Rusia elimina complet PROPAGANDA HOMOSEXUALA. La noi se pregateste “LUNA ISTORIEI LGBT”. Va fi implicata si anul acesta SCOALA?

24-01-2013 4 minute Sublinieri

O nouă lege care încearcă înlăturarea „propagandei homosexuale” în favoarea promovării valorilor tradiţionale ar putea fi adoptată în Rusia, relatează Daily Mail.

Potrivit propunerii făcute de liderii de la Kremlin şi de Biserica Ortodoxă din Rusia, evenimentele care promovează relaţiile între persoane de acelaşi sex şi drepturile acestora vor fi interzise, iar minorii vor primi informaţii referitoare la semnificaţie conceptului de „propagandă pentru sodomie, lesbianism, bisexualitate şi transsexualitate”.

Aşadar, gesturile de afecţiune în public, între persoane de acelaşi sex, ar putea fi amendate cu peste 11.000 de euro, precizează sursa.

Măsura este apreciată de majoritatea ruşilor, în contextul în care două treimi din populaţie consideră că homosexualitatea este un lucru „imoral şi condamnabil”. De asemenea, aproape 50% se declară împotriva paradelor gay şi a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, iar un sfert dintre ruşi cred că homosexualitatea este rezultatul unor „traume sau boli psihice”.

În plus, autorităţile din Rusia au arătat că persoanele cu astfel de orientări sexuale nu ar trebui să aibă acces la locurile de muncă oferite de Guvern, dar că ar trebui să fie supuse în mod obligatoriu unor tratamente medicamentoase sau chiar exilate.

Mai mult, Guvernul a acuzat că acceptarea relaţiilor homosexuale au dus la scăderea ratei natalităţii.

Recent, un oficial rus a declarat în cadrul unei emisiuni difuzate de postul naţional de televiziune că persoanelor homosexuale ar trebui să le fie interzis să doneze sânge sau organe, precum şi că după moarte inimile acestora ar trebui incinerate sau îngropate.

Mai multe oraşe din Rusia au început adoptarea legilor împotriva homosexualităţii încă din anul 2006. De atunci, mai multe proteste au fost organizate pentru a trage un semnal de alarmă vizavi de încălcarea drepturilor. Totuşi, manifestările de acest gen au fost înăbuşite şi pedepsite cu amenzi.

Ni s-a semnalat pe mail:

Iata ca lesbienele si homosexualii se pregatesc si in acest an pentru “Luna istoriei LGBT( lesbiene, gay, bisexuali, persoane trans) ” – februarie 2013. Dupa cum va amintiti, anul trecut au avut acces in 3 unitati de inatamant din Bucuresti Facultatea de Sociologie, Facultatea de Jurnalistica si Colegiul Bilingv “George Cosbuc”. Reactiile au fost putine si tardive, la nivelul Federatiei Pro-vita si al catorva pagini ortodoxe… Va rog sa transmiteti mai departe acest mail si fiecare sa facem cat si ce ne sta in putinta pentru a opri accesul homosexualilor in scolile copiilor nostri! 

Februarie-luna istoriei LGBT
16 Ianuarie 2013

Pentru al doilea an consecutiv luna februarie va fi dedicată istoriei minorităţilor sexuale în carul unui proiect ce se desfăşoară în 9 state europene printre care şi România. Prima ediţie a acestui eveniment a avut loc anul trecut prin implicarea unor organizaţii non-guvernamentale din patru ţări, respective Scoţia, Slovenia, Slovacia şi România. În anul 2013 alte cinci state s-au alăturat proiectului, Olanda, Irlanda, Lituania, Cehia şi Ungaria. Pentru a afla despre ce este vorba am stat de vorbă cu Daniela Prisacariu, coordonator evenimente în cadrul organizaţiei Accept România.

Reporter: Ce este Luna istoriei LGBT?

Daniela Prisacariu: ”Luna Istoriei LGBT este un festival cultural şi educaţional care are loc în România şi în alte 8 ţări din Europa în fiecare februarie. Este un prilej de a sărbători viaţa şi cultura LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane trans) prin explorarea istoriilor personale şi pe ale celorlalţi într-un context LGBT. E o ocazie de a ne bucura de diversitatea lumii în care trăim prin conştientizarea faptului că fiecare istorie personală contribuie în modul ei unic la o istorie mai mare, colectivă. De asemenea, este o şansă de a învăţa şi de a discuta despre lupta continuă pentru emanciparea comunităţii LGBT din România şi întreaga lume. În fiecare an, Luna Istoriei LGBT îşi propune să aibă un program plin de evenimente diverse din domeniile artă, cultură şi educaţie. Luna Istoriei LGBT este pentru toată lumea, indivizi, grupuri comunitare, organizaţii, furnizori de servicii, persoaneLGBT şi non- LGBT. Dorim să creăm un spaţiu în care oricine se poate exprima, poate învăţa şi creşte. Luna Istoriei LGBT portretizează diversitatea în evenimentele sale. În 2012 am avut parte de expoziţii de artă contemporană, documentară şi de artă comunitară, workshopuri pentru specialişti (jurnalişti, psihologi), proiecţii filme, teatru, atelier de creaţie literară, discuţii despre familie, spiritualitate şi sexualitate, cerc de lecturi feministe, biblioteca vie, petreceri. Am avut mai mult de 20 de evenimente care au adunat în jur de 1000 oameni. În 2013 ţintim şi mai sus şi dorim să implicăm mai multă lume şi să avem un impact mai mare.

R.: De ce o astfel de manifestare în România?

D.P.: ”Evenimentele de acest tip oferă spaţiul necesar oamenilor pentru a se cunoaşte între ei. Într-o ţară în care foarte puţini oameni declară în sondaje că au cunoştinţe/prieteniLGBT este nevoie să creăm acest canal de comunicare. Discriminare vine tocmai din faptul că nu ne cunoaştem între noi. De aceea, ne este foarte uşor să apelăm la cultura populară, mituri şi stereotipuri din jurul nostru atunci când vorbim despre oameni pe care îi considerăm că nu sunt ca noi. Aşa cum orice persoană care are prieteni de etnie romă îşi va da seama că etnia nu este singurul lucru care defineşte o persoană, aşa şi cineva care va avea un prieten gay îşi va da seama că orientarea sa sexuală este doar o parte din acea persoană. O altă cauză a discriminării este lipsa de informare. Din nefericire, sunt foarte rare reprezentările pozitive ale persoanelor LGBT în curricula şcolară, filmele de la tv sau cinema, piesele de teatru, literatură sau reviste. De aceea, noi dorim să umplem acest gol prin evenimente care portretizează persoanele LGBT aşa cum sunt ele în realitate. Luna istoriei LGBT este un festival prin care persoanele LGBT se auto-reprezintă de fapt, şi fiecare îşi aduce o parte din propria experienţă.”

R.: Care sunt principalele activităţi ce vor fi desfăşurate cu această ocazie?

D.P.: ”Anul acesta principalele activităţi vor fi: proiecţii de filme şi teatru cu tematică gay, educaţie non-formală (biblioteca vie şi teatru forum), ateliere, discuţii despre literatura gay, o prezentare despre istoria (homo)sexualităţii ţinută de un profesor din Olanda, workshopuri cu ofiţerii de poliţie, dezbateri dar şi o expoziţie de artă. De asemenea, vom organiza şi zile lejere de socializare prin jocuri sau petreceri. Încercăm să îmbinăm educaţia cu distracţia şi să avem evenimente cât mai diverse pentru a putea aduce cât mai multe persoane sub umbrela Lunii Istoriei LGBT.”

R.: Cum credeţi că va fi primită de opinia publică această manifestare ţinând cont de faptul că în trecut au existat diverse incidente?

D.P.: ”Depinde despre ce public vorbim. Anul trecut au fost în jur de 1000 de oameni la evenimentele din februarie. Persoanele LGBT sau LGBT friendly sunt bucuroase de astfel de evenimente şi participă la cât mai multe dintre ele. Anul trecut nu am avut nici un fel de incident la cele peste 20 de evenimente care au avut loc în cadrul festivalului.

În ceea ce priveşte autorităţile publice, forţele de ordine şi-au arătat în mod repetat preocuparea de a asigura siguranţa participanţilor la evenimente. Spre exemplu, la evenimentele de la GayFest, au fost foarte prezenţi în zonele în care desfăşuram activităţi pentru a preveni orice fel de incident homofob.

R.: Care sunt principalele problemele cu care vă confruntaţi în organizarea unor astfel de evenimente?

D.P.: ”Din fericire atât anul trecut, cât şi anul acesta, din ce în ce mai multe instituţii culturale şi-au deschis porţile pentru a găzdui evenimente cu tematicăLGBT. Finanţarea este într-adevăr o problemă, însă festivalul în sine nu este unul realizat cu prea mulţi bani ci mai degrabă este produsul colectiv al muncii voluntarilor şi partenerilor noştri care ne oferă locaţii sau filme gratuit.”

A consemnat Sanda Viţelar

sursa

http://www.goldfmromania.ro/categorie-stiri/stiri-locale-din-mures/februarie-luna-istoriei-lgbt.html

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Cultura desfraului, Homosexualitate, Ierarhi rusi, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Rusia

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Rusia elimina complet PROPAGANDA HOMOSEXUALA. La noi se pregateste “LUNA ISTORIEI LGBT”. Va fi implicata si anul acesta SCOALA?

 1. “reprezentările pozitive ale persoanelor LGBT în curricula şcolară, filmele de la tv sau cinema, piesele de teatru, literatură sau reviste”…

  Schimba cu ceva sexualitatea lui Newton legea atractiei universale ??

  Tot un soi de ecumenism si-aici..ce mi-e hetero, ce mi-e homo. Oameni suntem si sa dam mana cu mana cu mana cu….cu are fiecare la indemana.

 2. “Finanţarea este într-adevăr o problemă, însă festivalul în sine nu este unul realizat cu prea mulţi bani ci mai degrabă este produsul colectiv al muncii voluntarilor şi partenerilor noştri care ne oferă locaţii sau filme gratuit.”

  Cred ca aceasta este o mare minciuna. Amploarea pe care au luat-o asemenea proliferari ale spurcaciunii este prin ea insasi o dovada ca exista o finantare puternica. Mai mari ai lumii aproba si sustin aceste actiuni de corupere a copiilor si tinerilor. Si cum toate bogatiile globului sunt in mainile lor, bineinteles ca finanteaza asemenea actiuni.

 3. Nu e de ajuns ca sunt bolnavi dpv moral, ca sunt sunt o minoritate suportata, tin neaparat sa sara in evidenta, sa faca parada cu deviatiile lor, sa perverteasca pe cat mai multi, precum personalitatile histrionice care nu se simt bine daca nu atrag atentia. In loc sa caute sa scape de aceasta patima, se lauda cu ea, promovand-o, cautand sa educe si pe altii in acest sens, sa-i atraga in pacat. Si se mai plang ca manifestarile lor declanseaza reactii ostile… Ar trebui sa inceteze sa mai fie ei insisi agresivi cu propaganda lor, caci tot o minoritate or sa ramana, cu toata reclama pe care si-o fac.

 4. Si cei care sunt de acord cu acestia, manifestand asa-zisa mila si intelegere (vezi Obama), ar trebui sa iasa din ipocrizie si sa se gandesca daca le-ar conveni ca propriul copil sa le spuna intr-o zi ca doreste sa se casatoreasca cu o persoana de acelasi sex cu el.

 5. Sa nu ne mai miram ca ne pedepseste D-zeu.Asa era pe timpul Sodomei si Gomorei si au fost distruse.Nu sunt de acord cu aceste manifestari sataniste.Cana a venit Gaga in tara stiti ca s-a facut o petitie si am semnat-o, ca sa nu vina.Eu sunt impotriva sarbatorii Haloween care devina traditie in scoala mea.sunt revoltata.

 6. Aici puteti vedea programul Lunii LGBT. Printre parteneri: Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Facultatea de Istorie, Muzeul Taranului Roman… Una din activitati (Academic: Aparitia sexologiei si emanciparii sexuale) va fi sustinuta la Facultatea de Sociologie si o parte din proiectii vor fi gazduite de Muzeul Taranului Roman. Rusine decanilor, cadrelor didactice si directorilor de institutii de cultura care au acceptat sa pactizeze cu homosexualii si lesbienele, expunand la asemenea perversitati tineretul din Romania!

  http://accept-romania.ro/luna-lgbt/

 7. Va rog frumos!
  Mmacar Dvs, sa folositi o terminologie corecta.
  Asteptam de la aces sit sa spuna lucrurilor pe nume, nu sa adopte denumirile “politically correct”. In calitate de inginer, ma deranjeaza profund folosirea aberanta a cuvintelor!

  in egleza, asa cum am invata la scoala general prin 1967, “gay” insemna numia si numai vesel! Este cu totul abuziv si lipsit de sens sa i se atribuie alta semnificatie …

 8. @Cristian Ioan:

  Unde anume am folosit noi termeni “politically corect”? Am citat un text care descrie, din punctul de vedere al organizatorilor, “luna LGBT”, este mai mult decat evident ca nu e punctul NOSTRU de vedere!

 9. Pingback: Sacrilegiu: MUZEUL TARANULUI ROMAN – partener al “LUNII ISTORIEI LGBT”. Fondatorul sau, regretatul HORIA BERNEA: “Prohibirea prozelitismului homosexual este un lucru folositor” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: MTR si “LUNA ISTORIEI LGBT”. Actiunea de protest fata de PROPAGANDA HOMOSEXUALA caracterizata drept “DISCRIMINATORIE” si “EXTREMISM DE DREAPTA” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: DESPRE HOMOSEXUALITATE CA PACAT SI BOALA cu Parintele Pantelimon Șușnea si Staretul Iustin Miron de la Oașa (si AUDIO) -
 12. Pingback: RUSIA: interzicerea TOTALA a propagandei homosexuale PROTEJEAZA DREPTURILE MAJORITATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: Cum defineste Rusia PROPAGANDA HOMOSEXUALA? - Recomandari
 14. Pingback: De la ONU la GOOGLE si de la OBAMA la scriitorii de Nobel – PROPAGANDA HOMOSEXUALA AGRESIVA si PRESIUNE INFERNALA pe toate fronturile asupra RUSIEI, cu ocazia inceperii OLIMPIADEI de iarna de la SOCI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare