puse în alertă de război pentru a putea riposta imediat oricărui contra-atac din partea Siriei sau Hezbollah împotriva Israelului, Turciei sau SUA.

Conform aceleiaşi surse, Preşedintele Obama şi Chuck Hagel, Secretarul pentru Apărare, au de ales acum între trei opţiuni majore:

a) să lovească direct unitatea militară siriană care a atacat miercuri cu arme chimice în zona de est a Damascului;

b) să ordone un atac aerian care să distrugă cele trei depozite siriene de arme chimice;

c) atacuri coordonate asupra celor două ţinte. Un scenariu de tip war game difuzat acum pentru rolul său disuasiv în cadrul unui război psihologic?

Greu de crezut că mai este timp pentru aşa ceva. Mai degrabă este vorba dspre scenarii complementare, ambele cu elemente foarte veridice, din care va rezulta varianta operaţională finală. De partea cealaltă, rămâne complet neclară dorinţa Chinei şi Rusiei de reacţie militară şi nu numai de viguroasă condamnare politică. La fel, imposibil încă de estimat care va fi reacţia Iranului cu care, cel puţin teoretic, Siria are un acord de cooperare militară care prevede sprijin reciproc în caz de agresiune militară. Foarte sigură însă va fi recţia disperată a celor din Hezbollah, dar cu puţină relevanţă directă asupra cursului unei operaţiuni militare de amploare. O asemenea operaţiune militară, unilaterală sau combinată, va duce cu siguranţa la anihilarea armatei siriene. Foarte repede, la fel ca în Irak sau Libia. Ce va urma însă pe acest teritoriu, dacă se vor repeta scenariile post-conflict din cele două zone sau din Afganistan, poate duce destul de rapid la o explozie de mari proporţii la nivelul Orientului Mijlociu. Timpul discuţiilor şi al negocierilor pare să se fi sfârşit, iar masa de joc trebuie curăţată înainte de apariţia noilor actori împreună cu noile raţionamente de putere care vor remodela regiunea. Să vedem în ce fel şi cu ce rezultate finale. Decomdată, se aprinde focul…  

UPDATE: Iranul, principalul aliat regional al Siriei, a avertizat Statele Unite contra oricărei intervenţii militare în Siria, a transmis sâmbătă agenţia Isna, conform AFP.

Nu există nicio autorizaţie internaţională pentru o intervenţie militară în Siria. Noi punem în gardă contra oricărei acţiuni sau declaraţii care nu ar face decât să creeze mai multe tensiuni în regiune. Sper că responsabilii de la Casa Albă vor da dovadă de suficientă înţelepciune pentru a nu intra într-un astfel de vacarm periculos, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene Abbas Araghchi.

Toate informaţiile arată că regimul sirian a comis un atac cu arme chimice, zilele trecute, la Damasc, afirmă ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, aflat în vizită în Cisiordania.

“Toate informaţiile de care dispunem arată că la Damasc a fost comis un atac cu arme chimice şi că la originea acestuia este regimul Bashar Al-Assad”, a continuat Fabius, deşi Statele Unite şi ONU au comunicat că deocamdată nu se poate spune cu certitudine dacă în Siria a avut loc un atac cu arme chimice.

“Informaţiile pe care le avem demonstrează că masacrul chimic a fost atât de grav încât nu putem rămâne pasivi, ci trebuie să avem o reacţie puternică”, a spus el, conform AFP.

Marea Britanie este de aceeaşi părere

Ministrul britanic de externe William Hague a declarat vineri, într-o alocuţiune televizată, că potrivit Londrei bombardamentele lansate miercuri în apropiere de Damasc sunt ‘un atac chimic al regimului Assad’, relatează AFP.

‘Credem că este vorba de un atac chimic al regimului Assad de mare amploare, dar dorim ca Naţiunile Unite să poată stabili acest lucru’, a declarat şeful diplomaţiei britanice, într-o alocuţiune televizată difuzată pe Sky News şi BBC.  […]

Pentagonul a început să se pregătească pentru eventualitatea în care preşedintele Barack Obama va ordona o intervenţie militară în Siria, dacă se vor confirma acuzaţiile că regimul de la Damasc a folosit armele chimice, a declarat vineri Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, citat de agenţiile Reuters şi AFP. ‘Departamentului Apărării îi revine responsabilitatea de a-i asigura preşedintelui opţiunile pentru orice eventualitate, iar acest lucru impune poziţionarea forţelor şi a echipamentelor astfel încât să fim pregătiţi pentru mai multe opţiuni, indiferent pe care dintre acestea o va alege preşedintele’, a afirmat Hagel în faţa ziariştilor la bordul avionului în drum spre Malaezia.

Întrebat dacă este corect să afirmăm că SUA au început dislocarea de echipamente militare, Hagel a răspuns: ‘Nu cred că am spus acest lucru. Am spus că trebuie să oferim preşedintelui opţiuni şi să ne pregătim astfel încât să fim în măsură să îndeplinim acţiunile pe care le propunem preşedintelui’.

Referindu-se la presupusul atac cu arme chimice care ar fi avut loc miercuri în apropierea capitalei siriene, Hagel a afirmat că, dacă trupele lui Bashar al-Assad chiar au folosit armele chimice, atunci ‘un nou atac ar fi iminent’, ceea ce ar impune comunităţii internaţionale să grăbească luarea unei decizii. În acest caz, ‘va fi nevoie de o evaluare rapidă a ceea ce s-a întâmplat şi a răspunsului corespunzător’, a adăugat şeful Pentagonului, refuzând să se pronunţe asupra unui interval de timp pentru luarea unei decizii.

Întrebat despre posibilitatea unei intervenţii unilaterale a armatei americane, el a răspuns că SUA nu vor renunţa niciodată la dreptul lor suveran de a acţiona, dar a adăugat că, dacă se va confirma folosirea armelor chimice în Siria, atunci ‘aceasta nu va fi doar o problemă a SUA, ci a întregii comunităţi internaţionale’.

În acelaşi timp, un oficial american, ce a solicitat să i se păstreze anonimatul, a declarat pentru agenţia Reuters că preşedintele Obama se va întâlni în acest weekend la Casa Albă cu principalii responsabili din domeniul securităţii pentru a evalua posibilele opţiuni ale SUA în conflictul sirian, printre care se numără şi o eventuală intervenţie militară. Dar, oficialul citat a adăugat că este puţin probabil să se ia o decizie la această reuniune.

Declaraţia lui Hagel vine după ce un responsabil din sectorul apărării, care s-a exprimat tot sub acoperirea anonimatului, a anunţat că marina americană va trimite în Marea Mediterană un al patrulea crucişător, dar a precizat că forţele navale nu au primit deocamdată vreun ordin de a se pregăti în vederea unor operaţiuni în Siria.

Anterior, preşedintele american Barack Obama a afirmat că acuzaţiile privind folosirea armelor chimice în Siria sunt ‘profund îngrijorătoare’ şi că serviciile secrete caută informaţii care să dovedească aceste atacuri. Însă el s-a arătat precaut faţă de o acţiune militară, avertizând că unele decizii precipitate ar putea antrena SUA ‘în intervenţii foarte complicate şi costisitoare care nu vor face decât să alimenteze şi mai mult tensiunile în regiune’. Reacţia lui Obama survine în contextul în care presa americană şi congresmenii cer tot mai insistent Casei Albe să ia în considerare un răspuns în forţă după presupusa folosirea a armelor chimice de către armata siriană.

Opoziţia siriană a acuzat miercuri trupele preşedintelui Bashar al-Assad că au folosit arme chimice în atacurile împotriva zonelor controlate de rebeli în apropierea Damascului, avansând cifra de 1.300 de morţi, acuzaţii respinse de regimul sirian. ONU a trimis deja în Siria o echipă de experţi pentru a efectua o investigaţie la faţa locului, dar aceasta nu-şi poate începe activitatea pentru că nu se poate deplasa în siguranţă în zona presupuselor atacuri şi nu a ajuns la un acord cu guvernul de la Damasc.

SURSA: Agerpres

Regimul Bashar al-Assad afirmă că forţele insurgente subordonate opoziţiei au utilizat arme chimice la Damasc, informează AFP.

“O unitate a armatei siriene a fost încercuită în zona Jobar din Damasc, iar teroriştii au utilizat arme chimice”, anunţă Televiziunea de stat siriană, subordonată regimului.

“Numeroşi militari se numără printre persoanele care s-au asfixiat în cartierul Jobar”, situat la periferia capitalei siriene, precizează postul public de televiziune.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a evocat, sâmbătă, posibilitatea utilizării de “agenţi chimici” în Siria, evitând să atribuie atacul soldat cu zeci de morţi unei părţi sau alteia.

“Situaţia care domină în prezent Siria şi moartea oamenilor nevinovaţi sunt foarte dureroase”, a declarat Hassan Rohani, un aliat al regimului din Siria.

Rohani a evitat să atribuie vreunei părţi atacul cu arme chimice, dar purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Abbas Araghchi, a afirmat joi că, dacă informaţiile privind utilizarea armelor chimice se vor confirma, responsabilitatea ar aparţine insurgenţilor.

Opoziţia siriană susţine că forţele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice în apropiere de Damasc, atacul soldându-se, potrivit insurgenţilor, cu 1.300 de morţi. Armata siriană a dezminţit categoric utilizarea de arme chimice la periferia oraşului Damasc.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict armat între forţele insurgente ale opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de cel puţin 100.000 de morţi.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Siria, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “ATACUL FINAL? SUA isi mobilizeaza FORTELE in Mediterana pentru eventuala INTERVENTIE MILITARA IN SIRIA. Pretextul: presupus atac al regimului ASSAD cu ARME CHIMICE

 1. Agresivitatea americana, fara mandat ONU, impotriva unei tari suverane care nu i-a atacat, nu poate fi comparata decat cu agtresiunile Germaniei Naziste la inceputul celui de-al doilea razboi mondial, impotriva Cehoslovaciei si apoi a Poloniei. Asta, daca se va ajunge la atacarea Siriei. Numai niste dementi, niste bolnavi mintal pot provoca asa ceva, deoarece o astfel de actiune poate constitui incepoutul celui de-al treilea razboi mondial.

 2. Pus la zid de Ray McGovern, fost analist CIA, care a afirmat ca Rumsfeld a denaturat informatiile premergatoare interventiei din Irak, seful Pentagonului s-a aparat: “Nu am mintit, noi credeam ca Saddam detinea acele arme”, informeaza Reuters. Incidentul intervine la doar cateva saptamani dupa ce mai multi fosti generali ai armatei SUA au cerut demisia secretarului Apararii pentru erorile strategice din Irak. “De ce ati mintit pentru a ne implica intr-un razboi care nu a fost necesar si care s-a soldat cu atatea victime?”, l-a apostrofat Ray McGovern pe Rumsfeld. McGovern l-a chestionat pe Rumsfeld si cu privire la informatiile ce au condus la decizia invadarii Irakului. Secretarul Apararii a explicat ca fostul “secretar de Stat, Colin Powell, si presedintele Bush “au petrecut saptamani intregi impreuna cu experti CIA”, inainte de a prezenta dosarul irakian la ONU. “Au prezentat cele mai sincere evaluari. Se pare insa ca nu existau arme de distrugere in masa”, a admis Rumsfeld. Dupa interventia din Irak, din martie 2003, Rumsfeld era intrebat daca nu i se pare curios ca americanii nu au gasit armele de distrugere in masa irakiene. “Stim unde sunt. Sunt in zona dintre Tikrit si Bagdad si undeva la est, vest, sud si nord”, raspundea Rumsfeld. Anterior, el afirma ca Saddam detine “cantitati uriase de arme chimice si biologice, inclusiv VX, gaz sarin, substante neurotoxice, antrax, botulism, precum si un program de dezvoltare a armelor nucleare”.

 3. Nu americanii, ci elitele psihopate (de care vorbea filmuletul) american-isdraelite se pregatesc de razboi… Se cam contureaza profetiile sf pr Paisie Aghioritul. […[…]Domnul sa ne apere si sa ne intareasca

 4. @Carmen-Monica
  Nu este cazul sa ne (in) credem in nici un fel de informatie “oficiala” a CIA ului, si “thier games”, intotdeauna se va cauta tapul ispasitor, asa cum o faceau si comunistii nu demult, totcmai pt a se distrage atentia de la adevarata realitate.
  Am o prietena care lucra nu demul pt Pentagon intr-o fiunctie inalta, si si-a dat demisia anul trecut dupa ce a ajus la Aiud si la Petru-Voda la pr cuv. Iustin care i-a dat pe fata toate acele “classified information” pe care ea le detinea… si daca sfintii cuviosi au o astfel de putere, atunci cat de mare este puterea Dumnezeului nostru.

 5. @ Ellaina:

  Am omis referirea la o presupusa profetie pe care noi nu o confirmam, din pricina sursei, total necredibile pt noi.

 6. De e trebuie sa moara si in Siria atatia oameni nevinovati, copii mici, ca sa ni se spuna dupa aceea ca nu a fost nici o arma chimica, nici o bomba nucleara?
  Avem si in bloc de curand o familie de sirieni. Au 3 copii, sunt niste oameni tare buni. Parca locuiesc la noi in bloc de multi ani si nu doar de cateva luni Ne impacam foarte bine, sunt harnici, au si ajutat multi vecini fara sa ceara nici un ban.
  Ne-au spus ca nu e nimic adevarat din ceea ce vedem si auzim la TV.
  Au spus ca ei nu mai au tara, ca Siria nu mai exista, adica sunt atat de ingroziti si se asteapta la ce-i mai rau.

 7. e posibil ca razboiul sa fie planificat (exact ca planul cincinal) si deci inevitabil….doar reactia Rusiei ,Iranului si eventual a Chinei (extrem de interesata sa isi sustina totusi economia si autoritatea) sunt tatonate, sa sa nu iasa balamucul mai mare decat cel scontat.

  plus Israelul care trebuie sa gasseasca o cale de a dinamita “menghina” araba , iarasi stransa (vezi fratii musulmani, pusi la index dupa ce erau mai ieri eroi revolutionari)

 8. Astazi pe “Radio Romania Actualitati” am prins ultimele cuvinte ale unui jurnalist care spunea ca omenirea se afla in fata unei situatii asemanatoare celei dinaintea celui de al II-lea razboi mondial. Ca si atunci razboiul ar fi putut fi evitat dar nu a fost.
  Aceeasi parere am avut-o si eu cand au anuntat ca americanii intentioneaza sa intre in Siria. Cine-si inchipuie ca rusii vor accepta si aceasta palma din partea americanilor?
  Cate nedreptati, crime, minciuni, se fac in numele binelui!! Fara Dumnezeu ai putea innebuni de revolta!

 9. Acelasi scenariu de ani de zile.

  Marile puteri lupta pentru democratie (sic) si-si baga nasul peste tot.

  Ma intreb si eu,de ce in Coreea de Nord (unde este cea mai cumplia dictatura) nu-si baga nasul pentru a salva acel popor.

  Parca nu stiu care lider rus spunea pe vremea comunismului,vom lupta pentru pace pana nu mai ramane caramida pe caramida.

  Acum americanii ce spun,vom lupta pentru democratie in Orientul Mijlociu,pana nu mai ramane decat Israelul,statul campion al democratiei si drepturilor omului.

 10. Pingback: Rusia avertizeaza: o interventie militara in SIRIA va avea consecinte “EXTREM DE GRAVE”. Sua ia in considerare un “ATAC LIMITAT” - Recomandari
 11. Pingback: Un inalt cleric catolic din Siria se teme de IZBUCNIREA RAZBOIULUI MONDIAL. Kerry: SUA sunt gata sa INTERVINA MILITAR/ CIA l-a ajutat pe SADDAM HUSSEIN sa foloseasca ARME CHIMICE - Recomandari
 12. Pingback: SIRIA: TEATRU AL UNUI RAZBOI MONDIAL? Lelia Munteanu (“Gandul”) despre DIVERSIUNEA SANGEROASA A ARMELOR CHIMICE si RAZBOIUL CA “SOLUTIE” A CRIZEI! - Recomandari
 13. Pingback: SIRIA: ATAC IMINENT, HAOS INCIPIENT. Scrisoarea unei romance din HAMA: ”Noi stim sigur ca puterile mari vor sa distruga si Siria” - Recomandari
 14. Pingback: Cum a fost SANTAJAT Putin cu TERORISMUL CECEN pentru a ceda in cazul SIRIEI si alte evolutii in DOSARUL “RAZBOIULUI CIVILIZATIILOR”. Avertizare MAE pentru cetatenii romani: PERICOL DE VIOLENTE EXTREME, PARASITI IMEDIAT ZONA - Recomandari
 15. Pingback: Obama confirma: SUA VA ATACA SIRIA. Va cere aprobarea CONGRESULUI SUA, dar nu si pe cel al ONU - Recomandari
 16. Pingback: SIRIA: Analist american: “Daca intram in Siria, intram in al treilea razboi mondial si nu vom supravietui”. SUA prezinta “DOVEZILE” (facaturile) atacului chimic - Recomandari
 17. Pingback: Erdogan NU vrea doar ACTIUNI MILITARE LIMITATE in Siria, ci schimbare de regim/ Rusia isi trimite NAVA-SPION in Mediterana si RESPINGE “probele” atacului chimic furnizate de SUA/ Basescu isi mentine “PRUDENTA” si arata cu ce va com
 18. Pingback: “Parteneriatul strategic” SUA – Al Qaeda: spre o DISTRUGERE PLANIFICATA a crestinilor din SIRIA?/ “MINCINOSUL” KERRY intretinandu-se cordial cu “TIRANUL” ASSAD (in 2009)/ Turcia si Rusia mobilizeaza mai multe FORT
 19. Pingback: Razboiul din Siria si PROPAGANDA DIABOLICA A SUA/ Dan Dungaciu despre INCERCUIREA RUSIEI. DE CE VA FI ROMANIA IN PRIMEJDIE/ Pentagonul face PLANUL DE ATAC, Rusia trimite NAVA CU “INCARCATURA SPECIALA” - Recomandari
 20. Pingback: ACORD INTRE RUSIA SI SUA PRIVIND CRIZA DIN SIRIA/ Rusia isi trimite in continuare navele in Mediterana [VIDEO]/ HARTA DESTRUCTURARII ORIENTULUI MIJLOCIU, PUBLICATA INCA DIN 2006. “Secolul urmator va fi american, unul al tulburarilor, violent. Nu va
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare