SE PREGATESTE URMATOAREA TINTA? SUA si Israel, “ingrijorate” de arsenalul armelor de distrugere in masa ale Siriei, Iranul merge inainte cu programul nuclear

28-08-2011 1 minut Sublinieri

  • Hotnews:

SUA si Israel, ingrijorate de armele de distrugere in masa ale Siriei

Statele Unite si Israel monitorizeaza indeaproape presupusul arsenal de arme de distrugere in masa detinut de Siria, fiind ingrijorate ca gruparile teroriste ar putea profita de revoltele din aceasta tara impotriva presedintelui Bashar al-Assad pentru a obtine arme chimice si rachete, sustin oficialii americani si israelieni.

Israelul este ingrijorat de posibilitatea ca armata siriana sa transfere arme chimice catre organizatii teroriste precum Hezbollah sau Hamas, din cauza instabilitatii din Siria, a declarat ambasadorul israelian in SUA, Michael Oren, potrivit Haaretz. Intr-un interviu pentru Wall Street Journal, Oren a declarat ca Israelul “este foarte preocupat cu privire la situatia armelor de distrugere in masa detinute de Siria, inclusiv arme chimice”, si ca atat Israelul cat si Statele Unite “monitorizeaza cu atentie aceasta situatie”.

Potrivit unui raport publicat sambata de Wall Street Journal, serviciile secrete americane cred ca Siria dispune de un intreg arsenal de arme chimice de diferite tipuri. Mai mult, SUA considera Siria unul dintre cei mai mari distribuitori de arme de distrugere in masa, alaturi de Coreea de Nord si Iran, si acuza regimul de la Damasc ca traficheaza arme catre Hezbollah si Hamas, inclusiv rachete cu raza lunga de actiune.

Cu toate acestea, guvernul SUA nu are in acest moment nicio informatie care sa indice ca Siria a transferat arme chimice organizatiilor teroriste.

Iranul a reusit sa produca fibra de carbon, aflata sub embargou international, deoarece poate fi folosita in industria nucleara

Iranul a reusit sa produca fibre de carbon, un material extrem de fin si de rezistent, aflat sub embargou international pentru ca poate fi utilizat in tehnologii militare sau nucleare, a afirmat sambata ministrul Apararii, Ahmad Vahidi, citat de AFP.

Asistam la concretizarea unui proiect strategic al ministerului Apararii”, a spus generalul Vahidi, cu ocazia inaugurarii unei uzine care produce acest material.

Fibra de carbon poate fi utilizata pentru constructia motoarelor de rachete, sau pentru aripi si fuzelaje de avioane militare si comerciale”, a spus acesta. “Iranul este de acum una dintre cele 10 tari care detin aceasta tehnologie (…) si acest lucru a fost obtinut pe plan intern, gratie capacitatii inginerilor din ministerul Apararii“, a mai spus el.

Fibra de carbon poate fi utilizata si in industria nucleara, in special pentru rotoarele centrifugilor destinate imbogatirii uraniului. Din acest motiv, vanzarea acestui material sau exportarea de tehnologii catre Iran care sa permita producerea lui a fost interzisa de comunitatea internationala.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “SE PREGATESTE URMATOAREA TINTA? SUA si Israel, “ingrijorate” de arsenalul armelor de distrugere in masa ale Siriei, Iranul merge inainte cu programul nuclear

  1. Pingback: "Razboiul e indispensabil economiilor din Vestul Europei". STUDIU DE CAZ: PETROLUL, "COMBUSTIBILUL" RAZBOIULUI DIN LIBIA
  2. Pingback: Nicolas Sarkozy presedintele Frantei ameninta IRANUL cu un ATAC PREVENTIV
  3. Pingback: INSCENARILE INCREDIBILE ALE RAZBOIULUI DE "ELIBERARE" DIN LIBIA - o regie mediatica cvasitotala!
  4. Pingback: (Video): Dupa LIBIA, urmeaza Siria si IRANUL, spune jurnalistul Webster Tarpley/ TURCIA, GATA PENTRU OPTIUNEA MILITARA IN CONFLICTUL CU ISRAEL?
  5. Pingback: IRANUL, ACUZAT OFICIAL DE AIEA (ONU) ca detine capacitatea de a FABRICA ARME NUCLEARE. Presiunile pentru un nou razboi se intensifica
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare