SUA ne critica pentru NATIONALISMUL de pe internet si pentru DISCRIMINAREA HOMOSEXUALILOR in Raportul Departamentului de Stat

20-04-2013 3 minute Sublinieri

us-department-of-state

 

România continuă să fie afectată de corupţie instituţională, iar sistemul judiciar rămâne vulnerabil la influenţe politice, constată Departamentul de Stat, denunţând şi condiţiile din penitenciare, precum şi atingeri aduse libertăţii presei prin ingerinţe politice în activităţi editoriale. Potrivit raportului pe anul 2012 intitulat “Practici în materie de drepturi ale omului”, elaborat de Departamentul de Stat al SUA, România continuă să fie afectată de corupţie instituţională, sistemul judiciar nu este în totalitate independent şi rămâne vulnerabil la influenţe politice.

“Corupţia la nivelul instituţiilor rămâne un fenomen extins care afectează toate structurile societăţii”, precizează raportul. Raportul Departamentului de Stat denunţă şi condiţiile din penitenciare, precum şi atingeri aduse libertăţii presei prin ingerinţe politice în activităţi editoriale. Alte probleme în materie de drepturi ale omului înregistrate în România sunt acţiuni abuzive ale Poliţiei şi Jandarmeriei asupra deţinuţilor şi etnicilor romi, inclusiv cazul decesului a trei romi în care sunt implicaţi agenţi ai forţelor de ordine.

România are o presă în general independentă, iar jurnaliştii şi cetăţenii pot critica autorităţile guvernamentale, inclusiv oficialii de rang înalt, se arată în raport. “Totuşi, unii jurnalişti şi membri ai ONG-urilor au primit ameninţări cu moartea şi alte tipuri de ameninţări din partea unor surse neidentificate, în timpul crizei politice asociată referendumului privind demiterea preşedintelui ţării”,continuă documentul, subliniind că “ameninţările la adresa jurnaliştilor subminează libertatea presei”.

“Deşi instituţiile media independente sunt active şi pot exprima puncte de vedere diverse fără restricţii evidente, politicieni şi persoane care au legături strânse cu politicieni şi grupuri politice deţin în proprietate sau controlează indirect numeroase companii media, la nivel naţional şi local. Materialele de informare şi tonul editorial al acestor instituţii media au reflectat în mod frecvent punctele de vedere ale proprietarilor“, subliniază raportul Departamentului de Stat.

Documentul denunţă şi condiţiile din închisori. “Condiţiile din penitenciare rămân dure şi, uneori, nu sunt conforme cu standardele internaţionale”, notează experţii Departamentului de Stat.

Raportul denunţă “lipsa independenţei şi imparţialităţii justiţiei”, precum şi “vulnerabilitatea sistemului judiciar la influenţele politice“.

“Restituirea proprietăţilor continuă să fie extrem de lentă, iar Guvernul a prelungit încă un an acordarea compensaţiilor. Guvernul României nu a reuşit să adopte măsuri concrete pentru restituirea bisericilor greco-catolice confiscate de fostul regim comunist”, subliniază Departamentul de Stat, denunţând şi unele acte de violenţă şi discriminare a femeilor, abuzuri asupra copiilor, acţiuni, declaraţii şi materiale de presă cu caracter antisemit. În plus, “puncte de vedere cu caracter antisemit, rasist, xenofob şi naţionalist continuă să fie enunţate prin Internet”, semnalează raportul.

“Agenţii guvernamentale nu au oferit asistenţa adecvată persoanelor cu dizabilităţi, care au fost neglijate şi în instituţii. A existat discriminare socială sistematică împotriva romilor”, continuă raportul, criticând şi discriminarea socială la adresa minorităţilor sexuale.

Factorii decizionali au luat doar “măsuri ezitante pentru punerea sub acuzare şi pedepsirea oficialilor care au comis abuzuri”, adaugă raportul, luând act de condamnarea unui fost premier al României la detenţie cu executare pentru acte de corupţie. “Procesele privind abuzuri săvârşite de poliţie au fost amânate în mod repetat, iar multe dosare au fost finalizate prin achitare”, conform raportului.

NOTA:

Raportul Departamentului de Stat al SUA are cateva noutati pe langa deja “clasicul” lobby in favoarea greco-catolicilor: observatiile legate de “presa independenta” si cea patronata de oameni politici, in contextul referendumului din 2012, si observatiile legate de exprimarea nationalismului pe internet si discriminarea homosexualilor.

Chestiunea presei independente vs presa patronata de oameni politici este cel putin hilara venind dinspre SUA, unde trusturile mediatice reflecta punctele de vedere – inclusiv politice – ale patronilor. La mijloc, evident, este inca o proptea politica pentru amicul Basescu.

Este insa periculos de-a dreptul asimilarea nationalismului cu antisemitismul si xenofobia (de cand sunt acesti termeni sinonimi?!) precum si criticarea faptului ca este exprimat pe internet. Cum ramane cu libertatea de exprimare? Ce sa faca autoritatile romane cu “nationalismul de pe internet” pentru a potoli criticile SUA? Sa-l interzica si sa-l condamne penal cumva? 

Sau cumva aceste critici sunt coordonate cu aceste idei propagate prin revistutele glossy ale “structurilor”, asa cum ne-a semnalat un cititor?

Sintagme gen „Înalta Poartă”, „Bruxelles-ul care dă lecţii” cunosc o nefericită carieră redivivă, cu intervenţii abuzive ale statului în sectoare delicate.

Cultura a reintrat în bătălia agenda naţională vs agenda străină. Reapare mult mai virulent conflictul din anii ’90. O oaste de strânsură: tineri mediocri, eșuaţii generaţiei ’60 și ’70, funcţionari culturali expiraţi se aliniază în spatele Noii Direcţii culturale: Restauraţia. Voioșia hâdă cu care se demontează ICR-ul „cosmopolit” mă sperie. Continuarea pe linia de fractură Europa și Marea Cultură Universală / protocronism întârziat, se poate doar cu preţul de a căra cultura română spre eșafod.

Relaţia biserică – stat indică și mai strident tendinţa autohtonistă. Iniţiativa unui deputat de a decupla conturile bisericești de la buget a antrenat valuri de furie spumegândă. S-a reactivat falsa egalitate poporul român = statul român = biserica ortodoxă, ca drapel de luptă, în absenţa oricărui argument  din praxisul laic al statelor euro-atlantice. În timp ce tendinţa globalistă este de susţinere transparentă și nediscriminatorie de către state a tuturor credinţelor, tendinţa autohtonistă pare a duce, prin consecinţă ultimă, la transformarea preoţilor în funcţionari publici cu statut special și a Sfântului Sinod într-o „a patra putere” oficială.

Cascada subiectelor de acest gen, exhibate de o media cu discernământul extirpat, provoacă deocamdată confuzie și îndoială, pași către obiectivul – însușit/insuflat pe parcurs – de decuplare a României de la Occident. Văzută din această perspectivă, autohtonizarea constituie indiscutabil o ameninţare la adresa siguranţei naţionale.

In ceea ce priveste chestiunea “discriminarii homosexualilor”, este de remarcat faptul ca “partenerii”  nostri strategici s-au tinut de cuvant si au inclus tema in Raportul Departamentului, dupa cum ne santajasera cu ocazia scandalului filmului gay de la MTR

Pe cand o scoatere in afara legii a opiniilor nationaliste, autohtoniste si “homofobe”?

UncleSamTheLibertyThief250jpg

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, America, Greco-Catolici (Uniatia), Homosexualitate, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “SUA ne critica pentru NATIONALISMUL de pe internet si pentru DISCRIMINAREA HOMOSEXUALILOR in Raportul Departamentului de Stat

 1. “politicieni şi persoane care au legături strânse cu politicieni şi grupuri politice deţin în proprietate sau controlează indirect numeroase companii media, la nivel naţional şi local. Materialele de informare şi tonul editorial al acestor instituţii media au reflectat în mod frecvent punctele de vedere ale proprietarilor”

  Ha ! (sau mai degraba cred ca ar trebui sa spun “lol”)

  Bine ca in America instutiile media nu sunt controlate de “persoane care au legaturi stranse cu politicieni” si bine ca, tot in America, aceste institutii au grija sa reflecte exact punctele de vedere opuse fata de cele ale proprietarilor.

  Pai macar o oaza de democratie sa mai existe in lumea asta si macar o “autoritate suprema” de la care sa putem lua lectii cu umilinta noi, astialalti, care nu habar n-avem de ce-i aia moralitate.

  PS: Cam care ar trebui sa fie doza de ipocrizie pe care o poate un om ingera sau presta fara sa vomite sau fara sa-i faca pe cei din jurul lui sa vomite ?

 2. tiganii s-au convins singuri ca toleranta mai mare decat in Romania nu exista. Un singur defect are: din ’89 pana in prezent au spoliat-o guvernantii. Alesii nostri au furat tot (sau dupa cum spunea p. roman cu ceva ani in urma :”in Romania nu mai e nimic de furat”), iar cand au ajuns la fundul sacului au inceput sa dea resursele, fara a ne intreba si pe noi, locuitorii tarii, ce parere avem.
  Dar anglia care nu vrea sa primeasca romani si bulgari cum se zice ca e?
  Dar franta si restul tarilor care ii gonesc pe tigani, si le strica cartierele, cum se numesc?
  Ma tot gandesc…ar fi bine se se opteze pt principiul:”il iubesti, ia-l acasa”; cred ca homosexulalilor le-ar place mai mult in america. Tara libera, civilizata, bogata, mare, puternica si frumoasa, destupata la minte si la spate, libertina… o multime de tentatii si de vise ce se pot implini atat de repede. Ar fi bine sa li se dea homosexualilor cetatenie americana si sa se poata orienta spre o lume mai buna, mai toleranta, mai civilizata, mai, maai , maaai… MINUNATA comparativ cu modesta, saraca si intoleranta Romanie.

 3. @ Emanuela si Lucian 🙂

  Ipocrizie multa si spirit de fronda…ca tot vorbiram de rusi si americani, rusii – sunt baremi ”pe fata”, se arata asa cum sunt! americanii – in schimb – sunt meschini si ipocriti!

  Uita ca sunt deja un stat politienesc (cu legi si amendamente aberant-cretine – in functie de stat, gen intrezicerea pantofilor albi pe motiv de eventuala puscarie si altele…) ne dau noua lectii de democratie fiindca nu vrem sa transformam si Romania noastra (ce a mai ramas din ea) intr-o babilonie totala…si-n societatea civila si in Biserica!

  Adica: sa ma duc la Sf.Spiridon, sau la Antim ca sa asist la o casatorie intre homalai (Doamne apara si pazeste!), nu?! Iar, daca casatoria este TAINA, cum vor formula preotii care vor fi de acord cu asa ceva…se cununa robul lui Dumnezeu cutare tot cu robul lui Dumnezeu cutare?!

  Sau: sa vad doua ”mandre” care au prioritate la adoptia unui copil fiindca – imbecile si anormale cum sunt – nu vor (nu ca n-ar putea) sa-si exercite naturaletea fiziologica in procesul de procreere, cu un partener de sex opus – asa si cum e normal!

  La toate astea, Marele Alb – cum l-a facut careva pe-aici, ar trebui sa se ARATE: ce stie (d.p.d.v. teologic) referitor la homosexuali (noi stim din epistole…) aratandu-ne si noua (pe fata), de care Stapan asculta (de cel lumesc, sau de cel Ce Este mai presus de lume).

 4. @Admini!

  Si daca ne da peste bot americanii (in scris), in direct si indirect…prin papusarii politici de la noi care iau pozitia catelului in fata stapanului sau prin APORT!, ce ne-ar mai putea face, sa nu ne fi facut?! 🙁

  Credeti-ma! Sentimentul acut de primejdie iminenta pe care-l am (de ceva timp) se va materializa prin napaste urate venite peste noi; daca se merge prea departe prin legalizarea casatoriilor astora si prigonirea preotilor Bisericilor noastre, arata ca nu mai meritam sa existam ca neam, ca tara si ca nu ne mai apartinem!

 5. Oare nu a trecut destul timp pentru ca parlamentarii romani cu urme de buna-credinta sa inteleaga adevaratele intentii murdare ale acestor Rapoarte ale Dept de Stat al USA?!?!?

 6. @ Danielo ,
  Citind in comentariul dvs. despre “parlamentarii romani cu urme de buna-credinta” , sunt de parere ca doar “urmele” de buna-credinta nu mai pot ajuta in ziua de azi . Acestia , caldiceii cu alte cuvinte , doar ar putea eventual , sa sprijine pe cei absolut necesari cu credinta tare , cu frica de Dumnezeu , care sa se opuna cu succes proiectelor necrestine . Exista de acestia oare , destui , in cercurile Puterii ?

 7. Pingback: PONTA VREA "SCHIMBAREA ACCELERATA" a ROMANIEI "PLINA DE PREJUDECATI". Agenda pro-homosexualitate, adoptata cvasi-oficial la CONGRESUL PSD?/ Crin Antonescu NU vrea CONSTITUTIE "CRESTINA" [video] - Razboi întru Cuvânt - Recom
 8. La atîtea retrocedări care s-au făcut de după tămbălău, mai urmează să se retrocedeze: iobagii, clăcașii, șerbii și tot felul de slugi pe care i-au avut moșierii de odinioară pe moșiile lor. Da, americanii de ce-i discriminează pe comuniști?

 9. Toleranța: e ceva ce predică șmecherii, pentru fraieri.

 10. Trebuie sa sustinem fara frica si fara rusine ca suntem romani si ortodocsi.

  Se incearca manipularea prin tot felul de mijloace, inclusiv prin reclame, cum ca am fi cetateni europeni. Maine, poimaine, o sa ne impuna sa spunem ca suntem cetateni planetari, sau universali, sau mai stiu eu ce, ca diavolul este foarte viclean.
  Bineinteles ca traim pe aceasta planeta, bineinteles ca, geografic, ne situam in Europa dar, in primul rand, suntem romani.

  Nu suntem europeni si crestini, ci suntem Romani si Crestini Ortodocsi. Tara noastra nu este Europa. Tara noastra este Romania si neamul nostru este cel romanesc.

  Auziti ce spunea Staretul Dionosie, duhovnicul de la Sfantul Munte Athos:

  Parinte, eu studiez istoria si spuneti Sfintia voastra ca trebuie sa se cunoasca si vrednicia romanilor, ca asta nu-i o mandrie desarta.

  “Nu-i o mandrie, nu-i o mandrie. Aceea este adevarul. Dar noi zicem asa, ca nu judecam lucrurile. Zicem: Nu! E mandrie! Mandru, fiindca sunt roman?
  Sa fiu mandru ca sunt roman, ca asta este adevarul. Sunt mandru ca sunt roman si crestin-ortodox. Acestea doua sunt legate, ca romanul n-a stiut de idoli, de cand este pe fata pamantului romanul nu s-a inchinat la idoli. Deodata s-a trezit crestin-ortodox, cu propovaduirea Sfantului Apostol Andrei.
  Si la cele sapte Sfinte Soboare Ecumenice care s-au facut spre slava Ortodoxiei n-a fost ca sa nu fie romani acolo. Chiar la primul sobor din Niceea au fost doi reprezentanti din partile noastre. Prin urmare, noi trebuie sa tinem la prestigiul nostru.

  Cum a ajuns tara noastra! Era cea mai bogata cand am plecat din tara si, uite, au ajuns romanii sa fie muritori de foame. Tineretul isi ia lumea in cap si se duce in toata lumea sa lucreze ca argati, ca sa scoata o bucata de paine.
  Care a fost dorinta si hotararea legionarilor? Au fost desavarsit nationalisti si ortodocsi, lucru care nu place vrajmasilor adevarului. Dar acesta care-i vrajmasul adevarului, fiind destept si mincinos si bogat, i-a orbit pe conducatorii tarii ca sa nu vorbeasca adevarul, ca sa spuna ca legionarii sunt niste criminali, ca sunt cutare si cutare. Vezi? Si au biruit aici. Si mereu fac propaganda asta si cei mai multi romani ii socotesc pe lagionari criminali, pe ei, care au fost crestini adevarati si nationalisti adevarati, care arata in tot pamantul ca sunt romani si ortodocsi.
  Fiindca a fost propaganda de afara una si aceeasi, uite ca a ajuns sa domneasca minciuna. Asa-i. Si asa merge omenirea intreaga. Omenirea intreaga merge dupa dorinta celor care L-au rastignit pe Hristos.
  Asa-i ideea mea si cred ca nu am greseala.”

 11. Pingback: De ce Biserica se opune sodomiei?/ EXISTA VINDECARE PENTRU INCLINATIILE NEFIRESTI?/ Puterea propagandei gay, corectarea realitatii si crima de a gandi normal/ CUI II PASA CU ADEVARAT DE HOMOSEXUALI?/ Noua revolutie totalitara - Război întru Cuvânt
 12. Pingback: ALERTA: Curtea Suprema a SUA a decis pe tema casatoriilor homosexuale: CONSIDERA NECONSTITUTIONALA o lege care definea casatoria ca uniune intre femeie si barbat. Autonomia statelor federate in pericol - Recomandari
 13. Pingback: “Homofobia”: factor al LIPSEI DE SOLIDARITATE si al EXTREMISMULUI POLITIC. Analiza a doua “STUDII” corect politice si a unui ”pericol”: ”ANONIMII EXTREMISTI” DE PE INTERNET - Recomandari
 14. Pingback: “Homofobia”: factor al LIPSEI DE SOLIDARITATE si al EXTREMISMULUI POLITIC. Analiza a doua “STUDII” corect politice si a unui ”pericol”: ”ANONIMII EXTREMISTI” DE PE INTERNET - Recomandari
 15. Pingback: “HOMOFOBIA” – stigmatizata ca factor al lipsei de “coeziune sociala” si al “EXTREMISMULUI”. Analiza a doua “STUDII” mistificatoare produse de ideologii CORECTITUDINII POLITICE. Tinta: DISCURSUL ORTODOX
 16. Pingback: “HOMOFOBIA” – stigmatizata ca factor al “lipsei de coeziune” si al “EXTREMISMULUI”. Analiza a doua “STUDII” mistificatoare produse de ideologii CORECTITUDINII POLITICE. Stigmatizarea discursului ORTODO
 17. Pingback: TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir
 18. Pingback: MARTURII, inclusiv de la cititorii nostri, DESPRE DICTATURA HOMOSEXUALITATII IN OCCIDENT sau ce teroare ne asteapta, pe noi si pe copiii nostri, la serviciu si la scoala, daca sodomia va fi “normalizata”/ INTERESANT: Mircea Badea este impotriv
 19. Pingback: SCANDALUL COLINDEI ANTISEMITA. BOR pusa la zid pentru “reabilitarea” sfintilor “national-legionari” - Recomandari
 20. Pingback: SCANDALUL COLINDEI ANTISEMITE. BOR pusa la zid pentru “reabilitarea” sfintilor “national-legionari” - Recomandari
 21. Pingback: GUVERNUL OPREA. Solutia “militara” pentru strunirea coloniei?/ LEGEA RAPORTULUI CENTRU – PERIFERIE: maximizarea profitului peste cadavrele “aborigenilor”/ RAPORTUL DEPARTAMENTULUI DE STAT SUA. Ipocrizie americana si o neobisn
 22. Pingback: De ce Biserica se opune sodomiei?/ EXISTA VINDECARE PENTRU INCLINATIILE NEFIRESTI?/ Puterea propagandei gay, corectarea realitatii si crima de a gandi normal/ CUI II PASA CU ADEVARAT DE HOMOSEXUALI?/ Noua revolutie totalitara | Cuvântul Ortodox
 23. Pingback: DRAGNEA RENUNTA LA SANCTIUNILE DIN LEGEA DEFAIMARII, DE FRICA “LICURICIULUI”, DAR NU SI LA PROGRAMELE “EDUCATIONALE”. Cum isi aduce aminte Ambasada SUA, oportun si selectiv, de “libertatea de exprimare” | Cuvântul Orto
 24. Pingback: DRAGNEA RENUNTA LA SANCTIUNILE DIN LEGEA DEFAIMARII. De ce ramane proiectul o AMENINTARE? Cenzura si controlul educatiei in sens CORECT POLITIC – aspectul ignorat al legii. Cum isi aduce aminte Ambasada SUA, oportun si selectiv, de “libertatea
 25. Pingback: DRAGNEA RENUNTA LA SANCTIUNILE DIN LEGEA DEFAIMARII. De ce ramane proiectul o AMENINTARE? CONTROLUL EDUCATIEI in sens “CORECT POLITIC” – aspectul ignorat al legii. Cum isi aduce aminte Ambasada SUA, oportun si selectiv, de “liberta
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare