(update) “SA MURITI BINE!”. INCEPUTUL “PLANULUI SISTEMATIC” DE EXTERMINARE LENTA A SARACILOR BOLNAVI AI ROMANIEI. Dar, daca il ascultam pe ministrul Cseke, “oficial ne merge bine”.

5-04-2011 11 minute Sublinieri

Mircea Diaconu: Cand cineva are plan de inchis scoli si inchis spitale, inseamna ca cineva are ceva cu natia asta. SISTEMATIC SI PROGRAMATIC. Plan! Au plan de inchis scoli, plan de inchis spitale! Daca nici acum nu reactioneaza poporul nostru inseamna ca ne meritam soarta (…) Suntem in razboi?!“.

UPDATE

Lăsaţi fără apă, mâncare, căldură şi chiar fără cearşafurile de sub ei, bolnavii au fost ajutaţi de localnici şi de “personalul” voluntar format dintr-o asistentă medicală şi o asistentă socială

12 bolnavi în stadiu terminal au supravieţuit timp de cinci zile din mila locuitorilor din Pârscov-Buzău, după ce spitalul din localitate a fost desfiinţat pe 1 aprilie. Localnicilor li s-au adăugat o asistentă şi o asistentă socială care nu i-au putut abandona pe suferinzi şi i-au îngrijit zi de zi, fără să fie plătite. Bolnavii rămăseseră până şi fără cearşafuri sub ei, pentru că trebuia predat inventarul.

Spitalul din Pârscov avea două secţii, una de îngrijiri paliative şi alta de Medicină Internă, însă a fost închis de Ministerul Sănătăţii, care a refuzat să transfere unitatea în subordinea Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca. În momentul închiderii, în spital se aflau 30 de bolnavi cu afecţiuni incurabile. Ultimii 12 dintre ei au fost transferaţi abia în cursul zilei de ieri – unii ajungând în centre pentru bătrâni, iar alţii la Săpoca.


“Am încercat să mai avem grijă de ei pentru că sunt ai nimănui”

Majoritatea pacienţilor abandonaţi în spital sunt bătrâni, care nu au o familie şi pentru care nu fuseseră găsite încă locuri în alte spitale. Ei au fost hrăniţi zi de zi de localnicii cărora li s-a făcut milă de ei, ştiind că nu au unde să fie trimişi, deocamdată.

“Astăzi am mâncat nişte sarmale pe care ni le-au adus oamenii de aici din sat, sunt oameni cu suflet mare”, mărturisea luni unul dintre pacienţii rămaşi în spital. “Ieri a venit preotul şi câţiva localnici care le-au adus câte ceva de mâncare. Nu puteam să-i lăsăm în stradă. Am venit aici în fiecare zi şi am încercat să mai avem grijă de ei pentru că sunt ai nimănui. În ultimele zile, nu am mai avut lenjerie pentru paturi, au dormit pe vinilul saltelei, pentru că saltelele au fost predate de cei care le aveau în gestiune. La spălătorie nu mai lucrează nimeni şi de aceea sunt atât de murdare rufele pacienţilor.

Căldura s-a oprit în momentul în care celelalte clădiri din curtea spitalului au fost sigilate pentru că personalul a plecat la redistribuire”, a declarat Mia Şerban, o asistentă de la spitalul din Pârscov. La rândul său, asistentul social care a lucrat în fostul spital de la Pârscov a declarat marţi că, în ultimele zile, condiţiile din fostul spital au fost greu de suportat pentru pacienţi. Sursa citată susţine că spitalul nu a mai fost încălzit în ultimele zile şi nici apă nu a mai fost la robinete.

“N-am familie, ei erau familia mea”

Ultimii pacienţi de la Pârscov au fost transferaţi marţi cu ambulanţele, în urma demersurilor repetate pe care le-a făcut personalul care a mai rămas în secţie de a convinge alte centre din judeţ să-i accepte pe bolnavii nimănui.

“Personal, am vorbit cu băiatul unei paciente din Braşov şi mi-a spus să o ducem oriunde, la un centru, la Urgenţe, numai să nu o lăsăm în stradă. Nu au fost interesaţi să-i ducă într-un azil de bătrâni pentru că taxa într-un astfel de loc este de minimum 15 milioane de lei vechi, iar mulţi dintre ei beneficiază doar de un ajutor social”, a declarat marţi asistentul social care a lucrat la Pârscov.

Ultimul pacient rămas în spitalul din Pârscov a fost transferat şi el la căminul de bătrâni din Aldeni-Câmpeni. Ion Cojocau are 54 de ani, iar în urmă cu câţiva ani a suferit un accident rutier în urma căruia a rămas epileptic. De trei ani, el este clientul fidel al spitalului de la Pârscov, acolo unde a fost internat în mod repetat numai pentru a nu fi trimis pe drumuri. Marţi, despărţirea de cei care l-au îngrijit atâta vreme a fost extrem de grea: “Ei au fost familia mea, plecarea mea e mai ceva ca moartea. N-am familie, ei erau familia mea, îmi va fi greu fără ei”.


“Nu ne gândeam că un spital făcut în 2007 se va desfiinţa atât de repede”

Zilele următoare, toate bunurile din saloanele spitalului de la Pârscov vor fi inventariate iar porţile centrului medical din Pârscov vor fi închise pentru totdeauna.

“Am făcut trei memorii că nu suntem de acord cu cămin de bătrâni, că n-avem susţinere financiară de nicăieri. N-am primit răspuns decât de la Ministerul Muncii, că trebuie să luăm măsuri să înfiinţăm cămin de bătrâni cu care Consiliul Local nu a fost de acord. Mâine mergem la spital şi preluăm toată gestiunea, o predăm la primărie. Urmează să luăm aparatura, preluăm, conservăm până când găsim pe cineva să-l preia să-l transforme în spital. Ne-am gândit să facem un anunţ, poate se oferă vreun investitor să preia, să nu lăsăm clădirile ale nimănui. Dacă le lăsăm, se strică tot. Nu ne gândeam că un spital făcut în 2007 se va desfiinţa atât de repede”, a declarat marţi primarul comunei Pârscov, Gheorghe Sturzu.

Deci Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mures – unitate de elita si care ar trebuie sa fie de maxim interes strategic national, care a realizat 45 de transplaturi de inima si este singura unitate nationala organizata care opereaza copiii mici cu boli cardiace – a fost comasat cu Spitalul de Urgenta din localitate, fiind, astfel, practic, desfiintat.

Din aceeasi emisiune, de la Dr. Deac am aflat ca se pregateste si desfiintarea prin comasare a Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din Bucuresti

In Iasi a fost desfiintat (tot prin comasare) Spitalul de Urgenta Sf. Ioan si complet inchis Spitalul de la Targu Frumos.

De remarcat si duplicitatea si modul alunecos in care raspunde si primarul-medic Sorin Oprescu, care se vede nu numai ca gireaza masurile aberante, dar este si responsabil (prin Administratia Spitalelor, aflata in subordinea sa), cel putin pentru situatia de la Spitalul Caritas, pe care o justifica in mod penibil si grandilocvent, in ciuda evidentelor. Trist si modul partinitor de a face jurnalism al directorului si moderatorului Antenei 3, extrem de agresiv si dur (pe buna dreptate) cu secretarul de stat Irimia, dar foarte galant si acoperitor pentru nesimtirea flagranta a dr. Oprescu, protejatul pe nedrept al trustului.

Si nu este decat inceputul unui genocid mascat, fiindca prin NOUL acord cu FMI guvernul se angajeaza ca…

va continua restructurarea sectorului de sănătate pentru a asigura calitatea funcţionarii acestuia în cadrul alocaţiilor bugetare.

Si, concret, referitor la spitale:

Revizuirea bugetelor spitalelor si rationalizarea acestora cu obiectivul de a reduce numarul de paturi de spital finantate. Obiectivul este de a ajunge la  133 000 paturi de spital (de la cifra actuala de 135 200)  pana in iunie 2011 si 129 500 pana in decembrie 2011.

Vezi: LA CE S-A MAI INHAMAT GUVERNUL IN FATA STAPANULUI SAU, FMI: privatizari in sectoare strategice ca energia si transportul, “reforma” continua in sistemul sanitar

Spitalul orăşenesc Bălceşti (jud. Vâlcea) ar fi trebuit ca, din 1 aprilie, să fie transformat în azil pentru bătrâni, potrivit deciziei Ministerului Sănătăţii. Consiliul Local Bălceşti, administratorul spitalului, a decis însă, în data de 17 martie, ca unitatea să rămân în continuare spital.

“Nu avem bani în bugetul local pentru a suporta toate cheltuielile viitorului azil, care se ridică la peste 200.000 de lei pe lună. Tot bugetul nostru e de 700.000 de lei. În plus, daca am fi de acord cu transformarea, ar trebui să achităm şi datoria spitalului de 120.000 de lei. E prea mult pentru noi, nu ne permitem”, explică viceprimarul Ion Beiu.

Presiuni

Cu toate acestea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea au făcut presiuni asupra medicilor să refuze internările şi să îi externeze pe toţi cei 50 de bolnavi sau să-i transfere la alte unităţi sanitare.

Pacienţii au fost şocaţi la aflarea veştii, mulţi dintre ei, bătrâni şi foarte bolnavi, au părăsit spitalul cu ochii în lacrimi, supăraţi că li s-a refuzat asistenţa medicală aproape de casă. “M-au dat afară din spital ca pe un câine. Mi-au spus să mă duc la spital tocmai la Drăgăşani că aici se închide. Mai bine mă duc acasă să mor în patul meu decât să umblu pe drumuri”, plângea Elena Magu, de 82 de ani, internată în spital cu pneumonie.

Ioana Tănase, de 52 de ani, deşi era în stare gravă şi ar fi necesitat încă 4 – 5 zile de spitalizare, a fost nevoită să plece acasă pentru că nu avea bani să meargă la alt spital. Am venit cu salvarea la urgenţă cu hemoragie. Nu am la mine niciun leu, am o pensie de 300 de lei şi la spital nu te poţi duce fără bani pentru că niciun doctor nu se uită la tine daca nu-i dai bani”, spune femeia.

Se caută investitori privaţi

Nici cei 57 de angajaţi ai spitalului nu ştiu prea bine ce au de făcut. Pe de o parte, directorul şi primarul le spun să îşi vadă în continuare de treabă, iar pe de alta DSP-ul le solicită cererile cu opţiunile pentru redistribuire.

“Direcţia a solicitat personalului să îşi depună cererile fără semnatura directorului şi a primarului, ceea ce e ilegal. Fac aceste presiuni pentru a ne forţa să acceptăm închiderea. Prin redistribuirea personalului unitatea automat se închide”, susţine Marian Geică, directorul economic al spitalului.

Contractul cu CAS este expirat şi nu mai poate fi prelungit prin act aditional ca până acum. În aceste condiţii, unitatea a rămas fără finanţarea de 140.000 de lei pentru salarii, medicamente, materiale sanitare şi alimente.

“Pur şi simplu nu ştim care e soarta noastră, dacă mai venim la serviciu sau nu. Oficial nu am primit niciun document din care să rezulte că am fost transformaţi în azil”, susţine Gabriel Popescu, managerul spitalului.

Spitalul orăşenesc deservea o populaţie de peste 50.000 de locuitori. Cea mai apropiată unitate sanitară este la 45 de kilometri distanţă. Pentru a nu lipsi populaţia de asistenţă medicală, autorităţile locale caută investitori pentru a transforma spitalul în clinică privată.

  • Realitatea.net:

12 bolnavi din Buzău au fost uitaţi într-un spital desfiinţat de Ministerul Sanatatii

Trăiesc de pe o zi pe alta şi din mila localnicilor! Este vorba despre 12 bătrâni, foşti pacienţi ai unui spital din judeţul Buzău, care s-a închis de la 1 aprilie. În unitatea în care erau internaţi, nu s-a mai făcut aprovizionare, magaziile au lacăt pe ele, iar cei 12 oameni părăsiţi de rude au fost înghesuiţi în câteva saloane. Ei aşteaptă cu bagajele făcute şi speră ca, dintr-un moment în altul să fie transportaţi în alt spital.

Spitalul din Pârscov face parte din cele 67 de unităţi medicale desfiinţate de Ministerul Sănătăţii. 12 pacienţi au rămas ai nimănui după închiderea spitalului.

“Eu lucrez de trei zile şi trei  nopţi. Încă mai avem 12 bolnavi, nu avem unde să-i trimitem, sunăm peste tot, nu suntem înţeleşi. Bolnavii plâng, aparţinătorii vin plângand, noi rămânem plângând. Nu înţeleg cum se poate rezolva”, a spus o asistentă.

Aceasta este drama prin care trec unii pacienţi ai spitalului Pârscov, din Buzău. Unitatea medicală s-a închis în urmă cu patru zile, dar mai sunt încă persoane care nu au putut fi transferate la alte spitale. Este vorba despre 12 bătrâni care nu au unde să se ducă şi care acum trăiesc din mila oamenilor din localitate.

“Ne-a oprit până şi apa! Suntem anunţaţi că opreşte totul, curentul, telefoane, nu mai putem comunica, tot sunt ale spitalului”, a spus o asistentă.

“Azi au venit oamenii din sat ne-au adus sarmale şi tocăniţă de cartofi. O zi câte un păhărel de suc şi câte 3-4 napolitane”, a povestit un bolnav.

Întregul personal al fostului spital Pârscov a fost redistribuit deja, iar medicii şi asistentele au ajuns la noile locuri de muncă. Un singur pacient cu familie, dintre bătrânii uitaţi în spital, a fost trimis acasă cu salvarea. Despre bolnavii nerevendicaţi de rude nimeni nu a fost însă în stare să ofere o soluţie până în acest moment.

Peste 200 de persoane au protestat faţă de reprofilarea Spitalului Buftea

Protest spontan al angajaţilor de la Spitalul Buftea, dar şi al oamenilor din localitate. Oamenii vor să salveze unitatea medicală. Angajaţii încearcă să-i oprească pe cei de la Guvern să închidă unitatea medicală.

“Trebuie să functioneze pentru ca noi deservim două judeţe: atât Ilfovul cât şi Domboviţa. Noi avem bolnavi din Crevedia, Niculeşti, Buftea, Baloteşti pentru că avem patru secţiie foarte bine dotate. Va fi un haos, pentru că nu va fi cameră de gardă, salvare, nu ştim ce se va întâmpla”, a declarat o  angajată.

“Am fost operată la chirurgie. Sunt medici nemaipomeniţi de buni. Am venit să protestăm să ne lase spitalul”, a spus o localnică.

“Am cinci copii născuţi aici. Zece nepoţi născuţi aici. Nu s-a pretins nici un leu. Vrem să avem maternitatea aici. Sunt bolnava, nu se poste aşa“, e de părere o altă localnică.

Peste 1.000 de persoane din Bozovici au protestat pentru menţinerea spitalului

Protest de amploare în localitatea Bozovici din judeţul Caraş-Severin. Peste 1.000 de persoane s-au strâns luni în faţa unităţii medicale, nemulţumiţi de decizia Ministrului Sănătăţii de a închide spitalul din oraş. Supărarea oamenilor este cu atât mai mare cu cât iniţial, spitalul din Bozovici nu figura pe lista unităţilor desfiinţate, ci a apărut pe 31 martie în locul Spitalului din Oţelul Roşu.

Oamenii au protestat la Bozovici
Sute de locuitori ai Văii Almăjului au protestat faţă de desfiinţarea spitalului. Oamenii au spus că sunt condamnaţi la moarte. Pe lângă localitate Bozovici deservită de acest spital, sunt şi zeci de cătune aflate la mare depărtare. Din aceste cătune şi până la Bozovici se ajunge cu căruţa, iar de la Bozovici până la Reşita sunt 80 de kilometri cu ambulanţa. “Deservim opt comune din Valea Almăjului şi nu numai. E foarte greu din comunele de la Şopotu Nou care are o suprafaţă de 40.000 de km patraţi se coboară cu căruţa. Colegii noştri merg atât cât pot cu ambulanţa şi aşteaptă să fie aduşi bolnavii  cu căruţa. După aceea sunt aduşi la noi unde li se asigură medicaţia de urgenţă, ce nu e necesar de trimis la Reşita îi oprim la noi. Dacă te uiţi pe hârtie 80 de kilometri nu e mult, dar e un drum greu prin munţi. La ieşirea din Bozovici după doi kilometri pierdem semnalul telefonic, de multe ori iarna colegii de la ambulanţa, dacă se defectează, ies la ocazie. De aici până în celelalte catune mai sunt 40 de kilometri. Cred că ne ia dreptul la viaţă. Şi Constituţia României ne-a dat acest drept. Ni s-a urat să trăim bine dar noi nu o să trăim bine şi, în acest caz, cred că o să murim bine”, a declarat liderul de sindicat al cadrelor medicale. Oamenii au fost anunţaţi în ultimul moment de restructurarea spitalului. Mulţi pacienţi au refuzat să semneze pentru internarea la Reşita şi au preferat să se externeze pe proprie răspundere pentru că odată ajunşi la Reşita, spun ei,  nu ar avea bani să se întoarcă acasă după vindecare.

Oamenii de pe Valea Almăjului, lăsaţi în voia sorţii după desfiinţarea spitalului de la Bozovici

Pentru locuitorii din Valea Almăjului desfiinţarea spitalului din Bozovici reprezintă o grea încercare. Sute de oameni trăiesc în cătune rupte de lume. Când se îmbolnăvesc, ambulanţele nu pot ajunge la ei din cauza drumurilor imposibil de străbatut. Durează ore bune şi ca să ajungă la şosea.

“Suprafaţa comunei Şopotu este de 84 de km pătraţi, este aproape cât Bucureştiul”, a declarat Păun Baba, primarul din Şopotu Nou.

De la unele gospodării, până la drumul principal unde poate ajunge ambulanţa, străbaţi câţiva kilometri pe o potecă. În plus semnal la telefon nu există.

Pentru orice urgenţă medicală, erau chemate ambulanţele de la spitalul din Bozovici. Deseori şoferii erau nevoiţi să urce cu targa, pe jos, până la bolnavi.

Cei de la spitalul din Bozovici spun că din aceste cătune ajung la ei cazuri disperate, femei care au născut în câmp, oameni foarte bolnavi sau alţii grav accidentaţi. Un drum de 80 de km pe serpentine până la Reşiţa înseamnă pentru ei diferenţa dintre viaţă şi moarte.

“Vin accidente vasculare grave, vin accidente rutiere, vin accidente forestiere, accidente de muncă“, a declarat Mariana Boja, medic primar la Spitalul din Bozovici.

Spitalul din Bozovici a fost inclus, în ultimul moment, pe lista celor care urmeaza să fie desfiinţate. Pentru oamenii din Şopotu Nou asta înseamnă 80 de km în plus pe serpentine strânse, până la Reşiţa.

“Atunci ajungem morţi, la 100 de km nu cred că avem şanse, de la noi. Sunt unii aici în cătunele astea care-s şi mai necăjiţi”, a spus un localnic.

Spitalul din Bozovici are 5 secţii şi 50 de locuri. În momentul în care s-a primit vestea închiderii lui, aici erau internaţi 60 de bolnavi. Doar doi dintre aceştia au fost transportaţi la Reşiţa. Restul au semnat, pe proprie răspundere externarea. Oamenii spun că odată ajunşi la Reşiţa, chiar dacă medicii de acolo îi pun pe picioare, nu au bani pentru drumul spre casele lor izolate din Valea Almăjului.

Satele care ţin de comuna Şopotu Nou sunt întinse pe zeci de kilometri, pe creste de deal. 1.400 de locuitori sunt izolaţi de lume, mai ales atunci când plouă sau este zăpadă.

Medicii din spitalele reprofilate vor fi redistribuiţi în alte unităţi medicale, în trei etape

Min. Sănătăţii: Redistribuirea personalului din spitalele reprofilate se desfasoara normal

***

Gravidele din Arad îşi pot face testele prenatale doar contra cost

Veşti proaste pentru gravidele din Arad. Chiar la început de lună laboratoarele nu mai au fonduri pentru analizele gratuite sau compensate recomandate de medici.

Un singur laborator din Arad are promisiuni că va primi bani pentru gratuităţi. Suma nu ajunge însă, decât pentru cel mult zece gravide.

“Ne confruntăm cu foarte multe gravide care ajung la termen fără să aibă investigaţii. Asta implică riscuri deosebite atât în cursul sarcinii cât şi în momentul naşterii“, a declarat Sorin Prişcă, directorul Maternităţii din Arad.

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate spun că în următoarele zile situaţia se va remedia.

“Am pregătit deja actele adiţionale pentru lunile aprilie şi mai, cât se prelungeşte contractul de anul trecut“, a declarat Bianca Găicean, consilier juridic CJAS Arad.

Medicii spun că analizele din primele luni de sarcină sunt vitale pentru sănătatea bebeluşului.

Cseke anunţă măsuri dure la spitalele unde nu au demarat licitaţiile pentru medicamente anticancer

  • Antena3:

Farmaciile nu mai au voie să vândă citostatice injectabile pentru bolnavii de cancer

Guvernul i-a transformat în cobai pe bolnavii de cancer. De la începutul lunii testează eficientizarea sistemului de sănătate. Ultima decizie – bolnavii să-şi cumpere citostaticele injectabile din spitale. Doar că în farmaciile unităţilor sanitare nu există, pentru că nu s-au făcut încă licitaţiile.

O situaţie incredibilă în care sunt puşi nişte oameni şi aşa chinuiţi de soartă. Farmaciile nu mai au voie, iar spitalele nu au contracte încă.

Printr-o hotărâre de guvern, statul a stabilit că singurul loc de unde românii îşi pot cumpăra citostaticele injectabile este spitalul. Teoretic, pentru că practic în spitale nu există.

Mai marii Ministerului Sănătăţii par să nu fi ştiut ce fac atunci când au aplicat legea înainte ca spitalele de oncologie să facă licitaţiile pentru medicamentele.

Va mai trece cel puțin o lună până când pe rafturile farmaciilor de spital se vor găsi și citostatice injectabile.

Până în 2008 era folosită aceeaşi modalitate de administrare a medicamentelor pentru aceşti bolnavi. Oamenii mergeau zeci de kilometri până la farmacia de spital, iar acolo nu găseau fiolele.

Autorităţile au dat liber comerţului cu citostatice injectabile în spitale pentru că nu mai puteau suporta costurile.

Numărul românilor bolnavi de cancer se va dubla până în 2030

12 milioane de oameni află în fiecare an că suferă de cancer şi puţini sunt cei care reuşesc să învingă boala. Specialiştii spun că până în 2030, numărul bolnavilor se va dubla.

Când vine vorba de numărul bolnavilor de cancer, oficial, România stă bine. Ultima statistică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii situează ţara noastră pe locul 47 din 50. 205 români din 100.000 contractează această boală.

N-ar trebui totuşi să ne liniştim, spun specialiştii. Numărul bolnavilor de cancer ar putea atinge în viitor şi în ţara noastră cifre îngrijorătoare. Medicii estimează o creştere de la peste 40.000 de cazuri noi diagnosticate în 1994 la 68.000 în anul 2011.

De ce-ar putea creşte incidenţa bolii? De vină e sistemul… spun medicii. La noi, cancerul se descoperă în stadii avansate, ceea ce “umflă” costurile tratamentelor şi scade speranţa de viaţă. La toate acestea se adaugă finanţarea deficitară a tratamentelor spitaliceşti, lipsa unităţilor sanitare care să-i trateze corespunzător pe bolnavi şi inexistenţa unui registru naţional de cancer care să furnizeze date exacte privind incidenţa, prevalenţa si mortalitatea acestei boli.

Principalele cauze de deces prin tumori maligne la români sunt cancerul gastric, cel colo-rectal, cancerul pulmonar, al glandei mamare, al colului uterin şi al prostatei. La nivel international, cancerul este responsabil de aproape 13% din decesele din întreaga lume, devansând chiar numărul victimelor SIDA, tuberculozei sau malariei.

Guvernul a dat două milioane lei Ministerului Sănătăţii, pentru “situaţii speciale”

Guvernul a suplimentat cu două milioane de lei bugetul Ministerului Sănătăţii, pentru achiziţia de medicamente, seruri, vaccinuri, dezinfectante, dispozitive medicale şi alte materiale specifice pentru “intervenţii medicale în situaţii speciale“, transmite Mediafax.

Suplimentarea bugetului a fost decisă pe 23 martie, iar banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Luni, Ministerul Sănătăţii a anunţat că va achiziţiona în acest an, prin Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii – UNICEF, 800.000 de doze de vaccin împotriva tuberculozei BCG, în contextul în care Institutul Cantacuzino, unde continuă lucrări de retehnologizare şi inspecţii, nu-l poate produce până în 2012.


Categorii

Acordul cu FMI, Documentare/ Reportaje, Mircea Diaconu, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Vasile Astărăstoae, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

44 Commentarii la “(update) “SA MURITI BINE!”. INCEPUTUL “PLANULUI SISTEMATIC” DE EXTERMINARE LENTA A SARACILOR BOLNAVI AI ROMANIEI. Dar, daca il ascultam pe ministrul Cseke, “oficial ne merge bine”.

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: Articolul saptamanii: CUM SA FURI SI SA DISTRUGI O TARA? - Razboi întru Cuvânt
  2. Pingback: UE ne-ar putea INCHIDE SPITALELE care nu indeplinesc "standardele europene", incepand cu 2015 - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: O altfel de destramare a Romaniei: "MAREA DEFRISARE", APOCALIPSA PADURILOR ROMANIEI - ancheta TV la "Romania, te iubesc" (I) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: DE CE SUNT CONDAMNATI JUMATATE DINTRE ROMANI SA MOARA CU ZILE? Problemele reale ale sistemului sanitar si minciunile propagandistice ale autoritatilor demontate de dr. Vasile Astarastoae. CATRE GENOCID SOCIAL - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare