RAPORTUL DEPARTAMENTULUI DE STAT al SUA infiereaza din nou BOR pentru pretinsa apologie a unor legionari si criminali de razboi, critica mentinerea numelor lui RADU GYR si MIRCEA VULCANESCU in spatiile publice, iar sustinatorii COALITIEI PENTRU FAMILIE pentru discriminare la adresa homosexualilor…/ Jurnalistul Jacob Grandstaff: DEPART. DE STAT are o ideologie apropiata de SOROS si trateaza România ca o COLONIE

22-04-2018 7 minute Sublinieri

ActiveNews:

Departamentul de Stat, raport despre România în 2017: Biserica Ortodoxă și Coaliția pentru Familie, vinovații de serviciu ai americanilor. Acuzațiile aduse lui Soroș reprezintă „antisemitism”, iar Mălin Bot este „reporter ce promovează statul de drept”

Departamentul de Stat al SUA a făcut public raportul despre situația drepturilor omului în România pe anul 2017, documentul considerând că principalele probleme sunt legate de „corupția administrației, violența forțelor de ordine împotriva țiganilor și violența împotriva persoanelor din categoria LGBTI”.

În ceea ce privește „violența împotriva romilor”, raportul nu menționează vreun caz anume în 2017, ci doar pomenește de faptul că ONG care se ocupă cu drepturile țiganilor a menționat faptul că în 11 ani a documentat 43 de cazuri (4 pe an).

De asemenea, autorii raportului vorbesc și de un caz din 2015, de la Rupea Brașov.

Ca și până acum, Departamentul de Stat al SUA acuză Biserica Ortodoxă Română pentru că nu ar fi returnat proprietățile confiscate de comuniști greco-catolicilor.

Oficialii americani amintesc, la capitolul libertate de exprimare, în contextul protestelor masive de anul trecut, despre intervențiile publice ale ministrului de Interne, Carmen Dan, care a prezentat o„listă neagră” a jurnaliștilor care ar chema la manifestații anti-guvernamentale.

„În timpul unei conferințe de presă în februarie, ministrul de Interne Carmen Dan a acuzat, dându-le numele, câțiva jurnaliști care cheamă oamenii la proteste față de guvern. De asemenea, ea a criticat grupul de pe Facebook „Corupția uccide” din același motiv. Jurnaliștii și ONG-urile au caracterizat demersul lui Carmen Dan ca fiind contrar principiului libertății de exprimare și au susținut că prezentarea publică a unei „liste negre” este un act de intimidare”, se arată în documentul Departamentului de stat.

Tot la acest capitol, Departamentul de Stat notează că anumite organe mass-media ar fi forța plecarea „reporterilor cunoscuți pentru faptul că promovează statul de drept”. Printre aceștia, autorii raportului îi numesc pe Ondine Gherguț și Mălin Bot, Sabina Fati sau Mircea Marian.

La capitolul despre libertatea de manifestare, Departamentul de Stat menționează refuzul autorităților din Târgu Mureș de a permite organizarea unui marș secuiesc, de Ziua Libertății Secuilor. Cu această ocazie, Departamentul de Stat face o gravă eroare, afirmând că denumirea de „secui” ar fi o altă denumire pentru etnicii maghiari din Transilvania.

În ceea ce privește migranții, raportul deplânge „retorica crescândă” împotriva acestora din spațiul public.

Biserica Ortodoxă Română apare ca personaj negativ, ca în fiecare an, în raportul Departamentului de Stat. De data aceasta este acuzată de către Institutul Elie Wiesel pentru faptul că „oficiali” ai acesteia au făcut declarații de laudă „la adresa unor persoane din Mișcarea Legionară și a unora condamnate pentru crime de război”.

De asemenea, sunt menționate și binecunoscutele cazuri în care autoritățile locale au fost somate de către Institutul Wiesel să redenumească străzile și obiectivele ce purtau numele poetului Radu Gyr și ale filozofului Mircea Vulcănescu.

Tot în acest context, este menționată și lansarea cărții „Nazismul sionist”, a generalului Radu Theodoru. La capitolul antisemitism sunt notate și „atacurile verbale la adresa unui filantrop evreu”, cu referire evidentă la George Soroș.

La secțiunea privind „violența împotriva persoanelor LGBTI”, care a fost descrisă drept „o mare problemă” pentru România, chiar la începutul raportului, documentul nu menționează decât cazul unui tânăr ce susține că ar fi fost bătut în Piața Unirii, în mai 2017, pentru că ar fi purtat haine în culorile curcubeului. Acuzația a fost prezentat doar de către site-ul Vice Romania, cu o orientare pro-homosexuală asumată, articolul fiind scris de un homosexual.

Asociația „Accept” a homosexualilor nu a raportat niciun caz de discriminare împotriva persoanelor LGBTI la locul de muncă în 2017, dar raportul menționează că au fost opt(8) asemenea exemple în 2016…

Coaliția pentru Familie este și ea acuzată, indirect, de către Departamentul de Stat: „Persoane publice, politicieni și susținători ai Coaliției pentru Familie au făcut remarci discriminatorii în ceea ce privește comunitatea LGBTI”.

Jacob Grandstaff, jurnalist american de investigație, declara într-un interviu acordat publicației ActiveNews.ro că „ideologia dominantă a Departamentului de Stat este foarte apropiată de cea a lui Soroș. […] pentru că majoritatea personalului din Departamentul de Stat este formată din democrați”

Jacob Grandstaff, jurnalist american: În ultimii 10 ani, Departamentul de Stat a tratat România ca pe o COLONIE. Dacă românii vor continua să creadă că nu sunt suficient de deștepți sau abili să-și conducă țara, atunci vor fi tratați la fel ca până acum

Acum câteva luni, pe site-ul unui think tank american condus de un fost asistent al Președintelui George W.Bush, apărea o investigație amănunțită și incitantădespre implicarea organizațiilor patronate de George Soroș în România.

Autorul, Jacob Grandstaff este vorbitor de limba română și s-a dovedit a fi un fin cunoscător al vieții politice românești, argumentând fiecare afirmație făcută cu multă acrivie.

ActiveNews l-a contactat pe jurnalistul american pentru a afla mai multe despre realitatea românească, așa cum este ea percepută prin ochii unui tânăr cercetător din capitala Statelor Unite ale Americii. A rezultat un dialog viu, pasionant, de aproape 2 ore. Din păcate, difuzarea întregului dialog ar fi însemnat un adevărat foileton, așa că ne-am rezumat la esențiale.

Reporter: Jacob, lumea te cunoaște doar după articolele din seria „Soros in Romania”, publicate pentru Capital Research Center. Spune-ne ceva mai multe despre tine.

Am intrat la Facultate cu gândul de a mă specializa în istorie și apoi am devenit masterand în cadrul Universității North Alabama. Apoi am avut ocazia de a mă muta la Washington pentru a lua parte la cursurile organizate de National Journalism Center (Centrul Național pentru Jurnalism, NJC, – o organizație specializată în pregătirea studenților pentru meseria de jurnalist, la care a conferențiat chiar actualul vicepreședinte al SUA, Mike Pence – n.r.). Așa că am întrerupt cursurile de master – pe care intenționez să le finalizez – și m-am mutat la Washington. Cei de la NJC m-au plasat în cadrul think-thank-uluiCapital Research Center  și am lucrat timp de opt luni alături de această organizație.

Ce te-a făcut să scrii despre România? Am văzut că ai locuit la noi în țară pentru o perioadă. Această experiență a avut ceva de-a face cu decizia ta?

Ei bine, la Capital Research Center am făcut o mulțime de cercetări cu privire la activitățile lui Soroș în Statele Unite și am scris destul de mult despre lucruri pe care le-a făcut în SUA, despre activitățile pe care le-a finanțat aici. Unul dintre articole privea controversa de anul trecut, atunci când o lege din Ungaria amenința să închidă Universitatea Central Europeană de la Budapesta. La acel moment nu știam că Soroș și-a început activitatea în Europa de Est înainte să-și mute finanțările politice în SUA. Și făcând cercetare, am dat peste o imagine din România, în care cineva ținea un mesaj în care îl critica pe George Soroș , ceea ce mi s-a părut ciudat, pentru că mă gândeam: De ce e Soroș criticat în România, doar își concentrează activitatea în Ungaria.Așa că am început să citesc mai mult, să investighez și am aflat că Departamentul de Stat a finanțat ajutorul acordat Macedoniei prin fundațiile lui Soroș.

Am văzut că spre diferență de Ungaria și Polonia, acolo unde există o opoziție serioasă la Soroș și la centralismul european, în România nu este cazul. Și m-am gândit că trebuie să existe o influență masivă a ONG-urilor pentru ca asta să se întâmple.

În ceea ce privește cealaltă întrebare, da, am stat patru ani în România . Un prieten de familie l-a rugat pe tata să vină să-l ajute cu o tabără pe care o organiza acolo în anii ’90 și așa am ajuns. Dacă nu aș fi trăit în România, nu aș fi putut să recunosc articolul despre Soroș de care ziceam, și care era scris în românește. Și evident, nici nu aș fi scris despre asta.

În România, în anii ’90, opoziția la ceea ce a fost perceput drept continuatorul comunismului ceaușist, FSN și ulterior PSD,  a fost reprezentată de ONG-urile lui Soros, astfel încât în percepția publică s-a împământenit ideea că liberalismul progresist este echivalent cu Occidentul și SUA. Azi, la București este un ambasador democrat care îi împărtășește și susține ideile domnului Soroș, iar acțiunile sale dau naștere la reacții negative, care se resfrâng asupra imaginii SUA în România.

Crezi că e interesată administrația americană să schimbe această percepție, ca între politicile lui Soroș și politicile SUA să nu mai existe un semn de egalitate?

Activitatea ambasadei de la București și de oriunde este condusă de Departamentul de Stat, iar ideologia dominantă este foarte apropiată de cea a lui Soroș. Mai bine spus, este aliniată cu ideologia Partidului Democrat, acolo unde Soroș este la în extrema stângă a acestuia. Deci, nu, nu e interesată să schimbe percepția de care vorbeai, pentru că majoritatea personalului din Departamentul de Stat este formată din democrați. Cineva din administrația SUA mi-a spus că e vorba despre 80-90%, deci e vorba despre zeci de mii de oameni.  În 2017, Departamentul de Stat avea 75.000 de angajați. Deci chiar dacă vine un președinte american, el n-o să dea afară zeci de mii de oameni și să angajeze alții peste noapte. Așa că o schimbare în România n-o să vină din SUA, ci numai din interior.

Ai auzit, poate, că în România s-a declanșat o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției, pentru definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie. Deși s-au strâns 3 milioane de semnături, după mai bine de doi ani, Parlamentul încă nu a votat legea care să permită desfășurarea Referendumului. Voci din zona politică afirmă că Departamentul de Stat, prin intermediul ambasadei de la București, a făcut presiuni asupra liderilor politici români ca acest Referendum să nu aibă loc. Crezi că e un scenariu posibil?

Departamentul de Stat a tratat România ca pe o colonie. A tratat țara voastră ca pe o colonie de-a sa din Estul Europei. Și până când românii nu se vor sătura de asta și vor dori să-și conducă propria țară, Departamentul de Stat va continua să trateze România ca pe o colonie. Dacă românii vor continua să creadă că nu sunt suficient de deștepți sau abili să conducă țara, atunci Departamentul de Stat îi va trata așa cum a făcut-o și-n ultimii zece ani. Departamentul de Stat nu tratează Ungaria și Polonia ca pe colonii, pentru că popoarele respective nu suportă așa ceva. Pe scurt, dacă România pune în practică Referendumul pentru căsătorie sau nu depinde doar de ea. Politicienii care se opun desfășurării Referendumului trebuie penalizați la vot, la fel și partidele respective.

Faci niște afirmații dure. Problema e că dacă le spunem noi, ca români, vom fi acuzați că suntem „unelte rusești”. 

Cine, cine zice asta?

Păi mass-media corporatistă, politicieni, lideri de opinie care se recomandă a fi pro-occidentali.  Dacă ești conservator, tradiționalist sau naționalist român, riști să te trezești cu eticheta de „colaborator al Rusiei”, ceea ce este aberant, pentru că naționalismul românesc este are o doză mare de anti-rusism, bazată pe ocupația Basarabiei și pe introducerea comunismului după al doilea război.

Nu pot să-mi imaginez că pot exista oameni care gândesc așa. Dar pentru cei care o fac, le recomand o frază spusă de Obama, poate cea mai reușită și motivul pentru care a fost reales președinte în 2012. (Îmi dă un link de la o dezbatere Obama – Mitt Romney: https://www.youtube.com/watch?v=e7PvoI6gvQs&app=desktop )

Trecând peste… Ai studiat atent mișcările de protest din ultima vreme din România. Chiar ai publicat o fotografie în care Patriarhul României era alăturat unor politicieni considerați corupți. Ai simțit cumva, așa cum spun unii de pe la noi, că aceste proteste reprezintă echivalentul românesc al mișcărilor studențești din Europa și SUA din anii ’60 ai secolului trecut?

O mare parte din mișcările de stradă din România își au rădăcinile în mișcarea „Occupy Wall Street”.Nu aș spune că au amploarea mișcărilor din anii ’60, dar o parte dintre cei care au participat la proteste și-a dorit asta. Voiau să transforme protestele într-un fel de re-editare a mișcărilor din anii ’60. Dar nu s-a transformat și nici nu cred că o va face.

În protestele de după Colectiv, majoritatea participanților nu erau împotriva Bisericii Ortodoxe, ci doar o minoritate care încerca să acapareze discursul public.  Ceea ce găsesc amuzant este că la protestele de după Colectiv au participat exact aceiași oameni care au luat parte la protestele împotriva Roșiei Montană, împotriva gazelor de șist, iar acum sunt parte a mișcării #rezist. Majoritatea protestatarilor susțin că se opun comunismului, dar metodele, tacticile și retorica lor sunt identice cu cele ale revoluționarilor comuniști. E înfricoșător că sunt oameni care provin dintr-o țară cu un trecut comunist, dar vorbesc despre comunism fără să știe ce este de fapt comunismul.

Că veni vorba de incendiul de la Colectiv. Ce poți să ne spui despre acel moment foarte important?

În primul rând, am citit toate teoriile care s-au vehiculat despre cauza incendiului. Nu am la îndemână resursele criminalistice pentru a investiga aceste teorii, dar cred totuși că a fost un accident. Un accident ce a fost speculat de ONG-urile lui Soroș pentru a submina democrația și a instala tehnocrația, Guvernul Cioloș. De fapt, despre asta va fi și următorul episod ce va apărea pe Capital Research Center, voi arăta cum s-a făcut acest lucru. 

Apropo de Cioloș, te anunț că și-a lansat noul partid acum o zi-două…

N-am știut!

Da, dar altceva voiam să te întreb. Ce știi despre domnul Cioloș? Este omul birocraților de la Bruxelles, este de dreapta, de stânga?

Este evident un anti-democrat. Aș spune că e de dreapta, dar într-un sens birocratic. Dacă ar fi american, ar avea o carieră stelară în birocrația de la Washington.

Daniel Gheorghe

Mă surprinde raportul Departamentului de Stat al SUA cu privire la drepturile omului în România. L-am citit și am remarcat cu surprindere că este plin de stereotipii corect politice și pare scris de ONG-urile stângii radicale deconstructiviste care funcționează pe teritoriul României.

Această înfățișare a românilor drept un fel de primitivi violenți, corupți, xenofobi și care discriminează tot ce se poate în jurul lor este profund greșita și contribuie la tensionarea artificială a legăturilor dintre cele 2 națiuni prietene, americana și română. Doar prin dialog și cunoaștere reciprocă putem dezvolta parteneriatul strategic, iar nu prin “lucrări de control” care iau la țintă în mod neprofesionist și profund subiectiv Parlamentul României, Biserica Ortodoxa, mass-media privată ori societatea civilă românească autentică.

Dacă mă uit cu atenție la exemple și argumente chiar mi se pare o lucrare scrisă aici, nu peste Atlantic. Nu pot spune sigur decât un lucru : aștept cu mare interes rapoarte similare cu privire la drepturile omului în alte 2 țări cu statut de partener privilegiat al Statelor Unite, Arabia Saudită și Turcia!


Categorii

1. DIVERSE, America, Homosexualitate, Mircea Vulcanescu, Radu Gyr, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “RAPORTUL DEPARTAMENTULUI DE STAT al SUA infiereaza din nou BOR pentru pretinsa apologie a unor legionari si criminali de razboi, critica mentinerea numelor lui RADU GYR si MIRCEA VULCANESCU in spatiile publice, iar sustinatorii COALITIEI PENTRU FAMILIE pentru discriminare la adresa homosexualilor…/ Jurnalistul Jacob Grandstaff: DEPART. DE STAT are o ideologie apropiata de SOROS si trateaza România ca o COLONIE

 1. pana sa ne surprinda stereotipiile politic corecte din raportul Dep. de Stat al SUA…sa observam ca noi, crestinii romani, suntem capabili de surprize mult mai mari.

  Ca, de exemplu:

  astazi, la Cluj, “fostului premier, Dacian Cioloș, i-a fost conferita „Crucea Transilvană pentru mireni”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului“.

  probabil pentru meritele deosebite in batala de joc la adresa celor 3 milioane de romani, sustinatori ai referendumului, dupa cum vedeam in urma cu numai cateva zile.

  https://www.activenews.ro/stiri-politic/Pentru-Ciolos-referendumul-solicitat-de-milioane-de-romani-e-ca-si-cum-nu-ar-fi-150336

  Trist, ca sa fiu bland cu cuvintele de lauda.

 2. Putin a dat un interviu “aprins”, condimentat cu replici in limba germana, canalului de televiziune austriac ORF, cu o zi inaintea intalnirii sale cu cancelarul si vicecancelarul Austriei. Putin spune ca Departamentul de Stat al SUA “lucreaza” prin intermediul lui Soros la destabilizarea monedei euro.

  After several interruptions by Wolf, Putin asked the host to “be patient,” before switching to Wolf’s mother tongue of German to ask him to put a cork in it. “Seien Sie so nett, lassen Sie mich etwas sagen (Please be so kind as to let me say something),” said Putin.
  “There are rumors circulating now that Mr. Soros is planning to make the Euro highly volatile,” Putin said.
  “Ask the [US] State Department why he is doing this. The State Department will say that it has nothing to do with them – rather it is Mr. Soros’ private affair.”
  https://www.zerohedge.com/news/2018-06-05/heated-interview-putin-says-ask-state-department-about-soros

 3. Forţe impresionante l-au căutat în munţii Bucegi pe un turist american, care s-a prăbuşit în timpul unui salt extrem, executat cu o parapantă de viteză, de la Crucea de pe Caraiman, spre Buşteni.
  Un elicopter, mai mulţi salvamontişti şi 100 de pompieri au fost mobilizaţi să-l găsească pe dispărut, într-o zonă dificilă, cu munţi înconjuraţi de ceaţă.
  https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/salvamontistii-cauta-un-parapantist-american-disparut-in-bucegi.html

  Oare care ar fi fost reactia si cat timp ar fi durat pana sa fie gasit daca ar fi fost vorba de un roman?

  Primele IMAGINI cu PLANORUL găsit în Masivul Postăvarul, la trei luni de la PRĂBUȘIRE
  La manșa aparatului de zbor au fost găsite și resturi din trupul neînsuflețit al pilotului Mircea Crăciun. Epava a fost descoperită de un turist, care a sunat la 112.
  http://evz.ro/epava-unui-avion-a-fost-descoperita-la-brasov-ar-putea-fi-vorba-despre-planorul-disparut.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare