ROMANIA IN SECETA EXTREMA. Ce se intampla cu ANM si SISTEMUL DE IRIGATII? (Income-Video)

1-08-2015 1 minut Sublinieri


Income: SECETA EXTREMA, SISTEMUL DE IRIGATII… de medialert

Adrian Măniuţiu a abordat o temă de interes naţional în ediţia de sâmbătă a emisiunii “Income”, la Antena 3 – seceta extremă. 

Pe fondul acestei secete, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România se plânge că absenţa ploilor şi temperaturile ridicate au reuşit să distrugă aproape toate recoltele de cereale şi legume. 

De vină ar fi Administraţia Naţională de Meteorologie, care a anunţat ploi în primăvară, însă agricultorii au avut parte doar de vânt. 

Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) îi acuză pe meteorologi de dezastrul în care se află acum producţia agricolă.

Agricultorii spun că alta ar fi fost situaţia dacă ar fi ştiut din timp că urmează perioade lungi de secetă. S-au trezit fără culturi şi fără nici o şansă de a recupera din pierderile uriaşe pe care le vor înregistra în această toamnă. 

Laurenţiu Baciu a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiune, că nu există acoperire din partea asigurărilor pentru astfel de fenomene şi agricultorii pierd încontinuu.

De cealaltă parte, conducerea ANM neagă că ar avea vreo vină şi spune că, din contră, şi-a făcut datoria.

”ANM, încă de la 1 martie, a actualizat zilnic starea rezervei de apă din sol conform procedurilor operaționale. Nu în ultimul rând, prognoza meteorologică actualizată zilnic pentru următoarele șapte zile, prognoza pentru două săptămâni la nivelul fiecărei regiuni și la sfârșitul fiecărei luni, datele Centrului European care estimează pentru România temperaturile medii lunare și cantitățile lunare de precipiații pentru următoarele trei luni au fost informații care au fost actualizate zilnic, astfel încât cei interesați aveau acces la ceea ce urmează să se întâmple”, a declarat Elena Mateescu, director executiv ANM.


Categorii

1. DIVERSE, Agricultura/ Satul romanesc, Dezastre, calamitati, Video

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “ROMANIA IN SECETA EXTREMA. Ce se intampla cu ANM si SISTEMUL DE IRIGATII? (Income-Video)

  1. Nu e domnule de vina ANM-ul, este de vina direct Dumnezeu. Daca mergeti pe logica acuzarii pana la capat aici veti ajunge inevitabil.
    Pai ce? Nu este El responsabil cu ploile?

  2. Are dreptate Dl Ioan.(il rog sa ma ierte ).Toate sunt de la Domnul.Unii vor sa para ANM-ul vinovat ca sa se zica ca nu este de la Domnul ci de la stiinta , ca e atat de avansata incat nu au avertizat despre seceta extrema.Pai si Sfantul Arsenie Papacioc a spus ca ne arde Domnul .Si eu zic ca este doar inceputul. Sa nu uitam cei 7 ingeri cu trambite care aduc urgiile de la Domnul, asa cum spune in Apocalipsa.

  3. In acord cu ceea ce au spus comentatorii de dinainte, nu pot sa nu îmi ascund uimirea cum pot unii sa acuze pe altii ca nu au profetit bine. Măcar de ar fi fost profeti cu patalama, dar sunt si ei niste bieti oameni care din niste observatii si niste date statistice încearcă sa faca niste predictii. Sunt eu cumva un ciudat ca vad viitorul fiind exclusiv de competenta lui Dumnezeu? Îl pregătim si noi, intr-adevăr, prin faptele noastre, dar cum va arata el habar nu avem si nici nu vom avea. Doar unii sfinti, cu harul profetiei, pot da prin inspiratie divina unele indicii, si acelea doar pentru a ne sensibiliza si a ne întoarce la Dumnezeu, la rostul nostru ultim, altfel ne-am pierde doar in nimicuri.

  4. Pingback: SECETA SEVERA IN ROMANIA (Video). Culturile de porumb, cartofi, floarea-soarelui, greu lovite, aproape 1 milion de hectare compromise | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: PROIECTUL LEGII “51% PRODUSE ROMANESTI IN MAGAZINE”. De ce nu este eliminat rolul intermediarilor?/ Program de investitii in irigatii/ TVA DE 9% LA APA? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare