REACTII FURIOASE fata de o postare a Jandarmeriei Române in care a fost folosita sintagma ”FAMILIE TRADITIONALA”. Suntem mai aproape de delirul neobolsevic decat credem…

29-12-2017 2 minute Sublinieri

Postarea Jandarmeriei – captura facuta pe 29 decembrie 2017.

Jandarmeria Romana a postat pe pagina oficiala de Facebook imaginea unei familii din cadrul M.A.I. cu mesajul ”Asa arata familia traditionala din cadrul M.A.I.” Postarea a primit multe comentarii critice la adresa folosirii termenului de ”familie traditionala”.

Mesajul postat:

Așa arată o familie tradițională din cadrul M.A.I.

Ovidiu, subofițer în cadrul Jandarmeriei și soția sa Irina, agent principal de Poliție, și-au petrecut Crăciunul în familie, spre marea bucurie a copiilor lor: Ștefan, Dimitrie și Ecaterina.

Jandarmeria Română urează un călduros ,,La mulți ani” băiețelului lor dar și tuturor celor care îi poartă numele Sfântului Ștefan.

#jandarmeria #cooperare #jandarmeriapolitia

Postarea a starnit controverse si a primit multe comentarii critice la adresa folosirii termenului de ”familie traditionala” 

Jandarmeria a revenit cu precizarea că postarea ‘‘nu a intenționat să vexeze nicio categorie, indiferent de opțiune, folosirea adjectivului ;tradițională; este o opțiune lexicală, fără nicio altă conotație”.

Cu ocazia sărbătoririi Sf. Ştefan, pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române a apărut o poză care prezenta „o familie tradiţională din cadrul M.A.I.”. Mesajul a stârnit controverse în mediul online din cauza folosirii adjectivului „tradiţională”, foarte vehiculat în cadrul dezbaterii cu privire la definiţia familiei.

Un mesaj apărut miercuri pe contul oficial al Jandarmeriei arată o familie formată din soţ, soţie şi cei 3 copii ai lor care se bucură că îşi pot petrece sărbătorile de iarnă împreună. Mesajul alăturat pozei descrie familia ca fiind una „tradiţională”, fapt care a stârnit reacţii critice din partea internauţilor. Problemele ridicate prin comentarii se referă la excluderea familiilor monoparentale, a celor în care nu există părinţi sau nu există copii, dar şi la discriminarea împotriva familiilor cu părinţi de acelaşi sex.

[…]

Cele mai multe reacţii au ţinut să aducă în vedere faptul că termenul „tradiţională” a ajuns să capete o conotaţie negativă.

Pe de altă parte, unii nu au văzut o problemă atât de mare în alegerea cuvintelor şi au invitat la găsirea soluţiilor pentru comunitatea LGBT, cum ar fi parteneriatul civil:

Pentru alte persoane, problemele pe care mesajul Jandarmeriei le arată se referă la condiţiile de muncă şi la posibilităţile pentru realizarea unei vieţi private fericite:

Răspunsul Jandarmeriei a încercat să arate că nu este vorba de o poziţie în ceea ce priveşte definiţia familiei:

În orice caz, răspunsul instituţiei nu a fost suficient pentru unii utilizatori ai reţelei de socializare:

“POSTAREA TREBUIE ȘTEARSĂ IMEDIAT ȘI ÎNLOCUITĂ CU SCUZE PUBLICE” se solicită Jandarmeriei Române pentru postarea de mai jos !

Suntem din nou într-un regim comunist?!

Doar pentru ca au îndrăznit să foloseasca expresia “familie tradițională” !

Ne afectează că nu mai avem voie să folosim cuvântul “traditional”? Sau nu ne deranjează? 

Mulțumim pentru exercițiul profund de adevăr crunt pe care îl trăim!

Imi aduce aminte de reactia fariseilor la cuvantarea Sfantului Stefan, intr-o anumita masura, deversarea de frustrare si “indignare” ignobila fata de aceasta postare a Jandarmeriei. Adica, furie, dinti scrasniti, urechi astupate. Pietrele le asteptam mai tarziu. In capul nostru.

Nota noastra

Ni se pare, cumva, ca suntem inca departe de climatul otravit din unele tari occidentale, in care daca refuzi folosirea unui pronume transgender atragi asupra ta reactii furioase si represalii?

Postarea Jandarmeriei Romane ne lamureste deplin ca nu, nu suntem deloc departe. Suntem mult mai aproape de acest delir neobolsevic decat am crede. Intr-adevar, exact ca in episodul martirizarii Sfantului Mucenic Arhidiacon Stefan, vedem ce reactii starneste o fotografie cu o familie insotita si de conceptul “traditionala”. O reactie de furie si de urechi astupate: oamenii nu vor, pur si simplu, sa auda acel cuvant. Familie traditionala a devenit un cuvant de jar, care arde, un cuvant care infurie, straneste impotrivire si ostilitate. 

Este mai mult decat cenzura, sau decat o obsedanta politie a cuvintelor. Este mai mult decat corectitudine politica. Este un delir paranoic fata de adevar si fata de evidenta. Este o stare. 

Cum se arata si aici, de catre PS Macarie:

“Prin simpla sa prezență creștinismul stârnește uneori furie, iar adevărul evanghelic despre moralitatea și natura umană face pe mulți să-și astupe urechile”

 


Categorii

Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “REACTII FURIOASE fata de o postare a Jandarmeriei Române in care a fost folosita sintagma ”FAMILIE TRADITIONALA”. Suntem mai aproape de delirul neobolsevic decat credem…

 1. Eu cred că la astfel de postări se activează rapid postacii de serviciu.O pățesc și formatorii de opinie de pe Facebook.Îmi plce să cred că ei nu reprezintă majoritatea populației.Ca și rezistenții,sunt vocali și bine organizați.

 2. Ar trebui precizat ca reactiile furibunde provin aproape exclusiv de la femei feministe, dupa cum se poate vedea in poza din articolul de mai jos.
  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/o-postare-a-jandarmeriei-romane-creaza-iures-in-mediul-online-asa-arata-o-familia-traditionala-din-cadrul-mai-foto-208048.html

 3. Eu n-am vazut decat poza. Doamne, ce frumosi sunt toti, o familie de milioane. Un an bun cu multe reusite le doresc, sa fie la fel de frumosi si de uniti ca acum. Doamne ajuta!

 4. Ce o fi aceea familie traditionala? Mie imi pare ca in poza avem o familie (punct). Daca acceptam ca exista familie traditionala, atunci trebuie sa acceptam ca exista si altfel de familie, moderna. Or asa ceva nu exista. Nu orice cuplu este familie, ca doar pentru asta am semnat si pentru asta astept inca referendumul. Ce ar trebui sa facem, pe oricine se crede Napoleon sa-l asezam pe tronul Frantei?

 5. Titus L,
  Adevarat. Din pacate multi la ora actuala pica in aceasta plasa. Nu stiu cum nimeni nu-si pune intrebarea cum ar fi ca vina niste copii sa povesteasca despre parintii lor (tata e Gheorghe si mama Vasile?). Ar fi un lucru, care mie cel putin mi-ar provoca o stare de rau, ca sa nu spun altceva. E un lucru extrem de urat, care pe stramosii nostri i-ar fi oripilat cu siguranta. Generatiile de azi insa il asimileaza ca fiind “normal”?????? Acuma ma intreb oare atat de tare s-a dezumanizat lumea in ziua de azi?

 6. Titus L
  La câte variante de familie sunt , consider ca au zis bine – tradiționala – . Au pus punctul pe i , intenționat sau neintenționat . Familie e si bunica , bunicul , chiar am trăit anii mulți in sânul a 2 familii – părinți si bunici împreuna o familie mare , pana când rând pe rând au trecut in lumea cealaltă . Eram o familie. Iar tradiționala is bărbat, femeia lui si copii.

 7. Cu iertare dacă greșesc ..

 8. @petru:

  familia este traditionala prin excelenta. Sa spui familie traditionala, eu consider ca este o exprimare pleonastica. Daca nu ar fi asa, atunci ar trebui sa acceptam ca exista si alte feluri de familie. Si daca exista, atunci… Tocmai asta e pacaleala: relativizarea semnificatiei, când familia este fundamentala. Familie este barbatul cu femeia lui si rudele lor. In jos: copiii, in sus: bunicii, unchii, verii etc.
  …nu ai de ce sa-ti ceri iertare, si tu si eu ne spunem aici parerile si ne afirmam pozitiile. Nu insemana ca ne gresim.

 9. @Titus L
  Asa este, nici macar din punct de vedere legal nu se poate discuta notiunea de familie, de aceea au si introdus notiunea de parteneriat civil.
  Problema este alta: familiile se destrama intr-un ritm alarmant, din mai multe motive, nu in ultimul rand din desfiintarea/inlocuirea reperelor si a sistemelor de valori traditionale, cu aportul semnificativ al mass media, retelelor de socializare si statului (sistemului de invatamant, sistemului juridic).
  Se doreste ca toti indivizii sa apartina unui sistem globalist, nu unor familii si state nationale.

 10. nimeni: asa este, legislatia si structura economica actuala incurajeaza divorturile si concubinajul. De asemenea mesajele cu rol de educare, atat in ceea ce priveste educatia timpurie cat si educatia permanenta. Pentru ca o natiune puternica se bazeaza pe familii puternice, adica pe legaturile puternice intre membrii natiei. Acolo unde familiile sunt ca cercurile olimpice, natia este puternica pentru ca oamenii se sustin, se ajuta si au idealuri pe care le impartasesc. Dar daca familiile sunt ca puricii pe cearceaf, atunci natia este distrusa.

 11. @Titus L
  Da, am fost surprins sa vad aceleasi idei intr-un documentar despre China. Realizatorul, un englez, a fost invitat si a intervievat cativa chinezi, din vreo 200, care faceau parte din aceeasi familie, Chin, venita din toate colturile tarii la o reuniune festiva. Unul dintre ei spunea ca societatea chineza se bazeaza pe principiul ca daca lucrurile merg bine la nivelul familiilor, atunci intreaga societate merge bine. Este de remarcat faptul ca toate familiile chineze se reunesc in fiecare an, cu ocazia anului nou chinezesc, din toate partile Chinei si de pe toate continentele, timp de 2 saptamani.
  Unde a ajuns China si unde a ajuns lumea vestica?

  Recordul absolut la divorturi îi aparţine Belgiei, cu o rată de divorţ de peste 70% (ne mai miram ca “intunericul” vine de la Bruxelles?)
  Printre statele fruntaşe la divorţ se numără Spania, Portugalia, Ungaria şi Cehia, unde rata de divorţ este de peste 60%.
  Pe următorul loc se află Statele Unite, cu doar 53%.
  http://www.descopera.ro/dnews/13728161-harta-divortului-in-lume-care-este-situatia-in-romania-foto

 12. Frate Robert, este adevarat ce zic ei intr-un fel; pentru ca parintii crestini chiar sunt un pericol pentru noua lor imparatie antihristica.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare