Pentru trompetele mediatice ale serviciilor, ORTODOXIA este vinovata de toate relele: tap ispasitor pentru EPIDEMIA DE RUJEOLA si canal de propaganda al RUSIEI. Bonus: pentru ZIARE.COM, unirea cu Rep. Moldova ar “VULNERABILIZA” România in UE si NATO

22-09-2016 3 minute Sublinieri

rujeola

La Hotnews chestia e clară: vinovăția se împarte între asociația ortodoxă Pro Vita și Olivia Steer care promovează o campanie anti-vaccin. Eu am altă părere, de om care a văzut cum funcționează treaba asta cu vaccinul.

Vaccinul ROR (anti rujeolă, oreion și rubeolă) este distribuit gratuit – însă doar teoretic. Practic rareori se găsește gratis la medicii de familie – așa că părinții sunt trimiși să-l cumpere din farmacii. Știți cât costă? Eu am dat 360 RON cu ceva ani în urmă, acum văd pe net că e 380 RON. Pentru o familie cu 2.000 de lei pe lună venituri și 2-3 copii plus chirie suma asta îi bagă în foame pe o lună.

Cunosc interogațiile ”dacă sunt săraci de ce au mai făcut copii? săraci inconștienți, de ce nu își pun prezervativ? etc.”, nu vă osteniți. Reproducerea este un instinct la mamifere.

Poate ar fi momentul să ne întrebăm de ce nu mai există vaccinuri românești, de ce nu există vaccinurile gratuite la medicii de familie, de ce există un monopol al vaccinurilor în România? Poate ar fi momentul să se ocupe mai serios procurorii de miliardele de euro cheltuite aiurea în sistemul românesc de sănătate? Adică să ne uităm la ceva serios, nu să dăm repede vina pe primitivii ortodocși și pe Olivia Steer.

Treaba cu Olivia Steer am lămurit-o: oamenii nu mai au încredere în sistemul medical românesc și caută soluții alternative, oricât de extreme ar părea. Doar cine nu a avut de-a face cu o chestie serioasă de sănătate își permite să aibe păreri. Dacă românii ar avea încredere în sistemul medical și nu ar fi jefuiți de javrele care au transformat sănătatea în negoț, Olivia Steer ar fi o extremistă delirantă. Însă ea are audiență printre oamenii disperați și sătui de jaful la care sunt supuși.

Să recapitulăm: statul strânge de la oameni miliarde de euro, nu mai există medicamente fabricate în România, medicii te trimit să cumperi chestii monopoliste și scumpe. Vinovații sunt Olivia Steer și ortodocșii.

O fentă propagandistică, dribling. Să-i lăsăm pe șmecheri să mulgă în continuare miliardele adunate de la fraieri, noi strigăm cu Olivia Steer și ortodocșii, că asta are priză pe Facebook.

Dribling frate! Hai cu procurorii și cătușele și la mulți ani!

[…] Daca putem vorbi de interese rusesti in interiorul narativului nationalist din Romania? Bineinteles.Stimularea unor asemenea curente este una dintre principalele cai pe care mesajul rus patrunde in statele unde Rusia are interese.

Putem vorbi despre acest mecanism in diferite declinari. Fie ca masinaria de propaganda de la Moscova sadeste semintele la Bucuresti si le alimenteaza, fie masina de influenta si propaganda de la Moscova deturneaza demersurile de la Bucuresti in interes propriu si le populeaza cu propriul mesaj, le stimuleaza cu bani, cu canale de difuzare.

Simtiti, vedeti aceste metode in Romania?

Propaganda rusa este vizibila la Bucuresti, poate nu la acelasi nivel ca la Budapesta sau Belgrad. Dar o alta trasatura a propagandei este versatilitatea si adaptarea la peisajul in care este promovata.

Prezenta propagandei rusesti la Bucuresti trebuie analizata incepand cu interesele Moscovei in Romania si canalele predilecte de promovare a unui mesaj propagandistic.

Concret?

Romania nu e un stat pro-rus, e nevoie de eforturi mari ca sa deformezi perceptia spre o opinie majoritara favorabila Rusiei. Deci ce poate face Moscova este sa indeparteze Romania de opozantii fata de Rusia, adica Washington si Bruxelles. De ce sa investesc mult pentru a convinge ca Rusia e o optiune viabila, cand pot investi mai putin pentru a demonstra ca NATO si UE nu sunt optiuni viabile?

Cu cine face asta?

Cu canalele traditionale. Rusia nu are in Romania o minoritate consistenta ca in Ucraina, Polonia sau tarile baltice. Nu pot eu, Rusia, sa ma urc nici pe calul pan-slavismului, dar pot folosi ortodoxia, pentru ca am acces la un canal de promovare a mesajelor mele, care se adreseaza in zona cea mai vulnerabila, rurala, mai putin educata. Demograficul acela nu isi pune intrebari in privinta validitatii enuntului respectiv.

Exista si un demografic care rezoneaza la mesaje prin presa pe care le primeste fara sa-si puna intrebari referitoare la mesager.

Exista in media un curent de popaganda ruseasca?

In mod evident. Avem canale electronice care promoveaza deschis opinii favorabile Moscovei, unele le promovaza fara sa o afirme deschis si unele le promoveaza pentru ca e mai atractiv asa decat sa promovezi mesajul main stream. Toate sunt identificabile.

Moscova are, spuneti, dezavantajul de a nu avea o minoritate in Romania. Dar daca ne-am uni, ceea ce isi doresc nationalistii, numai ce ar capata-o prin cei 200 de mii de cetanteni rusi din R. Moldova…

… plus vreo 2 milioane care rezoneaza la mesajul Moscovei. 56% din forta de munca a RM lucreaza in Rusia, deci un bazin consistent din care propaganda ruseasca sa isi aleaga vectorii de mesaj.

Deci Rusia ar fi castigatorul in cazul unirii?

Nu stiu daca Rusia ar fi castigatorul unirii, dar, in opinia mea, principalul perdant ar fi Romania. Singurul punct pro este unul de natura emotionala. Insa, dincolo de acest argument, nu stiu cat de valid in secolul XXI, imi este greu sa identific un avantaj economic, administrativ, geografic.

Deci unirea ar vulnerabiliza Romania, tara de la granita UE si NATO. Nu ar fi asta in avantajul Rusiei?

Da, in mod categoric, realitatile ar fi modificate si, din ziua a doua, masinaria rusa si-ar modifica ritmul si rotitele inspre promovarea mesajului pro-rus. Din cunostintele mele, nu exista un mesaj antiunionist in care Rusia sa investeasca foarte tare, e drept ca nici nu are nevoie sa o faca, pentru el este suficient de consistent la Chisinau, in primul rand, din considerente economice.


Categorii

1. DIVERSE, Basarabia, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Pentru trompetele mediatice ale serviciilor, ORTODOXIA este vinovata de toate relele: tap ispasitor pentru EPIDEMIA DE RUJEOLA si canal de propaganda al RUSIEI. Bonus: pentru ZIARE.COM, unirea cu Rep. Moldova ar “VULNERABILIZA” România in UE si NATO

  1. Doamne ajuta! Am intrat sa vad dumneavoastra ce spuneti despre acest subiect, sigur trebuie sa existe ceva. Am facut acest lucru dupa ce am citit un articol prost despre asta.
    Care era pe scurt continutul acestui articol? Din titlu se intelegea ca e epidemie de rujeola ca se refuza vaccin, deci concluzia. Citind primele randuri am observat ca scrie ca numarul cazurilor de rujeola a crescut dramatic si ca e alerta din cauza ca parintii refuza din cauza unei campanii a Bisericii si a Oliviei Steer (informatii cheie, care sar in ochi).
    Citind mai jos mai cu atentie spun urmatoarele:
    -ca au fost intr-un interval de opt luni in an 675 cazuri in 23 de judete. Facand o socoteala 675 cazuri in opt luni, inseamna in medie 84 cazuri pe luna; bun. Ni se mai spune ca aceste cazuri au fost in 23 de judete, ceea ce inseamna ca in fiecare din cele 23 de judete au fost in medie 3-4 cazuri/luna/judet. Bine acuma puteau sa fie intr-un judet zece cazuri, in altul unul singur intr-o luna (spre exemplu). Nu stim aceste cazuri, daca erau copii de 5-7 ani, copii de scoala, bebelusi, adolescenti, barbati maturi, femei insarcinate etc. E o informatie, care e omisa.
    -parintii sunt niste “criminali inconstienti”, care au refuzat datorita campaniei BOR si a Oliviei Steer. FALS! In primul rand parintii nu au refuzat decat poate in proportie de 1%, poate nici atat. Biserica nu a facut campanie de niciun fel, ni pro nici contra vaccinare. Chiar am fost sa vad cu ochii mei si sa ma conving si nu a fost nimic de genul asta. Olivia Steer: ea e un om lucrator la televiziune, care isi da si ea cu parerea ca multi altii, nu e cadru medical si nimeni nu a urmat-o pe ea. In realitate problema era ca de multe ori nu exista vaccinuri si ca parintii sunt trimisi in farmacii sa cumpere, “sa se descurce”. Insa nu s-ar investi in Institutul Cancazino sa se cerceteze, sa produca el vaccinurile sa le avem si mai sigure, nu.
    Intotdeauna parintii sunt de vina, Biserica e de vina, statul niciodata…el e curat.
    Am observat ca printre acele informatii cheie, cand am privit cu atentie am observat ca vaccinul se face la 7 luni cu refacere la un an, deci tovarasi haideti sa impingem varsta mai devreme si daca apare vreo chestiune nasoala “a fost reactie”, dar descurcati-va, pentru remediere, daca ea va exista trageti voi.
    Rujeola tot va exista indiferent de ce facem, ca e mai rara e partea a doua, dar ea nu se va stinge o data cu coborarea varstei…iar articolul respectiv e o manipulare bine gandita din punct de vedere psihologic, chiar foarte profesionist.
    …si ca sa fiu in legalitate dau link-ul articolului http://mobile.hotnews.ro/stire/21304363

  2. O fi o epidemie clasica de vaccin si vor sa scoata camasa cu parintii inconstienti. Sa ia la puricat vaccinurile ca si de la ele mai dezvolta copiii boala. La rujeola e mai greu sa scoti branza vinovata. Sa arate si pe o harta cand, cum si pe unde s-a extins boala. Sa vedem daca n-or fi rezistente la rujeola tocmai judetele cu rata cea mai proasta de vaccinare. Am inteles ca cei mici care au pierdut lupta erau sub varsta vaccinarii si tocmai de aceea ar fi bine sa se schiteze istoricul epidemiei, ca nu cumva lucrurile sa stea exact invers fata de cum vor sa fie zugravite.

  3. Cred ca un pic mai tare decat romanii ii au la evlavie pe rusi altii.
    Cautand niste toponime sasesti, am dat de unii care parca tot de la Moscova asteapta verde la semafor.

    https://www.facebook.com/notes/tudor-duic%C4%83/colonizarea-transilvaniei-l%C3%A1szl%C3%B3-makkai/642494969122970/

    Roesler bate din palme in groapa.

    Nu cred ca trebuie simplificate lucrurile. Adica eu ar trebui sa ma rusinez cu Ortodoxia ca sa nu par filorusa. Sau sa ma rog sa nu ne unim cu Moldova nici macar pentru orgoliul meu national, sau nici chiar de sanchi, daca economic, social si politic nu se intrevede niciun avantaj, tot ca sa nu par prea nationalist de filorusa. O mica mare contradictie. Am uitat de crestinii din Siria, de care n-ar trebui sa-mi pese tot ca sa nu par filorusa. Iar daca nu esti de acord cu legalizarea homosexualitatii sau a altor perversiuni, tot la categoria filorus intri. Din pacate esti bagat automat si la categoria antiamerican, cand de fapt a nu fi de acord mai des sau mai rar cu politicile Washingtonului nu inseamna ca scoti vinoavat toata natiunea. Si teama asta a doamnei apare tocmai in momentul in care americanii, multi dintre ei, or sa-si aleaga presedintele tocmai pentru ca e filorus.

  4. Pingback: SCANDALUL EPIDEMIEI DE RUJEOLA – PRETEXT PENTRU IMPUNEREA LEGII VACCINARII OBLIGATORII? Cum este instrumentalizata propagandistic o epidemie locala cu cauze diverse. Care este pozitia BOR asupra subiectului | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: PRIMIȚI CU VACCINUL? Emisiunea IN PREMIERA despre motivele reale ale scaderii increderii in vaccinuri: MINCIUNILE INTERESATE ALE OFICIALITATILOR (Video)/ Realitatea din spatele statisticilor manipulate de MS: CAZURILE DE RUJEOLA AU FOST MAI NUMEROASE IN
  6. Pingback: LEGEA VACCINARILOR FORTATE – DEZBATERE PRO SI CONTRA LA TVR (Video). Mesajul puternic al unei mame al carei copil a suferit in urma vaccinarii: “COPILUL MEU NU E MIELUL VOSTRU SA-L JERTFITI PENTRU BINELE COMUNITATII!”/ INCA UN VACCIN PE
  7. Pingback: SENSUL RAZBOIULUI IMPOTRIVA STIRILOR FALSE: nu filtrarea critica a stirilor, ci monopolul asupra VIZIUNII “CORECTE” despre lume. Este cruciada impotriva FAKE NEWS menita acoperirii scandalului PIZZAGATE?/ SPAMMERUL ROMÂN CARE AR FI PRODUS VIR
  8. Pingback: PROPAGANDA RUSA IN ROMÂNIA - adevaruri si mituri
  9. Pingback: BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ - ȚAPUL ISPĂȘITOR AL ISTORIEI RECENTE. Tezele propagandistice ale istoricului elvețiano-austriac Oliver Schmitt și câteva răspunsuri. „Bolșevism pur, din acela al anilor 1930!"
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare