”Riscăm ca să facem din centenar parastas”. RAZBOI PE TERITORIUL ROMÂNIEI. Un fost consilier prezidential sugereaza ca se fac pregatiri intense pentru RAZBOIUL CU RUSIA/ NOI CONTRACTE PENTRU ARME AMERICANE/ Statul Islamic revendica ATACUL TERORIST de la Sankt Petersburg/ Manifestatii de strada violente in Iran (Video)

30-12-2017 5 minute Sublinieri

RAZBOI PE TERITORIUL ROMÂNIEI

Iulian Fota, directorul Colegiului National de Informații, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională, spune că Occidentul ia în calcul scenariul unui război, așa că România ar trebui să se pregătească să ia „decizii complicate, grele, cu ambele variante proaste”.

Fota remarcă, într-un interviu acordat Ziare.com, că „se schimbă ecuația est-vest în zona Mării Negre”, Estul nemainsemnand doar Rusia, ci și China. Mai mult, România este definită în studiile de specialitate că „frontline state”, ceea ce înseamnă că, dacă va începe un război cu Rusia, acesta „va începe pe teritoriul nostru”, mai subliniază acesta.

„Vechea ordine este contestată inclusiv în Europa, mai ales în Europa de Est, unde continuă războiul împotriva Ucrainei, dar și în Balcani, unde, alături de Rusia și Turcia, mai avem și China, pentru că Beijingul reclamă și el o bucată de influență, sperând să profite de pe urma resurselor limitate ale UE sau ale Rusiei”, spune Fota.

„SUA, China, Rusia, Turcia, Iranul contează tot mai mult în această nouă politică globală, pentru că au semnificative capabilități militare. Acum aproximativ două luni, Teheranul avertiza Europa că ar putea mari raza de acțiune a rachetelor sale, pentru a aduce țările europene în zona lor de acțiune, transformându-le în ținte. Pentru o țară mică sau mijlocie precum România, remilitarizarea politicii externe a fost întotdeauna o veste proastă”, adaugă fostul consilier al lui Traian Băsescu.

Iulian Fota spune că România trebuie să fie atentă la Rusia, care ar urma să-și intensifice influența în această zonă: „Moscova va continua să acționeze hotărât și inteligent în vederea diluării influenței Occidentului în zona noastră. Rusia va continuă să fie anti-occidentală, post-imperială și iredentistă. Acțiunea ei va fi globală, dar pe noi trebuie să ne intereseze în primul rând proiecția intereselor rusești în Europa Centrală și de Est, Balcani și Orientul Mijlociu”.

Fostul consilier a vorbit și despre principalele amenințări la adresa securității naționale, indetificând ca potențiale probleme spionajul și subversiunea politică, atacurile informaționale, atacurile cibernetice sau terorismul.

În fața acestor probleme, Fota este de părere că cea mai mare problemă a României în acest moment o reprezintă clasa politică, incapabilă să înțeleagă aceste schimbări.

„Cea mai mare problemă a României nu este neapărat periculoasa situație internațională în care se află, ci încapacitatea clasei politice de a înțelege toate aceste schimbări, pe fundalul unei lupte politice interne sterile.

În studiile internaționale despre această zonă a Europei, România este definită că frontline state. Știți ce înseamnă asta? Dacă, Doamne ferește, începe războiul cu Rusia, el, războiul, va începe pe teritoriul nostru. De ce credeți că toată vara s-au făcut teste la sirenele de apărare civilă? Militarii au priceput mesajul, clasă politică ce mai așteaptă?”, a încheiat Fota.

Nu pot să nu reacționez la imensa, criminala afirmație a fostului consilierului prezidențial Iulian Fota, cel care, cu seninătate ne anunță că, dacă va începe războiul cu Rusia, va începe pe teritoriul nostru.

Băi deștepule, dacă va avea loc un război pe teritoriul nostru, statul român, așa cum îl știm, își va înceta existența. Nu știu ce scenarii au făcut cei care taie și spânzură în materie de securitate națională, dar un de un lucru trebuie să fie sigură toată lumea: după război în România nu se vor mai plăti pensii speciale, din două motive cât se poate simple: a) nu va mai avea cine să cotizeze la pensii, pentru că economic și, probabil și demografic, statul român va fi totalmente devastat, b) e extrem de puțin probabil că cei care ne-au băgat în război vor mai reuși să rămână la putere, indiferent de cine “câștigă” conflictul la nivel mondial, ca să-i răsplătească pe cei care au asigurat, cu competențele lor specifice, generarea directă a imensului ocean de sufererințe pe care războiul îl va produce românilor (atâția câți vor mai rămâne în viață).

Dacă România poate să facă ceva (și nu poate să facă mare lucru, tocmai datorită deștepților ca Fota, Băsescu, Dragnea și alți ipochimeni direct responsabili pentru condiția de jalnic slugostat în care a decăzut România zilelor noastre), atunci trebuie să facă totul pentru împiedicarea unui focar de război oriunde în lume (Coreea de Nord, Iran, etc.) sau, dacă asta nu se poate, atunci trebuie făcut totul pentru ca România să rămână în afara conflictului.

În niciun caz România nu trebuie să fie teatru de război pentru mize care chiar nu ne privesc. Nu leul românesc și sistemul financiar balcanic trebuie salvate printr-un nou război mondial, nu statul român trebuie să-și asigure controlul asupra unor resurse critice pentru economia secolului al XXI-lea ca acoperire pentru (petro)leu, iar românii sunt ultimii care să pretindă că au un rol mesianic în istorie. Dacă va fi să izbucnească un război, singura soluție logică pentru România este pacea, adică neutralitatea pe cât se poate, precum în 1914.

Altfel, riscăm ca să facem din centenar parastas, nu doar al statului român, ci și al națiunii române.

E înfiorătoare ignoranța acestor indivizi pe care orbirea sorții, ticăloșia sistemului și ghinionul generațiilor de acum i-au propulsat în cele mai înalte funcții ale statului român.

Nota noastra

Este indreptatita revolta cu care Corneliu Berari a reactionat fata de declaratiile aruncate de Fota, dar sunt si cam nerealiste. In ce masura este realista optiunea neutralitatii pentru Romania, in actualul context, este de discutat, insa cu siguranta nu este la dispozitia decidentilor asa cum era in 1914. 

Daca orientarea Romaniei e greu de inchipuit in alte formule geopolitice, totusi LOCUL acesteia in cadrul aliantelor si parteneriatelor probabil ar fi putut fi altul.

In acest sens, seninatatea cu care ne anunta Fota ca Romania e definita drept frontline state e dezarmanta. Sarcina sa si a decidentilor ar fi trebuit sa fie tocmai militarea ca Romania sa NU ajunga cu usurinta un teren de razboi in planurile sau scenariile favorite ale aliatilor, sau, altfel spus, totul sa fie gandit pentru a preveni sau ocoli acest deznodamant. Insa el se raporteaza ca si cum statutul Romaniei este deja decis si discutat, ca si cum “expertii” romani au luat act si au acceptat ca optiunea “teren de razboi” e valida in planurile operationale ale aliatilor. Ceea ce ar fi, intr-adevar, criminal, pentru ca ar echivala cu acceptarea unui statut de proxy, nu de membru egal in drepturi. Daca e reala si iminenta amenintarea ca un membru deplin si egal in drepturi al aliantei sa devina peste noapte teren de razboi, atunci e logic ca masurile de preventie sa fie pe masura. Sunt? Si daca nu sunt, a cui e vina?  

Una peste alta, cu astfel de vorbe nu te joci. Mai ales ca, de fapt, ceea ce a zis Fota, dar a trecut mai putin observat, este ca armata română se pregateste pentru razboi. 

In orice caz, este al doilea semnal venit dintr-o zona de securitate (e drept, foarte putin credibila) despre iminenta unui razboi cu Rusia, primul fiind dinainte de Craciun, venit de la generalul american Robert Neller.

Compania de armament Raytheon a primit din partea Forţelor Aeriene din SUA două contracte, în valoare totală de 659,9 milioane de dolari, pentru livrarea în România şi în alte ţări a unor sisteme de rachete aer-aer şi a unor echipamente de testare, anunţă Pentagonul, citat de Mediafax.

„Compania Raytheon (…) a primit un contract în valoare de 634.204.347 de dolari pentru producţia Lotului 31 al Sistemelor avansate de rachete aer-aer cu rază medie de acţiune (AMRAAM). Contractul este pentru producţia de rachete de tip AMRAAM şi a pieselor componente. Sistemul AMRAAM include rachetele, piese şi echipamentele telemetrice. Sistemele vor fi fabricate în Tucson, Arizona, urmând să fie finalizate pe 31 ianuarie 2020”, informează Departamentul american al Apărării într-un comunicat.

„Acest contract implică vânzări de echipamente militare în străinătate, în Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Polonia, Indonezia, România, Spania, Turcia, Bahrain şi Qatar”, precizează Pentagonul.

În plus, compania Raytheon a primit un contract în valoare de 25.766.768 de dolari, adiţional unui acord semnat anterior (FA8675-15-C-0022), privind instrumente speciale şi echipamente de testare, pentru Loturile 28-30 ale Sistemelor AMRAAM. Acest contract implică vânzări de echipamente militare în străinătate, în Norvegia, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Australia, Marea Britanie, Polonia, Indonezia, România, Spania, Turcia şi Qatar”, menţionează Pentagonul.

 • Digi24:

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul de la Sankt Petersburg

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul de miercuri, dintr-un într-un supermarket din Sankt Petersburg, soldat cu rănirea a 13 persoane, conform unui comunicat difuzat de organul său de propagandă Amaq și citat de News.ro.

Preşedintele rus Vladimir Putin afirmase joi că acest atac este considerat drept o operaţiune teroristă.

Explozia unei bombe artizanale într-un dulap de bagaje, într-un supermarket, în al doilea cel mai important oraş din Rusia, s-a soldat cu 13 răniţi miercuri seară, cu patru zile înainte de Revelion şi Anul Nou.

Rusia a fost ameninţată în mai multe rânduri de organizaţia Statul Islamic (SI) şi de aripa siriană a Al-Qaida, după  ce şi-a început intervenţia militară în Siria, pe 30 septembrie 2015.

Sankt Petersburgul a fost vizat de un atentat în metrou, soldat cu 15 morţi şi zeci de răniţi, pe 3 aprilie, revendicat de o grupare puţin cunoscută cu legături cu Al-Qaida.

Cel mai mare val de proteste din Iran din ultimii 8 ani

Un val de proteste a cuprins ieri mai multe oraşe din Iran. Mii de oameni au ieşit în stradă. Este cea mai mare manifestare de nemulţumire din Republica Islamică din ultimii 8 ani.

Imaginile postate pe reţelele sociale arată şi ciocniri cu forţele de ordine, care au intervenit pentru a dispersa mulţimea. Zeci de protestatari au fost arestaţi. Motivul iniţial al protestelor au fost scumpirile, concedierile şi neplata salariilor. S-au transformat într-o revoltă generală împotriva guvernului şi a puternicului cler iranian, relatează BBC.

Mulţimile au scandat împotriva preşedintelui Hassan Rouhani, dar şi a liderului suprem Ayatollahul Khamenei.

Scânteia protestelor s-a aprins joi în al doilea oraș ca mărime al Iranului, Mashhad, iar ieri a cuprins şi alte oraşe.
Washington-ul a reacţionat la evenimentele din Iran: a condamnat ferm arestările şi a cerut tuturor ţărilor să susţină public cererile poporului iranian pentru combaterea corupţiei şi respectarea drepturilor de bază.


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Rusia, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “”Riscăm ca să facem din centenar parastas”. RAZBOI PE TERITORIUL ROMÂNIEI. Un fost consilier prezidential sugereaza ca se fac pregatiri intense pentru RAZBOIUL CU RUSIA/ NOI CONTRACTE PENTRU ARME AMERICANE/ Statul Islamic revendica ATACUL TERORIST de la Sankt Petersburg/ Manifestatii de strada violente in Iran (Video)

 1. La multi ani tuturor fratilor si surorilor intru Domnul de pe acest site si multumiri admin(s) pentru
  efortul depus!

  O analiza interesanta (in engleza) aici

  https://thesaker.is/2018-war-or-no-war/

  foarte interesant comentariul de la 1:44 pm UTC

  Doamne ajuta,

  Adrian

 2. La mulți ani fraților!

  Nu știu dacă e așa de lipsit de credibilitate domn Fota, mai ales că sirenele sună într-o veselie, inclusiv în târguri și orășele de provincie. Apoi, avem cumpărarea bruscă ( de 1-2 ani) de armament, dar nu numai de către noi, ci și de către țările din jur. Să nu uităm că Fota a fost consilierul celui mai securist președinte, T Basescu. Putea să ajungă acolo fără binecuvântarea lor? Nu cred.

  Și apoi, faptul că decidenții politici nu au nimic de obiectat fata de statutul nostru de proxi este evident.

 3. @Mihai

  La multi ani! Da, asa e cu sirenele si exercitiile de tragere. Fota e lipsit de credibilitate in modul in care ambaleaza informatia si o foloseste. Plus ca mi se pare iresponsabil maniera in care a aruncat pe piata asta. Nu era treaba lui, printre altele, sa se asigure ca Romania nu este considerata operational un “frontline state”? Adica, daca tot a adus vorba, nu mai bine ne si clarifica niste aspecte?

 4. Urari din inma catre inimi!

  Anul ce din zari rasare
  Plin de daruri de lumina,
  Sa va faca viata lina
  Si cu multa bunastare.

  Bucurii si sanatate,
  Fericiri cu ghiotura,
  Domnul sa va miluiasca ,
  Sacul sa nu se goleasca.

  Multumindu-I CELUI SFANT,
  Pt. darurile primite,
  S-avati parte si-n alti ani
  De lumina LUI CEA SFANTA.
  (George-adica eu,va urez , la toti cei ce vor citi aceste versuri, facute din inima,cele ciitite).

 5. Curios cum protestele din Iran sunt sustinute de “conservatori” (in fapt, politicieni pro-Israel si pro- USA) .E ciudat sa vezi conservatori vorbind despre drepturi la “planificare familiala” , “descoperirea capului si purtarea pantalonilor” .Eu stiam ca a fi crestin,a fi conservator se opune in general la astfel de dorinte . Femeia crestina conservatoare se cam imbraca asemanator cu femeile din Iran . Toti Sfintii Parintii erau de fapt aliatii lui Khomeini ? Asta de nazdravanie…

  http://inliniedreapta.net/sfidare-supunere-iran-mogherini/
  http://inliniedreapta.net/jurnal/10-fapte-despre-protestele-din-iran/
  http://inliniedreapta.net/jurnal/iranienii-cer-moarte-dictatorului-ue-tace-e-vizita-cuba/
  http://www.telegraph.co.uk/women/womens-life/11970733/Islam-feminism-and-the-truth-about-women-in-Iran.html

  https://en.wikipedia.org/wiki/Women_in_Iran#Western_perceptions_of_Iranian_women

  “Attempts at changing the dress code (and perspectives toward it) occurred in mid-1930s when pro-Western autocratic ruler Reza Shah issued an arbitrary decree, banning all veils abruptly, swiftly and forcefully.[96][115][116][117][118] Many types of male traditional clothing were also banned under the pretext that “Westerners now wouldn’t laugh at us”.[119][120][121] Western historians state that this would have been a progressive step if women had indeed chosen to do it themselves, but instead this ban humiliated and alienated many Iranian women,[105][109][113][116] since its effect was comparable to the hypothetical situation in which the European women had suddenly been ordered to go out topless into the street.[105][119][120][121] To enforce this decree, the police was ordered to physically remove the veil off of any woman who wore it in public. Women were beaten, their headscarves and chadors torn off, and their homes forcibly searched.[96][105][113][115][116][119][120][121][122][123] Until Reza Shah’s abdication in 1941, many women simply chose not leave their houses in order to avoid such embarrassing confrontations,[96][113][119][120][121] and a few even committed suicide.[119][120][121] A far larger escalation of violence occurred in the summer of 1935 when Reza Shah ordered all men to wear European-style bowler hat, which was Western par excellence. This provoked massive non-violent demonstrations in July in the city of Mashhad, which were brutally suppressed by the army, resulting in the deaths of an estimated 100 to 5,000 people (including women and children).[113][115][117][119][120][121][123] Historians often point that Reza Shah’s ban on veiling and his policies (known as kashf-e hijab campaign) are unseen even in Atatürk’s Turkey,[105][113] and some scholars state that it is very difficult to imagine that even Hitler’s or Stalin’s regime would do something similar.[119][120][121] The arbitrary decree by Reza Shah was criticized even by British consul in Tehran.[124] Later, official measures relaxed slightly under next ruler and wearing of the headscarf or chador was no longer an offence, but for his regime it became a significant hindrance to climbing the social ladder as it was considered a badge of backwardness and an indicator of being a member of the lower class.[105] Discrimination against the women wearing the headscarf or chador was still widespread with public institutions actively discouraging their use, and some eating establishments refusing to admit women who wore them.[96][125] This period is characterized by dichotomy between small minority who considered wearing of headscarf as a sign of backwardness and vast majority who considered it as progressive.[115][116][118] Despite all legal pressures, obstacles and discriminations, the largest proportion of the Iranian women continued to wear headscarves or chadors, contrary to the widespread opposite claims.[96][113][119][120][121][124][125] “

 6. Pingback: PROTESTELE DIN IRAN. SPRE O SCHIMBARE DE REGIM? Intelegerea "discreta" intre SUA-Israel si oportunitatea restrangerii influentei regimului iranian in Orientul Apropiat
 7. E mindria nu-i bună să spui că ai o familie tradițională doamne ajuta dați o pîine de pomană la un sărac și atît amin

 8. @ Dima Gabriel:

  Daca poti, te rugam, sa te exprimi si in romaneste, sa intelegem ce ai vrut exact sa spui si cu ce are legatura.

 9. Sa ne gândim la aproapele nostru de lîngă noi sărac să-i dăm o piine de pomană cu toată inima asta-i important pentru suflet doamne ajuta

 10. Un femomen luminos inexplicabil a fost vazut din trei republici ruse in noaptea in care rusii au serbat Craciunul!

  The extraordinary light show – seen here on videos – came on the night of Orthodox Christmas Day this week.
  The black sky suddenly turned momentarily deep blue as if on a bright day – but according to some accounts, the earth moved too.
  Experts insist the phenomenon was not manmade: there were no reports of missile tests or explosions.
  Nor were there reports of meteorites striking the earth.
  It was seen and felt by people especially in th three Russian republics – Bashkortostan, Udmurtia, and Tatarstan.

  ‘It lit the night sky from side to side, making it look brighter than daylight,’ said one account.

  Artyom Russkikh said: ‘We saw this while driving.
  ‘There was a vibration and the sound of explosion in the sky. Awesome.

  Firaya Zaripova commented: ‘Probably it was the testing of some military weapon, if even the ground was shaking.’

  Yet this was denied.
  http://siberiantimes.com/other/others/news/stunning-bright-light-turned-night-to-day-over-vast-swathe-of-russia/

 11. România este în acest moment cea mai mare miză, după distrugerea Iugoslaviei, pentru anumite țări sau puteri, cum si-or spune.
  După umilirea Germaniei în așa zisa “pace de la Minsk”, unde au ieșit la suprafață multe aspecte ale “mituirii” Germaniei de către Rusia și șantajarea acesteia ulterioară, o destabilizare a României pe modelul Spaniei, dar mult mai accentuată ar da o mare lovitură Uniunii Europene care, oricum, atârnă de un fir de păr / ață.
  Strategia ruso – ungară dar și a unor cozi de topor din UE și nu numai, este aceea de generare de conflict intern și de o aparentă impotență a României de a se autoguverna, ambele alimentate de agenți de influență etnici precum caraghioșii cu Ținutul Secuiesc, ONG-uri finanțate solid de Gazprom prin interpuși, cu precădere în Ardeal, eliminarea populației de etnie română din Harghita, Covasna si Mureș, alimentarea ambițiilor revizioniste ale lui Viktor Orban sau stimularea cozilor de topor din România, amplu cultivate și finanțate în liniște în ultimii 20 de ani.
  Vecinii României sunt TOȚI cu o politică ostilă și în expectativă față de orice moment critic când ar putea să dea un brânci României: Moldova este acum capturată aproape total de Rusia. Serbia este un stat aservit total intereselor Rusiei și, mai nou, Chinei.
  Ucraina este un non stat acaparat de mafioți și de armate proprii. Un exportator de instabilitate aflat la mâna și mila Rusiei. Ba as îndrăzni să spun chiar cu două fețe din partea interlopilor care o conduc. Primul semnal antiromânesc a fost legea educației prin care multe școli românești din Ucraina au fost închise.
  În ceea ce privește Bulgaria, după alegerea marelui mareșal pro-rus, cuvintele sunt de prisos. Dar nu uitați totuși “țeapa” recentă cu flota de la Marea Neagră unde ne-au lovit intr-un mare fel…
  Ei bine, ultimul vecin, Marea Neagră, este siluită zilnic de noua flotilă de submarine rusești staționate în Crimeea, acolo unde se află zeci de mii de militari ruși, mai nou (oare de ce?) și tehnică militară de ultimă generație. Adaug aici și “neutralizarea” Turciei la Marea Neagră prin interesele personale ale lui Recep Tayyip Erdogan de mentinere a regimului printr-o pace cu Rusia. Așadar, nici Marea Neagră nu mai poate fi un aliat la nevoie…
  https://www.stiripesurse.ro/marele-plan-romania-incercuita-i-distrugerea-din-interior_1252595.html

 12. Top US nuclear commander: Russia is ‘the only existential threat to the country right now’
  https://www.cnbc.com/2018/02/28/nuclear-commander-russia-is-only-existential-threat-to-us-right-now.html

 13. Semn rau pentru America: un copac plantat acum 227 ani de George Washington a fost rupt de o furtuna.
  http://www.foxnews.com/us/2018/03/04/tree-believed-to-be-planted-by-george-washington-227-years-ago-is-knocked-down-by-noreaster.html

 14. Rusia a finalizat ultimele “fortificatii” si si-a asigurat protectia Chinei inaintea inceperii razboiului cu SUA
  Rusia este pe deplin pregătită pentru cazul în care Occidentul ar decide să o pedepsească deconectând-o de la reţeaua globală de Internet, a declarat Gherman Klimenko, consilierul preşedintelui Vladimir Putin pentru problemele internetului.
  ‘Toţi funcţionarii, toate instituţiile de stat se află în spatele marelui “firewall chinezesc”‘, a spus Klimenko, adăugând că Rusia are propriile sale motoare de căutare, reţele sociale şi de publicitate. ‘Din punct de vedere tehnic, suntem pregătiţi pentru orice fel de măsură’, a subliniat el.
  https://www.stiripesurse.ro/rusia-crede-ca-occidentul-are-in-plan-deconectarea-de-la-internet-ce-plan-de-rezerva-are-vladimir-p_1252690.html

 15. Pingback: CONTRACTELE DE MILIARDE DE DOLARI PENTRU ARMAMENT AMERICAN SI LUPTA ANTICORUPTIE. Interesele SUA, aroganta Ambasadelor si sustinerea L.C. Kovesi si a lui Iohannis/ Legatura dintre comisioanele contractelor, HOTNEWS, Felix Tataru si viitoarea campanie pent
 16. Putin a dat de inteles ca securitatea europeana este in pericol si suntem foarte aproape de un razboi nuclear. Putin l-a citat pe Einstein: „Nu ştiu cu ce arme se va lupta în cel de-al treilea război mondial, dar cu siguranţă cel de-al patrulea va fi dus cu beţe şi pietre”. „Un al treilea război mondial ar însemna sfârșitul civilizației”, a afirmat liderul de la Kremlin, adăugând că această certitudine ar trebui să „ne împiedice în arena internațională să facem pași extremi”. „Este timpul să ne aşezăm la masa de negocieri şi să elaborăm o schemă pentru securitatea europeană”
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/ce-spune-putin-despre-un-al-treilea-razboi-mondial-942968

 17. Până la sfârșitul anului în curs, Rusia va întări Flota Mării Negre cu șase nave de razboi de diferite clase
  http://www.reportervirtual.ro/rusia-va-intari-flota-marii-negre-cu-noi-nave-de-razboi/

  Piciorul podului Buna Vestire s-a asezat in calea unei ambarcațiuni de desant a marinei ruse si a fost acroșat fara mila.
  http://www.paginaderusia.ro/video-la-parada-navala-o-nava-a-marinei-ruse-a-acrosat-un-pod-oficialii-rusi-neaga-imagiile-filmate/

 18. Suntem pe cont propriu: Turcia si Germania nu vor interveni daca suntem atacati de Rusia.
  Armata germană, incapabilă să facă faţă misiunilor NATO din cauza subfinanţării
  https://adevarul.ro/international/europa/armata-germana-incapabila-faca-fata-misiunilor-nato-cauza-subfinantarii-potrivit-publicatiei-wetl-1_5a898270df52022f75b0d6a2/index.html

  Germania asteapta sa fie cucerita: niciunul dintre cele 6 submarine, mai puțin de jumătate din tancurile Leopard, 12 din cele 50 de elicoptere Tiger și doar 39 din cele 128 de avioane de vânătoare Typhoon sunt funcționale.
  “În 2018, ordinea pe care am cunoscut-o în ultimii 70 de ani s-a încheiat. […] o rețea eficientă de alianțe și instituții multilaterale funcționale – sunt tot mai îndoielnice”, spune Allan Gyngell, președintele Institutului Australian de Afaceri Internaționale (AIIA)
  https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/spre-o-germanie-inarmata-nuclear
  https://www.stiripesurse.ro/revolta-in-armata-germaniei-militarii-se-plang-ca-nu-au-imbracaminte-i-echipament_1249894.html

 19. BUCHAREST, Romania — Romania, Turkey and Poland have expressed concern about what they call Russia’s “increasing and visible offensive military posturing,” near NATO borders.
  The foreign ministers of the three NATO members on the eastern flank issued a statement condemning “the repeated violation of NATO airspace, the continued military buildup in Crimea and Kaliningrad” and “continued violation of obligations and commitments on arms control.”
  https://www.nytimes.com/aponline/2018/09/11/world/europe/ap-eu-romania-turkey-poland-nato.html

  Versiunea pentru uzul romanilor nu face nici o referire la Rusia…
  https://www.agerpres.ro/politica/2018/09/11/melescanu-despre-trilaterala-romania-polonia-turcia-discutiile-noastre-au-reconfirmat-valoarea-adaugata-a-acestui-format-de-dialog–174192
  https://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/viorica-dancila-intrevedere-cu-ministrii-afacerilor-externe-din-polonia-turcia-si-romania-670176.html

 20. George Friedman: “Vrem să oprim Rusia, iar pentru aceasta este nevoie de Polonia și România. Dar aici nu este vorba deja de NATO, ci de tratate bilaterale.”
  “Polonia ocupă depresiunea de Nord-Est, iar România – Carpații. Din punct de vedere militar contează cu adevărat aceste două țari”
  “Dacă Moscova, ceea ce nu cred, ar ataca Polonia, ce ar face germanii? Nu se știe, pentru că pur și simplu nu au forțe armate. Polonia depinde deci de America, când este vorba de securitate.”
  “Dar apropierea Berlinului de Moscova provoacă frisoane Americii, și Poloniei.”
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-22682104-george-friedman-vrem-oprim-rusia-iar-pentru-aceasta-polonia-rom-nia-sunt-necesar-uniunea-nu-asigura-poloniei-securitatea.htm

 21. Putin face o impresionanta demonstratie de forta in timp ce vorbeste despre pace, iar Lavrov ii sugereaza UE sa devina independenta de SUA.
  Vostok 2018: Russia and China show off their forces
  https://www.youtube.com/watch?v=b8ec7Wohdt0
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/video-putin-inconjurat-de-mii-de-tancuri-rusia-iubeste-pacea-995930
  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/09/13/lavrov-ue-are-nevoie-de-mai-multa-independenta-fata-de-washington–175197

 22. Rusia, SUA si SRI, vor mai degraba o Ungarie Mare decat o Romanie Mare
  Rectorul Academiei SRI a dat de înțeles că sărbătorirea modestă a Centenarului Marii Uniri ar fi fost programată la nivel înalt pentru a nu stimula naționalismul românesc
  https://www.activenews.ro/stiri-politic/Rectorul-Academiei-SRI-a-dat-de-inteles-ca-sarbatorirea-modesta-a-Centenarului-Marii-Uniri-ar-fi-fost-programata-la-nivel-inalt-pentru-a-nu-stimula-nationalismul-romanesc-153268

  SUA si SRI, vor mai degraba o Ungarie Mare decat o Romanie Mare
  Rectorul Academiei SRI a dat de înțeles că sărbătorirea modestă a Centenarului Marii Uniri ar fi fost programată la nivel înalt pentru a nu stimula naționalismul românesc
  https://www.activenews.ro/stiri-politic/Rectorul-Academiei-SRI-a-dat-de-inteles-ca-sarbatorirea-modesta-a-Centenarului-Marii-Uniri-ar-fi-fost-programata-la-nivel-inalt-pentru-a-nu-stimula-nationalismul-romanesc-153268

  Odata mi-a zis ca, intr-o noapte, catre ziua, ne vor ocupa trei tari: Ungaria, Bulgaria si Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or sa ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Si pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”.
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/profetiile-parintelui-arsenie-boca-despre-romania-romania-va-fi-inconjurata-de-flacari-imi-pare-rau-ca-sunteti-cei-pe-urma-va-vor-cerne-%E2%80%9D/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare