(update) “SA MURITI BINE!”. INCEPUTUL “PLANULUI SISTEMATIC” DE EXTERMINARE LENTA A SARACILOR BOLNAVI AI ROMANIEI. Dar, daca il ascultam pe ministrul Cseke, “oficial ne merge bine”.

5-04-2011 11 minute Sublinieri

Mircea Diaconu: Cand cineva are plan de inchis scoli si inchis spitale, inseamna ca cineva are ceva cu natia asta. SISTEMATIC SI PROGRAMATIC. Plan! Au plan de inchis scoli, plan de inchis spitale! Daca nici acum nu reactioneaza poporul nostru inseamna ca ne meritam soarta (…) Suntem in razboi?!“.

UPDATE

Lăsaţi fără apă, mâncare, căldură şi chiar fără cearşafurile de sub ei, bolnavii au fost ajutaţi de localnici şi de “personalul” voluntar format dintr-o asistentă medicală şi o asistentă socială

12 bolnavi în stadiu terminal au supravieţuit timp de cinci zile din mila locuitorilor din Pârscov-Buzău, după ce spitalul din localitate a fost desfiinţat pe 1 aprilie. Localnicilor li s-au adăugat o asistentă şi o asistentă socială care nu i-au putut abandona pe suferinzi şi i-au îngrijit zi de zi, fără să fie plătite. Bolnavii rămăseseră până şi fără cearşafuri sub ei, pentru că trebuia predat inventarul.

Spitalul din Pârscov avea două secţii, una de îngrijiri paliative şi alta de Medicină Internă, însă a fost închis de Ministerul Sănătăţii, care a refuzat să transfere unitatea în subordinea Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca. În momentul închiderii, în spital se aflau 30 de bolnavi cu afecţiuni incurabile. Ultimii 12 dintre ei au fost transferaţi abia în cursul zilei de ieri – unii ajungând în centre pentru bătrâni, iar alţii la Săpoca.


“Am încercat să mai avem grijă de ei pentru că sunt ai nimănui”

Majoritatea pacienţilor abandonaţi în spital sunt bătrâni, care nu au o familie şi pentru care nu fuseseră găsite încă locuri în alte spitale. Ei au fost hrăniţi zi de zi de localnicii cărora li s-a făcut milă de ei, ştiind că nu au unde să fie trimişi, deocamdată.

“Astăzi am mâncat nişte sarmale pe care ni le-au adus oamenii de aici din sat, sunt oameni cu suflet mare”, mărturisea luni unul dintre pacienţii rămaşi în spital. “Ieri a venit preotul şi câţiva localnici care le-au adus câte ceva de mâncare. Nu puteam să-i lăsăm în stradă. Am venit aici în fiecare zi şi am încercat să mai avem grijă de ei pentru că sunt ai nimănui. În ultimele zile, nu am mai avut lenjerie pentru paturi, au dormit pe vinilul saltelei, pentru că saltelele au fost predate de cei care le aveau în gestiune. La spălătorie nu mai lucrează nimeni şi de aceea sunt atât de murdare rufele pacienţilor.

Căldura s-a oprit în momentul în care celelalte clădiri din curtea spitalului au fost sigilate pentru că personalul a plecat la redistribuire”, a declarat Mia Şerban, o asistentă de la spitalul din Pârscov. La rândul său, asistentul social care a lucrat în fostul spital de la Pârscov a declarat marţi că, în ultimele zile, condiţiile din fostul spital au fost greu de suportat pentru pacienţi. Sursa citată susţine că spitalul nu a mai fost încălzit în ultimele zile şi nici apă nu a mai fost la robinete.

“N-am familie, ei erau familia mea”

Ultimii pacienţi de la Pârscov au fost transferaţi marţi cu ambulanţele, în urma demersurilor repetate pe care le-a făcut personalul care a mai rămas în secţie de a convinge alte centre din judeţ să-i accepte pe bolnavii nimănui.

“Personal, am vorbit cu băiatul unei paciente din Braşov şi mi-a spus să o ducem oriunde, la un centru, la Urgenţe, numai să nu o lăsăm în stradă. Nu au fost interesaţi să-i ducă într-un azil de bătrâni pentru că taxa într-un astfel de loc este de minimum 15 milioane de lei vechi, iar mulţi dintre ei beneficiază doar de un ajutor social”, a declarat marţi asistentul social care a lucrat la Pârscov.

Ultimul pacient rămas în spitalul din Pârscov a fost transferat şi el la căminul de bătrâni din Aldeni-Câmpeni. Ion Cojocau are 54 de ani, iar în urmă cu câţiva ani a suferit un accident rutier în urma căruia a rămas epileptic. De trei ani, el este clientul fidel al spitalului de la Pârscov, acolo unde a fost internat în mod repetat numai pentru a nu fi trimis pe drumuri. Marţi, despărţirea de cei care l-au îngrijit atâta vreme a fost extrem de grea: “Ei au fost familia mea, plecarea mea e mai ceva ca moartea. N-am familie, ei erau familia mea, îmi va fi greu fără ei”.


“Nu ne gândeam că un spital făcut în 2007 se va desfiinţa atât de repede”

Zilele următoare, toate bunurile din saloanele spitalului de la Pârscov vor fi inventariate iar porţile centrului medical din Pârscov vor fi închise pentru totdeauna.

“Am făcut trei memorii că nu suntem de acord cu cămin de bătrâni, că n-avem susţinere financiară de nicăieri. N-am primit răspuns decât de la Ministerul Muncii, că trebuie să luăm măsuri să înfiinţăm cămin de bătrâni cu care Consiliul Local nu a fost de acord. Mâine mergem la spital şi preluăm toată gestiunea, o predăm la primărie. Urmează să luăm aparatura, preluăm, conservăm până când găsim pe cineva să-l preia să-l transforme în spital. Ne-am gândit să facem un anunţ, poate se oferă vreun investitor să preia, să nu lăsăm clădirile ale nimănui. Dacă le lăsăm, se strică tot. Nu ne gândeam că un spital făcut în 2007 se va desfiinţa atât de repede”, a declarat marţi primarul comunei Pârscov, Gheorghe Sturzu.

Deci Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mures – unitate de elita si care ar trebuie sa fie de maxim interes strategic national, care a realizat 45 de transplaturi de inima si este singura unitate nationala organizata care opereaza copiii mici cu boli cardiace – a fost comasat cu Spitalul de Urgenta din localitate, fiind, astfel, practic, desfiintat.

Din aceeasi emisiune, de la Dr. Deac am aflat ca se pregateste si desfiintarea prin comasare a Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din Bucuresti

In Iasi a fost desfiintat (tot prin comasare) Spitalul de Urgenta Sf. Ioan si complet inchis Spitalul de la Targu Frumos.

De remarcat si duplicitatea si modul alunecos in care raspunde si primarul-medic Sorin Oprescu, care se vede nu numai ca gireaza masurile aberante, dar este si responsabil (prin Administratia Spitalelor, aflata in subordinea sa), cel putin pentru situatia de la Spitalul Caritas, pe care o justifica in mod penibil si grandilocvent, in ciuda evidentelor. Trist si modul partinitor de a face jurnalism al directorului si moderatorului Antenei 3, extrem de agresiv si dur (pe buna dreptate) cu secretarul de stat Irimia, dar foarte galant si acoperitor pentru nesimtirea flagranta a dr. Oprescu, protejatul pe nedrept al trustului.

Si nu este decat inceputul unui genocid mascat, fiindca prin NOUL acord cu FMI guvernul se angajeaza ca…

va continua restructurarea sectorului de sănătate pentru a asigura calitatea funcţionarii acestuia în cadrul alocaţiilor bugetare.

Si, concret, referitor la spitale:

Revizuirea bugetelor spitalelor si rationalizarea acestora cu obiectivul de a reduce numarul de paturi de spital finantate. Obiectivul este de a ajunge la  133 000 paturi de spital (de la cifra actuala de 135 200)  pana in iunie 2011 si 129 500 pana in decembrie 2011.

Vezi: LA CE S-A MAI INHAMAT GUVERNUL IN FATA STAPANULUI SAU, FMI: privatizari in sectoare strategice ca energia si transportul, “reforma” continua in sistemul sanitar

Spitalul orăşenesc Bălceşti (jud. Vâlcea) ar fi trebuit ca, din 1 aprilie, să fie transformat în azil pentru bătrâni, potrivit deciziei Ministerului Sănătăţii. Consiliul Local Bălceşti, administratorul spitalului, a decis însă, în data de 17 martie, ca unitatea să rămân în continuare spital.

“Nu avem bani în bugetul local pentru a suporta toate cheltuielile viitorului azil, care se ridică la peste 200.000 de lei pe lună. Tot bugetul nostru e de 700.000 de lei. În plus, daca am fi de acord cu transformarea, ar trebui să achităm şi datoria spitalului de 120.000 de lei. E prea mult pentru noi, nu ne permitem”, explică viceprimarul Ion Beiu.

Presiuni

Cu toate acestea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea au făcut presiuni asupra medicilor să refuze internările şi să îi externeze pe toţi cei 50 de bolnavi sau să-i transfere la alte unităţi sanitare.

Pacienţii au fost şocaţi la aflarea veştii, mulţi dintre ei, bătrâni şi foarte bolnavi, au părăsit spitalul cu ochii în lacrimi, supăraţi că li s-a refuzat asistenţa medicală aproape de casă. “M-au dat afară din spital ca pe un câine. Mi-au spus să mă duc la spital tocmai la Drăgăşani că aici se închide. Mai bine mă duc acasă să mor în patul meu decât să umblu pe drumuri”, plângea Elena Magu, de 82 de ani, internată în spital cu pneumonie.

Ioana Tănase, de 52 de ani, deşi era în stare gravă şi ar fi necesitat încă 4 – 5 zile de spitalizare, a fost nevoită să plece acasă pentru că nu avea bani să meargă la alt spital. Am venit cu salvarea la urgenţă cu hemoragie. Nu am la mine niciun leu, am o pensie de 300 de lei şi la spital nu te poţi duce fără bani pentru că niciun doctor nu se uită la tine daca nu-i dai bani”, spune femeia.

Se caută investitori privaţi

Nici cei 57 de angajaţi ai spitalului nu ştiu prea bine ce au de făcut. Pe de o parte, directorul şi primarul le spun să îşi vadă în continuare de treabă, iar pe de alta DSP-ul le solicită cererile cu opţiunile pentru redistribuire.

“Direcţia a solicitat personalului să îşi depună cererile fără semnatura directorului şi a primarului, ceea ce e ilegal. Fac aceste presiuni pentru a ne forţa să acceptăm închiderea. Prin redistribuirea personalului unitatea automat se închide”, susţine Marian Geică, directorul economic al spitalului.

Contractul cu CAS este expirat şi nu mai poate fi prelungit prin act aditional ca până acum. În aceste condiţii, unitatea a rămas fără finanţarea de 140.000 de lei pentru salarii, medicamente, materiale sanitare şi alimente.

“Pur şi simplu nu ştim care e soarta noastră, dacă mai venim la serviciu sau nu. Oficial nu am primit niciun document din care să rezulte că am fost transformaţi în azil”, susţine Gabriel Popescu, managerul spitalului.

Spitalul orăşenesc deservea o populaţie de peste 50.000 de locuitori. Cea mai apropiată unitate sanitară este la 45 de kilometri distanţă. Pentru a nu lipsi populaţia de asistenţă medicală, autorităţile locale caută investitori pentru a transforma spitalul în clinică privată.

  • Realitatea.net:

12 bolnavi din Buzău au fost uitaţi într-un spital desfiinţat de Ministerul Sanatatii

Trăiesc de pe o zi pe alta şi din mila localnicilor! Este vorba despre 12 bătrâni, foşti pacienţi ai unui spital din judeţul Buzău, care s-a închis de la 1 aprilie. În unitatea în care erau internaţi, nu s-a mai făcut aprovizionare, magaziile au lacăt pe ele, iar cei 12 oameni părăsiţi de rude au fost înghesuiţi în câteva saloane. Ei aşteaptă cu bagajele făcute şi speră ca, dintr-un moment în altul să fie transportaţi în alt spital.

Spitalul din Pârscov face parte din cele 67 de unităţi medicale desfiinţate de Ministerul Sănătăţii. 12 pacienţi au rămas ai nimănui după închiderea spitalului.

“Eu lucrez de trei zile şi trei  nopţi. Încă mai avem 12 bolnavi, nu avem unde să-i trimitem, sunăm peste tot, nu suntem înţeleşi. Bolnavii plâng, aparţinătorii vin plângand, noi rămânem plângând. Nu înţeleg cum se poate rezolva”, a spus o asistentă.

Aceasta este drama prin care trec unii pacienţi ai spitalului Pârscov, din Buzău. Unitatea medicală s-a închis în urmă cu patru zile, dar mai sunt încă persoane care nu au putut fi transferate la alte spitale. Este vorba despre 12 bătrâni care nu au unde să se ducă şi care acum trăiesc din mila oamenilor din localitate.

“Ne-a oprit până şi apa! Suntem anunţaţi că opreşte totul, curentul, telefoane, nu mai putem comunica, tot sunt ale spitalului”, a spus o asistentă.

“Azi au venit oamenii din sat ne-au adus sarmale şi tocăniţă de cartofi. O zi câte un păhărel de suc şi câte 3-4 napolitane”, a povestit un bolnav.

Întregul personal al fostului spital Pârscov a fost redistribuit deja, iar medicii şi asistentele au ajuns la noile locuri de muncă. Un singur pacient cu familie, dintre bătrânii uitaţi în spital, a fost trimis acasă cu salvarea. Despre bolnavii nerevendicaţi de rude nimeni nu a fost însă în stare să ofere o soluţie până în acest moment.

Peste 200 de persoane au protestat faţă de reprofilarea Spitalului Buftea

Protest spontan al angajaţilor de la Spitalul Buftea, dar şi al oamenilor din localitate. Oamenii vor să salveze unitatea medicală. Angajaţii încearcă să-i oprească pe cei de la Guvern să închidă unitatea medicală.

“Trebuie să functioneze pentru ca noi deservim două judeţe: atât Ilfovul cât şi Domboviţa. Noi avem bolnavi din Crevedia, Niculeşti, Buftea, Baloteşti pentru că avem patru secţiie foarte bine dotate. Va fi un haos, pentru că nu va fi cameră de gardă, salvare, nu ştim ce se va întâmpla”, a declarat o  angajată.

“Am fost operată la chirurgie. Sunt medici nemaipomeniţi de buni. Am venit să protestăm să ne lase spitalul”, a spus o localnică.

“Am cinci copii născuţi aici. Zece nepoţi născuţi aici. Nu s-a pretins nici un leu. Vrem să avem maternitatea aici. Sunt bolnava, nu se poste aşa“, e de părere o altă localnică.

Peste 1.000 de persoane din Bozovici au protestat pentru menţinerea spitalului

Protest de amploare în localitatea Bozovici din judeţul Caraş-Severin. Peste 1.000 de persoane s-au strâns luni în faţa unităţii medicale, nemulţumiţi de decizia Ministrului Sănătăţii de a închide spitalul din oraş. Supărarea oamenilor este cu atât mai mare cu cât iniţial, spitalul din Bozovici nu figura pe lista unităţilor desfiinţate, ci a apărut pe 31 martie în locul Spitalului din Oţelul Roşu.

Oamenii au protestat la Bozovici
Sute de locuitori ai Văii Almăjului au protestat faţă de desfiinţarea spitalului. Oamenii au spus că sunt condamnaţi la moarte. Pe lângă localitate Bozovici deservită de acest spital, sunt şi zeci de cătune aflate la mare depărtare. Din aceste cătune şi până la Bozovici se ajunge cu căruţa, iar de la Bozovici până la Reşita sunt 80 de kilometri cu ambulanţa. “Deservim opt comune din Valea Almăjului şi nu numai. E foarte greu din comunele de la Şopotu Nou care are o suprafaţă de 40.000 de km patraţi se coboară cu căruţa. Colegii noştri merg atât cât pot cu ambulanţa şi aşteaptă să fie aduşi bolnavii  cu căruţa. După aceea sunt aduşi la noi unde li se asigură medicaţia de urgenţă, ce nu e necesar de trimis la Reşita îi oprim la noi. Dacă te uiţi pe hârtie 80 de kilometri nu e mult, dar e un drum greu prin munţi. La ieşirea din Bozovici după doi kilometri pierdem semnalul telefonic, de multe ori iarna colegii de la ambulanţa, dacă se defectează, ies la ocazie. De aici până în celelalte catune mai sunt 40 de kilometri. Cred că ne ia dreptul la viaţă. Şi Constituţia României ne-a dat acest drept. Ni s-a urat să trăim bine dar noi nu o să trăim bine şi, în acest caz, cred că o să murim bine”, a declarat liderul de sindicat al cadrelor medicale. Oamenii au fost anunţaţi în ultimul moment de restructurarea spitalului. Mulţi pacienţi au refuzat să semneze pentru internarea la Reşita şi au preferat să se externeze pe proprie răspundere pentru că odată ajunşi la Reşita, spun ei,  nu ar avea bani să se întoarcă acasă după vindecare.

Oamenii de pe Valea Almăjului, lăsaţi în voia sorţii după desfiinţarea spitalului de la Bozovici

Pentru locuitorii din Valea Almăjului desfiinţarea spitalului din Bozovici reprezintă o grea încercare. Sute de oameni trăiesc în cătune rupte de lume. Când se îmbolnăvesc, ambulanţele nu pot ajunge la ei din cauza drumurilor imposibil de străbatut. Durează ore bune şi ca să ajungă la şosea.

“Suprafaţa comunei Şopotu este de 84 de km pătraţi, este aproape cât Bucureştiul”, a declarat Păun Baba, primarul din Şopotu Nou.

De la unele gospodării, până la drumul principal unde poate ajunge ambulanţa, străbaţi câţiva kilometri pe o potecă. În plus semnal la telefon nu există.

Pentru orice urgenţă medicală, erau chemate ambulanţele de la spitalul din Bozovici. Deseori şoferii erau nevoiţi să urce cu targa, pe jos, până la bolnavi.

Cei de la spitalul din Bozovici spun că din aceste cătune ajung la ei cazuri disperate, femei care au născut în câmp, oameni foarte bolnavi sau alţii grav accidentaţi. Un drum de 80 de km pe serpentine până la Reşiţa înseamnă pentru ei diferenţa dintre viaţă şi moarte.

“Vin accidente vasculare grave, vin accidente rutiere, vin accidente forestiere, accidente de muncă“, a declarat Mariana Boja, medic primar la Spitalul din Bozovici.

Spitalul din Bozovici a fost inclus, în ultimul moment, pe lista celor care urmeaza să fie desfiinţate. Pentru oamenii din Şopotu Nou asta înseamnă 80 de km în plus pe serpentine strânse, până la Reşiţa.

“Atunci ajungem morţi, la 100 de km nu cred că avem şanse, de la noi. Sunt unii aici în cătunele astea care-s şi mai necăjiţi”, a spus un localnic.

Spitalul din Bozovici are 5 secţii şi 50 de locuri. În momentul în care s-a primit vestea închiderii lui, aici erau internaţi 60 de bolnavi. Doar doi dintre aceştia au fost transportaţi la Reşiţa. Restul au semnat, pe proprie răspundere externarea. Oamenii spun că odată ajunşi la Reşiţa, chiar dacă medicii de acolo îi pun pe picioare, nu au bani pentru drumul spre casele lor izolate din Valea Almăjului.

Satele care ţin de comuna Şopotu Nou sunt întinse pe zeci de kilometri, pe creste de deal. 1.400 de locuitori sunt izolaţi de lume, mai ales atunci când plouă sau este zăpadă.

Medicii din spitalele reprofilate vor fi redistribuiţi în alte unităţi medicale, în trei etape

Min. Sănătăţii: Redistribuirea personalului din spitalele reprofilate se desfasoara normal

***

Gravidele din Arad îşi pot face testele prenatale doar contra cost

Veşti proaste pentru gravidele din Arad. Chiar la început de lună laboratoarele nu mai au fonduri pentru analizele gratuite sau compensate recomandate de medici.

Un singur laborator din Arad are promisiuni că va primi bani pentru gratuităţi. Suma nu ajunge însă, decât pentru cel mult zece gravide.

“Ne confruntăm cu foarte multe gravide care ajung la termen fără să aibă investigaţii. Asta implică riscuri deosebite atât în cursul sarcinii cât şi în momentul naşterii“, a declarat Sorin Prişcă, directorul Maternităţii din Arad.

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate spun că în următoarele zile situaţia se va remedia.

“Am pregătit deja actele adiţionale pentru lunile aprilie şi mai, cât se prelungeşte contractul de anul trecut“, a declarat Bianca Găicean, consilier juridic CJAS Arad.

Medicii spun că analizele din primele luni de sarcină sunt vitale pentru sănătatea bebeluşului.

Cseke anunţă măsuri dure la spitalele unde nu au demarat licitaţiile pentru medicamente anticancer

  • Antena3:

Farmaciile nu mai au voie să vândă citostatice injectabile pentru bolnavii de cancer

Guvernul i-a transformat în cobai pe bolnavii de cancer. De la începutul lunii testează eficientizarea sistemului de sănătate. Ultima decizie – bolnavii să-şi cumpere citostaticele injectabile din spitale. Doar că în farmaciile unităţilor sanitare nu există, pentru că nu s-au făcut încă licitaţiile.

O situaţie incredibilă în care sunt puşi nişte oameni şi aşa chinuiţi de soartă. Farmaciile nu mai au voie, iar spitalele nu au contracte încă.

Printr-o hotărâre de guvern, statul a stabilit că singurul loc de unde românii îşi pot cumpăra citostaticele injectabile este spitalul. Teoretic, pentru că practic în spitale nu există.

Mai marii Ministerului Sănătăţii par să nu fi ştiut ce fac atunci când au aplicat legea înainte ca spitalele de oncologie să facă licitaţiile pentru medicamentele.

Va mai trece cel puțin o lună până când pe rafturile farmaciilor de spital se vor găsi și citostatice injectabile.

Până în 2008 era folosită aceeaşi modalitate de administrare a medicamentelor pentru aceşti bolnavi. Oamenii mergeau zeci de kilometri până la farmacia de spital, iar acolo nu găseau fiolele.

Autorităţile au dat liber comerţului cu citostatice injectabile în spitale pentru că nu mai puteau suporta costurile.

Numărul românilor bolnavi de cancer se va dubla până în 2030

12 milioane de oameni află în fiecare an că suferă de cancer şi puţini sunt cei care reuşesc să învingă boala. Specialiştii spun că până în 2030, numărul bolnavilor se va dubla.

Când vine vorba de numărul bolnavilor de cancer, oficial, România stă bine. Ultima statistică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii situează ţara noastră pe locul 47 din 50. 205 români din 100.000 contractează această boală.

N-ar trebui totuşi să ne liniştim, spun specialiştii. Numărul bolnavilor de cancer ar putea atinge în viitor şi în ţara noastră cifre îngrijorătoare. Medicii estimează o creştere de la peste 40.000 de cazuri noi diagnosticate în 1994 la 68.000 în anul 2011.

De ce-ar putea creşte incidenţa bolii? De vină e sistemul… spun medicii. La noi, cancerul se descoperă în stadii avansate, ceea ce “umflă” costurile tratamentelor şi scade speranţa de viaţă. La toate acestea se adaugă finanţarea deficitară a tratamentelor spitaliceşti, lipsa unităţilor sanitare care să-i trateze corespunzător pe bolnavi şi inexistenţa unui registru naţional de cancer care să furnizeze date exacte privind incidenţa, prevalenţa si mortalitatea acestei boli.

Principalele cauze de deces prin tumori maligne la români sunt cancerul gastric, cel colo-rectal, cancerul pulmonar, al glandei mamare, al colului uterin şi al prostatei. La nivel international, cancerul este responsabil de aproape 13% din decesele din întreaga lume, devansând chiar numărul victimelor SIDA, tuberculozei sau malariei.

Guvernul a dat două milioane lei Ministerului Sănătăţii, pentru “situaţii speciale”

Guvernul a suplimentat cu două milioane de lei bugetul Ministerului Sănătăţii, pentru achiziţia de medicamente, seruri, vaccinuri, dezinfectante, dispozitive medicale şi alte materiale specifice pentru “intervenţii medicale în situaţii speciale“, transmite Mediafax.

Suplimentarea bugetului a fost decisă pe 23 martie, iar banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Luni, Ministerul Sănătăţii a anunţat că va achiziţiona în acest an, prin Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii – UNICEF, 800.000 de doze de vaccin împotriva tuberculozei BCG, în contextul în care Institutul Cantacuzino, unde continuă lucrări de retehnologizare şi inspecţii, nu-l poate produce până în 2012.


Categorii

Acordul cu FMI, Documentare/ Reportaje, Mircea Diaconu, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Vasile Astărăstoae, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

44 Commentarii la “(update) “SA MURITI BINE!”. INCEPUTUL “PLANULUI SISTEMATIC” DE EXTERMINARE LENTA A SARACILOR BOLNAVI AI ROMANIEI. Dar, daca il ascultam pe ministrul Cseke, “oficial ne merge bine”.

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. La toate aceste mizerii care atat de mult s-au inmultit incat nu mai incap sub pres, un singur lucru lipseste: cardul de sanatate (bomboana de pe coliva).

  2. Nu inteleg de ce s-a desfiintat Maternitatea Caritas (unde si eu m-am nascut) si acel Institut de boli cardiace. De aici se vede si reaua intentie, nu doar incompetenta sau lipsa de bani, nici scuza ca unele spitale sunt goale… Cand a fost accidentul cu bebelusii arsi la Giulesti, s-a tot vorbit ca nu sunt paturi suficiente pentru gravide. Chiar era necesar sa se desfiinteze pana si in Bucuresti, un oras cu atatia locuitori… Ma mir ca nu le desfiinteaza pe toate si sa ni se spuna direct sa ne tratam singuri acasa, sa reununtam la orice speranta de viata pt afectiuni mai grave… Oare cand or sa isi dea mai multi seama de faptul ca exista un plan? La TV rar se pomeneste de asa ceva, in general doar unii invitati mai rasariti la minte, si mai rar moderatorii.

  3. Ce nu pricepeti, mai?!

    Ce va mai mira?!

    E simplu!

    Ne loveste frontal ACUM, cand suntem DEJA cu garda jos, ca sa nu zic cu pantalonii in vine….pe cei care sunt prea batrani pentru a mai reactiona fara sa riste sa aiba un infarct ori o comotie cerebrala, pe cei care tin cu dintii de serviciul si-asa…nesigur si prost platit!

    Au ‘lucrat’ sistematic din ’90 pana acum…prin politica pasilor MARUNTI, DESI si SIGURI mizand pe prostia si indiferenta noastra!

    Au distrus Industria grea, Agricultura, micile si/ori mijlociile fabrici/fabricute de orice fel;

    -dupa ce au nenorocit situatia de la sate, au reusit sa-i faca pe copiii de tarani sa migreze la orase pentru o viata ‘mai buna’, sa urasca/dispretuiasca munca grea, bruta…de la camp, de-acasa…le-a fluturat posibilitatea invatarii intr-o Universitate ‘pe bani’ absolvita rapid…asa, pe genunchi, pe baza de test grila;

    -pe urma, cand deja nu mai era nimic de distrus si/sau retrocedat, au determinat pe cei care n-au reusit in orase sa se ‘aranjeze’, sa i-a calea exilului (mai mult sau mai putin auto-fortat) spre alte meleaguri: Spania, Italia, Anglia…

    -iar ca sa fie totul frumos, s-a lasat INTENTIONAT ca furtul, complicitatea, compromisul… sa devina sport national, de masa…si le-a reusit si la capitolul asta!

    Si acum, cand a devenit TOTUL prea spurcat, grosolan, strigator la Cer…ies acum, in fata, pe sticla si HOTUL de ieri striga HOTUL(ui) de azi! Ce hilar! Daca n-ar fi ca la teatru: o fata plange, alta rade, n-am crede ca despre noi este vorba!

    Asa ne trebuie!

    Asta meritam!

    Este prea tarziu, oricum! Doar Dumnezeu mai poate face ceva….

  4. @cristianb:

    Da, chiar e off-topic linkuk si comentariul, si ar muta atentia intr-o directie de nesfarsite discutii si comentarii. Daca subiectul va deveni important, relevant, il vom aborda singuri. Pana atunci, chiar ne aflam in fata unor probleme mult mai importante si presante.

  5. Cata nedreptate, cat cinism, si privim cum suntem asasinati incetul cu incetul, si ramanem neputinciosi si scarbiti… totusi, sistemul acesta politic, ce se doreste democratic, a functionat in trecut macar cu o aparenta dorinta de a ajuta populatia, mai ales ca se doreau sa fie realesi la urmatoarele alegeri, nu inteleg totusi, acum nu mai sunt interesati sa fie alesi? Nu risca sa dispara ca si PNTCD-ul? Nu pricep, adica acum ori niciodata, sa radem tot pana la radacina? Pustiim totul? Insa acesti indivizi politicieni de la putere, ei nu vor mai trai in aceasta tara, nu au si ei rude? Sau or sa plece toti in strainatate? Traim o nebunie curata…

    @Magda, asa este, ai punctat bine.

  6. @Mirela:

    Nu vor pustii chiar totul, ci vor veni cu discursul statului minimal si al eficientei, lasandu-i astfel de izbeliste pe cei care sunt mai slabi in societate: batrani, copii, femei (mai ales mame), “nedescurcareti”, bolnavi etc. Adica o domnie a cinismului si a celui puternic fata de cel slab. Cam asa se prefigureaza…

  7. @Mirela
    cred ca celor care au pus in aplicare aceasta forma de genocid mascat nu le mai pasa daca PDL-ul va disparea sau va pica foarte prost pe viitor. aproape ti se da senzatia ca viitorul pentru ei(nu ma refer la toti politicienii din PDL ci doar la decidenti/decident) nu mai conteaza pentru ca in esenta aceste masuri echivaleaza cu o sinucidere politica…cred ca avem motive foarte serioase sa ne punem mari semne de intrebare in ceea ce priveste viitorul nostru ca stat.

  8. Cât de greu mă pot aduna după un astfel de colaj!!! Doamne Iisuse Hristoase miluieşte-mă pe mine păcătosul. Am rude/afini de gradul I atât printre bolnavii cronici cât şi angajaţi în spitale din Ro, şi deşi sunt mai mult decât informat despre toate aceste mizerii, parcă îmi era mult mai bine când mi se părea că le ştiu numai eu.. Pur şi simplu simt cum alunec şi eu cu românii mei şi devin la rândul meu fiară. Până acum mimam o linişte pseudo-duhovnicească care însă nu era decât un idiferentism/nihilism camuflat, dar când te izbeşte ţara asta cu ciomagul realităţii sale de o cruzime fără margini, pur şi simplu te zguduie din toate temeliile cunoscute şi necunoscute. Câte păcate am de am născut atâta nedreptate!!! Uof..
    Toate sunt în mâna lui Dumnezeu, să dăm slavă pentru toate!

  9. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/wp-content/uploads/2011/04/parscov-2-mediafax-foto-ciprian-sterian-resize.jpg

    ASTFEL DE RARI OAMENI AI LUI DUMNEZEU VOR FI CEI CARE… MARI SE VOR CHEMA IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU

    Vedeti updatarea postarii.

  10. Poate ca ar trebui mai des sa ne repetam noua insine ca ne meritam soarta ca neam pentru a nu aduna in noi manie fata de oamenii ce compun clasa politica si fata de fiece grupare cu rol de dirijare a societatii (FMI, BM, UE etc.) Dintr-un articol care porneste de la dosarul de securitate al sf. pr. Arsenie Boca se pot retine printre altele si urmatoarele:
    “Lui Nicolae Patrascu (capetenie legionara, care il cauta la manastire, n.n.) i-am dat Biblia sa o citeasca din scoarta-n scoarta, ca sa se convinga ca neamurile au (…) <>, o conducere providentiala. De sus se ocarmuiesc neamurile si se oranduiesc oamenii care sa implineasca felul cutare sau cutare de guvernare. De sus se oranduieste regimul pe care trebuie sa-l aiba neamurile. Cand regimul si-a implinit menirea sau si-a tradat-o, Providenta il schimba. Iar cel care trage la raspundere, pe neasteptate, e Dumnezeu. O mie de ani de ar trai ateul, tot pe neasteptate e tras la raspundere de Dumnezeu, ca unul care nu se astepta sa existe Dumnezeu si sa-l poata trage la raspundere.” (http://www.fericiticeiprigoniti.net/parintele-arsenie-boca/260-dosarul-de-securitate-al-parintelui-arsenie-boca)

  11. @oana:

    Trebuie si asa, intr-adevar. Dar cand incep greutatile, sa gandim intotdeauna ca aproapele nostru “nu merita” asa ceva si sa ne rugam sa avem si noi sufletul mare al celor care, cum arata reportajul de mai sus, au avut grija de cei bolnavi si obidiți.

  12. La tot ce s-a întamplat în România din 1989 încoace, devine tot mai clar ca există o foarte puternică și constantă voință politică de a distruge această țară.
    Am crezut că poate Petre Roman a fost doar un politician aiurit, care nu știa ce vorbește când afirma că industria românescă e o adunătură de fiare vechi, “colosi industriali”. În câțiva ani așa a și ajuns. Au avut grijă factorii de decizie politică. Un mic amănunt: Petrică era inginer, cadru didactic la Politehnică. Deci un om care ar fi trebuit să priceapă că nu e chiar bine să dăm în cap industriei. Apropo de coloșii industriali, care în România nici nu au existat cu adevărat, cum își explică Petrică faptul că pe plan mondial tocmai acești coloși fac jocurile? Acum, după 21 de ani, ne-am liniștit, industrie nu mai avem, lucrăm pentru alții, ce și cât vor ei.
    În paralel, au fost distruse institutele de cercetări agricole. Erau prea ruginite. După 21 de ani, importăm aproape tot ce mâncăm. Trăim bine. Partea proastă este că nu vom mai avea ce cultiva, nemaiexistând acele ferme producătoare de semințe, hibrizi de porumb, grâu, etc. Și aici suntem la mâna altora. Ca să nu mai vorbim că și despre combinatele de îngrășăminte chimice ni s-a explicat că sunt nerentabile. În consecință, au fost vândute la fiare vechi. Se aude că ultimul rămas, cel de la Vâlcea, e și el vizat de un… colos german. Da, dar alții au dreptul la coloși!
    Ce se întâmplă acum reprezintă doar consecințe ale slăbirii peste măsură a țării, la care au contribuit toți yesman-ii care au condus România, fie că vorbim de pensii, de spitale, de școli, de armată, etc. Acești piloni ai națiunii nu se mai pot ține în picioare.

    Singura care rezistă e Biserica. Numai Dumnezeu ne mai scapă!
    Doamne-ajută!

    P.S. Nici cultura n-a scăpat: nu mai citim cărți, ne uităm la telenovele/divertisment idiot, chiar pe postul național, nu mai ascultăm muzică, ascultăm manele.

  13. Admin,…sint deacord cu decizia. Domnul sa va ocroteasca.
    Iertati si iubiti!

  14. @admin
    De aia am si scris “ca neam”. Comentariul l-am scris pentru ca dupa toate aceste stiri am simtit pe langa durere si multa manie si indignare fata de neomenia si cinismul unor oameni care, indiferent ca sunt pusi la conducerea tarii, a UE, a lumii tot oameni sunt si e greu sa intelegi cum ajung sa se comporte ca niste roboti programati sa ucida. Cele citate din pr. Arsenie au fost pentru mine o supapa ca sa pot iesi din acea stare, pentru ca fara un sens crestin al lucrurilor, al evenimentelor devine foarte greu sa nu pledezi pentru a-si lua poporul “dreptatea in propriile maini”. Acum cateva zile am trecut pe langa o manifestatie din fata Casei Poporului si am auzit indemnuri si cuvinte extrem de violente ale celor care luau cuvantul. Dupa tot ce se intampla in tara e greu sa nu te ia valul solidaritatii cu astfel de manifestatii.
    Sentimentele pe care le trezesc intr-un om astfel de relatari dureroase nu am obiceiul sa mi le exteriorizez insa imi pare rau mesajul meu a fost enuntat fara empatie.

  15. Sa ne plecam genunchii la rugaciune, dragii mei romani…

  16. Rugăciunea de fiecare zi a Sfîntului Ierarh Filaret al Moscovei

    Doamne, nu ştiu ce să cer de la Tine. Tu unul ştii de ce am nevoie, Tu mă iubeşti pe mine mai mult decît pot să Te iubesc eu pe Tine. Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu ştie a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ţie; Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu. Vezi şi fă după mila Ta. Loveşte-mă şi mă tămăduieşte, doboară-mă şi mă ridică. Mă cutremur şi tac cu evlavie înaintea voinţei Tale sfinte şi a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ţie jertfă, nu am altă dorinţă decît numai să fac voia Ta; învaţă-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine!

    Amin.

  17. Alta traducere:
    Rugăciunea Sfântului Filaret,
    Mitropolitul Moscovei
    Eu, Doamne, nu ştiu ce să-ţi cer: tu singur ştii ce-mi este de folos. Tu mă iubeşti mai mult decât pot eu pre tine să iubesc a desluşi. Ci tu, Părinte, robului tău dă-mi, aceea ce a cere nici nu ştiu. Nici cruce a cerşi, nici mângâiere nu îndrăznesc; stau doar naintea ta, cu inima deschisă către tine. Tu ale mele vezi nevoi ce nici cunosc; ci fă cu mine dupre mila ta. Mă curăţeşte şi tămăduieşte, smereşte-mă şi iarăşi mă ridică. Naintea ta mă-nchin şi stau tăcut naintea voii tale ceii sfinte, şi alor tale nepătrunse căi. Pre însumi jertfă ţie mă aduc: mă-nvaţă a mă ruga. Tu Însuţi în lăuntrul meu te roagă. Amin.

  18. Din plan personal,aceasta rugaciune se poate transpune la nivel national!
    Doamne ajuta!
    Iertati!

  19. “Prin rabdarea vastra veti dobandi sufletele voastre””Dar, mai înainte de toate acestea, îşi vor pune mâinile pe voi şi vă vor prigoni, dându-vă în sinagogi şi în temniţe, ducându-vă la împăraţi şi la dregători, pentru numele Meu. Şi va fi vouă spre mărturie. Puneţi deci în inimile voastre să nu gândiţi de mai înainte ce veţi răspunde; căci Eu vă voi da gură şi înţelepciune, căreia nu-i vor putea sta împotrivă, nici să-i răspundă toţi potrivnicii voştri. Şi veţi fi daţi şi de părinţi şi de fraţi şi de neamuri şi de prieteni, şi vor ucide dintre voi. Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu. Şi păr din capul vostru nu va pieri.”(Luca)

  20. Este infiorator cinismul de care dau dovada…se aplica pe fata “legea junglei”. De cate ori n-am auzit de aceasta “lege”? Peste tot se aplica, cel putin din ’90 incoace de flutura cu veselie peste nasurile noastre…acum se strange insa surubul…pentru pacatele noastre si pentru ca sa ne intoarcem catre Domnul..caci vrand nevrand multi vor ridica ochii catre cer sa ceara iertare si ajutor….Dumnezeu stie ce face si nu sta degeaba. Lasa sa se intample toate acestea ca doar doar vom vedea in ce infundatura suntem.
    In conditiile descrise de colajul acesta…groaznice si oarecum demne de o nuvela semnata de Kafka, nu ne mai ramane decat rugaciunea curata si drumul catre Biserica.
    Sfantul Maslu fratilor, sa nu ne lipsim de aceasta Sfanta Taina cat inca se mai face in biserici, caci dupa cum vedeti incet, incet se tinde sa se “curete” Biserica de “conceptii si practici medievale”. Sfantul Maslu e pentru toti, chiar daca suntem sanatosi, sa ne straduim sa ajungem, sa ne facem timp orice ar fi.
    Iar cand mergem spre Biserica sa nu mergem cu “mana goala” mai luam de o aripa si pe cate un prieten, colega, vecin, oameni care au inima indoita dar care stim ca au nevoie sa se insanatoseasca, ca mai usor ii urnim la rugaciune in Biserica atunci cand au nevoie…iar restul il face Dumnezeu.
    Rugaciune zilnica pentru cei bolnavi, parasiti, aflati in nevoi sa nu uitam de asta.
    Care suntem sanatosi noi si familiile noastre, sa multumim din tot sufletul ca mare dar avem.
    Sa ne ierte Dumnezeu pacatele si sa ne miluiasca.

  21. @Oana

    (…)

    Ei! Vremea cernerii a sosit! Suntem trecuti prin CIUR si prin DARMON; vor supravietui – cu mintea si inima intreaga – DOAR cei care se vor lepada de ei insisi in mainile lui Dumnezeu cu toata increderea, primind TOTUL (si bune, si rele…) ca din mana lui Dumnezeu ca PLATA pentru pacatele trecute si prezente fiindca…’Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic NEISPASIT’ – in sensul ca, trebuie sa-ti ‘tragi scurta’ – adica necazul, durerea (Pr.Arsenie Boca) ca sa te curateasca/albeasca pentru Imparatia Cerurilor!

    Noi, ne dorim un ‘rai’ lumesc, asezat…si dam cu copita atunci cand nu ne place ce vine peste noi DAR ce vina are Dumnezeu cand il cautam mai mult (adesea) pe Mamona iar nu pe EL?!

    Ne lasa in mainile Mamonei ca sa vedem cum e!

    Si daca tot ne invartosam, ingaduie sa fim chinuiti, umiliti, pusi in genunchi pe coji de nuca…de a-i ‘nostrii’, de pagani, de unguri, de pagani si alte neamuri care urasc visceral ortodoxia si pe ortodocsi pentru ca am devenit fatarnici, vicleni si comozi si corupti/coruptibili.

  22. Părerea mea e că se arată tot mai bună ideea păr. Iustin Pârvu ce constă într-o reorganizare a ortodocşilor credincioşi ce să nu depindă de stat. Doctori, profesori şi tot felul de oameni să se unească pentru a lucra împreună fără să aştepte să fie plătiţi ci să se mulţumească cu o masă primită de la oameni. Şi cel mai uşor ar fi ca acestea să se construiască în sate, în jurul mănăstirilor. Oamenii ar putea să lucreze pământurile ce stau şi sunt nelucrate pentru a obţine mâncare iar cei care sunt mai intelectualii îşi pot folosii talanţii în a-i ajuta pe oameni. Dar ar trebui să se facă în ascuns că probabil ar veni oameni rău-voitori ce ar căuta să oprească astfel de locuri pe motive “legale”.

  23. Daca as putea da 3 legi acestea ar fi:
    – nu poti fura daca nu ai adeverinta de la medic ca poti sa faci puscarie
    – politicienii sa fie obligati sa se trateze la spitalele din România
    – copii politicienilor sa invete in România.

    Lasând gluma la o parte – sa vedem ce putem face. Sa ne rugam! DA!
    Dar mai putem face inca ceva. Sa ajutam pe Lazarii de la portile noastre. Spunea duhovnicul meu ca acestia sunt “material didactic pentru noi”. Dumnezeu ii poate ajuta singur DAR vrea sa fim noi aceia care ii ajuta!

    Si ca de obicei când vreau raspuns(uri) citesc Predica de pe Munte. Si ne spune Iisus acolo ca avem cel mai bun prieten cu care trebuie sa ne impacam cât suntem pe cale: constiinta. Ea ne spune (daca o ascultam!) care e voia lui Dumnezeu.

    “Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă”

    Doamne, ajuta-ne si ne miluieste!

  24. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (update): DEJA OAMENII MOR CU ZILE IN FATA SPITALELOR DESFIINTATE. Printre ei si un sef local PDL… Cu ce are legatura strategia ministrului Cseke? ORORI STRIGATOARE LA CER, IN NUMELE FMI?/ Situatie disperata: mii de bol
  25. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Bolnavi psihic DEPORTATI la 400 de km. de casa, de la SPITALUL DIN BANEASA (Constanta) la cel MURGENI (Vaslui)
  26. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii: SA-I DEZBRACAM PE CEI GOI. Filosofia “reformelor” austeritatii: saracirea si dezintegrarea comunitatilor locale, dupa ani de tam-tam ipocrit al… descentralizarii. MINISTRUL CSEKE SANTA
  27. Pingback: Război întru Cuvânt » MICII MUCENICI ASCUNSI. Cum ne rusineaza si ne mustra pacatele niste copii si tineri chinuiti, suferind de boli rare… O PROPUNERE DE PREGATIRE PENTRU INTRAREA IN SAPTAMANA PATIMILOR
  28. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Directiva reducerii internarilor din spitale cu 10% – INCA O MOSTRA DIN MENTALITATEA SOVIETICA A FMI SI A MINISTRULUI CSEKE
  29. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii: CAND MOARTEA DEVINE TOT MAI RENTABILA
  30. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii: UN OM MOARE SINGUR CHIAR ACUM IN ROMANIA
  31. Pingback: Razboi întru Cuvânt » RAZBOIUL IMPOTRIVA MEDICILOR: strategii de manual de manipulare a opiniei publice in conflictul dintre CNAS si asociatiile medicilor de familie. CARE SUNT MIZELE, CARE VOR FI CONSECINTELE?
  32. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ce inseamna, de fapt, guvern minimal si de ce nimeni nu vrea sa existe asa ceva in Romania? UNDE ESTE FRAUDA PRIMORDIALA?
  33. Pingback: Razboi întru Cuvânt » RAPORTAM LA FMI: genocidul din sanatate parafat si semnat de autoritatile romane
  34. Pingback: DEMANTELAREA SISTEMULUI SANITAR SI A PENSIILOR PUBLICE: planuri de privatizare, campanii mediatice, propaganda. CE SE URMARESTE? PUNEREA STATULUI IN SLUJBA INTERESELOR MARILOR CORPORATII
  35. Pingback: SUNTEM PREA MULTI... SARACI SI BOLNAVI IN ROMANIA? Statul roman vrea sa ne reduca si-si ia mana de pe cei oropsiti prin viitoarea lege a asistentei sociale
  36. Pingback: AVEM O TARA - Maicile de la Diaconesti (video si audio)
  37. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: cum este DISTRUSA IN MOD SISTEMATIC ROMANIA si cum ne indreptam catre DICTATURA
  38. Pingback: NEPASAREA CRIMINALA A UNUI STAT DE “DREAPTA”: bolnavii de cancer ramasi fara medicamente vitale, trimisi in Bulgaria sa si le procure! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  39. Pingback: Presedintele nimicirii Romaniei ne “promite” referitor la “reforma” desfiintarii spitalelor: “E doar inceputul!”… Basescu a mai anuntat, simbolic, de la Covasna, REVIZUIREA CONSTITUTIEI pentru introducerea REGIONA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare