Vesti proaste din Irlanda catolica: “REVOLUTIE SOCIALA”, “REFERENDUM ISTORIC”. S-a votat masiv pentru CASATORIA HOMOSEXUALA/ Scopul initiativei PARTENERIATULUI CIVIL: DIMINUAREA influentei sociale a BISERICII/ Desant de ACTIVISTI ACCEPT in licee pentru “FAMILIARIZAREA” elevilor cu “PROBLEMATICA LGBT”/ Ziua marsurilor in Bucuresti (Video)

23-05-2015 13 minute Sublinieri
MARSUL DIVERSITATII - 2013

Un copil… “neindoctrinat”?!

[…] Desi nu au fost inca date rezultatele finale, ministrii prezic ca Irlanda va deveni prima tara care va adopta casatoriile intre persoane de acelasi sex prin intermediul unui vot popular cu o marja de circa 2 la 1, la doar doua decenii dupa ce a dezincriminat homosexualitatea.

“Acest subiect a atins intr-adevar un nerv in Irlanda. Este un mesaj puternic pentru fiecare persoana tanara LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) din Irlanda si fiecare tanara persoana LGBT din lume”, a declarat ministrul Egalitatii Aodhan O’Riordain.

Ministrul Sanatatii Leo Varadkar, care a dezvaluit in luna ianuarie, intr-un interviu radio, ca este homosexual, a arata ca referendumul se aseamana cu o revolutie sociala. […]

Irlandezii, un popor cu reputaţia de a fi unul dintre cele mai conservatoare din Europa, au votat pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, în cadrul referendumului care a avut loc vineri. Deşi rezultatele finale vor fi anunţate în această seară, până şi tabăra celor care au făcut campanie împotriva căsătoriilor gay şi-a recunoscut înfrângerea. Aceasta înseamnă că Irlanda va deveni prima ţară din lume care legalizează căsătoriile de acest fel printr-un vot naţional. Un alt rezultat fără precedent este prezenţa uriaşă la vot, de circa 60%, o rată de participare nemaiîntâlnită în istoria acestei naţiuni. […]

Irlanda, unul dintre cele mai conservatoare state din Europa, a votat pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Potrivit rezultatelor parţiale, peste 55 la sută dintre alegătorii care s-au prezentat la referendum s-au declarat în favoarea unor astfel de angajamente.

Chiar dacă rezultatele finale se vor anunţa abia diseară, tabăra celor care erau împotriva legalizării mariajului între persoane de acelaşi sex şi-a recunoscut înfrângerea.

Conform estimărilor, prezenţa la urne a atins cote-record: 60 la sută dintre alegători şi-au exprimat intenţia de vot. Niciodată în istoria ţării nu au venit aşa de mulţi cetăţeni la urne.

Premierul irlandez Enda Kenny, de orientare democrat-creștină, a adus sâmbătă un omagiu miilor de tineri imigranți care s-au întors în această săptămână pe insulă pentru a vota vineri în referendumul privind căsătoriile între persoanele de același sex, informează EFE.

În condițiile în care numărătoarea provizorie a voturilor indică o victorie comodă a celor care se pronunță în favoarea căsătoriilor gay, Kenny a subliniat că decizia electoratului trimite totodată un mesaj comunității internaționale cu privire la “leadership-ul progresist” demonstrat de Irlanda, prima țară din lume care tranșează această chestiune printr-un referendum.

Analiștii sunt de părere că votul tinerilor a contribuit decisiv la victoria clară a propunerii făcute de guvernul de la Dublin, o coaliție între conservatori și laburiști, iar rata participării la vot ar putea ajunge la 60%, semnificativ mai mare comparativ cu plebiscitele anterioare.

Pentru Kenny, catolic practicant, este “o dovadă de necontestat” că electoratul irlandez — care numără ceva mai mult de trei milioane de alegători — a luat foarte în serios această campanie. “Cred că din punctul de vedere al tinerilor, îndeosebi al acelora care au călătorit de peste tot doar pentru a desena un X pe o foaie de hârtie, se demonstrează valoarea pe care au acordat-o acestei chestiuni și importanța pe care au dat-o politicii”, a spus premierul.

Vineri, în ziua votului, rețelele sociale s-au umplut de fotografii și filmulețe postate de utilizatori care veneau pe calea aerului, pe apă sau pe uscat în Irlanda ca să poată vota în referendum, fenomen nemaiîntâlnit până acum în această țară.

Kenny, care a mărturisit că el însuși s-a văzut nevoit să facă “o călătorie de autocunoaștere” pentru a accepta căsătoriile gay, a amintit că în ultimele săptămâni peste 60.000 de irlandezi s-au înscris pentru întâia oară în registrul electoral.

Pe de altă parte, detractorii (?! – asa se numesc acum aparatorii definitiei traditionale a casatoriei, detractori? – nota Cuvantul Ortodox) căsătoriilor între persoanele de același sex s-au declarat mândre că au putut să apere poziția unei minorități “pe care nimeni nu o ascultă”. Grupul “Mamele și tații contează” (MFM), unul dintre cele mai vizibile în timpul campaniei, a subliniat sâmbătă dificultățile de care s-au lovit detractorii mariajului gay pentru a găsi adepți în societatea irlandeză.

  • RFI.RO:

Irlanda decide prin referendum asupra căsătoriilor gay

Alegătorii din Republica Irlanda votează într-un referendum asupra legalizării căsătoriilor între persoane de același sex și potrivit sondajelor de opinie ar putea deveni primul stat independent din lume care aprobă egalitatea căsătoriilor prin plebiscit.

Clasa politică în marea majoritatea susține aprobarea amendamentului constituțional, în timp ce Biserica Catolică, vare și-a pierdut în ultimii ani influența tradițională se opune.

Cetățenii cu drept de vot se pronunță asupra introducerii în Constituție a următorului text: “Căsătoria poate fi contractată potrivit legii între două persoane fără a ține cont de sexul lor.”

În acest fel, electoratul este chemat să ratifice proiectul de lege adoptat deja de parlamentul Irlandei în luna martie 2015.

Sondajele de opinie au indicat sprijin destul de solid în favoarea “DA”-ului, deși în ultimele zile ale campaniei “NU”-ul pare să fi fost în urcare.

Experiența trecutelor referendumuri arată că sondajele nu sunt prea fiabile în acest gen de consultare electorală în Irlanda, mai ales când vine vorba de prezență la vot.

DA-ul este sprijinit de majoritatea politicienilor, de alegătorii mai tineri și de cei din mediul urban, în timp ce NU-ul are susținerea clerului catolic, a persoanelor mai în vârstă și a celor din mediul rural.

Cum alegătorii mai în vârstă tind să se prezinte în număr mai mare la vot surprizele nu sunt excluse.

Stat contra Biserică

Premierul Enda Kenny, care este lider al Fine Gael (afiliat Partidului Popular European), e un ferm susținător al egalității căsătoriei, iar printre politicienii care o susțin este și Mary McAleese, fostă președintă a Irlandei, care deși catolică practicantă, are motive personale de a vota DA, fiul ei Justin fiind homosexual care a luptat din greu pentru a fi acceptat de societate.

Un vot DA nu ne costă pe noi ceilalți nimic. Un vot NU îi costă pe copiii noștri gay totul”, a spus  Mary McAleese.

Printre personalitățile care susțin DA-ul se numără actorul Colin Farrell, cântărețul Bono și fostul internațional de rugby Brian O’Driscoll.

În opoziție se situează primatul catolic al Irlandei, Arhiepiscopul Dublin-ului, Diamuid Martin, care a spus “nu doresc să bag pe gâtul oamenilor vederi religioase, dar cred că o căsătorie trebuie să fie între un bărbat și o femeie”.

Influența Bisericii Catolice a suferit o diminuare semnificativă în ultimele decenii ca urmare a dezvălurii unor scandaluri în care preoți au fost implicați în abuzuri sexuale asupra unor credincioși, inclusiv minori.

Scandalul a dus la demisia în iulie 2014 a predecesorului Arhiepiscopului Martin, Cardinalul Brady.

Irlanda a legiferat parteneriatul civil între persoane de același sex abia în 2011, iar relațiile sexuale între persoane de același sex au fost dezincriminate abia în 1993. […]/ integral pe rfi.ro

[…]

Parteneriatul civil ar scapa romanii de dominatia Bisericii.

E vineri si te duci la mare cu prietena, cu care esti cuplat de patru ani, pentru minivacanta de Rusalii. Ati plecat tarziu din Bucuresti, ca ea a avut de lucru la corporatie. Deodata, un bou intra in voi de pe contrasens. Te trezesti la Spitalul Clinic Judetean Constanta. Tu esti bine, ai doar cateva contuzii, dar ea e dusa cu targa intr-o alta sala. Vrei sa vezi daca e bine, dar te opreste doctorul. Iti spune ca nu poti sa intri dupa ea, ca nu esti sotul sau fratele ei, adica nu esti apartinator. Urmeaza cateva ore de Iad, in care o sa astepti sa-i vina parintii ca sa afli ceva despre starea ei, si-n care ea o sa fie la fel de febrila ca nu stie ce ti s-a intamplat. N-ar fi trebuit sa aveti o optiune prin care sa stati impreuna la spital in astfel de situatii? Una care sa nu fie atat de complicata ca o casatorie? Din genul asta de situatie s-a nascut nevoia de parteneriat civil in tarile civilizate din Occident. Citeste articolul integral pe Vice.

Nota noastra:

Articolul integral este pe varianta in romana a vice.com. Cine vrea sa citeasca o insailare lingusitoare fata de Remus Cernea e invitat sa caute materialul. Evitam referirea prin hiperlink pentru a nu ii face trafic degeaba – materialul chiar e precar, din toate punctele de vedere, nu doar puternic ideologizat. A se retine insa ideea de baza: parteneriatele civile sunt gandite ca un instrument de combatere a “dominatiei” Bisericii, definita, evident, doar ca o organizatie ce nu are ce cauta in dezbaterile si legiferarile pe aceste domenii. Discutia despre organizatiile religioase laice, despre reprezentativitatea acestora, despre faptul ca Biserica este si institutie sociala, nu doar organizatie, despre dreptul religiosilor de a avea puncte de vedere politice – nu exista, caci nu trebuie sa existe. Pentru domnii de la Vice lucrurile sunt simple: o parte a societatii traieste in Evul Mediu, e cam idioata si trebuie, prin urmare, exclusa din decizia politica. O viziune discriminatoare si stigmatizanta – insa una permisa, admisa si admisibila, validata social, nesanctionabila de gardienii corectitudinii politice pusi in slujba propagandei LGBT.

La nici un an de când a primit un vot negativ, propunerea legislativă privind parteneriatul civil a fost înaintată, sub o altă formă, spre legiferare, parlamentarilor români. Însă, în urma voturilor negative primite la Senat şi la comisiile Camerei Deputaţilor, legea va fi supusă pentru vot de respingere. Despre lipsurile şi efectele negative pe care le aduce familiei acest proiect legislativ, am vorbit cu deputaţii Ioan Cupşa şi Cosmin Necula.

Propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil a primit în cadrul comisiilor Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, doar un vot pozitiv la Comisia pentru muncă şi protecţie socială, iar de la celelalte comisii numai voturi negative. Ultimul vot a fost săptămâna trecută, la Comisia juridică, când membrii au votat unanim împotrivă. Astfel, proiectul legislativ urmează să fie supus, în perioada următoare, plenului Camerei pentru vot de respingere.

Patriarhia Română şi-a exprimat în nenumărate rânduri poziţia legată de parteneriatul civil care „încearcă să slăbească familia tradiţională sau să i se substituie şi reprezintă un atentat la identitatea acesteia. Subminarea valorilor familiei tradiţionale prin crearea unor alternative la aceasta periclitează familia naturală ca temelie a societăţii umane. De aceea, familia tradiţională are dreptul şi datoria de a-şi proteja propria identitate, demnitate şi continuitate“, după cum se spune într-un comunicat de presă. Aşadar, Patriarhia Română solicită Camerei Deputaţilor, cameră decizională, „să respingă şi de această dată propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil, întrucât constituie un atentat la valoarea permanentă a familiei şi la identitatea acesteia“.

Ar şubrezi instituţia căsătoriei

Despre conotaţiile acestui vot am vorbit cu deputatul Ioan Cupşa, unul dintre membrii Comisiei juridice din Camera Deputaţilor. Potrivit acestuia,

„iniţiativa legislativă privind parteneriatul civil, dacă s-ar transforma în lege, cred că ar submina instituţia căsătoriei şi drept urmare ar submina şi familia, aşa cum o vedem noi în complexitatea şi în frumuseţea ei. Familia şi căsătoria, instituţii juridice care au un conţinut de drepturi şi obligaţii regăsite într-un întreg ansamblu de norme juridice, au în mod esenţial şi o încărcătură socială, istorică, tradiţională şi religioasă care, toate împreună, definesc familia şi căsătoria, astăzi, în România. Deci, cred că o lege cu acest conţinut, cel dorit de iniţiator, ar şubrezi şi mai mult instituţia căsătoriei. Şi, şubrezind instituţia căsătoriei, ar aduce o atingere familiei“.

Normele care reglementează practic căsătoria şi familia nu trebuie privite numai prin prisma interesului individului, al cetăţeanului, al fiecăruia dintre soţi.

„Ele trebuie privite şi prin prisma unui interes social esenţial, comun, al nostru, al tuturor. Avem nevoie de familie! Avem nevoie ca familiile să se formeze, iar mai apoi să dăinuie, să se nască copii, iar copiii născuţi în aceste familii să fie educaţi şi crescuţi pentru binele lor şi pentru mai binele nostru al tuturor. Avem nevoie ca societatea românească, aşa cum o înţelegem noi, să dăinuie“, mai spune deputatul.

Susţinătorii acestui proiect legislativ au argumentat, printre altele, sprijinindu-se pe faptul că în câteva state europene a fost deja legiferat parteneriatul civil. Însă, la nivel de Uniune Europeană, căsătoria şi familia sunt considerate subiect de interes naţional. „Părinţii Europei şi tratatele europene au înţeles diversitatea acestor instituţii de la naţiune la naţiune şi au lăsat fiecăruia dintre state opţiunea de a-şi reglementa în acord cu nevoile lor sociale cele două instituţii“, explică Ioan Cupşa.

Discriminare, egalitate şi echitate

S-a mai spus că această propunere legislativă ar înlătura discriminarea pe considerente de orientare sexuală, însă, deja, în România, discriminarea este interzisă prin lege. „Noi vorbim de diversitate, de echitate şi nu de egalitatea aritmetică. Deci, nu poţi să vorbeşti despre discriminare dacă în mod esenţial subiectul de drepturi şi obligaţii este diferit sau circumstanţele în care acţionează acesta sunt eminamente diferite. Vorbim despre discriminare atunci când în aceleaşi condiţii, personale şi de fapt, persoanele sunt tratate diferit“, mai spune deputatul.

Se vorbeşte cu destul de multă uşurinţă despre egalitate:

„Sigur, cuvântul egalitate se regăseşte foarte des în tratatele internaţionale, în Constituţie, în toate normele dreptului pozitiv, însă egalitatea respectivă nu trebuie privită ca o egalitate aritmetică, nu este vorba de uniformitate, este vorba mai degrabă de echitate, noţiune care se bazează pe justa măsură şi nu pe uniformitate. Echitatea face parte din conţinutul principiilor fundamentale ale dreptului şi nu egalitatea. Sau, în sfârşit, egalitatea juridică, şi nu egalitatea cum o văd în mod obtuz mulţi dintre cei care o apără în forul public. Adică, pe româneşte, unor circumstanţe personale diferite, unor circumstanţe obiective diferite se vor aplica norme cu conţinut diferit sau chiar norma în sine va avea în conţinutul său dispoziţii diferite“.

„Nu construim Românii diferite“

În cadrul dezbaterii pe marginea propunerii legislative,

unul dintre cei care susţineau acest proiect, prezent fiind la lucrările comisiei, ne spunea nouă, membrilor comisiei, că avem obligaţia de a face «o Românie diferită de cea de ieri». Adică, obligaţia noastră ar fi de a legifera astfel încât o Românie diferită să se nască!? Datoria noastră, aşa cum am spus-o şi în comisie, nu este să legiferăm pentru a face o Românie diferită, ci să urmărim realizarea «mai binelui» social. Este un scop de neacceptat, o miză falsă să construim Românii diferite, aşa cum îşi doresc unii. Tot atunci s-a făcut afirmaţia că dacă am adopta acest proiect legislativ ar însemna c-am realizat «un progres notabil în respectarea drepturilor omului în România», fără să ni se arate însă care ar fi acele drepturi care acum sunt încălcate în România şi care necesită intervenţia noastră, a legiuitorului“, spune deputatul Ioan Cupşa.

În sine, proiectul legislativ legat de parteneriatul civil are scăpări cu privire la conţinut.

„Sunt probleme legate de reglementarea paralelă, sunt probleme de tehnică legislativă, dar propunerea legislativă este şi improprie, incompletă ca şi conţinut. Vă dau un exemplu, proiectul legislativ stabileşte dreptul partenerului supravieţuitor de a veni la moştenire alături de ceilalţi moştenitori, actualmente stabiliţi prin lege, fără însă să ne spună cum!? Deci, conţinutul este imperfect, impropriu. Cu privire la anumite drepturi pe care le instituie, cum ar fi dreptul la pensie de urmaş sau anumite drepturi de natură socială, nu arată nici care este impactul bugetar şi nici nu arată din ce surse se vor acoperi aceste costuri impuse bugetului asigurărilor sociale de stat. Doar şi numai acesta este un motiv suficient pentru ca iniţiativa să primească un raport negativ. Dar ce e mai important, şi aici am avut discuţii cu majoritatea membrilor comisiei care şi-au exprimat votul, iniţiativa aceasta nu ne-a convins din punctul de vedere al interesului social, nu ne-am convins de utilitatea socială a unui asemenea act normativ“, spune Ioan Cupşa.

Instabilitate şi nesiguranţă

„Un alt aspect pe care l-aş sublinia este că iniţiatorul sau iniţiatorii – pentru că iniţiatorul formal este unul singur, dar iniţiatorii de facto cred că sunt mai mulţi, este evident acest lucru şi prin susţinerea pe care o primeşte acest proiect – deşi în expunerea de motive se vorbeşte despre un alt fel de familie, în exclusivitate propun şi doresc să legifereze doar în legătură cu drepturi de natură patrimonială. Nu-i interesează deloc ce se întâmplă cu copiii şi cum vor fi protejate interesele acestora, copii care eventual sunt născuţi şi crescuţi într-o astfel de familie, să-i zicem, «diferit㻓, crede deputatul.

În plus, proiectul legislativ stabileşte doar drepturi, fără a stabili nici un fel de obligaţie în legătură cu membrii parteneriatului civil.

„Dobândeşti în mod foarte facil anumite drepturi, intri foarte facil într-o relaţie care este protejată sau care urmează a fi protejată din punct de vedere social şi ieşi foarte simplu, prea uşor, fără să îţi asumi practic aproape nici o obligaţie, dintr-un astfel de parteneriat. Crearea unei astfel de alternative la căsătorie ar naşte cu certitudine o oarecare instabilitate şi oarecare nesiguranţă. De ce? Pentru că ieşirea dintr-un astfel de parteneriat civil, care se doreşte a fi o alternativă la căsătorie, ar fi atât de facilă încât ar încuraja practic instabilitatea unor astfel de relaţii. Se propune ca printr-o singură declaraţie notarială să pui capăt unei astfel de familii «diferite», unui astfel de parteneriat civil. Astfel, creând o alternativă la familie, o alternativă nesănătoasă, imperfectă, se introduc o instabilitate şi o nesiguranţă prin felul în care dânşii vor să legifereze, dar de care nu avem nevoie“, conchide deputatul Ioan Cupşa.

Supralegiferare şi suprareglementare

Şi deputatul Cosmin Necula, membru al aceleiaşi Comisii juridice de la Camera Deputaţilor, susţine că proiectul legislativ despre parteneriatul civil induce o altă stare socială, diferită de cea de normalitate, având multe deficienţe juridice.

„Există o serie de relaţii contractuale, testamentare, patrimoniale care sunt perfect acoperite de legea română şi nu este necesară o nouă supralegiferare prin care să se stabilească nişte drepturi care deja există. Dacă este să folosesc un limbaj comun, în momentul de faţă există toate posibilităţile pentru două persoane fizice să aibă tot felul de relaţii, să doneze una alteia, să facă tranzacţii, să lase moşteniri fără să aibă o legătură de rudenie. Deci, justificarea pentru a exista încă un model de contract sau încă o formulă juridică în care doi oameni să beneficieze de aceste drepturi se cheamă suprareglementare. De aceea Comisia juridică, în unanimitate, a calculat din punct de vedere tehnic şi a respins acest proiect“, explică deputatul Cosmin Necula.

Dacă această lege ar fi aprobată, s-ar legifera o serie de drepturi pentru partenerii de acelaşi sex care să exceadă cadrului moral.

„Nu contest acum problemele sau apartenenţa socială de grup sau pe bază de sex a persoanelor care există în România. Dar o societate normală, din punctul meu de vedere, este bazată pe relaţii între persoane care sunt de sex diferit. Orice societate care îşi doreşte un viitor pentru poporul său, pentru sine, va încuraja şi va favoriza totdeauna relaţiile între persoanele care nasc copii. Or, naşterea acestor copii se poate face doar între persoane de sex diferit, nu de acelaşi sex. Pe de altă parte, este certificat din punct de vedere medical şi social faptul că orice copil se va dezvolta armonios şi normal în momentul în care va fi înconjurat de mama şi de tatăl său, nu sub o altă formă. Copilul trebuie să aibă un exemplu în mama şi tatăl său, nu între două persoane de acelaşi sex“, mai spune Cosmin Necula.

Publicitate inutilă

Potrivit deputatului Necula, statul român trebuie să încerce, pe orice cale, să favorizeze familia, nucleul de la care un popor îşi poate menţine identitatea şi tradiţia.

„Familia, totdeauna, va reprezenta, practic, elementul central al oricărei societăţi, pentru că familia generează viitorul acestui popor, adică copiii, pe care trebuie să-i educe într-un spirit de normalitate, într-un spirit de corectitudine. Şi aici, dacă îmi este permis, vă pot spune că statul român trebuie să realizeze un întreg pachet legislativ şi să-l adopte astfel încât familia să fie încurajată. Suntem pe un spor demografic negativ, din păcate. Trebuie să găsim o soluţie să încurajăm familiile să aibă copii, poate nu doar unul, să nu fie tentate să facă avorturi, copiii să aibă posibilitatea de a frecventa şcoala şi să fie crescuţi şi educaţi în familie într-un spirit corect, cinstit, social şi creştin.“

Votul acesta, în unanimitate, poate fi înţeles şi ca o nemulţumire a membrilor comisiei, având în vedere faptul că s-a revenit cu această propunere legislativă la aproximativ un an de când parteneriatul civil a primit tot un vot negativ.

„Eu nu pot să spun că am fost deranjat, dar o parte dintre colegii de comisie au considerat că în momentul în care încerci aceeaşi variantă îmbrăcată sub o altă formă, practic, vei avea acelaşi rezultat şi nu reprezintă decât, poate, o publicitate care este inutilă din punct de vedere social“, spune deputatul, care crede că există suficient de multe presiuni asupra familiei în zilele în care trăim, şi nu doar în România. „Voi căuta de fiecare dată să susţin familia, pentru că din punctul meu de vedere reprezintă cel mai important nucleu al acestui popor. Reprezintă exact tradiţia, cultura, civilizaţia poporului român, fiind singurul cadru în care un copil poate să ajungă un bun român, un bun om, un bun creştin“, conchide deputatul Cosmin Necula.

Curajul de a fi activist LGBT într-o țară homofobă. Povestea lui Luca

Intoleranța față de persoanele LGBT este în creștere în rândul tinerilor. Semnalul de alarmă este tras de Asociația ACCEPT care subliniază faptul că anul trecut 60% dintre tinerii români declarau ca nu și-ar dori să aibă ca vecin o persoană LGBT, cu 15% mai mult decât în 2012.

“Am foarte mulți prieteni care nu sunt acceptați sau am auzit părinți care să spună că nu își vor accepta niciodată copii așa și există și cazuri extreme în care copii sunt dați afară din casă și nu mai sunt susținuți financiar.”

Luca este un caz fericit. Proaspăt admis la Harvard, tânărul de 18 ani nu s-a confruntat cu probleme din partea părinților atunci când le-a mărturisit că are o altă orientare sexuală. Atitudinea părinților l-a ajutat să meargă mai departe și să devină activist. Acum susține și promovează drepturile comunității LGBT. Recunoaște însă că cel mai greu i-a fost să le mărturisească părinților. Avea 16 ani când și-a făcut curaj.

“A fost cam prea complicat să le zic părinților”

Luca a venit la întâlnire cu mama lui, Iaromira. Este una dintre puținele mame, poate chiar singura voce care susține public și vocal identitatea asumată de băiatul ei. Recunoaște că a fost șocată la început, apoi a avut puterea să stea alături de fiul ei în lupta cu intoleranța.

Un studiu realizat de BBC, arată că România ocupă locul 3, după Croația și Ungaria în rândul țărilor cu cele mai mari rate de acte homofobe. 26% dintre membrii minorităţilor sexuale din UE spun că au fost atacaţi fizic sau ameninţaţi în ultimii cinci ani. Abuzurile nu au loc doar pe stradă ci și în școli, atrage atenția directorul Asociației Accept.

Cu ce probleme se confruntă tinerii gay și trangender în liceele din România atât din partea colegilor cât și a profesorilor? Florin Buhuceanu enumeră cazuri de discriminare și hărțuire.

Din procentul tinerilor gay agresați, foarte puțini sunt cei care au raportat abuzurile la poliție și chiar și mai puțini au fost tratați ok de către autorități. În incercarea de a remedia situația Asociația ACCEPT a lansat proiectul „E timpul pentru combaterea discriminării LGBT în liceele din România!”  prin care va forma 54 de cadre didactice care vor testa acest curriculum anti-discriminare și  care vor familiariza 540 de elevi de liceu cu problematica LGBT.

Intoleranța nu se manifestă însă numai în licee ci și în familiile tinerilor gay. De aceea la ACCEPT s-a înființat un grup de suport pentru părinți. Moderatoare este tot Iaromira, care încearcă acum să le explice participanților cât de important este să nu își respingă copii pe criterii de orientare sexuală.

Luca este unul dintre puținii tineri care au curaj să își asume public identitatea. Este un act de curaj într-o țară cu grad crescut de homofobie și o Uniune Europeană în care din cauza abuzurilor 2 treimi dintre persoanele gay nu se țin de mână pe stradă cu persoana iubită. Se declară fericit că nu a avut parte de reacții negative din partea colegilor, ba mai mult, i-au facut la un moment dat și o glumă scriind în numele lui pe contul de Facebook declarația că e straight.

Nota noastra:

Aceasta este o mostra de material de propaganda LGBT. Nu ne referim aici la cazul concret al tanarului Luca, ci la modul in care este instrumentalizat atat el, cat si istoria sa.

Confuzia deliberata intretinuta in acest material este cea dintre atitudinea fata de homosexuali si atitudinea fata de homosexualitate. Este, in opinia noastra, manipulatoriu sa suprapui cele doua tipuri de atitudini, caci prima se refera la oameni, a doua la valori si stiluri de viata.

Daca veti fi curiosi sa verificati, majoritatea sondajelor care sunt folosite de ACCEPT pentru a alarma opinia publica cu privire la “homofobie” contin intrebari legate de atitudinea fata de homosexuali, nu fata de homosexualitate. Or diferenta este foarte mare, caci in prima varianta, cel care respinge, prin prisma valorilor sale, homosexualitatea, este asimilat cu cel care nu suporta sau nu accepta din punct de vedere social persoanele care sunt homosexuale. 

Insa stirea reala este ca ACCEPT se va introduce, din nou, in licee, in mod sistematic, cu obiective clare, prin care adolescentii care vor avea anumite probleme de personalitate vor fi consiliati sa “come out” si sa se declare gay. ACCEPT va desfasura, practic, o operatiune de propaganda LGBT pentru “familiarizarea elevilor” cu homosexualitatea sub pretextul combaterii homofobiei din licee. 

Două manifestații azi în Bucuresti. La marşul diversităţii au venit peste 500 de persoane, care au militat pentru drepturile minorităţilor sexuale. În replică, radicalii de la Noua Dreaptă au organizat o contramanifestaţie sub sloganul “marşul pentru normalitate”.

Câteva sute de oameni au plecat în marș de la Arcul de Triumf până în zona Pieței Victoriei, acolo unde toată manifestația s-a și încheiat după ora 19:00.

Este un eveniment care are loc în București în ultimii zece ani și este organizat de Asociația Accept. Ei spun că și în România ar trebui să existe o lege care să le permită persoanelor de același sex să se căsătorească și să aibă voie să adopte copii.

Tot astăzi, dimineață, pe un al traseu au plecat cei de la Noua Dreaptă, care au reprezentat marșul normalității. Contramanifestaţia este organizată an de an. Aceștia spun că cererile făcute de comunitatea gay nu ar trebui să existe niciodată în România.

Tudor Ionescu, Noua Dreaptă: „Avem nevoie în România de familii puternice, de familii sănătoase, numeroase. N-avem nevoie să legalizăm nici măcar această formă de coabitare într-un parteneriat civil, chiar dacă vorbim de două persoane de sex diferit”.

La cele două marșuri nu au existat incidente. Câteva sute de jandarmi au asigurat ordinea.


Categorii

Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

44 Commentarii la “Vesti proaste din Irlanda catolica: “REVOLUTIE SOCIALA”, “REFERENDUM ISTORIC”. S-a votat masiv pentru CASATORIA HOMOSEXUALA/ Scopul initiativei PARTENERIATULUI CIVIL: DIMINUAREA influentei sociale a BISERICII/ Desant de ACTIVISTI ACCEPT in licee pentru “FAMILIARIZAREA” elevilor cu “PROBLEMATICA LGBT”/ Ziua marsurilor in Bucuresti (Video)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: PAPA FRANCISC: IDEOLOGIA GENULUI ESTE DEMONICA. TEORIA GENULUI neaga natura femeii si barbatului si EXCLUDE credinta in Dumnezeu – O POZITIE CATOLICA | Cuvântul Ortodox
  2. Pingback: CONFERINȚĂ LA CONSTANȚA PENTRU APARAREA FAMILIEI PRIN INCLUDEREA DEFINIRII CASATORIEI NORMALE IN CONSTITUTIE: “Familia creștină… în pericol!”. DR. PAVEL CHIRILA, IOAN ŞOLEA, PR. CEZAR AXINTE si MIHAIL CHIRCOR: “Vrajmasul are
  3. Pingback: Cuvant puternic al Preasfintitului Ignatie Muresanul la Nicula despre ATACURILE SI MANIPULARILE LA ADRESA BISERICII in numele fals al “tolerantei”: “EUROPA ESTE MURIBUNDĂ, n-are nevoie de Biserică, de familie, de Dumnezeu. AVEȚI GRIJ
  4. Pingback: RESPONSABILITATEA MARTURISIRII NE-RUSINATE A CREDINTEI in vremurile noastre de “CRISTOFOBIE SI ANTICRESTINISM”, in care noile ideologii cauta SA DINAMITEZE FAMILIA si VALORILE: “Nu mi-e rusine de Hristosul meu, nu mi-e rusine de Biserica
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare