SCANDALUL EPIDEMIEI DE RUJEOLA – PRETEXT PENTRU IMPUNEREA LEGII VACCINARII OBLIGATORII? Cum este instrumentalizata propagandistic o epidemie locala cu cauze diverse. Care este pozitia BOR asupra subiectului

22-09-2016 8 minute Sublinieri

vaccin-Medium

Focarele de rujeola identificate la granita dintre judetele Bistrita Nasaud si Cluj au aparut in comunitati de romi cu populatie migratoare si in care copiii nu au fost vaccinati, iar astfel s-a ajuns la imbolnavirea a peste 200 de copii din cele doua judete, transmite Mediafax.

Directorul adjunct al DSP Bistrita Nasaud, Doina Georgeta Petri, a declarat, joi ca la nivelul judetului au fost inregistrate 124 de cazuri de rujeola.

“Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in comuna Petru Rares, apoi in Ciceu-Mihaiesti, pe toata valea la granita cu judetul Cluj si in Parva, ca si focare. In total am avut 124 de cazuri, pana in luna mai. Rujeola au adus-o de undeva, este populatie de etnie roma, cu mare potential migrator, de miscare. De undeva au adus-o. A fost un caz internat la Cluj cu rujeola, iar persoanele din satul Reteag, comuna Petru Rares, s-au dus in vizita cu un copil de 7 luni si a adus rujeola in comuna. Apoi alte rude din Parva au fost in vizita in Reteag si asa am avut cele doua focare pe care am reusit sa le stapanim. Am incercat sa stabilim ruta, s-au plimbat si prin strainatate unde au fost cazuri de rujeola, dar nu am reusit sa identificam sursa initiala, a spus Petri.

Mihaela Catana, mediator sanitar in comuna Petru Rares, a declarat, la randul sau, ca in zona este populatie de etnie roma, iar cazurile de rujeola au aparut din cauza migratiei in Italia. 

“Copiii nu au fost vaccinati, au ramas restantieri chiar la vaccinul antirujeolic, asta ar fi cauza, nevaccinarea ca o consecinta a migratiei. Au fost oamenii cu copiii si in alte localitati si, fiind o boala foarte contagioasa, s-a raspandit si s-au inmultit cazurile. Printre primele cazuri ne-am gandit ca au adus rujeola din Italia, un copilas cu rujeola a venit cu avionul in tara. 

Perioada de varf a fost martie ” aprilie, acum nu mai avem”, a spus Catana.
Si in comuna Ciceu-Mihaesti au fost inregistrate cazuri de rujeola, primarul Valentin Muresan declarand ca aceasta au aparut in primavara in randul copiilor de etnie roma care au fost plecati in Italia si care nu au fost vaccinati.

“Cand s-au reintors au aparut aceste cazuri, au fost copiii dusi la Cluj la spital. Au putut lua rujeola din Italia, de oriunde, ca nu erau vaccinati”, a spus Muresan. La nivelul judetului Cluj au fost inregistrate 101 cazuri de rujeola, majoritatea la copii nevaccinati.  

Directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, a declarat Mediafax ca ultimul caz de rujeola din judet a fost inregistrat in 11 iulie.

“Am avut cazuri din localitatile aflate la granita cu Bistrita Nasaud, din Manasturel, Cetan, dar si din Cojocna si din Cluj-Napoca, de la Pata Rat, unde este populatie de etnie roma“, a spus Moisescu.

La Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca au fost internati, de la inceputul anului, 114 copii cu rujeola, atat din judetul Cluj, cat si din alte judete, cu diferite grade de severitate.

“Toate cazurile au fost la copii nevaccinati, majoritatea fiind inregistrate la copii pana in 4 ani. Evolutia pana la final a fost buna, o parte au prezentat complicatii, o parte nu. Nu am avut niciun deces. La ora actuala nu avem niciun caz”, a afirmat purtatorul de cuvant al spitalului, Irina Filipescu.

In Romania se inregistreaza o epidemie de rujeola, a anuntat miercuri Ministerul Sanatatii.

In primele opt luni ale acestui an, Romania a inregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeola in 23 de judete, iar 3 copii au murit.

Comparativ cu anul 2015, cresterea este uriasa: anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeola si niciun deces, potrivit Ministerului Sanatatii.

Nota noastra

Epidemie de rujeola. Cazuri de copii morti. Imediat, presa aservita arata cu degetul catre vinovati: asociatiile pro vita ortodoxe si Olivia Steer. Adica cei care se opun vaccinarilor. Evident, nu conteaza nuantele (anti-vaccinisti radicali, opozanti fata de vaccinarea obligatorie, sceptici fata de industria medicala).

Ca si in alte cazuri (vezi aici) se manipuleaza date factuale pentru a fi amestecate cu opinii si pentru a forta un consens al opiniei mediatice asupra controversatei legi a vaccinarilor obligatorii. Scriam in 2015:

[…]

1. Campania a inceput cu definirea manipulatorie a problemei prin care un fapt a fost amestecat cu o opinie: in Romania rata vaccinarilor scade din cauza propagandei anti-vaccin.

In realitate, scaderea ratei vaccinarilor (pentru unele tipuri de vaccin) este singurul FAPT relativ incontestabil.

Agentii de influenta si propaganda ai vaccinarilor fortate au amestecat, insa, acest fapt relativ obiectiv din punct de vedere statistic cu OPINII nedemonstrate: cauza scaderii vaccinurilor, a fost teza propagandistica, este campania anti-vaccin dusa, in special, de organizatii “ortodoxiste”.

Nimeni, nicaieri, nu a DEMONSTRAT ca aceasta este o cauza factuala si nu o OPINIE avansata de propagandisti. Nimeni nu si-a pus problema sa verifice aceasta teza. Nimeni nu a masurat impactul si influenta REALA a opiniilor anti-vaccin.

Toti au luat-o de buna, desi confuzia intre fapt si opinie este una din cele mai elementare si banale trucuri de manipulare a discursului.

Poate ca rata vaccinarilor a scazut, de fapt, de la calitatea proasta a acestora; poate de la proasta organizare sau de la scandalurile prin care industria farmaceutica s-a compromis: gripa aviara, gripa porcina, vaccinul anti-HPV. Esential, pentru agentii de influenta, era tocmai ocultarea adevaratelor cauze ale neincrederii in vaccin. Iar aceste cauze, in opinia noastra, nu sunt de gasit in campaniile anti-vaccin, ci in scandalurile create chiar de Big Pharma si in maniera absolut scandaloasa in care s-a manipulat frica oamenilor. 

2. Totusi, chiar si asa, scaderea ratei vaccinarilor este relativ moderata. Din nou, cifrele, faptele, nu justificau in niciun caz prezentarea situatiei drept dramatica, de natura a mobiliza autoritatile, presa, organizatiile internationale (OMS). La fel ca in prima etapa, s-a mers pe baza inferentelor, nu a realitatilor, pe baza supozitiilor, nu pe a faptelor: teza a fost ca scaderea ratei de vaccinari ne pune in pericol epidemic. O presupozitie, practic, nedemonstrata. S-a invocat o epidemie din SUA – insa neconvingator, cu putine date, fara a se urmari cazul pana la capat pentru a se vedea daca e vorb de ceva real sau doar o inflamare artificiala a temei si acolo. Important e ca opinia publica sa fie “sensibilizata”, adica speriata, infricosata. Ne adresam afectelor, nu ratiunii.

3. “Solutia” in fata unei astfel de “primejdii” a fost, previzibil, sustinerea unei legi care sa introduca, in Romania, vaccinarea fortata. La noi, legislatia nu prevede sanctionarea parintilor pentru evitarea vaccinarilor. Insa si aici incep problemele: ce fel de sanctiuni? si cui se vor aplica? In varianta hard,sustinuta de unele minti cufundate in adanci bezne staliniste, se cere urmarirea penala si inchisoarea pentru cei care promoveaza viziuni anti-vaccin (de pilda, Olivia Steer sa fie data in judecata pentru omor in culpa in cazul in care mor copiii de pojar) si sanctionarea moderata a parintilor; in variantele soft, se renunta la ideea inchisorii pentru unele vaccinuri, insa se invoca amenzi grele si blocarea accesului la educatie, precum si cenzurarea punctelor de vedere anti-vaccin. 

4. Dupa cum am mentionat anterior, identificarea dusmanului, in acest caz, a insemnat targetarea gruparilor ortodoxe, in special a organizatiilor care au promovat cartea dr. Christa Todea Gross, precum si a unor vedete usor de atacat, ca Olivia SteerDisproportia e covarsitoare: pe de o parte ai autoritati, presa si grupuri de interese, pe de alta ai cateva organizatii si niste vedete numai bune de facut terci prin campanii pe Facebook. 

[…] integral AICI

Datele factuale in sine, preluate, mai sus, chiar de pe unul din siteurile sistemului de propaganda, ajung pentru a relativiza/nuanta sau chiar contrazice teza expusa de autoritati si agentii de influenta: este vorba de imprejurari specifice care au condus la epidemie. Nevaccinarea este doar unul din factori, poate nu cel mai important. Mult mai importante pare a fi faptul ca e vorba de comunitati migratoare, deci cu igiena si conditii de locuire precare (exista date puternice care sugereaza ca locuirea e foarte importanta in combaterea mortalitatii infantile), precum si de trasee neobisnuite (boala fiind adusa, probabil din afara tarii). Aici, in aceste conditii sociale, in aceste comunitati, s-a produs epidemia, nu in randurile celor care refuza sa-si vaccineze copiii. Daca tot e sa ne jucam cu fapte si date. 

Hai să citim viitorul în cafeaua de dimineață.

Eu văd așa: primul traficant de medicamente ajuns ministru din lume va scoate din punga de la Viena o lege a vaccinării. Nu-i neapărat rău, mai ales pentru cele două firme care au monopolizat piața vaccinurilor din România.

Și bărbații ca brazii ai nației se vor aduna la miezul nopții s-o ardă pe rug pe Olivia Steer. Și contabilii firmelor de vaccinuri vor ști exact cât încasează din România, ceea ce asigură un profit constant, chestie care stabilizează acțiunile la bursă, aduce noi investitori.

Dar dacă se găsește un deputat care să introducă un amendament în legea vaccinării prin care să ceară ca vaccinurile să fie fabricate la Institutul Cantacuzino care să beneficieze de niște investiții? E simplu: naționalist de grotă, slugoi al rușilor, marș mă de-aici!

Iulian Capsali:

Corturarii mănâncă ştir, nu o citesc pe Steer
– Legea vaccinării obligatorii se impune printr-o masivă manipulare –

Pentru mafia vaccinurilor, s-a ivit prilejul de a forţa legea vaccinării obligatorii, pe care guvernul tehnocrat trebuie să o adopte conform foii de parcurs a celor care i-au împins la putere pe cadavrele calcinate din Colectiv. Stopată de valul de bebeluşi morţi de curand in Argeş în urma vaccinării cu HEXAXIM, acum, pe fondul exacerbării emoţionale în cazul Oprea, se produce o altă manipulare în care sunt introduși trei copii de romi corturari morți din “cauza nevaccinarii”.

Idioţii utili au găsit şi criminala din cauza căreia au murit cei trei copii: Olivia Steer, cea mai cunoscută militantă anti-vaccin. Asta după ce la precedentele “pandemii”, cozile de topor ale BigPharma, mai ales Marele Maestru Streinu Cercel, au înspăimântat lumea cu cifre îngrozitoare de morţi în România, “Doctorul aviară”, spunând că ea “va ucide două milioane de români. Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4 – 5 luni, se vor îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar două milioane dintre aceştia vor muri”. Reţineţi cifra de morţi: două milioane!

La gripa porcină, acelaşi expert: “Scenariul asta cu 20.000 de morţi? Este una din variantele oficiale, dar e minim, asta e mizilic. Să zicem bogdaproste dacă ne va da cineva vaccin în această perioadă, o să avem 5-6 săptămâni de infecţie cu potenţial sever”, a declarat Adrian Streinu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Asta după ce tot el a minţit publicul şi l-a înspăimântat prin instrumentalizarea cazului actorului Toni Tecuceanu, despre care a spus că a murit de gripă porcină, când el murise din cauza unei INFECŢII INTRASPITALICEŞTI, ca o ironie a sortii, chiar în spitalul în care munceşte pentru sănătatea naţiunii specialistul Streinu Cercel.

Evident, vârful de lance este ca de obicei Hotnews, folosit până la refuz în diversiunile sale de mafia corporatistă a BigPharma. Titlul este revelator: “Epidemie de rujeolă în România DIN CAUZA NEVACCINARII (subl. mea).”

Patternul este acelaşi că şi în cazul “pandemiilor” anterioare, în care au murit mai puţini oameni decât în accidentele auto în acelaşi interval de timp. Interesant este că se recunoaşte faptul că “cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub vârstă de 1 an, adică sub vârsta la care se efectuează vaccinarea împotriva rujeolei (vaccinul ROR)”, deci copiii nu aveau cum să fie vaccinaţi.
Focarele de rujeolă identificate la graniţa dintre judeţele Bistriţa Năsăud şi Cluj au apărut în comunităţi de romi cu populaţie migratoare şi în care copiii nu au fost vaccinaţi.

Păi de când ţiganii corturari o citesc pe Olivia Steer, cretinilor?

Manipularea este grosieră. În plus, sunt medici importanți care au scris cărţi în care se pune problema exploziei de autism şi a altor boli care au făcut ravagii între copiii de astăzi, una apărută de curând, scrisă sub egida unui expert israelian în imunologie, prof. Yehuda Shoenfeld.

Este vorba de un tratat de imunologie aplicată VACCINURILE ŞI AUTOIMUNITATEA – la care au contribuit nu mai puţin de 77 de autori, medici provenind dintr-un spectru foarte larg de specializări medicale. VACCINURILE ŞI AUTOIMUNITATEA are 37 de capitole structurate în trei părţi şi exprimă un adevăr dramatic: oameni sănătoşi, mai ales copii, fac boli autoimune după (şi prin) administrarea unui vaccin: lupus, vasculite, artrită reumatoidă, boli de ţesut conjunctiv nediferenţiate, purpura trombocitopenica, boală celiacă etc.
Este un tratat, o lucrare ŞTIINŢIFICĂ, evident marginalizată de mafia BigPharma, care a arătat că este în stare să şi ucidă ca să-şi pună planurile în aplicare.

Vaccinarea obligatorie este o lege de abator, nazistă, în care toţi copiii din România vor fi supuşi unui regim de crescătorie de animale, cu vaccinuri făcute industrial.
Este o lege absolut inacceptabilă, unică în Europa prin extinderea numărului de vaccinuri (vaccinarea obligatorie mai există în ţări PRODUCĂTOARE DE VACCINURI, Franţa şi Italia, dar la un număr scăzut de vaccinuri), făcând din România aceaşi ţară în care experimentele sociale sunt normă, totul fiind făcut ca în colonie profitul să fie maximizat.

Vaccinuri şi servicii secrete, această este reţeta de succes a globalismului în România.

În link, Bill Gates, un sponsor mondial al vaccinării în Lumea a treia, recunoaşte folosirea vaccinării pentru scăderea populaţiei cu 10 – 15 procente pentru “salvarea planetei”.

Hitler nu a murit încă.

http://observator.tv/…/bill-gates-care-vrea-sa-tina-sub-con…

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru Republica.ro că „biserica susține vaccinările care urmăresc scopuri strict terapeutice”, iar preoții încurajează vaccinarea.

„Biserica Ortodoxă nu se opune vaccinării preventive. Patriarhia Română a încheiat în 2008 un protocol de cooperare privind parteneriatul pentru asistență medicală și spirituală cu Ministerul Sănătății. În virtutea acestui parteneriat, preoții sunt datori chiar să trasmită către enoriașii lor recomandările Ministerului Sănătății”, a spus Vasile Bănescu.

„Trebuie spulberată percepția falsă că Biserica s-ar opune vaccinării preventive. Dimpotrivă, Biserica este implicată în acest act de vindecare nu doar sufletească cât și, prin activitatea sa socială, filantropică, în actul de vindecare trupească, atât cât e posibil, prin reprezentanții ei din spitale. Sunt preoți în spitalele din România care oferă asistență spirituală in primul rând, dar stau și la capul bolnavilor, de cele mai multe ori”, a continuat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Vasile Bănescu a mai adăugat că Biserica nu se opune respectării dreptului fiecărui cetățean de a alege dacă își vaccinează sau nu copiii.

„Dacă sunt părinți care se opun cumva, deși biserica nu îî încurajează, nici nu le poate impune, ca nimeni altcineva, de altfel”, a spus reprezentantul Patriarhiei.

Ministerul Sănătății a anunțat epidemie de rujeolă în România, pentru prima dată în ultimii 11 ani. Trei copii au murit, iar numărul celor care s-au îmbolnăvit a crescut anul acesta de aproape o sută de ori comparativ cu anul trecut.

*


Categorii

George Damian, Iulian Capsali, Razboiul impotriva populatiei, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “SCANDALUL EPIDEMIEI DE RUJEOLA – PRETEXT PENTRU IMPUNEREA LEGII VACCINARII OBLIGATORII? Cum este instrumentalizata propagandistic o epidemie locala cu cauze diverse. Care este pozitia BOR asupra subiectului

 1. http://apps.who.int/immunization_monitoring/globalsummary/incidences?c=ROU

  A se vedea cifrele pentru rujeola (measles) in Romania. S-au declarat cumva epidemii in 2012, 2006, 1997? Proportional a fost vorba de aprox. 10x, 5x si 30x mai mule cazuri.
  Comunicatul MS lasa sa se intrevada cel putin lipsa de profesionalism, nici macar harta si rata de raspandire nu e data.

 2. http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=855529&title=epidemia-de-rujeola-a-aparut-la-romii-din-bistrita-adusa-din-italia-de-unde-s-a-extins-in-judetul-cluj-epidemia-de-rujeola-nu-mai-exista-in-bistrita-nasaud-cifrele-difera-de-cele-ale-ministerului-

  Asta este ceva la care nu ma gandisem initial. Probabil cei de la aceasta publicatie au sapat mai adanc, au avut mai multe surse de informare si au pus lucrurile cap la cap. In orice caz manipularea e evidenta. Au asteptat momentul prielnic si au actionat.

 3. Ieri, la o emisiune pe TVR era invitata o doctorita cu ceva functie in sistemul de sanatate. Aceasta mintea cu nerusinare, spunand ca legatura dintre autism si vaccin este o minciuna bazata pe niste studii falsificate si recunoscute pana la urma de autori ca le-ar fi falsificat. Nu am urmarit emisiunea de la inceput si nu stiu numele “specialistei” in cauza. Ce am remarcat insa, a fost o schimbare a discursului pro vaccin. Intre timp, si-au dat seama ca e prea groasa afirmatia ca nevaccinatii sunt un pericol pentru vaccinati, si atunci da-i si lupta cu imperativul vaccinarii tuturor celor din preajma nevaccinatului imbolnavit, sa faca zid de protectie in jurul lui. Adica, daca un copil face, sa zicem, pojar, toti membrii familiei si toti cei cu care intra in contact sa fie vaccinati de pojar. Asta da solutie!!!
  Nu stiu daca am mai scris pe-aici despre descoperirile si terapia lui Louis Khune (Arta de a vindeca orice boala fara doctorii si fara operatii, tradusa in romana dupa editia a XII-a in limba germana din 1896 ). Acesta spunea inca de la finele secolului al XIX-lea ca “altoirea” (vaccinarea) nu numai ca nu aduce nici un beneficiu, ci dimpotriva, poate darapana un organism mai sensibil. (cartea se gaseste in pdf pe net).
  Indraznesc sa fac o comparatie. Asa cum majoritatea cautatorilor sinceri ai lui Dumnezeu, ai Adevarului, ajung la Ortodoxie citind sau auzind despre Crestinismul primar, tot asa scepticii vaccinarii s-au dumirit citind despre istoria vaccinului. Dumnezeu ne-a creat spre viata, nu spre moarte. Daca omul adult, prin alegerile lui, merge spre o moarte de multe ori prematura, copilasii ce vina au?? Nu au ales sa fie dati mortii (legal, ca in Belgia) sau diferitelor infirmitati pe viata.
  In comunitatea tiganeasca nomada au pierit 3 copilasi, dar intre timp epidemia s-a stins asa cum a aparut. Ce se mai aude despre cei 10 copilasi din Arges? Si fiti siguri ca vom mai auzi, daca stirea nu va fi innabusita, despre alte decese de prunci vaccinati din tara. Cu mare tristete am scris aceste randuri.

 4. De asta au si formulat atat de ambiguu in legile sanatatii partea cu “obligativitatea” campaniilor de vaccinare pentru ca acesti ” specialisti” stiu foarte bine din tratatele si statisticile medicale de specialitate (alea care nu sunt facute publice) ca vaccinurile dau efecte adverse si de fapt NICI o institutie sau medic nu isi va lua RESPONSABILITATEA DE A RASPUNDE IN FATA LEGII pentru cazurile cu reactii adverse sau moarte – In breasla lor functioneaza legea tacerii ,iar ce s-a intamplat in Arges si faptul ca nu avem nici acum un raport public clar cu dovezi care sa incrimineze alimentele , demoleaza si mai mult imaginea sinistra a unor institutii care asemena prostului incep sa faca uz de Forta impotriva unei categorii largi de cetateni!

  Imaginati-va acum ca multi copii Nevaccinati si absolut sanatosi vor fi obligati sa faca toate aceste seruri importate pe parcursul unui an de zile pentru ca asa Vor o haita de nenorociti -unii cu functii / altii cu afaceri .

  Problema lor cea mai mare este ca nu mai pot CONTROLA informatia si dovezile CLARE ca aceste seruri au distrus pe viata zeci de mii de copii – iar aceste rapoarte vine in special din tarile occidentale unde exista jurnalisti si numeroase grupuri independente de investigatie.
  In continuare nu le ramane decat sa NEGE si sa nu recunoasca legatura dintre vaccin si aceste sechele!

  Firma producatoare -nu raspunde
  Statul/Minsterul/DSP -nu raspunde
  Medicul care face vaccinul -nu raspunde

  Parintele si copilul – suporta consecintele!

 5. @Catalin

  Edificator,nu?

 6. @Daciana

  “Ce am remarcat insa, a fost o schimbare a discursului pro vaccin. Intre timp, si-au dat seama ca e prea groasa afirmatia ca nevaccinatii sunt un pericol pentru vaccinati, si atunci da-i si lupta cu imperativul vaccinarii tuturor celor din preajma nevaccinatului imbolnavit, sa faca zid de protectie in jurul lui. Adica, daca un copil face, sa zicem, pojar, toti membrii familiei si toti cei cu care intra in contact sa fie vaccinati de pojar. ”

  Exact acest lucru s-a intamplat in tarile bananiere!Epidemiile erau tinute sub control,pana cand au fost introduse diverse vaccinuri(ne putem indoi serios si de continutul lor;ca daca in tarile “civilizate” mai are legatura prospectul cu continutul,in tarile bananiere…) de catre “ONG-uri” .”ONG-urile” reuseau sa vaccineze(mai ales la inceput) o cantitate relativ mica de populatie(comparata cu populatia totala a tarii bananiere,mult mai mare) care ulterior(se cunoaste prin cerucurile oculte) transmitea diverse forme foarte agresive ale virusului populatiei nevaccinate.

 7. Si vaccinul e o mica loterie. Adica nu fac toti oamenii anticorpi la el. Tocmai de aceea sunt necesare rapelurile. Iar la sugarii ai caror mame au dezvoltat deja bolile tintite li se administreaza vaccinul degeaba. Mai bine ar incuraja alaptatul, pentru ca atunci bebelusii n-ar mai face bolile copilariei pe perioada cat sug (in cazul in care mamele au dezvoltat bolile), deci nu in primele luni de viata, dar le-ar face eventual dupa ce sunt intarcati. Astfel, dezvoltand bolile copilariei, viitoarele mamici vor avea si ele in laptele matern anticorpii necesari copiilor lor pe care ar trebui sa-i puna la san. Dar vaccinul nu reuseste sa imunizeze 100% si tocmai de aceea s-a ajuns la epidemii de poliomelita tocmai in grupuri cu vaccinari efectuate la peste 100% dintre persoane, si mai ales pentru ca boala se poate dezvolta si de la vaccin. Eu am facut rubeola in copilarie, dar am si fost vaccinata de trei ori cu ROR, deci sigur am o armata de anticorpi, iar fetita mea, dupa doi ani parca, a avut cateva bubite rosii pe fata pe care le-am pus pe seama unei alergii, dar care de fapt erau o maifestare a rubeolei. Cand a facut sotul la o saptamana si ceva rubeola full option, ne-am dat seama ca si cea mica facuse rubeola. Iar eu ma intreb unde a contactat fata rubeola, pentru ca o duceam numai la biserica si la persoane pe care le cunoasteama si care nu au facut rubeola in perioada aceea, dar se poate sa fi luat si din oras cand faceam cumparaturi. Cel mai probabil insa este ca a luat de la biserica, de la copiii cu care stau mamicile cam in aceeais parte a bisericii, dar cra esunt aproape toti vaccinati. In orice caz, atunci cand unul dintre copiii nasilor nostri a facut varicela, au mai facut si doua din surorile lui mai mari care fusesera vaccinate. Cel mic nu fusese vaccinat pentru ca a avut probleme trecatoare de sanatate de mic, si, avand deja peste 3 ani, nu a avut nicio complicatie.

 8. La peste 90 la% am vrut sa spun.

 9. Daciana,
  A venit acea persoana din ministerul sanatatii si a spus ca “e o minciuna”, a schimbat discursul”. Aveti vreun link cu acea emisiune?

 10. Pingback: Demontarea manipularilor si sofismelor PROPAGANDEI VACCINISTE. Cazul linsajului Oliviei Steer (Video – emisiunea Sinteza Zilei cu vedeta ce militeaza impotriva vaccinurilor nesigure)/ FRANTA – cea mai SCEPTICA tara fata de VACCINURI. Oare tot
 11. @Daciana: “Aceasta mintea cu nerusinare, spunand ca legatura dintre autism si vaccin este o minciuna bazata pe niste studii falsificate si recunoscute pana la urma de autori ca le-ar fi falsificat.” Poți să îmi spui ce surse mai sigure decât un doctor ai pentru a spune că e o minciună faptul că nu există nici o legătură între autism și vaccin? Chiar zilele trecute îmi aduc aminte că am dat peste un articol ce vorbea despre faptul că acel doctor ce susținea legătura dintre vaccinuri și autism și-a retras dovezile ca false. Nu mai reușesc să găsesc acel link dar uite câteva link-uri ce nu ar strica să fie studiate:

  http://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/autism.html
  http://www.webmd.com/brain/autism/searching-for-answers/vaccines-autism
  http://www.activistpost.com/2013/09/22-medical-studies-that-show-vaccines.html
  https://www.theguardian.com/society/2015/apr/21/no-link-between-mmr-and-autism-major-study-concludes

  Nu susțin nici o tabără deoarece nu am cunoștințele necesare și nu am studiat subiectul foarte intens. Dar susțin că ar trebui să studiem mult mai mult înainte de a lua o poziție în acest domeniu. Mă gândesc despre această femeie care s-a luat după gura altora și a ajuns apoi să fie foarte supărată că nu și-a vaccinat copilul:

  https://au.news.yahoo.com/a/31810319/if-you-dont-vaccinate-your-kids-you-re-a-bloody-idiot-mums-horrific-vaccination-warning/#page1

  Deci cred că ar trebui mai mult discernământ în a lua astfel de decizii. Cred că se neglijează faptul că lumea a ajuns atât de numeroasă datorită acestor practici medicale ce au fost impuse asupra populației. Să nu uităm că acum câteva sute de ani oamenii mureau cu miile în tot felul de epidemii.

  Repet: nu susțin nici o tabără. Mai ales că se poate întâmpla și cazuri în care firma care a produs un anumit vaccin să o dea în bară sau altele. Tot ce susțin e mai multă moderație și studiu.

 12. “Eu am facut rubeola in copilarie, dar am si fost vaccinata de trei ori cu ROR, deci sigur am o armata de anticorpi ”

  Eu sunt unul din cei care nu au fost vaccinati niciodata,decat in momentul de dupa nastere.Ai mei isi aduc aminte si astazi cum copii de la gradinita pe care o frecventam cadeau pe capete de la oreion(nefatal,bine inteles),iar eu(aflat in plina cura cu echinaceea ,avand in vedere ca am fost destul de bolnavicios in copilarie;m-au identificat la spital cu astm,dar in realitate aveam o forma de alergie…scurta pvoeste lunga;tin minte si astazi cum mancam “paine” de orez expandat la scoala in loc de paine;dupa “ei” as fi stat si astazi cu pulverizatorul la cap) nu am manifestat niciun simptom(e posibil sa fi facut o forma subclinica…ai mei nu isi amintesc precis). Asa ca…nu subestimati puterea sistemului imunitar.Sistemul imunitar isi face datoria doar daca toate barierele sale sunt activate ( lectii fundamentale de imunologie).Vaccinul nu are cum sa activeze in mod corespunzator sistemul imunitar.Dimpotriva…il distruge(poate definitiv) .

 13. Sorin,
  Imi pare rau ca iar va certati pe marginea unei afirmatii, “Vaccinul provoaca autism”, pe care lumea o leaga paradoxal de numele Dr Wickfield (la deruta) si ca v-ati impartit in doua tabere. Daca va uitati insa cu atentie la afirmatia asta nu vedeti ca nu are nimic, niciun suport, nicio baza? Se spune ca respectivul medic a facut un studiu privind vaccinul MMR. Intrebare: ce a scris el in atatea poate zeci, poate sute de pagini a vazut cineva probabil afara de un grup de cercetatori, care probabil aveau legatura cu compania respectiva? A vazut vreun alt medic de cabinet sau macar vreun student la medicina ce a scris respectivul. Eu va spun ca ar fi fost normal sa ia si sa citeasca toti medicii din toata lumea sa vada exact in fiecare mic detaliu ce spunea. Pe urma dupa ce vedea toata lumea puteau analizeze si sa decida daca e adevarat sau fals. Asa e in coada de peste, mie cel putin nu-mi spune nimic. Asa ca…despre ce vorbim? Atata timp cat nu am o dovada, nu am nici macar informatie discutia e nula…si cand zic informatie spun analiza situatiei facuta si de medici independenti, care asta fac zi de zi, nu doar de un site guvernamental, nu doar de o firma.

 14. A vazut vreun alt medic de cabinet sau macar vreun student la medicina ce a scris respectivul? Aceasta era o intrebare, nu o afirmatie.

 15. Fratilor admini, site-ul vostru ajuta mult si mamicile din Craiova, sotia e pe un grup fb de mamici si burtici din Craiova si foarte multe femei va citesc de cand a inceput ,,epidemia” de rujeola, argumentele prezentate de voi le-au convins sa nu creada in minciunile mass-media.

 16. O problema este cum ii afecteaza aceste boli pe copii. Azi daca se moare de aceste boli este, in principal, din cauza unui sistem imunitar scazut, pe care vaccinurile nu il imbunatateste nicicum, ci dimpotriva. S-ar putea sa nu scapam de “metoda auschwitz”, solutia este credinta in Dumnezeu si sa cautam sa avem o alimentatie cat mai sanatoasa. Dumnezeu sa ne ajute!

 17. Pingback: PRIMIȚI CU VACCINUL? Emisiunea IN PREMIERA despre motivele reale ale scaderii increderii in vaccinuri: MINCIUNILE INTERESATE ALE OFICIALITATILOR (Video)/ Realitatea din spatele statisticilor manipulate de MS: CAZURILE DE RUJEOLA AU FOST MAI NUMEROASE IN
 18. Doresc sa spun numai atat. Eram intr-o sala de clasa, uitandu-ma uimit la lista cu copii cu tot felul de alergii si probleme din acea clasa. Am intrebat invatatorul care are vre-o 40 de ani de activitate : asa a fost dintotdeuna? (nu locuiesc in Romania) Mi-a raspuns ca inainte nu exista asa ceva pentru ca nu existau problemele respective. Totul a inceput odata cu inmultirea vaccinurilor.
  Cred ca nu mai este nimic de adaugat.
  Daca doriti sa veniti cu tot felul de statistici, treaba voastra, dar acesta este adevarul. Ar trebui sa stiti ca statistice in general sun usor de manipulat si sunt folosite pentru anumite scopuri de cei care au platit ca ele sa fie facute.
  Poate unii stiti caatunci cand lucrezi in cercetare, la inceputul unui proiect, de regula se semneaza un contract de confidentialitate. Daca rezultatele cercetarilor nu sunt ceea ce sponsorii asteptau sa vada,rezultatele sunt ori falsificate ori intregul proiect este inmormantat. In ambele cazuri, cercetatorii nu au voie sa dezvaluie nimic.
  Judecati voi mai departe .
  Daca stramosii nostrii nu ar fi fost sanatosi (asa cum pretind statisticile) am mai fi noi azi?
  Daca vreti sa traiti ca oamenii, invatati de la ei. Au fost mult mai intelepti decat multi profesori universitari din zilele noastre (dar si smeriti, ca de aia au dobandit intelepciune).
  Doamne ajuta

 19. Pingback: LEGEA VACCINARII - PUSA IN DEZBATERE. In pofida declaratiilor ministrului Sanatatii, legea contine SANCTIUNI DURE, disproportionate. Parintii care nu-si vaccineaza copiii risca sa fie acuzati de RELE TRATAMENTE APLICATE MINORULUI, iar copiii nevaccinati n
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare