Raportul Departamentului de Stat pe anul 2017 – o arma militanta impotriva BOR si a personalitatilor conservatoare. Documentul oficial acuza “MANIPULARI” si “PRESIUNI” ale BOR pentru inscrierea la ORA DE RELIGIE si nominalizeaza pe VASILE BANESCU pentru cinstirea memoriei lui MIRCEA VULCANESCU

8-06-2018 2 minute Sublinieri

Biserica Ortodoxă Română este acuzată vehement în raportul Departamentului de Stat al SUA privind libertatea religioasă pe 2017 în România

În opinia Departamentului de Stat, Biserica Ortodoxă Română este „vinovată” pentru că în unele comune din Dolj sau Prahova, preoții au protestat împotriva prozelitismului sectei „Martorilor lui Iehova”, se arată în document.

De asemenea, agenții Departamentului de Stat au preluat declarația șefei USR București, Roxana Wring, împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, notând că „mai mulți ziariști au fost de acord” cu lidera USR. Cu toate astea, raportul nu-i menționează și pe ziariștii care au fost în dezacord cu Wring.

Documentul menționează și acțiunea în instanță a lui Cătălin Berenghi, fost candidat la Primăria Capitalei, împotriva deciziei Guvernului de a transfera un teren gratuit către comunitatea musulmană pentru construcția celebrei de-acum, moschei de la București.

În mod orwellian, Departamentul de Stat citează „mass-media, ong-uri și asociații de părinți” care susțin că procentul de peste 90% de copii înscriși la ora de religie se datorează „manipulării și presiunilor din partea Bisericii Ortodoxe Române”! În realitate, tocmai asociațiile de părinți și societatea civilă au fost puse sub presiune de grupurile de presiune seculariste pentru a nu-și înscrie copiii la ora de religie.

De asemenea, autoritățile sunt criticate pentru că ar permite numai Bisericii Ortodoxe Române să ia parte la festivitățile de început de an.

Deputatul Daniel Gheorghe (PNL) este și el pe lista neagră pentru declarația conform căreia „Biserica Ortodoxă este coloana vertebrală a națiunii române”. Următorul pe listă este Călin Marincuș, cel care împreună cu câțiva membri ai Partidului Noua Dreaptă au întrerupt o slujbă islamică ce avea loc în Opera din Cluj Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române este și el nominalizat, pentru declarația oferită ActiveNews, în care menționa faptul că Mircea Vulcănescu face parte dintre personalitățile „autentice ale culturii și spiritualității românești” care „s-au jertfit pentru apărarea valorilor creștine și naționale”.

Americanii de la Departamentul de Stat s-au supărat și pe acele publicații care i-au prezentat pe refugiați drept „invadatori musulmani”, nominalizat fiind ziarul Evenimentul Zilei.

Nu în ultimul rând, președintele IICMER, Radu Preda, este pus la zid pentru că a scris într-un articol din Adevărul că dezintegrarea Bisericii Greco-Catolice de către Stalin ar fi „pedagogia lui Dumnezeu.

Raportul nu conține niciun cuvânt despre abuzurile îndurate de creștinii participanți la Marșul pentru Viață în 2017, despre profanarea unei biserici ortodoxe sau valul de ură îndreptat împotriva celor care susțin familia.

Jurnalistul american Jacob Grandstaff a precizat într-un interviu pentru ActiveNews că majoritatea celor care lucrează în Departamentul de Stat al SUA sunt democrați, iar „ideologia dominantă este foarte apropiată de cea a lui Soroș”.

Nota noastra

Ca Departamentul de Stat al SUA preia propaganda presstitutei de sistem nu e o noutate, dupa cum se poate vedea mai jos, la trimiteri.

Dar sa ajunga in asemenea hal incat sa colporteze, acuzator, simple vorbe aruncate impotriva BOR, este un nou record negativ doborat de acesti neocomisari. Sa spui despre un proces atat de vast cum este inscrierea la ora de religie ca e consecinta presiunilor si manipularilor BOR sau sa preiei o declaratie politica a unei oarecare ca sa ai ce scrie de rau despre Catedrala inseamna sa devoalezi ceea ce a fost acest raport de la bun inceput: o arma politica de inspiratie sovietica. 

In unele cazuri ar fi bine sa existe, totusi, reactii publice fata de Raport. Atat BOR, cat si Vasile Banescu, dar poate si alte personalitati conservatoare ar trebui sa protesteze public fata de maniera calomnioasa, intimidanta si complet neonesta in care sunt prezenti in acest Raport.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare