Rusia sustine Palestina in tentativa de obtinere a statalitatii din cadrul ONU. Ce spun oficialii israelieni?

13-09-2011 50 secunde Sublinieri

Rusia va sprijini orice incercare palestiniana de a dobandi statalitatea in cadrul unui vot al ONU, a declarat reprezentantul Rusiei in cadrul organizatiei, Vitali Ciurkin. “Vom vota, bineinteles, pentru orice propunere palestiniana. Dar trebuie sa spun ca nu i-am presat catre acest lucru”, a mai spus Ciurkin.

“Le spunem ca orice veti decide, va vom sprijini”, a adaugat el. Moscova, care a sustinut aspiratiile palestinene de dobandire a suveranitatii din 1988, este un co-sponsor al procesului de pace din Orientul Mijlociu, alaturi de ONU, SUA si UE.

Se pare ca palestinienii isi vor prezenta revendicarea Adunarii Generale a ONU mai tarziu in timpul acestui an. Chiar daca majoritatea membrilor ONU sprijina revendicarea, aprobarea Adunarii Generale ar da palestinienilor doar statutul de stat non-membru. Pentru recunoastere deplina, revendicarea ar trebui aprobata de Consiliul de Securitate al ONU – unde SUA a spus deja ca va depunde veto (ca va bloca initiativa).

Ministrul infrastructurii din Israel, Uzi Landau, a declarat ca revendicarea Palestiniana ar insemna sfarsitul tuturor acordurilor semnate cu Israel. “Acordurile noastre cu palestinienii ar fi nule si neavenite (in acest caz – n.n.)”, a spus el.

In buna masura, conflictul dintre Turcia si Israel este legat si de blocada israeliana asupra Fasiei Gaza si de chestiunea palestiniana in sens larg.


Categorii

1. DIVERSE, Israel, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Rusia sustine Palestina in tentativa de obtinere a statalitatii din cadrul ONU. Ce spun oficialii israelieni?

 1. Pingback: NORI DE FURTUNA IN ORIENTUL MIJLOCIU. Noul Imperiu Otoman - sau ambitiile Turciei/ TENSIUNILE ESCALADEAZA IN CHESTIUNEA CIPRIOTA: Turcia vs Cipru si Israel. Motivul conflictului: LEVIATANUL!
 2. Pingback: Mahmoud Abbas a cerut independenta Palestinei la ONU. CE INSEAMNA PENTRU ORIENTUL MIJLOCIU ACEASTA ZI?/ Obama, primul presedinte... evreu
 3. Pingback: Conflictul Israelo-Palestinian din Fâșia GAZA sau ”cine a deschis PORTILE IADULUI”? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. John Kerry avertizeaza Israelul ca va fi razboi daca nu recunoaste Palestina.

  Israel Doesn’t Want Peace With the Palestinians, John Kerry Says
  “The Palestinians have done an extraordinary job of remaining committed to nonviolence,” Kerry says. “When the intifada took place [in 2015] they delivered non-violence in the West Bank.”
  Unless Israel begins a serious and committed process of reconciliation, Kerry believes that war is imminent.
  http://www.newsweek.com/israel-palestine-conflict-john-kerry-netanyahu-peace-716257

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare